| נשלח ב-15/9/2015 23:39 |
|
| |
אשה נוהגת פוגעת בילדים ?
אחת מהתופעות המקובלות בציבור שלנו היא שאשה נוהגת פוגעת במקום הלימודים של הילד
השאלה למה זה כל כך חמור ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 00:05 |
|
| |
זה לא חמור, בכל העולם מקובל שנשים חרדיות נוהגות. אממה, היה היה לפני שנים רבות, חיידר שלא היה כל כך נחשב, עמד בפני קשיים וכמעט שנסגר לא עלינו...ישב וחשב מנהל החיידר מה לעשות? ישב וטיכס עצה, החליט שבשביל להרים קרנו של חיידרו- צריך להמציא בו איזה קושי חדש להתקבל אליו, וככה כולם יעשו 'פששש זה חיידר משובח וראוי לבני יקירי', ישבו ככה מנהל ורבני החיידר משך שנים רבות, צמו ימים וצמו לילות, בחושבם מה תהיה התקנה החדשה, עד שרוח הקודש נכנסה בהם והגיעו לכלל החלטה: נשים הן עם חלש אמר רב זונדל! כן....הן לא יעזו לפצות פה ולצפצף הסכים בלחש נפתולי הצדיק... והמנהל, קרן. אט אט התגבשה ההחלטה שרשיון דבר נוח הוא, גברי לנהוג, ולכן קל לומר שאישה נוהגת- דבר לא צנוע ואף פרוץ היותר הוא! ואבוי לאישה נוהגת...אולי אפילו הכביש יוביל אותה ישירות לגהנום, אבל רק אולי...ומה על בטוח? על בטוח זה שאת בנה לחיידרינו לא נכניס. אמרו ועשו...עברו יום עברו יומיים (כי יפה לכתוב אתזה, במציאטת זה לקח שניה+חצי הודעת ווטסאפ מספארטפון כשר) וכל חיידרי ארץ ישראל ממש כפטריות אחרי הגשם החליטו שאם האמא נוהגת- שהבן שלה ילך ללמוד עם העבריינים ששותים קולה של הרב לנדוא וגם הם החלו להיחשב חיידרים מעולים :) וזה יקיריי, היה סיפור של לפני השינה... לילה טוב! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 01:39 |
|
| |
וואי וואי איזה כותרת
למה שהיא תפגע בילדים אם היא למדה לנהוג?  ולגופה של שאלה. מוסד בסגנון פתוח יותר לא בהכרח הורס ילד!!!!! יש מוסדות בסגנון פתוח שיש שם ילדים לתפארת מחונכים ומונומסים ויראי שמים!!!!! כך שזה לא הורס!!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-16/9/2015 02:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 18:48 |
|
| |
אנו לא יכולים להתעלם מהמציאות
שילדים לא מתקבלים לחיידרים טובים אם האמא נוהגת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:09 |
|
| |
היום המצב כבר השתנה, ומקבלים בכל מקום בנות/בנים שהאימהות נוהגות.... הסטיגמה הזו חלפה לה. במקום זה מבררים על אינטרנט וסמארטפון. (רגע, זה פורום שידוכים, איך נכנס לכאן נושא זה?!)
תוקן על ידי uניק ב- 16/09/2015 19:09:49
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:16 |
|
| |
רק אני לא הבנתי מה איזיין רוצה.. שיקבלו את הילדים? שלא יקבלו? מיי פוגע? האמא המנהלים? הנהגים בכביש...
אולי זה מתאים יתר לפורום נשואים באושר...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:20 |
|
| |
ראשית, זה לא ממש נכון שזה השתנה. שנית, זה לא קשור למנהל 'מטומטם' שהחליט. שלישית, אפשר לדסקס על זה כאן, אבל לא זה המקום בו הנושא יוחלט, כי לנושא יש קשר ישיר להלכה. רביעית, במקום להכנס לפולמוס שכבר העלה עובש מרוב דיונים והתפלספויות (גם על ידי, אם כי לא בפורום כאן אלא בבחדרי הראשי), אסכם זאת במשפטים ספורים.
א) יש בנידון זה מחלוקת בין גדולי הפוסקים. ב) יש הבדל במציאות של היום (גם מבחינה הלכתית) בין ארץ ישראל לחו"ל. ג) לסיום רק אזכיר את דברי מרן בעל שבט הלוי הגר"ש וואזנר זצ"ל בשו"ת ח"ד, ס"א, שם הוא כתב שלדעתו רוב האסונות שבדור (הסתברות שהתכוון לתאונות דרכים ועוד...) הם בגלל שנשים נוהגות.
את הרב וואזנר אף אחד לא יכול להגדיר קיצוני, בפרט לא בדרך פסיקתו שהייתה ע"פ המסורת מדור דור, שהיו בה הרבה קולות בכל מיני תחומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:21 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | רק אני לא הבנתי
מה איזיין רוצה..
שיקבלו את הילדים?
שלא יקבלו?
מיי פוגע?
האמא
המנהלים?
