בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

cirque miami – מופעי חול המועד סוכות ה'תשע"ו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/9/2015 22:55 לינק ישיר 
cirque miami – מופעי חול המועד סוכות ה'תשע"ו

חברים יקרים, כפי שכבר דווחתי כאן לפני כשבוע, ההכנות כמו החזרות לקונצרטים הקרובים בשיאן, הולכים וגדלים ומתקרבים לסיומן. עוד הוספתי וציינתי כי מתוכננת איזו הפתעונת למופעים השנה.

ובכן, דומני שכבר הגיע עת דודים, והוכשרה השעה לפרוס בפני יושבי תבל את פרטי הקונצרטים העומדים; בכך יעלזו בכבוד חסידים, ומנגד לא אמצא עצמי ננזף על שאת הפרסום אני מקדים.

בראשית דבריי ארצה להתייחס בקצרה לשתי הערות בתגובתו של netson:

את דבריך פתחת בעין חדה תוך שהינך מזהה ראשון, בשימת לב מיוחדת לדקדוקי לשון, כשאתה תמה "האם משימושך במילה 'קונצרטים' – בלשון רבים משתמע שתהיה יותר מהופעה אחת". אודה כי דבריי אכן היו מדוקדקים, ואתה רשאי לטפוח לעצמך על השכם על שמצאת בהם עומקים. בסייעתא דשמיא יתקיימו בחול המועד סוכות שלשה קונצרטים, וכדלהלן.

בהמשך דבריך הערת "בנוגע להפתעה – אמתין ואראה מי יגלה ראשון, אתה או ירחמיאל בשבוע הבא בראיון לנחום סגל". גם בזאת אודה ולא אבוש, כי אמנם הייתי שמח מאד לחשוף צפונות ולגלות את אשר באמתחתי, כך שלא אתחייב משום 'כובש נבואתי', אולם מובן שזכות הבכורה שמורה בזאת לירחמיאל הישיבתי, ואין מן הראוי שאקדימו בפרסום תגובתי. אף כי מפעם בפעם מתגנב לו איזו הרהור למחשבתי, וכי איזו רעה תצמח מכך שכמה חברי פורום בודדים ייחשפו להודעתי, אולם האמת תורה דרכה כי אין להמעיט בערך הצופים הפסיביים בסביבתי, וכבר אמרו חכמינו כי "חברך – חברא אית ליה" [תלמוד בבלי, מסכת כתובות דף קט עמוד ב, ובכמה דוכתין] ו"עוף השמים יוליך את" קול מחשבתי.

ובכן, אחר ההקדמה, אתייחס בקצרה לענין לשמו התכנסנו, ואפרוס בפניכם את פרטי הקונצרטים אשר עמנו:

המופע הבעל"ט ייערך תחת הכותרת "Cirque Miami", כשאם אבא לתרגמו [מצרפתית, יש לומר] אמצא לנכון לבחור את המינוח "קרקס מיאמי" [התרגום האנגלי שלו יהיה "Miami Circus"].

וכאן בדיוק משתלבת לה ההפתעה אותה הזכרתי בעבר: מלבד כמובן - איך בכלל ניתן להעלות על הדעת אחרת - אירוח של 'Benny and the torah kids' למופע מלא, הקונצרטים השנה יתקיימו בקונספט מעט שונה מקונספט הקונצרטים המוכרים. בשונה מהקונצרטים בשנים האחרונות, שהיוו - כשמם - מופעים מוזיקליים בהם ילדי הלהקה מלווים בהרכב התזמורת מבצעים את מיטב השירים, כשבדרך כלל הם מארחים אמנים נוספים, למקטנם ועד גדולם [אחרי הכל, מופע מלא של ילדי המקהלה נותנים את קולם ואת כולם, כשהם מזמרים בכוריאוגרפיה מופלאה את מיטב יצירותיהם, לאורך שלש שעות, אינו בכלל 'אפשרי המציאות'...], הרי שהשנה יעמוד הקונצרט בסימן 'קרקסי' משהו, כשבמקום לארח אמנים מוסיקליים נוספים, הם יארחו אמני קרקס כ - the jabali acrobats; the bmx bike show, ועוד.

לשם ההגינות ההיסטורית, הקונספט הזה כבר נוסה בעבר באופן כזה או אחר ובמידה פחותה יותר במופעים המשפחתיים שערך ירחמיאל בחול המועד, אלא שבכל הלילות שבשאר השנים היו אלו מופעי צהריים הפונים בעיקר לקהל המשפחתי ולציבור הצעיר יותר, כשבערב התקיימ/ו הקונצרטים המוסיקליים על טהרת המוסיקה, ואילו הלילה הזה השתלטו להם אמני האקרובטיקה על המופע המרכזי, והקונצרטים כולם ילוו באווירת מופעי הקסם והאקרובטיקה.

