|
|
| נשלח ב-6/9/2015 06:37 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | בצורה שאתה כותב לא תרגיש מחוזר יותר.
לא, לא קנאה ולא קנאות יש כאן.
אלא הבנה ואבחנה דקה.
אתה לא באמת מצפה שאפתח ואסביר הכל...
אז תשתדל להיות יותר ענייני גם להבא. (הדברים אמורים לגבי אשכולות אחרים גם).
אהה... ואתה יכול להגיב שוב, אבל אני לא נוהג כמעט להשתתף בסמול מסיבות פשוטות, אז אל תצפה שאגיב הלאה בשרשור :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/09/2015 06:28:59 |
|
נו נו...הגיעה זמנה של הדמגוגיה..
להרגיש מחוזר..שיהיה שויין..
לא מצפה שתפתח או תסביר..
התנצלתי..למרות שבאמת לא הבנתי איפה פגעתי בכבודו,ואשמח לפירוט..
התיייחסתי לגופה של חצאית..
והחלטת שאני לא ענייני..
כנל לגבי תמר..דלגת על החלק שבא היא שאלה.מהיכן לקחת את הנתונים שעליהם אתה מתבסס..
חבל לך לרדת לזוטות כאלה..ולעקוץ.מחוזר..נעלב בשבילה,היא בשבילי..
קורה שכמה ביחד לא מסכימים איתך כן!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 06:39 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | בצורה שאתה כותב לא תרגיש מחוזר יותר.
לא, לא קנאה ולא קנאות יש כאן.
אלא הבנה ואבחנה דקה.
אתה לא באמת מצפה שאפתח ואסביר הכל...
אז תשתדל להיות יותר ענייני גם להבא. (הדברים אמורים לגבי אשכולות אחרים גם).
אהה... ואתה יכול להגיב שוב, אבל אני לא נוהג כמעט להשתתף בסמול מסיבות פשוטות, אז אל תצפה שאגיב הלאה בשרשור :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/09/2015 06:28:59 |
|
אני אגיב בכל מקום..וגם אתה בשמחה יכול להגיב..:)
בשביל זה קם הפורום הלא כן?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 06:41 |
|
| |
ואני אחתום מכל הלב...
אתה בחור איכותי באמת..יש לך רמת ביטוי וכתיבה נהדרים..
פשוט חבל לך לדרדר את האשכול..הנחמד לקריאה..
למד לקבל הערות..שבאות בתום מטום..
ואל תתלה בכל מיני אילנות סרק...של מחוזר..
זה מעליב אותך..לא אותי..
בהצלחה!:)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 10:01 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  | לכל אחד ואחת שי הלכה. הלכה שהוא/היא מחויב/ת הלכה שאין איתה פשרות המצב האידאלי הוא שכולם שומרים על גבולות ההלכה, בלי פשרות. וכל אחד עושה לעצמו את החשבון במה הוא טוב, ובמה עלי ו להשתפר יש חכמים, רבנים ומורי דרך שמותר להם וצריכים להוכיח. זה הדרך שהיתה אמורה להיות, בדיוק כמו שוכלנו אמורים לשמור על כל גבולות ההלכה. אבל. משהוא מוזר קרה פה . כולם שומרים לכולם על גבולות הלכה. היפה שכולם עסוקים בלמדוד את הבין אדם למקום של השכן שכחנו לגמרי את הבן אדם לחברו, זה כבר ענין שהוא פאסה.... השכנה , בטוחה במיליון אחוז שאם היא תספר למנהל של החיידר, כי השכנה מלמטה לא מקפידה לחבוש רעלה לראשה היא תציל את הדור מללמוד עם בני המופקרת הנל השכן ההוא אברך מכובד, יושב ולומד כל היום עסוק עד למעלה מהראש להעיף את בנות הבלעבת מהסמינר וכל אחד עסוק בחשובי שמים, מי יותר איכותי וצדיק ממי גדל פה דור שכל צוציק בן יומו יכול לפסול בן אדם בן 60 לפי צבע חולצתו דור שלא סופר אף אחד כי ההוא מודרני וההוא לא בהשקפע.. סלח לי אבל אני מעדיפה פי מליון את זה עם החולצה הצבעונית שקובע עיתים לתורה מתוך רצון והתחברות. מאת זה עם הפאות הרחבות והחליפה שעסוק מבוקר עד ליל בפולטיקה פנימית מאוסה. מעדיפה פי מלין ושש להחשב מודרנית, מאשר להיקרא בחברה אליטה שעסוקה כל היום בלפסול את כולם ולצרוח הייי אנחנו הכי טובים האם מודרנית ששומרת על גבול הטעם הטוב, בהתאם לגבול ההלכה נחותה מאישה שכל חייה עסוקה בלהחדיר לילדיה למה כל הסביבה לא מתאימה, ולא נאותה ולמה השכן הוא לא בן תורה, והשכנה בת ה50 פעסטנטיש.. ונכון.. שום מצב לא אופטמלי לא החברה המאד מודרנית שגבולות ההלכה מטושטשים אצלה , ולא החברה השמרנית שעסוקה בלמדוד אורך שיער וצבע חולצה וללואה ולפי זה להכריז על יראת שמיים. כולנו צריכים לזכור, שאדם רואה בעיינים, ואת החשבונות אלוקים יודע יותר טוב מאיתנו... ונשאיר לו לחשב את גודל המקום בגן עדן לכל אחת ואחת...
