|
|
| נשלח ב-22/9/2015 11:01 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  |
רציף, אתה באמת לא רוצה לדעת איך זה היה נראה כשכתבת שמישהו שרוצה מגע שילך לעיסוי.... ממך זה נשמע שהכירויות בלי שידוך וכו יובילו ישר למגע.
|
|
אני מדבר מהכרות עם אנשים, אני לא ממציא דברים מהשרוול. הכרות ללא שדכנית עשויה יותר לגלוש למחוזות לא רצוים. אגב, יכולתי לשתוק או להביא דבר תורה יפה על התגברות והתחזקות והייתי יוצא גדול לכאורה, אלא שאני צמוד לאמת ולתחושת השליחות שלי, לספר למי שלא יודע שיש צד שני תורני למטבע שמאוד מאוד חשוב וקריטי לדעת עליו. אשמח אם יהיה לטום מה לחדש בעניין, כי איפשהוא חסר פה מידע מה עושים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז ככה חני... הכירות לא בשידוך, לרוב מובילה למגע... בהחלט. אין עניין להתייפיף. (ואגב, זה כמעט הנושא המרכזי של האשכול בעקיפין...) אולי ההתנסחות של רציף הייתה בוטה מעט, אבל היא לא חוטאת כל כך רחוק מהאמת.
ורציף, חסר מידע? אני דווקא לא חושב שחסר מידע. הדברים פשוטים וברורים. וקיצרתי למעלה במקום שצריכים לקצר. אכמ"ל. |
|
קיצרת כי אני הארכתי. יש את המתח המתמיד בין מה שאנחנו מחויבים בענייני קדושה כמו שמירת עיניים וכדומה, לבין הכוחות שלנו בזמן הזה. לכאורה, אני והרב טום חולקים, תיראה איך שאנשים הם תמימים ומצטטים חלקי דברים, הרי ברור שלפעמים הבן אדם כורע מרוב נסיונות וממש אין מצב שהוא לא יפול, הן בגוף, הן במידות, והן בנפש. בינתיים, אין לנו סמכות הלכתית שיסכים איתי שאפשר להקל בשעת הדחק גדול כשנדחקים לקיר, מעבר לדברי חז"ל שהבאתי כנ"ל. לפי הרב טום על הבן אדם להכנס לדיכאון, שזה גם סיכון גופני ונפשי ! כי מי סיפר לך שזה יגמר בדיכאון ?? !! והרי עם דיכאון לא תוכל להקים בית !!! הרבה פעמים בשעת הדחק כבר אין מה לשאול את הרב, הכל ברור ופשוט, ואתה הולך ועושה מה שצריך כדי להשאר באיזון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2015 17:22 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
רציף, אתה באמת לא רוצה לדעת איך זה היה נראה כשכתבת שמישהו שרוצה מגע שילך לעיסוי....
ממך זה נשמע שהכירויות בלי שידוך וכו יובילו ישר למגע.
|
|
אני מדבר מהכרות עם אנשים,
אני לא ממציא דברים מהשרוול.
הכרות ללא שדכנית
עשויה יותר לגלוש למחוזות לא רצוים.
אגב, יכולתי לשתוק
או להביא דבר תורה יפה
על התגברות והתחזקות
והייתי יוצא גדול לכאורה,
אלא שאני צמוד לאמת
ולתחושת השליחות שלי,
לספר למי שלא יודע
שיש צד שני תורני למטבע
שמאוד מאוד חשוב וקריטי לדעת עליו.
אשמח אם יהיה לטום מה לחדש בעניין,
כי איפשהוא חסר פה מידע מה עושים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אז ככה חני...
הכירות לא בשידוך, לרוב מובילה למגע... בהחלט. אין עניין להתייפיף.
(ואגב, זה כמעט הנושא המרכזי של האשכול בעקיפין...)
אולי ההתנסחות של רציף הייתה בוטה מעט, אבל היא לא חוטאת כל כך רחוק מהאמת.
ורציף, חסר מידע?
אני דווקא לא חושב שחסר מידע. הדברים פשוטים וברורים. וקיצרתי למעלה במקום שצריכים לקצר. אכמ"ל. |
|
קיצרת כי אני הארכתי.
