שני הספרים האלו מלאים בתחמונים, בגידות, מלחמות -מלמת כוחות בין ציר הרשע לבין כוזר הטובה של אסתרק. אך כמובן שבתוך הכאוס הזה ישנם אנשים מיוחדים שהם בבחינת כוכבים באופל. בואו ניתן להם מקום של כבוד!!!
נשלח ב-3/9/2015 14:02
הכוכב שלי זו רנה אמה של הלה. למרות כל מה שחוותה , נשבתה בילדותה וגרה במחיצת אדם כה אכזר לא איבדה את צלם האלוקים, את האמונה וגידלה את בתה לסמל ודוגמה.
נשלח ב-3/9/2015 17:06
הכוכבים שלי הם האנשים שהאמינו במהללאל. האסופי הקטן כנסיך היער. הנער שאין איש יודע את זהותו כאיש שמסוגל לחולל מהפך. שהאמינו בו בכל רגע. באנשים שפגש לכל אורך הדרך מן ההתחלה ועד הסוף.
הכוכב שלי: סבתא הטובה. [קשור למה שכתבה מהללו] . סבתא חמה ומסורה שעיצבה את אישיותו של האסופי הקטן מהיער. בזכותה הוא לא איבד לגמרי את אמונו בסובבים אותו.
נשלח ב-3/9/2015 18:05
אפשר כוכב נוסף? אולה מקאן הנער המאומץ של בסטיאן. עבר ייסורים קשים מהקווארים ושמר על כבודו העצמי בחירוק שיניים. נקודה נוספת שראוי לתת לו על כך מדליה- למרות שאביו המאמץ חושד בו שהוא מקנא בבנו החדש אולה שומר על איפוק עצמי ובכאב עז הוא עוזב את הבית.
נשלח ב-3/9/2015 18:13
מצטרפת. אולה לדעתי אחד הדמויות המיוחדות בספר הזה. ואגב,יש אשכול עליו אם את מעונינת .אקפיץ אותו:-)
אולה כמובן הוא דמות מופת בעיני:) מהללאל כנ"ל... אליהו, אדם שעבר המון, וגדל מזה. אבל עדיין אנושי וניתן לעיכול. |מהורהר|.. אם יהי'ה עוד נכתוב) שרשור חמוד ממש, שכוייח
נשלח ב-4/9/2015 01:23
איזה שרשוריונה להפליא.. אני אהבתי את עובדיה, כמה שהוא מוזכר מעט... המסירות שלו עד הרגע האחרון מפליאה.. את תרצה סאנפאל, עם השכל הישר שלה, רנה, כשמתגלה אישיות הברזל שלה.. אולי יש עוד כמה... מסתמא..
נשלח ב-7/9/2015 18:47
נאיתן, שאפשר ללמוד ממנו מה זה קבלת עול אמיתית. אונמר, שיש לה אופי חזק ששורד, והיא לא נשברת במצבים קשים. רובן מן הגי שעושה את מה שצריך לעשות. כמובן שיש עוד המון! ואיזה אשכול מקסים:)
נשלח ב-7/9/2015 19:23
אני ממש אהבתי את שלוואן..
נשלח ב-7/9/2015 19:31
פרטי נמקי והסבירי:-)
נשלח ב-7/9/2015 19:34
למרות שההוא הבן של יוסף הוא מבין שאביו לא נוהג נכון ומנסה כמה שיכול לתקן את מעשי אביו הלא הגוניים...
נשלח ב-7/9/2015 19:45
משום מה עולה לי בראש כלב. מסכן כמה השפלות הוא ספג מאסתרק,חוסר אמון וזלזול. ןהכל מתוך אמונה שהמצב יחזור להיות כקדמותו ובקרוב יוצאים מהשבי.