|
|
החברה השמרנית לא עסוקה בלמדוד.. ! ו כן, היראת שמיים מתבטא בין השאר באורך השיער של הפיאה ובאורך החצאית. כמובן, שהיראת שמיים מתבטא הרבה יותר בבין אדם לחבירו, בעין טובה, בלב טוב, בזהירות בכבוד חבירו ובממון חבירו, וזהירות מלשון הרע והוצאת שם רע וכדומה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 10:41 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| uניק כתב: |  | המושג "מודרני" הוא שונה מאחד לשני. יש גם להבחין בין מודרניות לפתיחות. לא כל גבר שעובד/לובש צבעוני הוא מודרני... זה מאוד גם תלוי באיזה מגזר/מקום נמצאים. מבחינת אחוזי הנשירה, ברור שהרוב הם אצל השמרניים, כי בדור הזה א"א לחנוק יותר מידי את הילדים, אני לא מדברת להביא להם את כל הרע לפה אלא, צריך לדעת לנווט את זה בחוכמה. |
| כמו שאמרתי בסמול...נדמה שזה היה בויכוח בינך לבין נועם..היום הכל הפך לסטיגמתי וחיצוני..כמו שאחד יפריע לו חצאית קצרה..לשני יפריע גם אינטרנט אתרוג..ועל זה הדרך..כולם מתייגים את כולם ואין לדבר סוף....המדד היחיד הוא,אם מה שאני עושה עומד בעקרונות ההלכה..ולא בעקרונות ההמון..
תוקן על ידי טום888 ב- 04/09/2015 15:57:58 |
|
הכל נמדד כפי שהורו לנו גדולי ההלכה. ומי שעושה מה בא לו ברשות הרבים אז הוא פוגע בכולנו, ולכן יהיו כאלה שלא יתאפקו ויעירו. בקשר למה שניק כתבה, אני לא בטוח שזה נכון שיש יותר נשירה אצל הציבור האדוק יותר, גם אם כן, יש גם נשירה כשאתה נשאר חרדי מודרני לכאורה, ואתה בעצם חילוני. ועוד הארה : לחרדי המודרני יש בדרך כלל נט פרוץ שרבים חללים הפילה , הן במעשים, והן בהשקפה שזה הרסני, לחשוב לדוגמה שהחרדים לקויים בבין אדם לחבירו, וכאילו, המודרניות הן הערכיות והאיכותיות כאילו . כי הרי תמר כתבה את זה כל כך יפה וכל כך משכנע , אז הנה בלי משים יש שנפלו והשתכנעו ממה שתמר כתבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 10:52 |
|
| |
יש כאן באשכול הזה כמה ליקויים. שפה מתחכמת שקשה להבין אותה , נראה לי שאין בזה דבר רע, אלא שלא כולם מבינים את הקישקושים  יש כאן ביטויים שמזכירים ניבולי פה, נראה לי שזה אסור ולא מתאים !!  יש כאן ויכוחים טפשיים המתאימים לגן. זה לא לעניין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 13:26 |
|
| |
א.מ.ג.... מה יהיה? גם פה רבים או רק בסמול? טום ונועם אולי תעשו שולם? מה יהיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 12:37 |
|
| |
בלת"ק ממש חבל לי על ההכללה שנעשתה פה. אתה מתייחס לעניין כאילו יש רק שתי קצוות ואין שום דבר באמצע. וזה פשוט לא נכון. חלק גדול מנהלי החברה החרדית כבר ממש לא קשורים להלכה, הם נועדו רק בכדי לשמור על החברה סגורה. ואני לא מדברת כרגע נגד זה - יש בזה היגיון מסוים, הבעיה היא שזה גורם לדה-לגיטימציה לכל אחד שטיפה לא כמו כולם. וישר מסמנים אותו/אותה בתור אחד/ת שכבר לא מהחברה החרדית. ולא. זה לא בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 16:46 |
|
| |
במציאות של היום, טווח ההגדרה של "מודרני" קצת היטשטש. ונמצאת באופק בין חרדי שמרני עד דתי.