אם תשאלו לדעתי האישית, הייתי מעדיף בהחלט אירוח של אמן מוסיקלי נוסף על פני אירוח של אמן אקרובטיקה כזה או אחר [היי, לא התחייבתי שההפתעה תהיה מתוקה לכולם...], אולם משהחליט ירחמיאל על הליכה על הנישה המשפחתית ופנייה לבילוי משפחתי לכלל הגילאים, לא היתה הדרך ארוכה עד שהרים טלפון והזמין את אנשי הקסמים ופעלולני האקרובטיקה.

» שלושת הקונצרטים ייערכו, בעזרת צור ישראל וגואלו, באודיטוריום של "millennium theater" בימים רביעי וחמישי, י"ז וי"ח בתשרי, כשביום רביעי [י"ז בתשרי] ייערכו שני קונצרטים – בצהריים ובערב, וביום חמישי [י"ח בתשרי] ייערך קונצרט אחד – בצהריים.

מחר בבוקר יפתח צוות ההפקה במסע הפרסום המסורתי, הכולל כמובן את פתיחת הקופות לרכישת הכרטיסים.

האמת שישנה הפתעונת נוספת באמתחתי, כלומר: באמתחתו של ירחמיאל, אולם מכיוון שככל הידוע לי היא עוד לא הוכרזה כסופית, איאלץ לצנזרה ולדחות את פרסומה תוך שאני משאיר אתכם בתצפית.

המשיכו להאזין למוסיקה תורתית באהבה, הפותחת מעיינות חכמה ומעוררת לתשובה. כתיבה וחתימה טובה.

תוקן על ידי משוררששיער ב- 09/09/2015 23:31:13

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 23:38 לינק ישיר 

משורר לא ברור לי ולא בהיר עדיין העניין...
האם השנה יהיה רק מופע של 'בני והתורה קידס'? וא"כ כלומר השנה יופיעו רק 4 מילדי המקהלה?
לא יהיו כלל שירים מהדיסק 'אט אט' או שירים בכלל?
אני האמת, מאוכזב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 00:00 לינק ישיר 

netson כתב:
משורר לא ברור לי ולא בהיר עדיין העניין...
האם השנה יהיה רק מופע של 'בני והתורה קידס'? וא"כ כלומר השנה יופיעו רק 4 מילדי המקהלה?
לא יהיו כלל שירים מהדיסק 'אט אט' או שירים בכלל?
אני האמת, מאוכזב...

מדוע החלטת שאתה לא מעונין להבין?...

טוב, לא לקחתי בחשבון את השעה המעט מאוחרת בארעא דישראל...

ובכן הבה ונפשט את פרטי הקונצרט. הברושור שיפורסם מחר אי"ה ימחיש זאת בצורה מיטבית במישור הויזואלי, אולם אעשה מאמץ [...] להמחיש זאת עתה במישור הטקסטואלי:

גוף הקונצרט יהיה כמובן - את זאת לא חשתי אף צורך להזכיר, ועמכם הסליחה על העדר המידע מהודעת הקיר - הופעה מלאה של ירחמיאל וכלל חברי המקהלה עם מיטב היצירות מהעבר ומההווה [ואולי אף יכלול הפתעה קטנה, כדלעיל].

בנוסף לכך, יארחו הפרחים את ארבעת אחיהם הבוגרים מעט יותר המרכיבים, יחד עם יושי בנדר, את להקת 'Benny and the torah kids'.

בנוסף לכך, ובכדי לתכון [מלשון מילוי תוכני...] את שעות הקונצרט הנוספות, יארחו הפרחים אמנים נוספים כאורחים. בנקודה זו יחול השוני, כשבמקום לארח אמנים מוסיקליים, יארחו הם אמני קסמים ואנשי פעלולים. מובן, שתהיה לכך השלכה על כלל האוירה לאורך הקונצרט.  

הקונצרט יעלה שלש פעמים, כמפורט בדבריי הקודמים.

למותר לציין כי מתבקש הינך, ליטול בחזרה את אכזבתך...

