בית פורומים שידוכי חרדים

מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2015 16:13 לינק ישיר 

תוקן על ידי uניק ב- 04/09/2015 16:14:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:14 לינק ישיר 

הבנתי, אתה משתמש באינטרנט רק לצרכי עבודה.....
וממתי גבר מבין בצניעות של הנשים?!

תוקן על ידי uניק ב- 04/09/2015 16:14:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:16 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:
המושג "מודרני" הוא שונה מאחד לשני.
יש גם להבחין בין מודרניות לפתיחות.
לא כל גבר שעובד/לובש צבעוני הוא מודרני... זה מאוד גם תלוי באיזה מגזר/מקום נמצאים.
מבחינת אחוזי הנשירה, ברור שהרוב הם אצל השמרניים, כי בדור הזה א"א לחנוק יותר מידי את הילדים, אני לא מדברת להביא להם את כל הרע לפה אלא, צריך לדעת לנווט את זה בחוכמה.

כמו שאמרתי בסמול... נדמה שזה היה בויכוח בינך לבין נועם.. היום הכל הפך לסטיגמתי וחיצוני.. כמו שאחד יפריע לו חצאית קצרה.. לשני יפריע גם אינטרנט אתרוג.. ועל זה הדרך..כולם מתייגים את כולם ואין לדבר סוף.... המדד היחיד הוא,אם מה שאני עושה עומד בעקרונות ההלכה..ולא בעקרונות ההמון..

תוקן על ידי טום888 ב- 04/09/2015 15:57:58

לא הכל הוא סטיגמה. אבל בהחלט שזה קיים בהמון תחומים וזה עצוב.
זה תקף לגבי פתיחות, זה תקף לגביי סטטוס, זה תקף לגבי עדה, וכיום גם לגבי תת עדה.
הצגת דמיון בין חצאית קצרה (שזה איסור - בין אם זה קצר שלא במידת ההלכה, ובין אם זה קצר במידת ההלכה אבל מושך את העין) לאינטרנט אתרוג, הוא בהחלט דמיון פורה. אין קשר בין הדברים.
וזה לא קשור שיש כאלו שבאמת לא יכניסו גם אתרוג לבית. לא לחינם גדול"י התירו רק לצרכי עבודה. ולא לחינם יש מוסדות שלא מקבלים אלא רק ילדים שאין להם מחשב בבית בכלל.
הרחק מן הכיעור ומין הדומה לו זה חז"ל.  (מסכת דרך ארץ - נמצא בכרך של מסכת ע"ז)

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 16:06:17

"הדמיון הפורה" אולי נמצא בהבנתך מה ההגדרה לחצאית קצרה... אם אינך יודע, גם כאן יש סטיגמות אכן כן..שממש לא בהכרח קשורות להלכה.. ואם אינך יודע זאת,יש חשש שאתה חוטא לסטיגמה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:17 לינק ישיר 

uניק כתב:
הבנתי, אתה משתמש באינטרנט רק לצרכי עבודה.....וממתי גבר מבין בצניעות של הנשים?!

תוקן על ידי uניק ב- 04/09/2015 16:14:36

את באמת מחפשת לרדת לפסים אישיים או שזה ע"מ להבין?
(תקף לגבי שני המשפטים שלך)
מעניין שלא היית מסוגלת להתמודד עניינית. לא חשוב. לא לחינם הפסקתי להגיב למעלה. ראיתי שבכל מקרה זה הופך מדיון ל...(חפשי הגדרה אחרת להשלמת החרוז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:21 לינק ישיר 

אתם חוזרים פה בלופים וחבל... יוניק את ראש אחר מנועם למה לנסות לשנות לו את הראש? תשמחי במה שאת מאמינה ותבטחי בעצמיך והשם ידריך אותך כנל לנועם וטום... שבת שלום לכם אנשים (טובים?) אולי

Nobody perfect....I'm nobody ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2015 16:21 לינק ישיר 

טום888 כתב:
לא כל גבר שעובד/לובש צבעוני הוא מודרני... זה מאוד גם תלוי באיזה מגזר/מקום נמצאים.
מבחינת אחוזי הנשירה, ברור שהרוב הם אצל השמרניים, כי בדור הזה א"א לחנוק יותר מידי את הילדים, אני לא מדברת להביא להם את כל הרע לפה אלא, צריך לדעת לנווט את זה בחוכמה.

