בית פורומים שידוכי חרדים

מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2015 00:16 לינק ישיר 

תודה תמר על הפרגון הענייני.
אבל עדיין אני לא חוזר בי מהקשר שבין מודרניות ומתירנות. השאלה מה גבולות המתירנות.
וכמו שכתבתי למעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:19 לינק ישיר 

אם הייתי משוכנעת
שהציבור השמרני.
באמת שמרני,
ושומר על קה כחמורה
הייתי מסכימה איתך
אבל בגלל שהם לא!
עיין ערך בין אדם לחברו.
מבחינתי
אלו נכשלים בבן אדם למקום
ואלו בבן אדם לחברו.
ושוב, סליחה שאני חוזרת על אותו דבר..
אבל כמו שבציבור השמרני יש כאלו שנכשלים בדברים שהם בייסיק
אתה לא עומד להאשים את השמרנות בהאדרת צמצום, ואי יכולת לראות את השני
כך אל תכליל את המודרניות בבעיות הלכתיות 

תוקן על ידי tamar8 ב- 04/09/2015 00:20:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:21 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
נועם שאפו!!!

לויודעת איך יש לך כח לכתוב כזה ארוך...:)

טנקס...
העיקר הוא המסר....
וכשיש עניין בהעברת המסר אז יש כח לכתוב.
כאן זה סתם כהובי. ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:22 לינק ישיר 

אני בדיוק יוצא תמר. אגיב על השמרנות עוד כחצי שעה (אם תהיי כאן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:24 לינק ישיר 

התגובות,
לא הולכות לשום מקום
תגיב שתוכל
וכן גם אני..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:46 לינק ישיר 

אם התגובות לא הולכות לשום מקום אז חבל באמת על השקעתי. מיצינו בגדול. למרות שבאתי לומר שיש צד לצדד בדברותייך (בגבולות ההלכה).
לא חשוב, כי בכל מקרה בהחלט שאני מצדד יותר במה שכתבתי לעיל. (לא בגבול ההקצנה, ממש לא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:47 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
לפי התשובה האחרונה נראה שהבנת לפי הקודמת.ממ לובטוחה...

קאפיש?:)
חחח השעה עושה לך את זה יקירה..:) ותודה על התגובה..;) רק שבעצם... נדמה לי שהבינותי..! אחת אפס ? התבטלו הגירושין..;)

Nobody perfect....I'm nobody ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2015 00:51 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:
אהבתי את דברי תמר ורוצה להוסיף משלי מעט. אם זה לא מפריע ראשית נועם רשמת יפה מבחינת חיבור התחברתי לכמה משפטים כאן. אבל אתייחס יותר לתכני תמר. היום בימינו... אפשר לעשות כמעט הכל שלא נוגד להלכה. אמנם לא הלכה קלה כבחמורה אבל לא חוטאים! זה לא מצווה אבל חטא גם כן אין! אם זה מסיבות מוזיקה (אם מופרד אם משפחה..) ללבוש את כל המותגים ואת כל הדברים הכי חמים עכשיו בשוק הפאשן. לנסוע לכל מקום בעולם ולשדרג הכל לציבור החרדי. אבל מה? העולם החרדי פועל אך ורק על סטיגמות ועל מה יגידו ועל איך זה יראה אצל השכנים.. אבא שלי לא רצה שנצא לשידוכים מתחת לגיל 20 ובכלל את הגדולה עד ששיחרר.. התחילו לספר עליו שהוא סוגר את הבנות שלו ולא נותן להם להחליט לבד... אבא שלי בחר להשים אצלינו אינטרנט.. בשביל שיידעו ולא ילכו לחפש זאת אחר כך ולא קיבלו את האחות לסמינר. את לובשת ג׳ינס את כבר פרחית וסוג ב׳ אבל ללכת בחצאית ארוכה כזו בחול עושים אותך בת של רב....כששואלים אותי איזה סוג אני משתייכת.. אני עונה חרדית ומנסה לדבר השם... הוא הביא אותי לעולם לא השכנים שלי. הוא הביא אותי למשפחה כזו וכזו ולא המורות שלי. ולכן רק לו אדפוק חשבון ... ואם יש בחור שלא יקבל אותי ככה אז אני לא שלא ! אנחנו טועים זה נכון אבל יש אחת שקשה לה בצניעות ויש אחד שקשה לו לשמור עיניים אבל הוא לובש שטריימל גם בלילה. יש אחד שקשה לו בלי חלב עכום ויש כזו שקשה לה בלי נט!!! אבל לבוא להשוות צדיקות ורמת כשרות וגובה המצוות בכינרת אצל השונה... זה דבר לא נכון מאיחד . אבל גם חלק מהציבור החרדי מאידך שחי ונושם מללכלך על ההוא ולהציל את עם ישראל מההיא... איש באמונתו יחייה לא אני אמרתי. אבל כן אני דוגלת בו.... אם לא מתאים לך משו אל תעשה זאת אתה אבל אל תחנך את השני ... לא מתאים לך חצאית כזו... אל תצא איתה ! לא מתאים לך חולצה צבעונית והוא לא מסכים להחליף בשבילך אז הוא לא בשבילך ! אבל להיכנס לגרבי האחר זה לא כזה נעים, מקווה שלא חפרתי . אופס כן! שאנל22