תוקן על ידי משוררששיער ב- 10/09/2015 00:32:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 00:33 לינק ישיר 

" אירוח של 'Benny and the torah kids' למופע מלא" -   באמת לא היה ברור לי שמצד אחד כתוב אירוח ומצד שני מופע מלא... אולי הפתרון הוא שאמנם הם רק התארחו מצד אחד בתוך מכלול של מופע ארוך (הכולל גם שירים כללים וגם קרקס וכו') ומצד שני הם הולכים לשיר את כל 11-12 שירים מ' בני ותורה קידס'?

עכ"פ- טוב שהבהרת את העניין. וכעת האכזבה נעלמה כלא היתה! ואפי' לא היה צורך לקחתה :-) ואדרבה, חיות חדשה הזרמת בי!!!
_________________________________________________________________________________

משורר - יישר כח על כל המידע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 00:36 לינק ישיר 

קישור

תוקן על ידי netson ב- 10/09/2015 09:09:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 06:45 לינק ישיר 

netson כתב:
" אירוח של 'Benny and the torah kids' למופע מלא" -   באמת לא היה ברור לי שמצד אחד כתוב אירוח ומצד שני מופע מלא... אולי הפתרון הוא שאמנם הם רק התארחו מצד אחד בתוך מכלול של מופע ארוך (הכולל גם שירים כללים וגם קרקס וכו') ומצד שני הם הולכים לשיר את כל 11-12 שירים מ' בני ותורה קידס'?

לא. ה'גימיק' הזה של לבצע את כלל שירי האלבום נעשה בקונצרט חוה"מ פסח האחרון, וירחמיאל - שדוגל בשיטת ההתחדשות - יחפש בדרך כלל לשלוף 'בעל-חי' אחר מהכובע ולהציג חידוש מהארון.

ובאשר לתמיהתך: מכיון שמדובר, כאמור, בהופעת אורח, מובן שאין הכוונה בהגדרת 'מופע מלא' למופע באורך מלא של הערב. בטרמינולוגיה, המונח 'מופע מלא' ביחס לאירוח בקונצרטים תופס את מקומו בכל פעם בו מעוניינים להדגיש כי הופעת האורח אינה הופעה קצרצרה של מספר דקות בו הוא יבצע בדרך כלל שיר משותף עם האמן המארח ושיר אחד או שנים מהרפרטואר שלו, אלא זו הופעה כמעט משותפת של האמן המארח יחד עם האורח, ומשכך, האורח יקבל זמן במה גדול יותר.

עם זאת, השימוש במונח זה הוא תוצאה של בחירה שלי, ואני בהחלט מסכים כי לאור העובדה שבשונה מקונצרטים אחרים בהם האמן משתף את הופעתו עם אמן אורח למופע מלא, שם המופע יתחלק פעמים רבות בצורה כמעט שוויונית בין המארח והאורח, לעומת הקונצרט הנדון בו חלק גדול מאד מזמן הקונצרט יוקדש למופעי הפעלולים, ומובן שהחלק האחר לא יתחלק בצורה שוויונית בין להקת הפרחים ולהקת 'Benny and the torah kids', כשהכף נוטה לכיוון הפרחים שיזכו בזמן במה ארוך הרבה יותר כמובן, הרי שבחירת המונח אינה מדויקת כל צרכה.

תוקן על ידי משוררששיער ב- 10/09/2015 06:46:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 06:59 לינק ישיר 

יישר כח משורר.באמת לא הבנתי בראיון מה זה סירקיו,עכשיו זה ברור,ואני גם מבינה שהבנתי נכון מה שאמרו שם.
זן קצת אכזבה,כי אני לא באה למופע כדי לראות פעלולים..לילדים זה מעניין, אבל למבוגרים יותר לא ממש..
שנה שעברה למשל עם אברהם פריד,באמצע היו התאומים מצרפת בתור הפתעה, שזה ממש לא עניין אותי בלשון המעטה,אז הלכתי להטעין את הפלאפון שהיה על על 0% בטריה ...
חבל שהוא לא עושה כמו בכל שנה מופע מרכזי רציני ומופע למשפחות..
דבר זה גם אומר שנזכה לראות פחות את ילדי המקהלה.מאןד מבאס.זה הולך להיות ככה תמיד?