כמו שאמרתי בסמול... נדמה שזה היה בויכוח בינך לבין נועם.. היום הכל הפך לסטיגמתי וחיצוני.. כמו שאחד יפריע לו חצאית קצרה.. לשני יפריע גם אינטרנט אתרוג.. ועל זה הדרך..כולם מתייגים את כולם ואין לדבר סוף.... המדד היחיד הוא,אם מה שאני עושה עומד בעקרונות ההלכה..ולא בעקרונות ההמון..

הצגת דמיון בין חצאית קצרה (שזה איסור - בין אם זה קצר שלא במידת ההלכה, ובין אם זה קצר במידת ההלכה אבל מושך את העין) לאינטרנט אתרוג, הוא בהחלט דמיון פורה. אין קשר בין הדברים.
וזה לא קשור שיש כאלו שבאמת לא יכניסו גם אתרוג לבית. לא לחינם גדול"י התירו רק לצרכי עבודה. ולא לחינם יש מוסדות שלא מקבלים אלא רק ילדים שאין להם מחשב בבית בכלל.

"הדמיון הפורה" אולי נמצא בהבנתך מה ההגדרה לחצאית קצרה... אם אינך יודע, גם כאן יש סטיגמות אכן כן..שממש לא בהכרח קשורות להלכה.. ואם אינך יודע זאת,יש חשש שאתה חוטא לסטיגמה..

טום, יש משהו בינך ליוניק או שסתם במקרה הירידה לסגנון אישי הוא פשוט מכנה משותף?
לא אכנס להגדרות של חצאיות, כי זה לא מתאים לדיון מעל גבי הפורום הכללי. כמנהל אתה אמור להבין את זה יותר מכולם.
תתמקד בעיקר הדברים ולא במילים הטפלות שהם כאותיות הניקוד שבאנגלית או האות ו"ו שבעברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:23 לינק ישיר 

כן. אני חושב שההקצנה שנובעת פה כרגע וחוסר הדיון הענייני לגופם של דברים כבר חצה את הטעם הטוב.
אז המשיכו להנות.
אם יתחדש משהו ענייני אעלה או אגיב.
גלישה נעימה ובטוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:32 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:

טום, יש משהו בינך ליוניק או שסתם במקרה הירידה לסגנון אישי הוא פשוט מכנה משותף?
לא אכנס להגדרות של חצאיות, כי זה לא מתאים לדיון מעל גבי הפורום הכללי. כמנהל אתה אמור להבין את זה יותר מכולם.
תתמקד בעיקר הדברים ולא במילים הטפלות שהם כאותיות הניקוד שבאנגלית או האות ו"ו שבעברית.
לא הייתה בכוונתי לרדת לפסים אישיים,מצטער אם פגעתי.. החזרתי לך כמטבע לשון..ולא מעבר.. אני מכיר את ההלכה היטב, את הפוסקים,וגם את תקנוני הסמינרים.. ואחרי ככלות הכל, לא כל חצאית קצרה אסורה הלכתית!!, ההכללה בדבריך חוטאת לאמת.. מקווה שהובהרתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:41 לינק ישיר 

טום, אולי לא התכוונת לרדת... אבל אתה אמוציונלי. שים לב למה שאתה כותב, ולמי שאתה כותב. על מה אתה מגיב ואיך אתה מגיב.
ממש לא נפגעתי. לא חושב שיש כאן מישהו שהוא פונקציה בשבילי בנושא (לא מכוון אליך אישית, אולי כן? טוב, לא נכנס לזה :) קח את זה ברוח טובה), סה"כ אשכול אמור להוות במה לדיון פורה וענייני. התגובות האחרונות בעמוד הפכו בחלקן אמוציונליות וחסרות גישה עניינית לעצם הדברים (שים לב כמה משפטים נכתבו באופן ענייני מבחינתי, ושים לב לכמה מתוכם הגבת), הדברים מכוונים לא רק אליך... אז בזאת סגרתי את הנושא.
אם תהיה גישה עניינית ובוגרת לנושא יהיה אפשרי לחזור לדיון....
מכירים את המשפט כשהראש ב... אז השכל ב....?
כנראה שהמצב מחמיר כאן לאחרונה.
היו שלום, נהגו בנועם ושלום, ושבת שלום.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 16:42:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 16:47 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:
טום, אולי לא התכוונת לרדת... אבל אתה אמוציונלי. שים לב למה שאתה כותב, ולמי שאתה כותב. על מה אתה מגיב ואיך אתה מגיב.
ממש לא נפגעתי. לא חושב שיש כאן מישהו שהוא פונקציה בשבילי בנושא (לא מכוון אליך אישית, אולי כן? טוב, לא נכנס לזה :) קח את זה ברוח טובה), סה"כ אשכול אמור להוות במה לדיון פורה וענייני. התגובות האחרונות בעמוד הפכו בחלקן אמוציונליות וחסרות גישה עניינית לעצם הדברים (שים לב כמה משפטים נכתבו באופן ענייני מבחינתי, ושים לב לכמה מתוכם הגבת), הדברים מכוונים לא רק אליך... אז בזאת סגרתי את הנושא.
אם תהיה גישה עניינית ובוגרת לנושא יהיה אפשרי לחזור לדיון....
מכירים את המשפט כשהראש ב... אז השכל ב....?
כנראה שהמצב מחמיר כאן לאחרונה.
היו שלום, נהגו בנועם ושלום, ושבת שלום.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 16:42:46

