בית פורומים בחדרי חרדים

"כגודל הבערות כך גודל החוויה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/9/2015 00:03 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתבה:

"אצלי זה גם תפילות וגם פלז'ר"

רבע מיליון איש מגיעים כל שנה לאומן, להשתטח על קברו של רבי נחמן מברסלב. אבל לצדה של תיירות הרוחניות והמצוות צמחה תעשיית לוואי של תיירות מין. אלפי חסידים ומבקרים מתפללים בבוקר ויוצאים בלילה לבתי הזונות באומן, מנצלים את מצבן הכלכלי הקשה של הנשים במדינה וחוזרים לארץ עם הקרדיט של מי שעשו מצווה גדולה. הקהילה הישראלית באומן: "מודאגים מהתופעה ופועלים לצמצם אותה"

שמעון איפרגן | מגזין mako | פורסם 17/06/15 21:47 

םן

העמוד שחיפשת לא נמצא

הקישור לא עובד !!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 00:09 לינק ישיר 

eli_s כתבה:

רבני ברסלב מגבים את תופעת ההשתטחות הכפולה באומן: "זה עוזר להתרכז בתפילה ולא לחשוב על הבית"

מישהו אחר יכול לכתוב
מה עושות נשות החסידות שאתה משתייך אליה
כשהגברים נוסעים לאדמו''ר

וד''ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 08:41 לינק ישיר 

נשארות לבד עם 5 ילדים בבית ומתמוטטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 09:15 לינק ישיר 

מאיפה אתה יודע, מואי?

אולי נוסעות לאמא/אחות ונהנות בחג ועושות תורנות תפילות והרבה יותר קל להן לצאת ככה לתפילות כשיש מי ששומר על הילדים, מאשר אם הוו נשארות עם הבעל בבית?

אבל מה, כשזה נוגע לחסידים/חרדים אתה הרי תוקף על אוטומט, כמו רובוט חסר בחירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:06 לינק ישיר 

רב מחשבות, ניסיתי לסנגר עליהן, שהן לא מסתובבות עם עובדים זרים וערבים, ואתה תוקף אותי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:25 לינק ישיר 

מואי, חשבתי שלרובוט יש מעלה אחת, שהוא לא מטומטם. בעצם שתיים, שאין לו ראש גס ומטונף. אני רואה שבשניהם טעיתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:26 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:
מאיפה אתה יודע, מואי?

אולי נוסעות לאמא/אחות ונהנות בחג ועושות תורנות תפילות והרבה יותר קל להן לצאת ככה לתפילות כשיש מי ששומר על הילדים, מאשר אם הוו נשארות עם הבעל בבית?

אבל מה, כשזה נוגע לחסידים/חרדים אתה הרי תוקף על אוטומט, כמו רובוט חסר בחירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם בעצם הרבה יותר קל ונעים  אצל האחות/אמא מאשר עם הבעל , אולי נרחיב את זה גם לשאר השנה ? הוא בעצם בכלל מיותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:30 לינק ישיר 

צולניק כתב:

אם בעצם הרבה יותר קל ונעים  אצל האחות/אמא מאשר עם הבעל , אולי נרחיב את זה גם לשאר השנה ? הוא בעצם בכלל מיותר...

ומי ישרת את הגברים בחינם? האוקראיניות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:31 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:
אני רואה שבשניהם טעיתי.

ומודה ועוזב ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:33 לינק ישיר 

צולניק, מחמם את הלב דאגתך הכנה לחיי החסידים.

מואי, אני רואה שזה חמור משחשבתי. מה זה הבולמוס הזה בפומבי? לפחות תמשיך את מה שאתה בטח עושה כרגע, בינך לבין עצמך. לא היית רוצה למשל שאשתך תראה אותך עכשיו, אז למה נראה לך שאנחנו כן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 10:46 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:

עכשיו ברצינות , 

אני חושב שאשה שמציאות כזאת שהאשה מעדיפה להיות בחג עם האחות מאשר הבעל הוא לא בריא ולא תקני , בלשון המעטה.

ודי בזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 11:17 לינק ישיר 

צולניק,

קצת הבנת הנקרא וקצת הבנה של הקונטקסט לא תזיק.

