|
|
| נשלח ב-7/9/2015 20:33 |
|
| |
אכן, לא ברור לי למה צריך לדון בנדבכים 'קלים' או 'רעועים' (נראה לי יותר רעוע מקל).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 20:43 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | אם שמת לב, בעל האשכול שליט"א לא טען שזו הוכחה ליהדות אלא נדבך קל כתוספת להוכחות אחרות.
נדבך רעוע ועליו כתוספת עוד נדבך רעוע ועליו עוד אחד רעוע ועוד ועוד כך נבנה בנין חזק לתפארת.
אֲסַפֵּר לָךְ הַיַּלְדָּה, וְגַם לְךָ הַיֶּלֶד, אֵיךְ בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל אֲדָמָה נִגְאֶלֶת:
דּוּנָם פֹּה וְדוּנָם שָׁם, רֶגֶב אַחַר רֶגֶב – כָּךְ נִפְדֶּה אַדְמַת הָעָם מִצָּפוֹן עַד נֶגֶב.
|
|
טו-אוב! אלתרמן (הג"ה: אלטערמאן) בחדרי חרדים! ימות המשיח... אבל לגבי מה יגידו החרדים על דברי ניטשה וכו' - אני לא חושב שמבחינתם התנ"ך שונה בהרבה מהברית החדשה, בשניהם מעדיפים שלא להתעסק... ההשוואה רלוונטית למי שאכפת לו מהתנ"ך.
ולייתכן - אכן, דת השכונה! מה שאתה מסרב (?) להפנים זה ש'כל העולם שכונה וכולנו שכנים'* וכפי שכתבתי לך ו\או ל"שכן" בעבר הרחוק. לכן בני השכונה אוהבים לשמוע מאחרים שהשכונה שלהם היא אחלה, כי זה מקטין את הרצון לעבור לשכונות אחרות, דבר שיש לו יתרון אבולוציוני וכו'.
* לאפוקי ממאן דאמר שיש "אמת אלוקית אחת" ו"היהדות היא הדרך לאמת" והבלים כגון אלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 20:44 |
|
| |
נ"ב, המילים של אחד, יהושע פרידמן, אבל התכוונתי "אלתרמן" כשם גנרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:29 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | אם שמת לב, בעל האשכול שליט"א לא טען שזו הוכחה ליהדות אלא נדבך קל כתוספת להוכחות אחרות. |
|
אפילו זה לא טענתי, רק הצעתי כיוונים לדיון. אגב, עוד לא התפתח כאן דיון על דמויות גדולות בתרבויות שונות, וחבל.
אני מוצא את עצמי מוכרח לציין, שזה די מעצבן שכל פעם שאני מעלה טיעון לטובת הדת מיד קופצים קנאים ומצעקים. העלתי לא מעט טענות לצד השני ושם זה הרבה פחות קרא.
האם יש כאן יתר לגיטימציה לטענות אנטי דתיות? (חבל שהסעיף של אייכלר בחוק רשות השידור הולך להתבטל, אולי היו מחילים אותו גם כאן...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:37 |
|
| |
כמדומני זה לא יתר לגיטימציה. פשוט לפנאטים דתיים אין מה לעשות כאן. וגם אם הם כמטיפים הם מתייאשים מהר מאוד (זכור לי אחד בהרבה זמן האחרון). לעומת זאת לפנאטים אתאיסטיים יש קצת יותר מה לעשות כאן. אמנם רבים כטרולים לזמן קצר, אבל יש גם מעט שמתמידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 22:26 |
|
| |
לנסות להעלות בדל טיעון לטובת הוכחה שתמ"ה נקרא אצלך פנאטיות דתית? ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 23:37 |
|
| |
אברהם העברי, מי יתן והיה כל עם ה' שכנים טובים ויקרים כמוך ומלאה הארץ דעה את אי ה' אחד ושמו אחד. כמדומני, נראה לך רציני שאתה אומר את מה שאתה אומר ואחר כך מבקש דיון על חכמי אומות העולם? מה דעתך על הרעיון האתיאסטי פאנאטי שלפני שאומרים משהו מנסים לתקפו ברמה בסיסית?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 00:18 |
|
| |
ייתכן אנא ממך, הרשה לי לא להיגרר לפינג פונג אישי.