היי היי....
שוב גם פה אותם דברים...
ותגובתי כמו שהגבתי לתמר.
הנושא כאן הוא לא להעיר לשכן או השכנה, כי לא כך היא דרך השכינה.
הנושא הוא שמירת ההלכה, הצניעות והקדושה.
צודקת צדיקונת שהשאיפה צריכה להיות לכמה שיותר מצוות ולא רק להשתדל שלא לעבור על איסור, שהרי בנוסף ל"סור מרע" נאמר גם "עשה טוב". נכון, סור מרע קודם לזה... ולכן אולי עסקינן בזה באשכול.

מה יגידו החברים והשכנים? ממש לא רלוונטי. ואם נחשוב טוב, אדם לא עושה מה שהוא חושב שצריך לעשות, והוא לא עושה מה שחברו חושב שצריך לעשות, אלא הוא עושה מה שהוא חושב שחברו חושב שהוא צריך לעשות.
מקווה שלא סיבכתי. מי שלא הבין שיקרא שוב. והדברים כדורבנות ומתוקים.

ובעצם לכולם אני אומר, אפשר לרדת לדוגמאות ולהסביר, ואתמקד במספר מהם שהוזכרו בתגובתך כאן שאנל, וכן תמר.

ג'ינס? נכון, זה לא אסור. הסיבה שרבים מתרחקים מזה כי זה ממתג אותך. לא מיתוג חברתי חרדי, אלא מיתוג פשרני. (ארקתה דמסנאה?!), המציאות שלבגד יש משמעות לא הומצאה היום (שלא שינו שמם לשונם ומלבושם), ומשכך, ג'ינס (לבנים או לבנות) גם אם הוא בגדרי ההלכה, יש טעמים אחרים שלא ללבשו. ועדיין לא הרחבתי דיי כדי לנמק, אלא רק על קצה המזלג.
בנוסף, חצאית ארוכה או כל דבר אחר (צבע בגד, ועוד ועוד) הגם שזה בגדרי הצניעות הבסיסיים מבחינת צורת כיסוי ומידה, עדיין יש את הזווית ההלכתית שלא למשוך את העין - זה גם גדר צניעות הלכתי (!!!) כך שהרבה מהמשחק מילים של הלכה, מעוות בעצם לפי רצונות הלובשים ולא ממש ע"פ הכללים הפשוטים.
סגנון תספורת? כן, הדברים כלולים בביאורי על הג'ינס. ואכמ"ל.
חלב עכו"ם? מזה "יש מי שקשה לו"? זו הלכה שזה אסור. מי שמנסה להקל בזה טועה. כי היחיד (!) שהקל בזה הוא הגר"מ פיינשטין זצ"ל, והרבה מפסיקותיו שלו (כולל זה) נועדו לבני ארה"ב ולא כי כך אחז, אלא כי ידע שאילו לא יקל המצב הרוחני החמור שהיה באותה התקופה, יחמיר עוד יותר.  לא אכנס לנידון ההלכתי וסניפיו להקלה בעניין (הסתמכות על פחד מהשלטון) במצב של היום שיש בזה סניף להקל מטעם האיסור במקור (עירוב חלב טמא בטהור), כיוון שגם זה הוכח כמשגה מסיפורים שונים שקרו, ובעצמי שמעתי על מקרה כזה בלונדון, ואכמ"ל. למרות שיש לי עוד הרבה מה להוסיף בנידון זה.

