בית פורומים בחדרי חרדים

"כגודל הבערות כך גודל החוויה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2015 13:53 לינק ישיר 

קשה להאמין דכך נפיק מפומיה דהבעל התניא. זה מתאים לרבי'ס אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 14:15 לינק ישיר 

כליטאי אדוק מפליאה בקיאותך בניאונסים בין רבי'ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 14:29 לינק ישיר 

רבני ברסלב מגבים את תופעת ההשתטחות הכפולה באומן: "זה עוזר להתרכז בתפילה ולא לחשוב על הבית"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 14:44 לינק ישיר 

אליס, אתה חושב שאם תחזור על הבדיחה הגסה הזו עוד ועוד יתחילו להאמין בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 16:47 לינק ישיר 

בקשר לכתבה במאקו -

יש כאן מישהו שבאמת חושב ש"אלפי חסידים" (כלשונם) הולכים ועושים את הדברים הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 17:24 לינק ישיר 

ברוקלינאי כתב:
בקשר לכתבה במאקו -

יש כאן מישהו שבאמת חושב ש"אלפי חסידים" (כלשונם) הולכים ועושים את הדברים הללו?

אלפים - יתכן, חסידים - לא ממש...

מהציבור שנוסע לשם, יש לא מעטים שמתעסקים בעניינים כאלו גם בשאר ימות השנה, ואפילו אחד מהם כותב כאן בפורום..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 19:49 לינק ישיר 

בזמן כתב:

זה לא רלוונטי אם הבעל התניא היה או לא היה, אמר או לא אמר, מי שמשווה את הגיגי הבאבא שברובם כוונתו היא להציב מראה לפרצוף של האידיוט שחושב עצמו לרשכבה"ג, לבין עובדה המסופרת בשם הבעל התניא הוא גס רוח ושוטה.

כידוע מקדמת דנא "ההגיגים שלי" בעניין ספרי החסידות הם ציטוטים כלשונם מהספה"ק בלי שום תוספת משלי...

העובדה שאתה ורבים כמותך לא מסוגלים להתמודד עם ציטוטים מביכים  אלו  עניינית ובוחרים בדרך הקלה והמוכרת של השמצות אישיות (או עצומות לחסימתי) אינה משכנעת כאן איש בלשון המעטה.

וכדי שלא יהא הדף חלק אביא כאן עוד ציטוט מעניינא דיומא:

"שאל בעל חמדת שלמה להרה"ק מוורקי מה צריך להאמין כדי להיות חסיד? אמר לו, כאשר היהודי הקדוש מעשן הלולקי קודם התקיעות, הרי זה ממש ככהן גדול המקטיר קטורת לפני ולפנים" 
(ימות עולם)

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 17/09/2015 19:57:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 21:16 לינק ישיר 

טוב, באבא
אני שמעולם לא קראתי לחסימתך, אני שמעולם לא השמצתי אותך, לא חושב שאני צריך להתנצל בפניך
בכל מקרה בשונה מאחרים אני לא מרגיש מחויב לכל הציטטות ואו האישים שאתה ושכמותך מצטטים.

אין אני חושב שבכך נמדדת היהדות ואו החסידות, ושזו בעיה שיש להתייחס אליה.
לכן ממש לא מעניין אותי מה אמר או לא אמר, או מה הבין אותו חסיד שאמר האדמו"ר ובאיזה הקשר נאמרו הדברים.

שנה טובה !

ואגב את דברי הוצאת מהקשרם, הרי שבאתי לברך ולהלל את מעשיך ופועליך ונמצא כי הבנת הנקרא שלך איננה מן המשופרות, וזו התשובה הראשונה לכל אותם ציטטות.
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 21:38 לינק ישיר 

בזמן 

ראשית, באותו משפט שהזכרת את שמי השמצת את "קצרה" שהביא ציטוט (כמנהגי) מספר חסידות, ולאור הבהרתך שלא התכוונת אלי אני מתנצל ועמך הסליחה!