יש את המתח המתמיד
בין מה שאנחנו מחויבים בענייני קדושה
כמו שמירת עיניים וכדומה,
לבין הכוחות שלנו בזמן הזה.
לכאורה,
אני והרב טום חולקים,
תיראה איך שאנשים הם תמימים
ומצטטים חלקי דברים,
הרי ברור שלפעמים
הבן אדם כורע מרוב נסיונות וממש
אין מצב שהוא לא יפול,
הן בגוף, הן במידות, והן בנפש.
בינתיים, אין לנו סמכות הלכתית
שיסכים איתי
שאפשר להקל בשעת הדחק גדול
כשנדחקים לקיר,
מעבר לדברי חז"ל שהבאתי כנ"ל.
לפי הרב טום
על הבן אדם להכנס לדיכאון, שזה גם סיכון גופני ונפשי !
כי מי סיפר לך שזה יגמר בדיכאון ?? !!
והרי עם דיכאון לא תוכל להקים בית !!!
הרבה פעמים בשעת הדחק
כבר אין מה לשאול את הרב,
הכל ברור ופשוט,
ואתה הולך ועושה מה שצריך
כדי להשאר באיזון
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
האמת שאני בהלם..
איך הסקת מדברי..שאמרתי שעדיף להכנס לדכאון?
אין כאן עדיף או לא עדיף.
יש מצב נתון.שציינתי שבחורים מבוכרים סובלים מדיכאון ברמה זו או אחרת.
והם צריכים לטפל בזה אצל בעלי חכמת הנפש..
חלק מאותם נפילות..באות כשאדם בעצבות ומרה שחורה.
הוא מיואש ונוטה ליפול..בלי כח אין אונים.
הדרך לטפל בזה..היא ללכת לרב, שאתה סומך עליו, שמבין בנפש האדם..לשפוך הכל..
ולעשות כפי שיורה לך..
אם אתה מחליט להכנס לדיכאון בגלל המנעות מאיסור.זה בחירה שלך.
זה לא אחד ועוד אחד..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2015 19:52 |
|
| |
אתם מגיבים לי וכו, ואני בקושי באינטרנט.... אני בחול. בקשר להיכרות בלי שידוך - זה פשוט תלוי בבניאדם. בדר''כ גם הבחורה חזקה יותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2015 10:48 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
רציף, אתה באמת לא רוצה לדעת איך זה היה נראה כשכתבת שמישהו שרוצה מגע שילך לעיסוי.... ממך זה נשמע שהכירויות בלי שידוך וכו יובילו ישר למגע.
|
|
אני מדבר מהכרות עם אנשים, אני לא ממציא דברים מהשרוול. הכרות ללא שדכנית עשויה יותר לגלוש למחוזות לא רצוים. אגב, יכולתי לשתוק או להביא דבר תורה יפה על התגברות והתחזקות והייתי יוצא גדול לכאורה, אלא שאני צמוד לאמת ולתחושת השליחות שלי, לספר למי שלא יודע שיש צד שני תורני למטבע שמאוד מאוד חשוב וקריטי לדעת עליו. אשמח אם יהיה לטום מה לחדש בעניין, כי איפשהוא חסר פה מידע מה עושים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז ככה חני... הכירות לא בשידוך, לרוב מובילה למגע... בהחלט. אין עניין להתייפיף. (ואגב, זה כמעט הנושא המרכזי של האשכול בעקיפין...) אולי ההתנסחות של רציף הייתה בוטה מעט, אבל היא לא חוטאת כל כך רחוק מהאמת.