יש פער בין "פתיחות" לבין "מודרניות", שגם תחת הגדרה זו מתעטרים להם סוגים שונים של אנשים.
הרעיון הוא אחד, שככל ש"נפתחים" יותר, חשופים ליותר דברים. אז נכון שיש כאלו שיש להם את הגישה של הפתיחות למען לא יופתעו הנערים/ות בהתבגרותם, אם כי טווח הסיכון גבוה יותר בהיחשפות מוקדם ומסיבה פשוטה.
כמשל, ככל ששולי הכביש רחבים יותר, גדל המרחק שבין נתיב הנסיעה לבין הגדר. וכפועל יוצא, גם אם יסטה הנהג מהנתיב, עדיין מרחב רב לו להבין שהוא כבר בסטיה מהמקור ע"מ לחזור חזרה לנתיב. לעומת זאת ככל שהשוליים צרים יותר, זמן ההבנה שיש לנהג כדי לגלות את טעותו הוא קטן יותר ומשכך סיכוי גדול יותר שיפול בנסיעתו לתהום.
אני משער שהמסר ברור, כך הוא הדבר גם ברוחניות. ככל שמרחב הסטיה הוא גדול יותר, ניתן לתפוס מוקדם יותר שזו טעות... וד"ל.

אהה... ו"איש באמונתו יחיה"? אין חיה כזו. זו המצאה על משקל הפסוק "וצדיק באמונותו יחיה".

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 00:01:35

אתה צודק בהכל רק נשמע לי כמו שאתחיל לחזור על תקליט שבור כמו שנעשה פה... ואתה יודע... בקשר לאיש באמונתו... שנת 2015 שידרגו את הצדיק למה צדיקים נאדה! טוב אני מפרגנת לך צדיק בדורו... רק הזהר אותנו מפני המבול אה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2015 00:51 לינק ישיר 

אוחח.
הכוונה הייתה שתכותב, ואקרא מאוחר יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:52 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:

חחח השעה עושה לך את זה יקירה..:) ותודה על התגובה..;) רק שבעצם... נדמה לי שהבינותי..! אחת אפס ? התבטלו הגירושין..;)

חחחחח מצוגעת עליך!!

אמרתי לך שאין לי ראש עכשיו...אין לך מושג...

אם הבנת אשרי!
אבל לא התכוונתי לפגוע וסליחה אם זה היה נשמע כך!

ישששש אז הטבעת השניה...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 01:03 לינק ישיר 

tamar8 כתב:
אם הייתי משוכנעת שהציבור השמרני.באמת שמרני,ושומר על קה כחמורההייתי מסכימה איתךאבל בגלל שהם לא!עיין ערך בין אדם לחברו.מבחינתיאלו נכשלים בבן אדם למקוםואלו בבן אדם לחברו.ושוב, סליחה שאני חוזרת על אותו דבר..אבל כמו שבציבור השמרני יש כאלו שנכשלים בדברים שהם בייסיקאתה לא עומד להאשים את השמרנות בהאדרת צמצום, ואי יכולת לראות את השניכך אל תכליל את המודרניות בבעיות הלכתיות 

