בית פורומים עצור כאן חושבים

ושוב על גזענות בשם התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2015 16:17 לינק ישיר 

נחמד, שורש טענתך הוא שאין אפליה בהפרדה? ראה כאן קישור על דוקטורינת נפרד אבל שווה בארה"ב וכאן קישור על פס"ד בראון נגד מועצת החינוך שביטל אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2015 16:39 לינק ישיר 

כידוע איני חסיד גדול של החסידים ולא של הליטאים החסדים, וזאת בלשון המעטה.

אבל מלחמתם בהפרדה- בבית  ספרם ובסמנריונים, הגיונית ומוצדקת.

כמובן שאם ההפרדה היתה נעשית בבתי הספר של ההמלכתי הדתי  או האולפנות הייתי רואה זאת בעינים  שליליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2015 10:15 לינק ישיר 

אריאל,

כל טענתי הייתה בהתבסס על כך שבעיני התורה הפרדה הינה מוצדקת. לדעתי ולפי מה שקראתי הפרדה מהווה אפליה כי היא גורמת לתחושה של נחיתות וערך פחות. אם מבחינת התורה אין בעיה בכך שמישהו ייפגע מהפרדתו, וזאת כנראה משום שהוא יכול להסביר לעצמו שההפרדה היא על בסיס הבדלים אובייקטיביים ולא ערך נמוך, לא נוכל לשלול הפרדה כזו גם בין חברות שאיננו יודעים שהתורה רוצה להפלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2015 10:26 לינק ישיר 

שאלה הלכתית- הגמרא בקידושין   עוסקת בקידושים על תנאי . האומר לאשה הרי את מקודשת לי על מנת שאני ישראל. נמצא כהן- אינה מקודשת.
שאלה האומר לאשה הרי את מקודשת לי על מנת שאני ספרדי -אשכנזי. נמצאה ההפך, האם היא מקודשת?

השאלה אליבא דרבי שמעון-

קידושין דף מח:ב

מתני'. התקדשי לי בכוס זה של יין ונמצא של דבש, של דבש ונמצא של יין, בדינר זה של כסף ונמצא של זהב, של זהב ונמצא של כסף, על מנת שאני עשיר ונמצא עני, עני ונמצא עשיר - אינה מקודשת; ר"ש אומר: אם הטעה לשבח - מקודשת.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 08/09/2015 10:31:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 13:24 לינק ישיר 

עומדבפרץ כתב:
אריאל73 כתבה:

בהנחה שאתה צודק, עדיין לא ניתן להסיק מזה כלום לגבי כל גזענות אחרת, כי בעוד שאת היחס לעמלקים וליהודים קבע ה', את היחס לשחורים/ספרדים/אתיופים/יקים קובע אתה על בסיס תחושת הבטן שלך.

אכן זה גם נושא לדיון.

אפשר לומר כמו בהרבה מקרים שהתורה קבעה שיש מקום לגזענות.

והיא נותנת את הכללים העיקריים בהם אני אוכל להחליט את איזו קבוצה להעדיף.

או באמת "אין לך אלא מה שכתוב בתורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הדברים שאתה כותב מעציבים מאוד.
האם בגלל שהתירה התורה לשחוט בע"ח נדון אם מותר לשחוט בני אדם?
למה אתה כלל מעלה על דעתך שמצוות הפרדה בין ישראל לעמים יתירו הפרדה בתוך עם ישראל?!

ואם איסור מפורש מדאורייתא אתה מחפש: 
"לא תתגודדו - לא תעשו אגודות אגודות"

ובכלל, למה אתה כלל מעלה על דעתך שתיתכן העדפה עדתית בתוך עם ישראל?
העדפה בין ישראל לעמים מוצדקת מתוך בחירתו של עם ישראל לעם סגולה.
גם הכהנים והלויים נבחרו לעבודת הקודש בציווי מפורש.
האם ראית הצדקה כזאת להפרדה בין ספרדים לאשכנזים? האם נמצא כתוב שהספרדים נבחרו על פני האשכנזים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ושוב על גזענות בשם התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.