אם לא הובנתי כראוי, אסכם את דבריי בפתיחת האשכול: 1. הבאתי דעה של אדם חכם שטען שסוג הגדלות של גדולי ישראל מוכיחה ברמה מסוימת על מורה משמים. 2. כתבתי שבעבר זלזלתי בזה משני טעמים. 3. כתבתי שעם השנים, התחבטתי אולי כן יש מקום לראיה כזו כסימוכין מסוימים לתמ"ה. בין השאר מתוך התפעלות מגדלותם של אישיים מסוימים. 4. כתבתי שאינני מספיק מכיר אנשים גדולים מתרבויות אחרות, ציינתי אי אלו מראי מקומות, והזמנתי את הציבור להביא דוגמאות כאלו ולדון בהם.
יש לך השגה על פרט מסוים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 07:45 |
|
| |
הערת אגב שפליאה שטרם הוזכרה (לפחות ע"י אפרים) האם כשנתקלים בקטנות חניכיה זו ראיה לסתור?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 08:12 |
|
| |
אריאל התייחסתי לדבריו של כמדומני. הוא שאל למה כשהוא מעלה טיעון לטובת הדת קופצים עליו קנאים וצועקים, ולהפך לא. עניתי שבפורום יש קנאים רק מצד אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 08:24 |
|
| |
אולי ההגדרה הנכונה היא לא נדבך קל וחזי לאצטרופי וכו', אלא שזה מענה על חלק מהמכלול שצריך לבדוק כשמחפשים את האמת. בודקים האם הסיפור נכון, האם המשמעות שלו אומרת משהו, האם זה מתגשם, האם זה ריאלי, וכו', וגם האם יש תוצאות. אם נניח שאכן יש גדלות בחניכי התורה, זה חלק ממה שצריכים לבדוק. מבלי לוותר על שאר החלקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 08:32 |
|
| |
ת"ט כתב: הערת אגב שפליאה שטרם הוזכרה (לפחות ע"י אפרים)האם כשנתקלים בקטנות חניכיה זו ראיה לסתור?
אני חושב שלשני הצדדים ההוכחה -אם בכלל- חייבת להיות השוואתית, אחרת אין לנו קנה מידה.
זאת אומרת:
האם יש גדולים בסוג וסדר גודל שונה לגמרי מכל התרבויות.
ומאידך - האם יש קטנות בכמות / "איכות", הרבה יותר מתרבויות אחרות.
או לחילופין: האם יש דת / תרבות אחרת שיש בה כמות קטנה הרבה יותר מהיהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 09:27 |
|
| |
ב"ברית הישנה" היהודית, זה ספר הצדק האלהי, מצויים אנשים, דברים ונאומים, בסגנון גדול כל כך, שאין כלום בספרות יון והודו שיוכל להידמות אליו. אתה ניצב באימה וביראת כבוד בפני שרידים אדירים אלה של מה שהאדם היווה פעם, ואתה מהרהר את הרהוריך הנוגים על (אברם בשם ניטשה).
הפילוסןף והמשורר שניהם מדברים או כותבים דברים לא מובנים (או: שטויות) אלא שהמשורר מקדיש את התייחסותו לרגש שבאדם ומתעלם מהשכל והפילוסוף להפך חשבתי שניטשה היה פילוסוף, טעיתי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 11:41 |
|
| |
לא, טעית רק בהגדרות של פילוסוף ומשורר, או אולי הגדרת אותם בצורה רגשית ולא שכלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 11:54 |
|
| |
עם כל הכבוד לניטשה, האם הוא יכול להדגים את דבריו?
|
|
|
|
|