בית פורומים עצור כאן חושבים

נבואות שהתגשמו בוודאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2015 12:18 לינק ישיר 

שלטונו של היטלר מעמיד בסכנה את העם היהודי כולו. ההיטלריזם נלחם לא רק ביהודי גרמניה, אלא ביהודי כל העולם. משטר היטלר אינו יכול להתקיים זמן רק בלי מלחמה. בלי מלחמת נקם נגד צרפת, פולין, צ'כיה ושאר הארצות השכנות... או נגד רוסיה הסובייטית רחבת הידיים... אולי רק ארבע או חמש שנים (אם לא פחות) עומדות בנינו ובין היום הנורא ההוא".

שטרו יגרום מלחמה כללית באירופה, הוא יכבוש את פולין ושטחים נרחבים בברית-המועצות – שם מרוכז רוב יהודי אירופה – ובחסות המלחמה יבצע את זממו"
(בן גוריון 1933)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 12:24 לינק ישיר 

נבואות המגיד מקלם דלעיל מעוררת מחשבה ,זה היה שנים לפני.

שפינוזה טען שהדת מסרסת את העם לחזור להקים ממלכתם, ואכן תנועה חילונית בנתה את הארץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 12:25 לינק ישיר 

לא מבין

הסבא מקלם התנבא? חכמה יש כאן. נבואה אין כאן.

הנבואה פסקה לפני אלפי שנים וידוע לכולם למי העברה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 12:28 לינק ישיר 

עוד נבואה שהתגשמה במלואה : (אם כי זה היה ברור מראש)

אמר ליה ההוא מרבנן לרב כהנא, מי שמיע לך מאי הר סיני, אמר ליה הר שנעשו בו נסים לישראל, הר ניסאי מיבעי ליה, אמר ליה מאי טעמא לא שכיחת קמיה דרב פפא ורב הונא בריה דרב יהושע דמעייני באגדתא, דרב חסדא ורבה בריה דרב הונא דאמרי תרוייהו מאי הר סיני, הר שירדה שנאה לעכו"ם עליו... ומה שמו חורב שמו, ופליגא דרבי אבהו, דאמר רבי אבהו הר סיני שמו, ולמה נקרא הר חורב, שירדה חורבה לעכו"ם עליו. (שבת סט א)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 12:39 לינק ישיר 

אפרים
זו נבואה בעייתית, היא לא ספיציפית, וישנם הרבה סיבות לאנטישמיות, והיום למשל בסין, הודו, והרבה מארצות מזרח לא שונאים אותנו אלא ההיפך בסין למשל מעריכים מאוד יהודים.
ולא רק במזרח, ראה היחסים המיוחדים של ארה"ב עם מדינת ישראל.
של קנדה ועוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 12:51 לינק ישיר 

בכל מקום שגרו יהודים היתה אנטישמיות.
(גגל ותראה שגם ביפן יש גילויי אנטישמיות על אף שלא היה שם ריכוז  של יהודים .

ובאשר להערתך השניה ,איזה עוד סיבות היו לדעתך לאנטישמיות חוץ מהתורה שניתנה בסיני?( הרי היא שהבדילה אותנו מן העמים )

תוקן על ידי אפריםבן ב- 22/09/2015 12:52:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 13:31 לינק ישיר 

השאלה מה הסיבה ומה המסובב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 13:38 לינק ישיר 

אתה יכול להסביר יותר בהרחבה למה אתה מתכוון? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2015 14:01 לינק ישיר 

האם הסיבה מתחילה בתורה, או בהתבדלות והשוני.

לבטח אחרי קוסטנטינוס שהנחיל את הנצרות לעולם, שאז האחזות בברית הישנה, נתפסה כקריאת תיגר על העולם כולו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2015 13:51 לינק ישיר 

משהו על נבואות הנביאים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 00:54 לינק ישיר 

ראה כאן קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 11:09 לינק ישיר 

קרדיולוג

אם השאלה היא דווקא על נבואות "מהתנ"ך", הרי שהציגו פה את הנבואה לישראל על הגלות והגאולה, ועל כך להלן. ככל הידוע לי אין עוד נבואות לעתיד הרחוק, כלומר כל הנבואות לעתיד הרחוק סובבות כנראה סביב נושא גאולת ישראל.

אם השאלה היא על נבואה שבתנ"ך מסופר על התקיימותה, אזי כמובן יש כמה נבואות, והבולטת שבכולן היא נבואת איש האלוקים אשר בא מיהודה - על יאשיהו, והנבואה - שלו או של נביא אחר (מחלוקת פרשנים) - עליו עצמו, לאחר שאכל ושתה בבית הנביא האחר. הסיפור מסופר במלכים א' פרק י"ג. החלק המיוחד בסיפור הוא שאדם מהצד המתנגד לנביא העיד על אמיתות נבואת הנביא.