כלומר,כל אחד שמגדיר את עצמו כאינו חרדי שמרני, ומאידך אינו דתי, ממקם את עצמו תחת אותה הגדרה.
ולכן,נועם שלום, יש את מושג "חפירות בבירורים". כך בודקים מהו הגבול,ואם בכלל קיים. וכך מסיקים ,ע"ס הנתונים,אם יש טעם בכלל להיפגש.
גם בחור שמתלבש צבעוני ,יכול לקטלג את עצמו כמודרני, וגם בחור ישיבה שקצת מתלבש, יגדיר את עצמו כמודרני.
ועלינו לברר מה המיקום שלו ביחס לטווח. וכן,זה אפשרי בהחלט,הרבה לפני הפגישה....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 20:29 |
|
| |
שאנל כתבה כאן שאין היום צדיקים, זה ממש לא נכון, אני מסתובב בסביבה חרדית שמרנית, יש כאן לא מעט צדיקים, ואחוז הנשירה הוא אפסי ! אז מה ? בסביבה המודרנית יש צדיקים ? מאיפה ? מהנט ?... עוד נקודה, הדרך הנכונה זו ההלכה. הדרך הנכונה לא נמדדת בכמות הנושרים וכו וכו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 11:48 |
|
| |
רציף, הסר דאגה מלבך,
לא חושבת שיש משיהוא שנפל ברשתי האימתנית..
בכל מקרה, אחרי מחשבה שניה, שלישית ורבעית . אני חוזרת בי, ומסכימה עם הנקודה של פותח האשכול לאדם מודרני יש יותר סיכוי ליפול. מכיון שהוא מתרגל להתפשר, ולשמוע יותר בקול עצמו אזי ההלכה נעשית מעט פרווה וזה מקום מסוכן. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. ולא כתבתי להטיף לאף אחד, אי אני צריכה קודם כל להטיף לעצמי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 12:23 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | רציף,
הסר דאגה מלבך,
לא חושבת שיש משיהוא שנפל ברשתי האימתנית..
בכל מקרה,
אחרי מחשבה שניה, שלישית ורבעית .
אני חוזרת בי,
ומסכימה עם הנקודה של פותח האשכול
לאדם מודרני יש יותר סיכוי ליפול.
מכיון שהוא מתרגל להתפשר, ולשמוע יותר בקול עצמו
אזי ההלכה נעשית מעט פרווה
וזה מקום מסוכן.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל.
ולא כתבתי להטיף לאף אחד,
אי אני צריכה קודם כל להטיף לעצמי. |
|
השאלה כמו שרועית אמרה..
מה מוגדר כמודרני..
אין שחור ולבן בזה..הכל יחסי ..בהתאם לתנאי הסביבה ועוד.
ולכן לקבוע שמודרני זה א שמרני זה ב..זה אי דיוק בלשון המעטה.
מה גם
שלכל אופי וסוגנון יש את היצרים משלו..
אם לבחור מודרני יש יצר ללכת להופעה של שלמה ארצי.
אצל השמרני יש יצר ללכלך על גדולי ישראל.
ודווקא אצל השמרני..לחזור בתשובה יהיה קשה..
כי הוא בטוח בעצמו..שהוא על הדרך הנכונה..ומצדיק את הכל בשם ההשקופה וכו.
אז בכל צורת חיים וסגנון יש פלוס ומינוס.
השאלה אם אדם ער לעצמו..
אם יהיה ער לעצמו..גם כמודרני יוכל להיותצ ירא שמים.