ולגופו של עניין אני מכבד את זכותך לא להרגיש מחויב  לציטוטים אלו, אבל שים לב שזה לא תוכנית כבקשתך לאמץ רק חלקים מסוימים מאותם ספרים, וכפועל יוצא מכך  עשרות ספרי חסידות שחוברו לפני מאות שנים שרבבות חסידים גדלים לאורם  הם בעצם אסופת כזבים והזיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 21:58 לינק ישיר 

אני לא רואה עצמי כמבקר ספרותי של ספרות חסידית, אין אני מוסמך לקבוע מה כזב ומה הזייה.
אני חושב שאין בכך כל תועלת, מלבד אותם טיפשים שאני מקווה שאינך נמנה עליהם שמטרתם היא ללעוג למה שהשני חושב.
לעומת זאת ובשונה מכך אני חושב שבכל הנוגע לתופעות שחדשים מקרוב באו, אדמו"רים וראשי הקהל, חסידים ואנשי מעשה, הם וכל יחצניהם שמחרבים את היהדות ויופייה, לטעמי אתה עושה "עבודת קודש".

כה לחי ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 22:00 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

מסכים אתך לחלוטין. 
לפעמים נראה לי שזו פרובוקציה של 'משכילים ' שהמציאו כל מיני אמירות בשמם של גדולי החסידות , וזאת רק כדי לשים אותם ללעג ולקלס' . ולצערנו, הנבערים השוטים קנו זאת ואף מצטטים ומוכרים הלאה.... ו "בסוד משכילים ארורים מי יעמוד"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 22:07 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

וכדי שלא יהא הדף חלק אביא כאן עוד ציטוט מעניינא דיומא:

"שאל בעל חמדת שלמה להרה"ק מוורקי מה צריך להאמין כדי להיות חסיד? אמר לו, כאשר היהודי הקדוש מעשן הלולקי קודם התקיעות, הרי זה ממש ככהן גדול המקטיר קטורת לפני ולפנים" 
(ימות עולם)

אתה יודע מה הוא עישן לפני שענה לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 22:22 לינק ישיר 

momeir כתב:
מסכים אתך לחלוטין. 
לפעמים נראה לי שזו פרובוקציה של 'משכילים ' שהמציאו כל מיני אמירות בשמם של גדולי החסידות , וזאת רק כדי לשים אותם ללעג ולקלס' . ולצערנו, הנבערים השוטים קנו זאת ואף מצטטים ומוכרים הלאה.... ו "בסוד משכילים ארורים מי יעמוד"

כידוע לנו חסידיהם של גדולי האדמו"רים התמחו ברפואה ובמדע. הם זכו בפרסי נובל רבים על פועלם לטובת האנושות ורק המשכילים נתנו לזוכי פרס נובל שמות של גויים (אם תראו את התמונות האמיתיות תראו את השטריימלים והשביסים הצנועים של חתני וכלות הפרס).

בחדרים שלהם לומדים מגוון שפות ורק המשכילים משמיצים שהם מדברים באידיש.

חסידותיהן נוהגות ברכב לכל מקום ומידי פעם איזה משכיל מצייץ על איסור, בכדי ללעוג לאדמו"רים.

על כולן כידוע הרבה מסאטמר אהד את הציונות לאחר שהצילו את חייו ברכבת ההצלה, ואילו המשכילים חיברו בשמו ספר בשם "ויואל משה", להציגו ככפוי טובה וכנחש הנושך את היד שהאכילה אותו (אם כי יש טענה שדווקא חסידי חב"ד חברו את הספר בשמו כחלק מהיריבות).

שלא נדבר על חכמי הספרים שברכו את הציבור והמשכילים סיפרו שהם מקללים.

גדולי הליטאים דאגו לפרנסו של היהודי מתוך רחבות, ורק המשכילים מנעו מהציבור בלהטיהם לקטוף את פרות דאגה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 23:02 לינק ישיר 

ישיביש -

עדיין, אני מדבר על אותם חסידים לא קונבנציונליים, הבעייתיים ההם ללא ספק -

אתה חושב ש"אלפים" מהם עושים זאת?

מעולם לא הייתי שם ולא בדקתי, אבל נשמע לי מופרך לחלוטין.

פשוט חשובים לי המספרים, דקדקנות שכזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 23:43 לינק ישיר 

ברוקלינאי
החשבון הוא פשוט
קודם תענה על השאלה הבאה
כמה חילונים (מחללי שבת בפהרסיה) מגיעים לאומן ?
30% מהמספר שנקבת זה פחות או יותר "האלפים"

שלא יהיה אי הבנה ברור שיש גם פה ושם בקצוות, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "כגודל הבערות כך גודל החוויה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.