תוקן על ידי tamar8 ב- 04/09/2015 00:20:23

זה שיש כאלו שמערבבים בין פרומקייט לקרומקייט (הוסבר לעיל), זה לא אומר שהשמרנות היא שלילית.
הייתי יכול לצדד בדברייך על דרך המשל של החיסון (החדרת חיידקים {אמנם מוחלשים) כדי לחסן מפני מחלה קשה יותר), כמו"כ פתיחות יחסית ע"מ למנוע התפרצות בעת משבר... (מקווה שהמסר מובן דיו), אם כי אני דבק יותר במשל נתיב הכביש והשוליים שבתגובתי למעלה (שהוא שלי אגב, וכל הזכויות שמורות :) ), מחמת סיכון היתר שבזה, והסטטיסטיקה בשטח שמוכיחה את זה.
ואל תגידו לי עכשיו שיש נושרים גם בציבור השמרנים הקיצוניים, זה נכון, אבל באחוזים (במקרה בדקתי את זה בייחס לכל מי שבאתי איתו במגע (ויש לי התעסקות בנושא), והפער הוא עצום לרעת המשפחות הפתוחות. עובדתית. אין לי נגדם כלום, אני פשוט בטוח שהגישה מוטעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 01:08 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:

חחחחח מצוגעת עליך!!

אם הבנת אשרי!

ישששש אז הטבעת השניה...:)
מה יהיה עם הפגיעות האלו עבר אלייך? אני רומסת את כל קילומטרי פה בסוף אני נחשבת הנעלבת? לא ממעש לא! אשריך ? מדוע? אני דלת המוח שצריכה הייתה להבין הנאמר לא את הצדיקה עם העכברוש..;) נוחי על מיטתך בשלום את זקוקה לזה ..;) אני אוריד לך גרבים (עם מקלות ואטבים) שאוכל להסתכל לך בגרביים תרתי משמע..;)) מקודשת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2015 01:10 לינק ישיר 

אתה מובן מאד,
ויש הרבה הגיון בדבריך,
אומנם  לנושרים
יש לי נתונים (גם לא מדויקם, ועל בסיס הכרות רחבה) די הפוכים משלך.
כל העניין הופך להיות מאד מגדרי.
ולכן אין אלא, לשמוע את דעתך, להבין אותה שיכלית..
בפרקטיקה, היא לא ישימה...
השמרנות כיום, די צןלעת ומתמודדת עם איומים רציניים, שאין לה הרבה מה לעשות נגדם..
נחיה וניראה לאיפה דברים יגיעו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 01:14 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:

חחחחח מצוגעת עליך!!

אם הבנת אשרי!

ישששש אז הטבעת השניה...:) מה יהיה עם הפגיעות האלו עבר אלייך? אני רומסת את כל קילומטרי פה בסוף אני נחשבת הנעלבת? לא ממעש לא! אשריך ? מדוע? אני דלת המוח שצריכה הייתה להבין הנאמר לא את הצדיקה עם העכברוש..;) נוחי על מיטתך בשלום את זקוקה לזה ..;) אני אוריד לך גרבים (עם מקלות ואטבים) שאוכל להסתכל לך בגרביים תרתי משמע..;)) מקודשת

חחח שאנל עד שאני מנסה להרגע את מחזירה אותי שוב....חחחח לך יש עכברוש בעעעעעעעעע

זה עשה לך טראומה אני רואה שם..פחחחח עכברושית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 05:11 לינק ישיר 

tamar8 כתב:
אתה מובן מאד,
ויש הרבה הגיון בדבריך,
אומנם  לנושרים
יש לי נתונים (גם לא מדויקם, ועל בסיס הכרות רחבה) די הפוכים משלך.
כל העניין הופך להיות מאד מגדרי.
ולכן אין אלא, לשמוע את דעתך, להבין אותה שיכלית..
בפרקטיקה, היא לא ישימה...
השמרנות כיום, די צןלעת ומתמודדת עם איומים רציניים, שאין לה הרבה מה לעשות נגדם..
נחיה וניראה לאיפה דברים יגיעו

הנושרים הם תוצאה של הסתכלות הפוכה מדברי המובנים וההגיוניים (כלשונך), ולא גישה אליהם.
כגישה אליהם? במציאות של נשירה אמורים להקליל, במציאות רגילה אמורים לעשות את היפך.
העניין הוא לא מגדרי, ואין לי מושג מאיפה הנתונים שלך, במקרה אני מצוי בתחום מכמה זוויות.
בפרקטיקה זה ישים, פשוט לא צריך להיות מרובע. יש שמרנים שהגיעו למקום של ריבוע, וזה, גם בעיניי מוגזם.
וכמו שאמרת... נחיה ונראה :) בנתיים אני כבר רואה :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.