לא. בורא עולם נתן נסיון..להכנס לדכאון זה נסיון. אבל נתן גם את הדרך לצאת ממנו..לולי תורתך שעשועי. ואם לבחור יש סמכות תורנית אמיתית. הוא יקבל כלים לצאת.. יש צורך טבעי במגע. אבל יש כח לשמור ..הבחירה שלך.
אני פניתי.. במקרה הראש ישיבה שלי..הוא גם פסיכולוג..שמטפל בהמון משפחות בבני תורה, ובנות סמינרים. וגם הוא שליחם של מרן הרב שטיינמן..ועוד גדולי ישראל. והוא מדריך משגיחים ומכשיר אותם..בתורת נפש האדם. כל הבעיות..בעולם הישיבות..נובעות מכך.שאין סמכות באמת. והרעיון שהוא מקדם..אמור להוביל למהפכה..שדוחפים אותה הגדולים.
נשלח ב-20/9/2015 15:14
רציף מה שכתבת מתפרש אחרת ממה שהתכוונת בע"ה טום תיבדל לחיים ארוכים
נשלח ב-20/9/2015 15:15
רציף כתב:
טום888 כתבה:
לא.
בורא עולם נתן נסיון..להכנס לדכאון זה נסיון.
אבל נתן גם את הדרך לצאת ממנו..לולי תורתך שעשועי.
ואם לבחור יש סמכות תורנית אמיתית.
הוא יקבל כלים לצאת..
יש צורך טבעי במגע.
אבל יש כח לשמור ..הבחירה שלך.
אני לא דן אף אחד.
אל תדון את האדם...
אבל במחילה..שום גיל הוא לא תירוץ.
כי כל נסיון שהבורא שולח.
הוא שולח כח להתמודד איתו.
ושוב אני לא שופט..מי אני.
אני רק אומר את מה שהתורה אומרת..ומה נכון.
נשלח ב-20/9/2015 15:16
די88 כתב:
רציף מה שכתבת מתפרש אחרת ממה שהתכוונת
בע"ה טום תיבדל לחיים ארוכים
חחח...תודה הצלת אותי!!!:)
נחתמתי לחיים..:)
נשלח ב-20/9/2015 15:17
כנראה שאתה צדיק!
נשלח ב-20/9/2015 15:18
די88 כתב:
כנראה שאתה צדיק!
אל תגזימי..
בעיקר שהשנה פגעתי בכמה צדיקים..:(
נשלח ב-20/9/2015 15:30
אם היה צדיק- היה נחתם כבר בראששנה ;) אלא אם הוא מידיי נסתר.
אני פניתי.. במקרה הראש ישיבה שלי..הוא גם פסיכולוג..שמטפל בהמון משפחות בבני תורה, ובנות סמינרים. וגם הוא שליחם של מרן הרב שטיינמן..ועוד גדולי ישראל. והוא מדריך משגיחים ומכשיר אותם..בתורת נפש האדם. כל הבעיות..בעולם הישיבות..נובעות מכך.שאין סמכות באמת. והרעיון שהוא מקדם..אמור להוביל למהפכה..שדוחפים אותה הגדולים.
לא. בורא עולם נתן נסיון..להכנס לדכאון זה נסיון. אבל נתן גם את הדרך לצאת ממנו..לולי תורתך שעשועי. ואם לבחור יש סמכות תורנית אמיתית. הוא יקבל כלים לצאת.. יש צורך טבעי במגע. אבל יש כח לשמור ..הבחירה שלך.
אני לא דן אף אחד. אל תדון את האדם... אבל במחילה..שום גיל הוא לא תירוץ. כי כל נסיון שהבורא שולח. הוא שולח כח להתמודד איתו. ושוב אני לא שופט..מי אני. אני רק אומר את מה שהתורה אומרת..ומה נכון.
לרוב, יש כוח להתמודד עם כל נסיון. זה לא תמיד ככה.
בענייני קדושה, אין מצב להתמודד בשלימות, כך גזרה חכמתו יתברך.