בכל מקרה, אני בע"ה אלך למרות האכזבה..ומקווה שנהנה על אף הכל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2015 07:13 לינק ישיר 

משורר, תהיה תזמורת למקהלה כמו בכל הופעה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2015 08:19 לינק ישיר 

משורר -הסבר רהוט ובהיר! מיאמוש- יש פעלולים שגם מבוגרים יכולים ליהנות(ועם כל הכבוד לשנה שעברה לצרפתים, השנה להבנתי זה משהו אחר לגמרי). רשמית התפרסמה ההופעה בג'ואיש טיקט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 08:21 לינק ישיר 

טוב
השתכנעתי
אני גם אבוא עם אחותי ועוד כמה;-)
מוזר שזה לא במתכונת רגילה של ההופעות,אבל ננסה למצוא את הטוב שבזה:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2015 08:21 לינק ישיר 

לא ראיתי בגואיש טיקט פרסום...
אתה יכול להעלות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2015 08:28 לינק ישיר 

אין עדיין מודעה בגואיש טיקט...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2015 09:07 לינק ישיר 

קישור

ובכן כמו שמשורר אמר יערכו 3 הופעות
ביום ד' י"ז תשרי, 30 לספטמבר יערכו 2 הופעות: הראשונה בשעה 14:00 בצהריים והשניה בשעה 18:30!
ביום ה ח"י תשרי ה-1 לאוקטובר תיערך הופעה בשעה 14:00.

כל ההופעות יערכו בברייטון ביטש, ברוקלין נ.י.(לא מצאתי משהו בניו ג'רסי)
מחירי כרטיסים החל מ 25 $ ועד כרטיסי VIP...(מן הסתם יהיה הנחה לקונים בקבוצות כמו תמיד...)

יופיעו: 'פרחי מיאמי', 'בני והתורה קידס', 'מארק גרפינקל' (קוסם), 'נחת',  'the jabali acrobats'', מופע אופנים מיוחד (bmx bicycle show).

מה זה הל'דור ודור' שמופיע במודעה? זה שיר חדש שלא פורסם שניתן איפה שהוא להורדה בחינם? משורר- זוהי ההפתעה?

תוקן על ידי netson ב- 10/09/2015 09:41:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 09:43 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:
טוב
השתכנעתי
אני גם אבוא עם אחותי ועוד כמה;-)
מוזר שזה לא במתכונת רגילה של ההופעות,אבל ננסה למצוא את הטוב שבזה:-)

תראי את המודעה...

אם את מגיעה עם כמה יכול להיות שכדאי לכם לקנות ביחד ולקבל הנחה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 09:57 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:
האמת שישנה הפתעונת נוספת באמתחתי, כלומר: באמתחתו של ירחמיאל, אולם מכיוון שככל הידוע לי היא עוד לא הוכרזה כסופית, איאלץ לצנזרה ולדחות את פרסומה תוך שאני משאיר אתכם בתצפית.

המשיכו להאזין למוסיקה תורתית באהבה, הפותחת מעיינות חכמה ומעוררת לתשובה. כתיבה וחתימה טובה.

ובכן, אני רואה שנפל הפור וירחמיאל שב עם החלטה חיובית [תרתי משמע] בענין ההפתעה המוסיקלית. בקונצרט הוא והפרחים יחשפו סינגל חדש העונה לשם "דור לדור". אולם ירחמיאל, כמו ירחמיאל, אף פעם אינו יכול לצעוד בתלם, ובשונה מכלל האמנים במוסיקה החושפים בהופעותיהם סינגל חדש מתוך האלבום הבא, ירחמיאל חושף בקונצרט הקרוב סינגל חדש מתוך האלבום הקודם. כן כן, שיר חדש ששייך למשפחת האלבום "אט אט", שלא זכה לראות אור עולם במסגרת האלבום, ויבוצע לראשונה בקונצרט הקרוב.

אתם צריכים להכיר אותו מעט בכדי להבין עד כמה ה'שעשוע' הזה מתאים לו...

אגב, כפי שמצויין במודעת הפרסום, כשלב ראשון על-כל-פנים, השיר יהיה זמין להורדה אך ורק לרוכשים כרטיס לקונצרט.

ככל הנראה, לפני ביצוע השיר בקונצרט, ירחמיאל יקדים מספר מילים ויחשוף לציבור את פשר ה'גחמה' הזו. אם הוא יבחר שלא לעשות זאת, איאלץ ליטול את רשותו בכדי לפרסם זאת כאן מעל גבי בימה מכובדת זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 10:00 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:
משורר, תהיה תזמורת למקהלה כמו בכל הופעה? 

כמובן.

את מוסיקת ה א-קפלא [A Cappella] ירחמיאל זנח לתקופה קצרה, ולעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז], כך שהרכב תזמורת חיה היא הברירה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > cirque miami – מופעי חול המועד סוכות ה'תשע"ו
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext