אין כאן שאלה ולכן אין עליה תשובה ,כל האוכל בתשיעי מעלה עליו הכתוב, הפשט הוא לא זו אף זו ,כשתצומו בעשירי ואף תאכלו בתשיעי מעלה עליו הכתוב כאילו צמת תשיעי ועשירי,
נשלח ב-24/9/2015 13:48
ירוחם בפע"ח שער יוה"כ פ"א מדבר על התיקונים .. ושהתיקונים הם על ידי אכילה.. ושתשיעי ועשירי עניינם יסוד ומלכות של הנוקבא שניתקנים בסוד החיצוניות היינו על ידי אכילה ושתיה חיצוניים.
קיצור כנראה שכמו שהתענית בעשירי היא תיקון, כך האכילה בשביל תשיעי ועשירי היא תיקון.. רק שתשיעי לא צריך צום אלא מספיק לו אכילה שעושה את העבודה כמו צום ולכן כאילו התענה בתשיעי.. ועשירי צריך גם צום וגם אכילה ולכן מלבד שצם בפועל צריך להוסיף גם "כאילו התענה" היינו על ידי האכילה..
ואם תשאל מה לנו ולקבלה, אולי התשובה היא בשאלה מה לנו ולכאילו? בקיצור סתם נתקלתי בכתוב יכול להיות מעניין יכול להיות שלא אוהב אותך חתימה טובה
נשלח ב-24/9/2015 14:26
אפשר לדבר מסביב. אבל.
השאלה היתה מה זה כאילו צם בעשירי? הוא הרי צם בעשירי לא כאילו. ומה יוצא ליהודי מזה שכאילו הוא צם יומיים, הוא מצווה להתענות רק יום. אין כאן בל תוסיף?
נשלח ב-24/9/2015 14:40
ירוחם עד לאן הגעת ?אדרבה יש בל תגרע ,הרי הוא לא אוכל גם בעשירי ספק תשיעי משום ספיקא דיומא,
נשלח ב-24/9/2015 14:51
הנימוק המובא בשבה"ל בשם ר' ישעיה שמתוך שאוכל קשה תעניתו יותר יוצא מהנחה שיש עניין להרבות את התענית (כשאלת הגמ ביומא שישב בשמש, ותשובתה תתפרש שהעינוי צריך להיות בדרך הקשורה לאי אכילה בעיצומו של יום). ואם כך אולי בצום של עוד חצי יום או בכניסה לצום לאחר משחק כדורגל סוער כאשר אתה מיובש יש הידור יותר? זה מזכיר לי את המ"ב שמעלה (לפחות כצד) שיש עניין להתפלל בביכ"נ רחוק בגלל שכר פסיעות ותמיד תמהתי האם ניתן גם ללכת לביהכ"נ בדרך עקלתון ולהרבות שכר פסיעות. ההגיון מתקשה לקבל גם את המ"ב וגם את ר' ישעיה
נשלח ב-24/9/2015 15:13
תלמיד נישט הביא את הנימוק שלך שהוא לא נימוק. והוא לא עונה על הכאילו נתת לי לי חומר לשאול שאלה אחרת בענין
בליצר ראשית כתבתי זאת בהומור- אין לי איקונים- אבל אין הכי נמי גם יום טוב שני של גלויות הוא בבל תוסיף,
נשלח ב-24/9/2015 15:16
אענה בקצרה עם מילה יחידה שקבלתי פעם מבית הרב קנייבסקי רחוב רשבם, ,,חלילה,,
נשלח ב-24/9/2015 15:49
כלל גדול קבע רבי עקיבא- כל צקום שכתוב בתורה לפני מצווה. אך ורק הדבר בא למעט. וכך נלמד להלכה בערב פסח, אך ביום הראשון תשביתו שאר מבתיכם , היות וכתוב אך. ההשבתה היא רק לפני הצהרים, והנה ביום כיפור כתוב דומה