מי אמר "מעדיפות להיות אצל האחות ולא עם הבעל"? לא יאומן איזה מבט סלקטיבי. ה"העדפה" אם ניתן לקרוא לזה כך, היא ערכית. סולם ערכים שאומר שהבעל יהיה בראש השנה אצל רבם של בני הזוג. וזה חשוב לשניהם, כחלק מהמארג הרוחני שמכתיב את החיים בבית. (חילוני יסתכל על דיני טהרת המשפחה ג"כ כסטיה מוזרה), להבדיל, שוחטים/קבלנים לפעמים נמצאים בחו"ל חודש, והאשה אז באמת לבד עם הילדים, בימי חול עם כל הסידורים, אפילו לא אצל אחות. זה אומר ש"היא מעדיפה להיות לבד חודש ולא עם הבעל"? ככה היית מנסח את זה, מר צולניק? לא, זה צורך של הבית, פרנסה. ומשום כך זה מובן ומקובל ומתקבל. זה חלק מההחלטות המשותפות שהזוג עושה בשאלה כיצד לנהל את ביתו (ובאמת הם מסרו את התנצלותם שהם לא מתייעצים אתך). אז יש אנשים שהעולם הרוחני שלהם כולל נסיעה של הבעל לצדיק רבם של בני הזוג לראש השנה. וזו החלטה משותפת ומובנת שנעשית בשמחה ומתוך מטרה משותפת.

בא מואי, שלא מכיר כלום, הכל רק בראש שלו, עם המחשבות הסוטות שלו, וחשב שזה או שהנשים מזנות בינתיים או שהן מתמוטטות. כי הוא לא יודע מה המציאות. שפשוט נוסעים לאמא או לאחות ומבלים ביחד בחג, באוירה נעימה של חג, בדר"כ יש גם גבר/ים מהמשפחה שיעשו קידוש וינהלו סעודות, והוספתי שאדרבה, האשה יכולה ככה להתפלל בבית הכנסת אפילו יותר מאשר כשהיתה עם הבעל בבית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 11:33 לינק ישיר 

וכשהבעל כן בבית בימי ראש השנה או שמחת תורה - האם נשאר בכלל זמן לבלות עם האשה?

רוב היום כולנו בבית הכנסת - ואצל החסידים וכן אצל המניינים הישיבישער'ס - מסיימים ממש אחה"צ את תפילת ר"ה.
ובשמחת תורה המצב עוד יותר קיצוני מבחינת הזמנים.

כך שאין כבר נפק"מ גדולה אם הבעל נמצא בקריית בעלז, או בקריית פושקינה, או בקריית הרשב"י, או בקרייה של הבית.

האיש והאשה - בימים הנוראים - חיים כמעט או ממש בנפרד.

בניגוד גמור לימים טובים ורגלים, ששם יש את המצוה 'ושמחת אתה וביתך'. וכן נוהג העולם, וכן אמר אותו תנא 'משבח אני את העצלנים בחג' שנשארים כל היום בבית (וליועצי הנישואין יש פרנסה אחרי החגים, כידוע..)

נ.ב. בנוסף לכל הנ"ל, כידוע מהמשנ"ב בשם האריז"ל יש עוד מנהג הנוגע לאיש ואשה בלילי ר"ה ושמחת תורה. וזה מצטרף לעובדה הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 12:26 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:

מואי, אני רואה שזה חמור משחשבתי. מה זה הבולמוס הזה בפומבי? לפחות תמשיך את מה שאתה בטח עושה כרגע, בינך לבין עצמך. לא היית רוצה למשל שאשתך תראה אותך עכשיו, אז למה נראה לך שאנחנו כן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מאשתי אין לי מה להתבייש. היא מידי פעם קוראת את תגובותי. 

היא לא התחנכה בחינוך החרדי (קיבלה חינוך במוסדות ליוצאי גרמניה) ולכן היא לא מסוגלת לחשוב שהמנהיגים מוכרים שקרים לחרדים והם מאמינים בזה, אפילו שפעם אחר פעם אני מראה לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 13:02 לינק ישיר 

המחשה מצויינת לטעות הראשונה שלי לעיל. רובוט מטומטם...

אני די בטוח שחוץ ממך כולם הבינו למה התכוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "כגודל הבערות כך גודל החוויה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.