|
|
| נשלח ב-17/9/2015 00:32 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | נועם, אהבתי שכתבת שהרב וואזנר אמר שהרבה אסונות......והוספת בסוגריים "תאונות דרכים" נגרמים בשל נשים שנוהגות...
חחחח זה אפילו מוכח סטטיסטית על ידי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ;)
באשר לנושא, אי אפשר להתווכח או להתעלם מהפוסקים שפסקו נגד זה, אבל מה לעשות, זה דבר שקשה לקיים. (אולי דווקא בגלל שלא מדובר על איסור חמור, אלא יותר בכיוון של 'חיזוק')
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
את האמת? פשוט שוחחתי על כך עם אחד ממורי ההוראה של ביה"ד של הגר"ש והבנתי שכך הם מבינים את דבריו.
סטטיסטית? גם לי ידוע כך, וזה גם מסיבות טכניות כמו מהירות תגובה, האטת הקצב הכללי של משתמשי הדרך, ועוד ועוד...
אבל אוי לך אם תעז לומר את זה... לשובניסט תיחשב. לכן התמקדתי בזווית ההלכתית.
קשה? זה מעולם לא היה סיבה או נימוק לפסיקה הלכתית.
לא איסור חמור? בהחלט שכן. עיי' שם בשו"ת. וכן קרא שוב את מה שציטטתי בשם הגר"ח קנייבסקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 13:02 |
|
| |
אנא הבא הוכחה. קל להשמיץ אך ממחקרים שאני קראתי נשים הן נהגות זהירות יותר ומעורבות בפחות תאונות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 17:11 |
|
| |
גם אני קראתי את המחשקרים האלה... אבל בכנות אין לי מושג מה היו הפרמטרים ואיך בדיוק הם נעשו, כי במציאות- רוב התאונות שראיתי בחיים (מכל מיני סיבות- יצא לי לראות המון) היו מעורבות בהן נשים.. *נשים דעתן מוסכת יותר בקלות (טלפון, ילדים ברכב ועוד ועוד). *נשים חלקן לא מבינות מספיק לעומק ולא מפנימות את הסכנות שטמונות ברכב. *נשים יש להם יכולת מוטורית פחותה משל גברים, וכן התמצאות במרחב. (לא כל, אבל רוב) נשים פשוט נשים, זה לא רע, אבל מיותר לנסות לערבב בין דברים גבריים לנשיים. פרעה כבר ניסה את זה בעבר, זה נקרא עבודות פרך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 17:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 17:16 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | גם אני קראתי את המחשקרים האלה... אבל בכנות אין לי מושג מה היו הפרמטרים ואיך בדיוק הם נעשו, כי במציאות- רוב התאונות שראיתי בחיים (מכל מיני סיבות- יצא לי לראות המון) היו מעורבות בהן נשים.. *נשים דעתן מוסכת יותר בקלות (טלפון, ילדים ברכב ועוד ועוד). *נשים חלקן לא מבינות מספיק לעומק ולא מפנימות את הסכנות שטמונות ברכב. *נשים יש להם יכולת מוטורית פחותה משל גברים, וכן התמצאות במרחב. (לא כל, אבל רוב) נשים פשוט נשים, זה לא רע, אבל מיותר לנסות לערבב בין דברים גבריים לנשיים. פרעה כבר ניסה את זה בעבר, זה נקרא עבודות פרך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מוחה על הדברים!!!!! כל התאונות שראיתי בחיי או ששמעתי בוצעו ע"י גברים. נשים הן הכי זהירות על הכביש, הן לא משתמשות בפון באמצע הנסיעה, יש לנו אחריות לגבי הילדים(ולעצמינו) בניגוד אליכם.... אמנם, עם ההתמצאות בדרכים ברור שהגברים יותר מבינים, אבל יש היום ווייז...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 17:51 |
|
| |
יוניק יקירה... את צודקת שנשים זהירות יותר, זו מציאות שאי אפשר להתווכח עליה. אבל דווקא זה בעוכריהן.... כי זהירות היתר גורמת לחוסר בטחון בנהיגה, דבר שמשפיע רבות בשניות לחץ של טרום תאונה (גם אם היא נגרמת ע"י אחרים), ותמצתתי למעלה את דבריי בהסברים קלילים שאפשר להרחיב בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:00 |
|
| |
כולכם צודקים ויש צדדים נכונים לכל כיוון...
אבל להגיד שרוב התאונות נשים היו מעורבות....אקסיוז?...
גברים נוסעים במהירות יותר גבוה (בדכ גם מהמותר) יש כאלה שחושבים שכביש זה משחק מחשב.
ורוב התאונות שאני ראיתי ולצערי גם לא חסר היו בעיקר גברים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:29 |
|
| |
צדיקונת.... אם את לא מודעת לפרטים אז אל תערבבי סתם.
במה שכתבת ניכר שאת לא נהגת, וודאי שלא מבינה בתחום. וגם לא קראת מחקרים בנושא.
בשונה ממך, אני כן.