כשהראש ב אז השכל ב...נשמע ממש ענייני...:) לגופו של עניין, ולא של נועם..:) יש חצאיות קצרות,אסורות, ויש כאלה שהם סטיגמה..ולא מעבר.. ושוב מתנצל אם פגעתי, לא היה בכוונתי לרדת לפס כלשהוא מן האישי, בעיקר שאני מעריך אותך כניק וככותב.. שבת שלום....הכל היה בטום לב..:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 17:40 לינק ישיר 

ווואי ואיייי
נועם. שיחקת אותה.
כל כך הרבה תוכן בכל כך מעט כתב, ועוד בחרוזים?
אתה כותב בעוד מקומות חוץ מהפורום?

אבל לגבי מה שכתבת, באמת כתבת קצת קיצוני. לא כל מי שפתוח הוא באמת לא לפי ההלכה.
ובינינו אני גם חושבת כמוך, וכך גדלתי, אבל במצב הדור אני יכולה להבין שאם סוגרים מדי באמת מפחיד מה יכול לקרות, ולכן ניתן להבין את מי שעושה אחרת.
לא כי כך זה בסדר, אלא אולי מחוסר ברירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2015 22:30 לינק ישיר 

היה מעניין אותי לדעת איך אפשר לנהל דיון
כשאתה טוען שרוב רובם של הנושרים, מגעים ממקום פתוח ומתריני
בעוד אני חושבת שהם מגעים מרקום שמרני, ולא פרגמטי,
אתה טוען שאתה מכיר ומצוי בעניין,
זה לא טיעון אורפטיבי,
אלא אם כן יש לך  נתונים ומחקר מדיד ומוכח.
לצערי, כתבת שאף אחד לא פונקציה בשבילך,
לכן לא מבינה איך חשבת שהדיון יהיה פורה ועניני,
אם מראש לא באת לשמוע, אלא להניח עובדות וללכת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2015 05:26 לינק ישיר 

אם נעלבת בשביל טום אז אוקי.
אם את מחפשת להבין, אז דבריי נאמרו בייחס להיעלבות. שאף אחד לא פונקציה שאיעלב ממנו.
חבל שאת קוראת את מה שאת רוצה, או מבינה מה שאת רוצה. אם זה חוסר הבנה אז זה באמת לא בשליטתי :)

נ.ב. כתבתי את זה רק בשביל שלא להשאיר טעם של התנשאות שנוצר אצלך לגביי. כי אני ממש לא כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2015 05:57 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:
אם נעלבת בשביל טום אז אוקי.
אם את מחפשת להבין, אז דבריי נאמרו בייחס להיעלבות. שאף אחד לא פונקציה שאיעלב ממנו.
חבל שאת קוראת את מה שאת רוצה, או מבינה מה שאת רוצה. אם זה חוסר הבנה אז זה באמת לא בשליטתי :)

נ.ב. כתבתי את זה רק בשביל שלא להשאיר טעם של התנשאות שנוצר אצלך לגביי. כי אני ממש לא כזה.
חד גדיא חברת לנו כאן...תמר מגיבה בשביל טום..וטום בשביל יוניק..ויוניק בשביל מי?? אמרתי שוב, שאני מתנצל אם פגעתי,.. הלאה זורמים.. תייחס לגופו של עניין.. לגופם של דברים..זה הכל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2015 06:27 לינק ישיר 

בצורה שאתה כותב לא תרגיש מחוזר יותר.
לא, לא קנאה ולא קנאות יש כאן.
אלא הבנה ואבחנה דקה.
אתה לא באמת מצפה שאפתח ואסביר הכל...
אז תשתדל להיות יותר ענייני גם להבא. (הדברים אמורים לגבי אשכולות אחרים גם).
אהה... ואתה יכול להגיב שוב, אבל אני לא נוהג כמעט להשתתף בסמול מסיבות פשוטות, אז אל תצפה שאגיב הלאה בשרשור :)

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/09/2015 06:28:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.