|
|
| נשלח ב-6/10/2015 20:21 |
|
| |
זכריה ח,ד: עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלִָם וְאִישׁ מִשְׁעַנְתּוֹ בְּיָדוֹ מֵרֹב יָמִים. וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ יְלָדִים וִילָדוֹת מְשַׂחֲקִים בִּרְחֹבֹתֶיהָ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2015 20:38 |
|
| |
ואיך אפשר לעבור על אשכול כזה בלי להזכיר את "נביא הזעם" אצ"ג.
קשה לא למצוא דוגמאות על נבואותיו שהתגשמו, אבל ראוי לציון שירו "באי במחתרת", משנת תרצ"א, שמתאר את שני היהודים האחרונים שמסתובבים מתחת לאדמת אירופה המלאה בגוויות.
גם בשירו "יהודה היום, יהודה מחר" הוא מתנבא על מלכות בריטניה:
אני רואך היורדת בים חיפה וביפו אלי אניות אנגליות להפליג ובגב חילייך קר וחם, כבגבי בעת כתבי זה השיר .... אני רואה בתי כלא עבים, תליות בירושלים, ביפו בעכו - ופני סיקריקין יהודים נידונים למיתה אני רואה איך הללו הולכים לתליה ושחרית-ירושלים בשעוות פניהם
(השיר נכתב עוד לפני תקופת המחתרות היהודיות ולפני הרוג המלכות הראשון שלמה בן יוסף)
ועוד ועוד... אם היה נביא בדורנו, הרי היה זה אורי צבי גרינברג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2015 23:15 |
|
| |
| קרדיולוג כתב: |  | בזמנינו אין זה מוזר שחילוניים שפינוזיסטים/אתאיסטים הם "שבו" את שבות ה' ?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי קרדיולוג ב- 22/09/2015 11:29:10 |
|
מעניין שיחזקאל דיבר על כך בנבואתו. ראה יחזקאל פרק לו, שם מדובר על כך שהשיבה אל הארץ תהיה כאשר העם לא יהיה ראוי לכך, ו"לא למענכם אני עשה בית ישראל", ורק אחרי שישובו אל הארץ "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טמאותיכם". ראה שם את הפרק כולו. אולי כדאי לציין שהפרק הבא הוא חזון העצמות היבשות, שגם הוא ניתן לפירוש על תחיית האומה ועל העצמות היבשות שעלו מן האפר של אושוויץ ושבו לתחיה בהקמת המדינה. (האופציה הפרשנית הזו מובאת כמדומני כבר בספר העיקרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2015 17:35 |
|
| |
אם נתבונן בחילוניות של החילונים שבנו את המדינה, נמצא שהיא מבוססת ברובה על עצכחיות. נכון, שהיא הובילה מעבר לעצכחיות דתית, אבל עדיין - עצכחיות. הרי המדינה מממנת את צרכי הדת באופן די ברור. החוק מחיב שמירת שבת - לפחות במובן ה"מסורתי" - היינו אחרי כמה תיקונים עצכחיים, שגם הם רק למי שרוצה. האם עצכחניק שהחליט ליישם את מחשבותיו, והחליט על דרך שאינה לפי ההלכה המקובלת - האם הוא "פורק עול"? האם מי שמצהיר על כפירה, בגלל שהוא לא מבין מהו אלוקים - האם הוא "פורק עול"?
(והאם בכלל בגלות נשמרו כל המצוות? על מצבת הגר"א נכתב - שהרבה מצוות נשתכחו והוא חזר וייסדן. משמע, שבגלות לא "כל המצוות נשמרו" ללא סייג.)
קיצורו של דבר, עצם הציונות הינה רעיון כשר ביסודו, ואם נזנחו מצוות - כדי להקל על יישוב את ארץ ישראל, האם זה אומר שהמדינה היא "חילונית", ואינה ראויה להיות שליח ה' בתקומת ישראל?
אין בדברים אלו משום קריאת תיגר על עצכחיות השומרת על הדת. גם אני אישית שומר על הדת. אבל צריך לדעת להסתכל גם ממשפקיים אחרים, של אלו שבחרו בדרך שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2015 17:41 |
|
| |
ואגב, גם הנבואה בניצבים "ואמרו כל הגויים על מה עשה ה' ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה ואמרו על אשר עזבו את ברית ה' אלוקי אבותם אשר כרת עימם בהוציאו אותם מארץ מצרים"
זוהי נבואה שנתקיימה בוודאות. ונבואה זו נתקיימה זמן רב אחרי חתימת התנ"ך - ע"י הנצרות והאיסלאם - כך שלא ניתן לדחות זאת באמצעות הטענה כאילו הפסוקים האלו מהווים הוספה מאוחרת.
|
|
|
|
|