ורציף, חסר מידע? אני דווקא לא חושב שחסר מידע. הדברים פשוטים וברורים. וקיצרתי למעלה במקום שצריכים לקצר. אכמ"ל. |
|
קיצרת כי אני הארכתי. יש את המתח המתמיד בין מה שאנחנו מחויבים בענייני קדושה כמו שמירת עיניים וכדומה, לבין הכוחות שלנו בזמן הזה. לכאורה, אני והרב טום חולקים, תיראה איך שאנשים הם תמימים ומצטטים חלקי דברים, הרי ברור שלפעמים הבן אדם כורע מרוב נסיונות וממש אין מצב שהוא לא יפול, הן בגוף, הן במידות, והן בנפש. בינתיים, אין לנו סמכות הלכתית שיסכים איתי שאפשר להקל בשעת הדחק גדול כשנדחקים לקיר, מעבר לדברי חז"ל שהבאתי כנ"ל. לפי הרב טוםעל הבן אדם להכנס לדיכאון, שזה גם סיכון גופני ונפשי !כי מי סיפר לך שזה יגמר בדיכאון ?? !! והרי עם דיכאון לא תוכל להקים בית !!! הרבה פעמים בשעת הדחק כבר אין מה לשאול את הרב, הכל ברור ופשוט, ואתה הולך ועושה מה שצריך כדי להשאר באיזון נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
האמת שאני בהלם.. איך הסקת מדברי..שאמרתי שעדיף להכנס לדכאון? אין כאן עדיף או לא עדיף. יש מצב נתון.שציינתי שבחורים מבוכרים סובלים מדיכאון ברמה זו או אחרת. והם צריכים לטפל בזה אצל בעלי חכמת הנפש.. חלק מאותם נפילות..באות כשאדם בעצבות ומרה שחורה. הוא מיואש ונוטה ליפול..בלי כח אין אונים. הדרך לטפל בזה..היא ללכת לרב, שאתה סומך עליו, שמבין בנפש האדם..לשפוך הכל.. ולעשות כפי שיורה לך.. אם אתה מחליט להכנס לדיכאון בגלל המנעות מאיסור.זה בחירה שלך. זה לא אחד ועוד אחד.. |
|
זה מה שיוצא מדבריך, ציטטת את הפסיכולוג הראש ישיבה שמתייעץ עם מרן הרב שטיינמן ודעתו בעניין היא ש ; איו נותנים לו נסיון לאדם אם אין ביכולתו להתגבר ! נקודה, סוף פסוק. זה מה שהיה לך להגיד, אז טוב שהוספת מה שהוספת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 06:23 |
|
| |
אני חושבת שאם מתחילים קשר שלא במסגרת שידוך יש סיכוי להכיר מישהו/י שלא היינו מכירותים בשידוך, ואז אפשר לשמור שזה לא יתדרדר ולהתחתן מהר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 10:00 |
|
| |
| חניחניחני כתבה: |  |
אני חושבת שאם מתחילים קשר שלא במסגרת שידוך יש סיכוי להכיר מישהו/י שלא היינו מכירותים בשידוך, ואז אפשר לשמור שזה לא יתדרדר ולהתחתן מהר.
|
|
חני, איזה קשר אפשר להשיג שלא בשידוך שאי אפשר להכיר דרך שידוך ?  מסכים אתך שאפשר בעיקרון לשמור על גבולות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 19:02 |
|
| |
שידוך לא יקשר בין אנשים שנראים ממש לא קשורים, או עם הפרש גילאים גדול וכו. וזו הבעיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 19:31 |
|
| |
זו לא בעיה...זה הכלי הכי עוזר כדי לסנן המון חרטה שקשה לראות חיצונית. אז נכון שיש קשרים קסומים ומופלאים שקורים בעולם ושברור שלא היה להם סיכוי כשידוך, אבל הקשרים האלה הם כל כך מיעוט... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 19:40 |
|
| |
הם מיעוט כי הם לא קורים הרבה. כי אין הרבה הזדמנויות. ואתה פשוט הפכת את הסיבה והתוצאה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 21:52 |
|
| |
ממש לא, תשאלי בעולם החילוני וכולם יודו לך כמה קשרים הזויים נולדו בשיטה שלהם, קשרים בלי טיפת קשר לנישואים...הכרויות ודייטים מבוזבזים. ה'שידוך' מסייע לתמצת ולייעל את התהליך. נקודה. כבחורה נבונה לא ציפיתי ממך לחלוק על דבר כל כך מובן ובסיסי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 22:35 |
|
| |
זה רצוי עד כמה שאפשר שיהיה עד כמה שיותר התאמה בין בני זוג. הרבה שדכניות צדיקות של ימינו ממילא מנסות להפגיש ולשכנע לצאת עם כל מיני אנשים טיפוסים ויצורים.. ככה שבמהות שיטת השידוכים היא נפלאה, תכל'ס בשטח - יש עוד שיטות שיש להם חסרונות ויתרונות.. ועדיין, השדכנית משמשת כפילטר מחבר בין הצדדים, וזה חשוב, הרבה מעומדים לא היה להם סיכוי אלמלא השדכנית שמוכרת אותם כל כך יפה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 08:34 |
|
| |
האם אני מתכוון בבוא העת לצאת מדעתי? שאלה רטורית...