במה דברים אמורים? בזה שהזכרת מהירות גבוהה. ע"פ כל המחקרים מהירות גבוהה אינה מהווה את "גורם התאונה" במצב הנתון בארץ. מהירות גבוהה מחמירה את המצב כאשר יש "גורם" אחר... זה המצב כרגע. ומכאן, שאכן גברים בד"כ נוסעים במהירות גבוהה יותר, אך לא זה היה הנושא, הנושא היה מי הוא "גורם" התאונה באחוזים, האם הגברים או הנשים.. ןד"ל. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:33 |
|
| |
בכביש: נשים זהירות יותר מגברים
המין הנוטה לתאונות: גברים מעורבים פי עשרה בתאונות דרכים קטלניות ופי חמישה בתאונות קשות. נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), שפרסמה עמותת אור ירוק, מוכיחים כי מעורבותן של נשים בתאונות דרכים עומדת על כעשירית ממעורבות גברים, למרות שחלקן מסך בעלי הרישיון הוא כ-40%. על-פי נתוני הלמ"ס, נהגים-גברים היו מעורבים בשנה שעברה ב-464 תאונות קטלניות, לעומת 50 תאונות בהן היו מעורבות נהגות. עוד עולה מהנתונים, כי נהגים-גברים היו מעורבים ב-1,938 תאונות קשות, לעומת 421 נהגות שהיו מעורבות בתאונות קשות.
באור ירוק רואים בנתונים אלה הוכחה חד-משמעית לכך שנשים זהירות יותר מגברים על הכביש. "מחקרים רבים מלמדים שנשים נוטלות פחות סיכונים, מגלות יותר אחריות, ומכבדות יותר את החוק", אומר היום ל-ynet מנכ"ל העמותה, שמואל אבואב. "יתרה מזאת, לנשים - ובמיוחד לצעירות - יש השפעה ממתנת על נהגים-גברים. וזה הרבה יותר יעיל מכל מסע הסברה או קמפיין פרסומי".
ד"ר משה בקר, ממומחי הבטיחות הבולטים בישראל, סבור כי המציאות אינה כה ורודה: "רצוי לא לעשות הכללות. צריך לזכור כי גברים נוהגים יותר מנשים, ובפער משמעותי. לכך יש השפעה ברורה על מעורבותם בתאונות. אין ספק שיש דברים חיוביים בנהיגת נשים, אך זה לא הופך אותן בהכרח לנהגות טובות יותר מגברים".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:36 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | צדיקונת....
אם את לא מודעת לפרטים אז אל תערבבי סתם.
בשונה ממך, אני כן.
במה דברים אמורים? בזה שהזכרת מהירות גבוהה.
ע"פ כל המחקרים מהירות גבוהה אינה מהווה את "גורם התאונה" במצב הנתון בארץ.
מהירות גבוהה מחמירה את המצב כאשר יש "גורם" אחר... זה המצב כרגע.
ומכאן, שאכן גברים בד"כ נוסעים במהירות גבוהה יותר, אך לא זה היה הנושא, הנושא היה מי הוא "גורם" התאונה באחוזים, האם הגברים או הנשים.. ןד"ל. :) |
|
קודם כל טיפת כבוד לאנשים פה לא יזיק...יש דרך לדבר...
דבר שני זה שאני לא מביאה ראיה ממחקרים לא אומר שאני לא קראתי ולומבינה בתחום...
כמה שידוע לי רוב התאונות זה בין שתי כלי רכב אז הגורם האחר שלך גם הוא גורם...וכן מהירות גבוה גורמת גם לתאונות..
וכן בדכ זה גברים יותר..
אבל פרשתי מהנושא לא אוהבת תסגנון דיבור פה לאנשים...
ולאו דווקא אתה...מה שהולך פה בזמן האחרון..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:39 |
|
| |
צדיקונת תסתכלי על מה שהעלתי.
זה מהאתר של אור ירוק..הארגון הראשי שמתעסק בנושא זהירות בדרכים..נשים פחות מעורבות בתאונות מגברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:41 |
|
| |
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. מונח לפני סיכום שנת 2014 שמראה שהנתונים שהבאת מוקצנים ברמה מטורפת. ציטוט: בשנת 2014 נפגעו בתאונות דרכים 9,533 נשים, מתוכם 510 נשים נפגעו באורח קשה. גם כאן, ניתן לראות כי יותר גברים נפגעו בתאונות דרכים בשנה החולפת: למעלה מ- 13 אלף גברים נפגעו בתאונות דרכים, כמעט 1,100 מתוכם באורח קשה. מבחינת נהגים הייחס הוא 1 ל-4. פי עשר? אתה הוזה או שהעתקת ממקור מוטעה. אגב, זה הנתונים היבשים, במחקרים ניתן לראות שמבחינת "גורם התאונה" נשים במצב הרבה יותר קשה.