(הסיפור כדלהלן: ירבעם עושה עגלי זהב כתחליף לבית המקדש. איש האלוקים בא מיהודה ומנבא על יאשיהו מלך יהודה שיבטל את עבודת העגלים במלכות ישראל. לאחר שירבעם נוכח בגדולתו כאיש אלוקים, הוא מזמינו לבקר בביתו. הנביא מסרב, כיוון שעל פי דבר ה' אסור לו לאכול כל זמן שהותו במלכות ישראל. הנביא הולך. אדם אחר, ממלכות ישראל (מבית אל), המזוהה כ"נביא" - ספק נביא שקר, ספק נביא אמת שנהפך לנביא שקר - הולך ואומר לאיש האלוקים אשר בא מיהודה, כי מלאך אמר לו להשיבו לאכול איתו לחם, ואיש האלוקים אשר בא מיהודה שומע בקולו. "ויהי הם יושבים אל השולחן, ויהי דבר ה' אל הנביא אשר השיבו. ויקרא אל איש האלוקים אשר בא מיהודה לאמר: כה אמר ה': יען כי מרית פי ה', ולא שמרת את המצוה אשר צוך ה' אלוקיך... לא תבוא נבלתך אל קבר אבותיך". ואכן בדרכו חזרה המיתהו אריה, אך האריה לא אכל את נבלתו. הנביא מבית אל שומע על כך, והולך וקובר את הנביא מיהודה, ומבקש מבניו שיקברו אף אותו איתו, "כי הי ֹה יהיה הדבר אשר קרא בדבר ה' על המזבח אשר בבית אל ועל כל בתי הבמות אשר בערי שומרון".)

לגבי הנבואות על גלות וגאולת ישראל - הרי על זה נבאו כמה נביאים שדבריהם התקיימו באופן די ברור. למשל, פרשת כי תבוא, שהתקיימה באופן מדוייק ביותר. כמו שכתוב שם - "והפיצך ה' בכל העמים מקצה הארץ ועד קצה הארץ", "והיית לשמה למשל ולשנינה בכל העמים אשר ינהגך ה' שמה" "והיה כאשר שָׂשׂ ה' עליכם להיטיב אתכם ולהרבות אתכם כן ישׂישׂ ה' עליכם להאביד אתכם ולהשמיד אתכם", ראה שם כל הנבואות באריכות. וכמו כן בפרשת נצבים נאמר "כי ישוב ה' לשׂוּשׂ עליך לטוב כאשר שָׂשׂ על אבותיך" - שכמדומה שבימינו ישנם בהחלט סימנים להתקיימות נבואה זו - בעתיד, ואולי גם בהווה. 

ולגבי השאלה - כיצד זה שהגאולה מתקיימת דווקא ע"י שאינם חובשי כיפה - מעניין אותי לדעת, אילו עבירות ו/או "עבירות" מייחסים השואלים לאותם אנשים. אני בכוונה לא עונה לדבריהם. הייתי רוצה לשמוע מֵהֶם אילו עבירות הם מייחסים להם.

(בכל מקרה, אפשר לפרש את הנבואה בפרשת נצבים בדרך מתאימה. לפחות לפי דעתי.)

גם יכולתם של חז"ל לצפות מצב כמו המצב שהם כינו "עקבתא דמשיחא" - הרי זו יכולת נבואית ברורה, שגדולתה וכוח אמיתותה נגלה לעין. וכי איך בימים ההם, ללא תקדים של עולם כמו בימינו, צפו בדברים כאלו? "חוצפא יסגי" עוד אפשר להבין, ובכל זאת "נערים ילבינו פני זקנים וזקנים יעמדו מפני נערים"? יש לזכור שבימיהם הכבוד לזקן היה מוטבע כל כך עמוק בתרבות, שהנבואה הזאת נשמעה כנראה די מוזרה . אבל היום זה לא נראה בלתי מובן. כך גם שאר הדברים שנכתבו שם. (משנה וכמדומני גם ברייתות בגמרא בסוף מסכת סוטה) 

-

אגב, כתבו כאן :"החכם המומר שראה את הנולד יותר מכל הגדויילים יחד :  היינריך היינה.

"יום יבוא ורעמי הסערה הגרמנית יזעזעו עולם ומלואו כפי שלא עשתה שום סערה בעבר. ברעמי סערה זו יפלו הנשרים מתים במעופם, והאריות במדבר הנידח ביותר באפריקה יסתתרו במאורותיהם המלכותיות. בגרמניה יועלה מחזה, שלעומתו תיראה המהפכה הצרפתית כאידיליה תמימה"
"במקום בו שורפים ספרים ישרפו בני -אדם"

(הדברים נאמרו מאה שנה לפני השואה.)