אני חושב שכמה שממתינים יותר רגעי המשבר פוחתים והסיכויים שהם יקרו פוחתים, הרגעי המשבר שהיו אם כבר היה בגיל צעיר יותר בתקופה שכל יומיים בחור אחר מהישיבה התארס לו מה שלא קרה כבר כמה שנים טובות :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 09:17 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | שידוך לא יקשר בין אנשים שנראים ממש לא קשורים, או עם הפרש גילאים גדול וכו. וזו הבעיה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
פעם ראשונה שאני מסכים איתך :)
אבל... זה נכון ברמת העקרון אך לא מצדיק את האלטרנטיבה ברוב המקרים. כי לשמור (אם אין חוט שדרה חזק) זה קשה. והמציאות מוכיחה את זה. זה לא דבר שאפשר להתווכח עליו יותר מדי, כי כל הוויכוח הוא תיאורטי. המציאות היא זו שמכתיבה.
אולי את חיה במציאות אחרת, אבל בד"כ...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 15:25 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| חניחניחני כתב: |  | שידוך לא יקשר בין אנשים שנראים ממש לא קשורים, או עם הפרש גילאים גדול וכו. וזו הבעיה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
פעם ראשונה שאני מסכים איתך :) אבל... זה נכון ברמת העקרון אך לא מצדיק את האלטרנטיבה ברוב המקרים. כי לשמור (אם אין חוט שדרה חזק) זה קשה. והמציאות מוכיחה את זה. זה לא דבר שאפשר להתווכח עליו יותר מדי, כי כל הוויכוח הוא תיאורטי. המציאות היא זו שמכתיבה. אולי את חיה במציאות אחרת, אבל בד"כ... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2015 21:42 |
|
| |
| חניחניחני כתבה: |  |
אני חושבת שאם מתחילים קשר שלא במסגרת שידוך יש סיכוי להכיר מישהו/י שלא היינו מכירותים בשידוך, ואז אפשר לשמור שזה לא יתדרדר ולהתחתן מהר.
|
|
אני לא יודעת אם את תמימה או שתולה/ניק מתחזה. במקרים מאוד ספציפיים ומאוד מסויימים כששני הצדדים אומרים מראש שיכול לצאת מההיכרות קשר שמוביל לנישואין ונותנים לזה זמן מוגבל לניסיון, זה אולי יכול לעבוד. ברוב המקרים זה מתחיל מהתכתבות תמימה שבכלל לא חושבים על שידוך אלא זה "רק" דיון על משהו שנכתב בפורום או רק הבהרת נקודה ספציפית ומשם זה גולש.. ואולי הגיע הזמן להסיר את מסווה התמימות הזו: המון המון בנות נכשלות כאן בפורום ע''י ניקים, בין אם זה התחיל באמת כהיכרות תמימה ובין אם באמת היתה כוונה זדונית לצד הגברי (כן, אל תתכחשו, גברים). הוותיקות כאן יודעות על פרשיות שהתגלגלו פה עם תוצאות מסמרות שיער, ואני לא רוצה לפרט יותר. ולא חייבים להגיע לעבירות כרת, גם קשרים רגשיים שמנוהלים ע''י התכתבויות ושיחות טלפוניות בלבד עושות שמות לנפש הבחורה והורסות המון המון!!!!! לא פעם אני רוצה לפתוח אשכול ולזעוק זעקה גדולה ומרה על דברים שאני יודעת מקרוב שקורים כאן מתחת לפני השטח ובסוף נמנעת ברגע האחרון כי זה רק יציף חרושת שמועות בלי תועלת אמיתית אבל אם לפחות בת אחת תיקח את מילותיי אל ליבה ואולי תחשוב פעמיים על קשר שהיא נמצאת בו עכשיו, והיה זה שכרי. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|