והנה עוד ציטוט אגב מעמותת אור ירוק שכבר החלטת להשתמש בה: מסקר שערכה עמותת "אור ירוק", באמצעות מכון המחקר גיאוקרטורגפיה לרגל יום האישה הבין לאומי, עולה כי 29% מרגישים בטוחים יותר בנסיעה כאשר גבר נוהג ברכב, לעומת 8% בלבד שמרגישים בטוחים יותר כאשר אישה נוהגת. 43% ציינו כי הם מרגישים בטוחים באותה המידה בין אם גבר או אישה נוהגים ואילו 20% ענו כי תחושת הבטיחות שלהם תלויה במי הוא הנהג או הנהגת. במהלך הסקר נדרשו הנשאלים להצביע על הדברים שמרגיזים אותם בקרב המין השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:44 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. מונח לפני סיכום שנת 2014 שמראה שהנתונים שהבאת מוקצנים ברמה מטורפת. ציטוט: בשנת 2014 נפגעו בתאונות דרכים 9,533 נשים, מתוכם 510 נשים נפגעו באורח קשה. גם כאן, ניתן לראות כי יותר גברים נפגעו בתאונות דרכים בשנה החולפת: למעלה מ- 13 אלף גברים נפגעו בתאונות דרכים, כמעט 1,100 מתוכם באורח קשה. מבחינת נהגים הייחס הוא 1 ל-4. פי עשר? אתה הוזה או שהעתקת ממקור מוטעה. אגב, זה הנתונים היבשים, במחקרים ניתן לראות שמבחינת "גורם התאונה" נשים במצב הרבה יותר קשה.
והנה עוד ציטוט אגב מעמותת אור ירוק שכבר החלטת להשתמש בה: מסקר שערכה עמותת "אור ירוק", באמצעות מכון המחקר גיאוקרטורגפיה לרגל יום האישה הבין לאומי, עולה כי 29% מרגישים בטוחים יותר בנסיעה כאשר גבר נוהג ברכב, לעומת 8% בלבד שמרגישים בטוחים יותר כאשר אישה נוהגת. 43% ציינו כי הם מרגישים בטוחים באותה המידה בין אם גבר או אישה נוהגים ואילו 20% ענו כי תחושת הבטיחות שלהם תלויה במי הוא הנהג או הנהגת. במהלך הסקר נדרשו הנשאלים להצביע על הדברים שמרגיזים אותם בקרב המין השני. |
|
תודה על ההגדרה הוזה...
אתה יכול לפתוח את האתר של אור ירוק..ולהפסיק להתווכח..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:47 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | צדיקונת....
אם את לא מודעת לפרטים אז אל תערבבי סתם.
בשונה ממך, אני כן.
במה דברים אמורים? בזה שהזכרת מהירות גבוהה.
ע"פ כל המחקרים מהירות גבוהה אינה מהווה את "גורם התאונה" במצב הנתון בארץ.
מהירות גבוהה מחמירה את המצב כאשר יש "גורם" אחר... זה המצב כרגע.
ומכאן, שאכן גברים בד"כ נוסעים במהירות גבוהה יותר, אך לא זה היה הנושא, הנושא היה מי הוא "גורם" התאונה באחוזים, האם הגברים או הנשים.. ןד"ל. :)
קודם כל טיפת כבוד לאנשים פה לא יזיק...יש דרך לדבר...
דבר שני זה שאני לא מביאה ראיה ממחקרים לא אומר שאני לא קראתי ולומבינה בתחום...
כמה שידוע לי רוב התאונות זה בין שתי כלי רכב אז הגורם האחר שלך גם הוא גורם...וכן מהירות גבוה גורמת גם לתאונות..
וכן בדכ זה גברים יותר..
אבל פרשתי מהנושא לא אוהבת תסגנון דיבור פה לאנשים... ולאו דווקא אתה...מה שהולך פה בזמן האחרון..
|
|
סליחה צדיקונת אם הייתי מדי בוטה. התנצלותי.
לעצם העניין, אסביר.
כן, אני מכיר את הנושא ולא משנה מאיזו זווית בדיוק.... ואסביר לך כדי שזה יהיה יותר ברור.
זה שיש שני כלי רכב, ואחד או שני הנהגים נפצעים, זה באמת "מעורבות בתאונה". ובייחס לזה סובבת לה הסטטיסטיקה.
אבל... כאן מגיע כלל חשוב מאד... בנוסף ל"מעורבות", יש את ה"גורם".
הגורם זה הדבר שגרם את התאונה.
כדוגמא: נהגת עשתה פנייה לא ראויה וגרמה לתאונת שרשרת.
5 כלי רכב "מעורבים" בתאונה. 4 מתוכם גברים ואחת אשה.
לסטטיסטיקה נכנס שאשה אחת מעורבת בייחס ל- 4. הייחס: 1/5.
אבל כשנרד למי "גרם" את התאונה? זה בעצם אשה.
ולכן אמרתי שבמחקרים מעמיקים נשים במצב קשה יותר ממה שנכתב, וזה בגלל סגנון הנהיגה ועוד ועוד... שהגם שהוא בטוח, יש בו אלמנטים מסכנים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:48 |
|
| |
נווו הנה הוכחה זה לא חכמה לצעוק כל הזמן נשים עושות יותר תאונות... בסך הכל מדובר בתאונות קלות...התנגשויות לא רציניות. כשאומרים תאונה צריך להכליל גם את היקף התאונה!! ו990, הנקודה השלישית שלך..בקשר להתמצאות במרחב היא שטויות!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|