"

מעניין אותי לדעת אם אכן מתו נשרים במעופם, ואם היו אילו שהם אריות שהתחבאו. והאם בכלל היו להם מאורות מלכותיות. למה אני שואל? כי אנשים מסויימים מתקשים לקבל שפה כזאת כשהיא נכתבת בתנ"ך, וחושבים שבודאי התנ"ך היה כל כך פרימיטיבי שהתכוון בדיוק למילים שנכתבו. והנה - כאן - הם משתמשים בעצמם באותה שפה בדיוק. האם גם הם התכוונו בדיוק למילים האלו?

-

עוד כתבו:
"דברים פרק כח, מט-נג

(מט) ישא יקוק עליך גוי מרחק מקצה הארץ כאשר ידאה הנשר גוי אשר לא תשמע לשנו:

מקצה הארץ, כאשר ידאה הנשר.  - לא יכול להתפרש בשום אופן, ללא המציאות בת ימינו שיש מטוסים.

אמנם, אפשר לפרש את זה כמשל להרבה דברים, (וככה פירשו המפרשים, לפני שיוצר המטוס הראשון) אבל שום דבר לא הולם את המשמעות האמיתית של פשט המקרא."

פשט המקרא - איננו מדבר על "דאייה" כשלעצמה אלא "כאשר ידאה" (ההדגשה כמובן אינה במקור) - היינון מרחק דאייה. (כמו: "קו אוירי", "מרחק הליכה", וכדומה)

אמנם, ישנם גם נבואות שכמו שכתב ירוחם - לכאורה הטכנולוגיה עזרה לקיימם, כמו "כי נתתי במדבר מים נהרות בישימון" וכל כיו"ב.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 25/09/2015 11:13:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 12:39 לינק ישיר 

העניין של הגלות וקיבוץ גלויות תמיד היה נראה לי כנבואה ברורה ביותר, והפיצך ה' בימים וכו' , ואח"כ אם יהיה נדחך בקצה השמים משם יקבצך וגו'. יש לך נבואה ברורה מזו ?

וזה היה לי הוכחה ניצחת לאמיתות המקרא, עד שנתקלתי בדעה הרווחת בקרב החוקרים שהמקרא נחתם בזמן עזרא הסופר וזה כבר היה אחרי גלות, וגם במגלת אסתר כתוב "ישנו עם אחד מפוזר ומפרד" נראה שכבר בתקופה ההיא התחילה תקופת היהדות הגלותית, ובתקופה ההיא גם התחיל קיבוץ גלויות מכמה ארצות, מה יותר טריוואילי מזה שחותם התנ"ך יכניס בטקסט את הגלות והגאולה.
כמו"כ מעמד הר סיני מניין לי שעזרא לא שילב אגדה מיתולוגית בתנ"ך שהוא חתם, ואם היה כתוב במקור 600 איש הוא כתב 600 אלף, וכן על זה הדרך.

והרי אנן סהדי שאפילו דברים שקרו לפני דור אחד כמו הנחיתה לירח יש כל כל הרבה קונספירציות והרבה אינם מאמינים בזה כלל, וכאן אנו מדברים על טקסט מלפני 3500 שנים! (באם זה מסיני), בזמן שמרבית האוכלוסייה לא ידעה כלל לקרוא, מספיק סופר אחד שישרבב את הסיפור וזה יכנס לפנתאון ההיסטורי. ועוד אנן סהדי שזה מגיע לדת אנשים מאבדים את השכל הישר, ויש כל כך הרבה כתות ואידיאולוגיות היהדות כביום ופי כמה היו במרוצת הדורות , וכן עוד ישנם כל כך הרבה דתות, שנדמה בעיני, שיש שיבוש ביולוגי במוח האדם כשזה מגיע לדיוניי דת.

אין לי שום עניין להפריך את התנ"ך או כל ספר אחר. אלא לברר את האמת, אצלי כל דבר כפוף לאמת, לא לתנ"ך לא לברית ולא לקוראן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 13:30 לינק ישיר 

ספר דברים נכתב גם לדעת החוקרים לפני הגלות, בין ימי חזקיהו ליאשיהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 13:44 לינק ישיר 

אלו חוקרים?  אני מכיר חוקרים מאד מכובדים שכתבו כי את ספר התורה כתב -אסף- קיבץ. עזרא הסופר. ומכאן שמו.

סנהדרין דף כא ב     תניא, רבי יוסי אומר: ראוי היה עזרא שתינתן תורה על ידו לישראל, אילמלא (לא) קדמו משה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נבואות שהתגשמו בוודאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.