הנהגים בכביש...
אולי זה מתאים יתר לפורום נשואים באושר... |
|
הוא לא רצה משהו מיוחד...
הצטרף לפורום וחיפש נושא שיעיר מעט את המתנמנמים לאחרונה...:P
בטעות הוא בחר נושא דביק ונדוש...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:22 |
|
| |
ממתי יש הלכה שאוסרת על אישה לנהוג?! ברור שזו המצאה של מנהל/ת מטומטמ/ת. זה שהנושא לעוס מכל צדדיו, מסכימה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:25 |
|
| |
| uניק כתב: |  | ממתי יש הלכה שאוסרת על אישה לנהוג?!
ברור שזו המצאה של מנהל/ת מטומטמ/ת.
זה שהנושא לעוס מכל צדדיו, מסכימה! |
|
ואווו...
ציפיתי ליותר... אולי זה באמת היה מוגזם :P
במקרה אפילו צירפתי לפחות מקור אחד למה שאמרתי (למרות שבלאו הכי אני משתדל לא להמציא דברים, ואני כותב רק דברים מבוססים - יכלת לראות את זה גם בניסוח).
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/09/2015 19:25:13
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:25 |
|
| |
אין, עליו נאמר הוא בכל פורום וכל פורום בו..:)
uניק, יש פוסקים שבהחלט אוסרים והיתממות, לא תגרום להם לשנות את דעתם. ושכל אחת תעשה כדעת רבותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:27 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | ממתי יש הלכה שאוסרת על אישה לנהוג?!
ברור שזו המצאה של מנהל/ת מטומטמ/ת.
זה שהנושא לעוס מכל צדדיו, מסכימה!
ואווו...
ציפיתי ליותר... אולי זה באמת היה מוגזם :P
במקרה אפילו צירפתי לפחות מקור אחד למה שאמרתי (למרות שבלאו הכי אני משתדל לא להמציא דברים, ואני כותב רק דברים מבוססים - יכלת לראות את זה גם בניסוח).
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/09/2015 19:25:13 |
|
לא הבנתי מדבריו של הרב וואזנר את האיסור לאישה לנהוג. אני לא מיתממת, אני באמת מנסה להבין את הראש שלך ושל כל האנשים שאצלם אישה נוהגת זה איסור דאורייתא....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:30 |
|
| |
| uניק כתב: |  | | ממתי יש הלכה שאוסרת על אישה לנהוג?! ברור שזו המצאה של מנהל/ת מטומטמ/ת. זה שהנושא לעוס מכל צדדיו, מסכימה! ואווו... ציפיתי ליותר... אולי זה באמת היה מוגזם :P במקרה אפילו צירפתי לפחות מקור אחד למה שאמרתי (למרות שבלאו הכי אני משתדל לא להמציא דברים, ואני כותב רק דברים מבוססים - יכלת לראות את זה גם בניסוח). תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/09/2015 19:25:13 לא הבנתי מדבריו של הרב וואזנר את האיסור לאישה לנהוג.אני לא מיתממת, אני באמת מנסה להבין את הראש שלך ושל כל האנשים שאצלם אישה נוהגת זה איסור דאורייתא.... |
|
דבר ראשון בואי לא נכניס מילים לפי במה שלא כתבתי.
אני לא כתבתי "דאורייתא", הגם שיש כאלו שכן מתייחסים לזה ככזה.
שנית, לא הבנת מדבריו? אז את מוזמנת לקרוא את דבריי שוב (מה שכתבתי בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל), וחכם מבין דבר מתוך דבר.
אם עדיין לא הצלחת, את מוזמנת להשיג את הספר איכשהו או לחפשו ולקרוא בפנים את מילות האיסור. אני רק הבאתי שורה מתוך דבריו.
הראש שלי?
זה לא שלי. אני השתדלתי לתמצת את הנושא במילים ספורות: יש מחלוקת בנושא. ואכן יש שאוסרים זאת בכל תוקף. הרב וואזנר אפילו כתב מעבר לזה - ואת זה הבאתי כאן למעלה :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/09/2015 19:31:12
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:31 |
|
| |
uניק, את צריכה להבין את דבריו של הרב וואזנר? את מסוגלת לחלוק עליו?בחי שלא הבנתי הוא אסר, וזה ידוע שהוא אסר ולא כי ככה היה בא לו.
אלא כי הוא אחז בדעת תורה שלו שזה אסור ולכן כך פסק. את רוצה לנהוג? סבבה!
תמצאי לך רב שמתיר ואם המשפחה שלך הולכת ע"Pי פסקותיו של הרב וואזנר אז תמצאי לך בימבה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 19:36 |
|
| |
אני לא חולקת עליו!!! אני מכירה נשים צדיקות שעשו רישיון כדי שבעליהן לא יבטלו לימוד תורה. זה לא ממש איסור. זה מה שאני רוצה לומר. שאפו על המשפט האחרון....
תוקן על ידי uניק ב- 16/09/2015 19:37:26
|
|
|
|
|