ואם לא יהיה ער לעצמו..גם כפרומער הכי הכי...הוא יהיה המושחת הכי הכי..
זה המדד.השאר..הבל הבלים..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 12:34 |
|
| |
הכל אינדודאלי וכל אחד צריך לעשות עם עצמו חשבון נפש הרעיון המרכזי הוא כזה מודרניות היא סוג ש ל חדשנות, לא תמיד החדשנות הזו, היא סותרת את ההלכה. אבל היא בודקת את גבולות ההלכה. ברגע שבודקים, ומנסים למתוח גבולות, ןעושים חשבנות, ממילא ההלכה נהפכת למסטיק, ולמשהוא גמיש,שנתון לשיקול דעתו האינדודאלית. ובקשר למה שכתבת, כן, זוהיא נקודה כואבת, השאלה כמה אמת יש בשמרנות של אותו ניסען. יש אנשים מזויפם, לעשרות ויש אנשים אמיתיים שמדקדקים במצוות, על אמת, אבל...הם נופלים ונכשלים כמו כולנו לא חושבת שלפרועמר יהיה קשה יותר לחזור בתושבה כי ברגע שהוא באמת מקפיד על הלכה, הוא ירצה לחדול ממעשיו, כי ההלכה חשובה לו ולגבי מושחתים הם קיימים ב2 הצדדים, יש כאלו שיזלזו בבן אדם למקום מתוך מחשבה שהעיקר שהם בסדר בבן אדם לחברו ולהפך, את אלו שיזלזו בבן אדם לחברו העיקר שהם מדמיינים שהם בסדר בבן אדם למקום ואין לנו אפשרות לתקן את העולם רק באמת לבדוק כמה אנחנו כנים עם עצמינו לגבי מעשינו ז
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 14:54 |
|
| |
תמר, להודות על האמת? אני מתרגשת. בהתחלה כתבת בסגנון אחד, ואת חוזרת בך?! מדהימה. בכלל להודות שטעינו זה דבר קשה, ועוד בדברים שלכאורה הם ממש קשים. מה הביא לשינוי בחשיבה?
נ.ב. אני שואלת את זה כי נראה לפי איך שכתבת שאת ממש משוכנעת כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 15:06 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | הכל אינדודאלי וכל אחד צריך לעשות עם עצמו חשבון נפש הרעיון המרכזי הוא כזה מודרניות היא סוג ש ל חדשנות, לא תמיד החדשנות הזו, היא סותרת את ההלכה. אבל היא בודקת את גבולות ההלכה. ברגע שבודקים, ומנסים למתוח גבולות, ןעושים חשבנות, ממילא ההלכה נהפכת למסטיק, ולמשהוא גמיש,שנתון לשיקול דעתו האינדודאלית. ובקשר למה שכתבת, כן, זוהיא נקודה כואבת, השאלה כמה אמת יש בשמרנות של אותו ניסען. יש אנשים מזויפם, לעשרות ויש אנשים אמיתיים שמדקדקים במצוות, על אמת, אבל...הם נופלים ונכשלים כמו כולנו לא חושבת שלפרועמר יהיה קשה יותר לחזור בתושבה כי ברגע שהוא באמת מקפיד על הלכה, הוא ירצה לחדול ממעשיו, כי ההלכה חשובה לו ולגבי מושחתים הם קיימים ב2 הצדדים, יש כאלו שיזלזו בבן אדם למקום מתוך מחשבה שהעיקר שהם בסדר בבן אדם לחברו ולהפך, את אלו שיזלזו בבן אדם לחברו העיקר שהם מדמיינים שהם בסדר בבן אדם למקום ואין לנו אפשרות לתקן את העולם רק באמת לבדוק כמה אנחנו כנים עם עצמינו לגבי מעשינו ז
|
|
את שוב נוגעת במרכז הבעייתיות שיש במודרניות.אני מסכים.
אך גם בפרומקייט יש מרכז בעייתי..
עייני בעלי שור דברי הרב וולבה נגד הפרומקייט.
וכמו שסכמנו.
אדם שער לכוחות הנפש שפועלים בו..יילך נכון גם בתור מודרני וגם בתור פרומער.
הוא ינתב את הסגנון לאופי..ויכוונן אותו על פי אמות מידה של תורה.
כי זה כל האדם..
|
|
|
|
|