|
|
| נשלח ב-8/2/2016 17:06 |
|
| |
ירוחם, איזה מצוות לא מוסריות? מחיית עמלק לא מוסרי? תביא נראה את הגמרא ביומא..
שלישישי, כשהקב"ה [שנמלך בנשמותינו היאך לברוא את העולם..] רוצה שתהיה תוצרת שהיא גם הקב"ה וגם האדם בבשר אחד, אז גם הקב"ה צריך וגם האדם צריך, ואחד הם.. שהרי אם ושכנתי, הרי זה הקב"ה.. ואם זה בתוכם הרי זה הם.. ובקיצור ישראל וקוב"ה כולא חד..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 19:38 |
|
| |
עמית. במתותא מינך על תערבב מונחים מדרשים וקבליים לדיון ריאלי. אתה אני ושכנך הם בשר ודם. אלוקים הוא אלוקים. מחיית עמלק היא מצווה לא מוסרית בעליל. וכן מחיית 7 עממין יושבי כנען. מעשים כאין אלוהיו מקוממים היום את כל העמים בעולם. כפעולה לא מוסרית יומא דף כב:
וירב בנחל, אמר רבי מני: על עסקי נחל. בשעה שאמר לו הקדוש ברוך הוא לשאול +שמואל א' טו+ לך והכית את עמלק, אמר: ומה נפש אחת אמרה תורה הבא עגלה ערופה, כל הנפשות הללו על אחת כמה וכמה! ואם אדם חטא - בהמה מה חטאה? ואם גדולים חטאו - קטנים מה חטאו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 22:44 |
|
| |
נו באמת, אתה שולח אותי למקום שבו מוכח שמי שמגזים וסוטה מדרך המוסר האלוקית הוא טועה.. מה אתה משחק אותה יותר רחמן מה'..
חז"ל רואים מהפסוקים שהבאת אזהרה לאדם שלא יחשוב להיות צדיק יותר מבוראו, כשאול, ש"דימה להיות צדיק וריחם על הרשעים" ..
ריש-לקיש אמר: כל מי שנעשה רחמן במקום אכזרי – סוף שיעשה אכזרי במקום רחמן. ומנין שנעשה רחמן במקום אכזרי? שנאמר "ויחמול שאול" (שמואל א טו, ט). ומנין שנעשה אכזרי במקום רחמן? שנאמר "ואת נוב עיר הכהנים הכה לפי חרב" (שמואל א כב, יט), ולא תהא כזרעו של עמלק. ורבנן אמרין: כל מי שנעשה רחמן במקום אכזרי סוף שמדת הדין פוגעת בו, שנאמר "וימת שאול ושלשת בניו" (דברי הימים א י, ו).
השמדת עמלק היא דבר מוסרי.. אני לא מכיר את כל החטאים שלהם אבל אחד מהם אני חושב שזה שהם מזנבים.. חותכים את הזנב.. משבחים את הגזע על ידי הריגת החלשים.. כמו הנאצים שעוד הרגו גרמנים חלשים לפני שטיפלו ביהודים.. נראה לי שגם המלחמה שלהם ביהודים היתה בגלל שעמלק הוא נגד החלשים ושישראל הם בעד החלשים.. ושאנחנו הפצנו את התורה שלנו לכל העולם מהדלת האחורית על ידי ישו וכולי.. יכול להיות שזה קשקוש כל הסיפא.. אבל הרישא וודאי קודש..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 08:32 |
|
| |
עודד
מתנצל אבל שכלי מעט גס ולא הבנתי מנין לתבונה כי יש מטרה בהשגת הטוב העליון [וגם אם נניח שכך הוא - אולי הטוב העליון הוא, למשל, רצון האלוקים? ואולי הוא תפארת עמי שלי? ואולי הוא קפיטליזם מוסרי, דהיינו שיאפה לטוב האישי שלי (ואולי אף העולם מוסדר כשוק כלכלי שחתירה של כ"א לטובתו ממכסמת את הטוב, כמו תורות שליטת בכלכלה)] ובהתלכדות המוסר והטבע
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 09:57 |
|
| |
| עמית_חן כתב: |  | לתת עונש [בורא רע] זה מוסרי.. וכן יראת העונש תורמת למוסריות
|
|
לשיטתך, בורא רע = עונש, וזה מוסרי. מחלה נחשבת לדבר רע. כשילד חולה,זה בגלל שמגיע לו עונש וזה מוסרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 11:00 |
|
| |
עמית אתה מדבר על מצוות וציווים אלוקים. זה בסדר גמור. אבל אין לזה ולא כלום עם רגש המוסר האנושי. הם תרתי דסתרא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 11:11 |
|
| |
כן שלישישי, שכר ועונש הוא אחד מיסודות האמונה בא-ל.. לכן מחלות וכל שאר הדברים הרעים לא עלינו הם דברים המעוררים לתשובה, שצריכים לחזק אותנו בהידבקותנו בה' ובדרכיו.. אתה יכול לתלות כל עונש קל גם בחטא העגל הישן שהרי כל הפורענויות יש בהם תשלום על חטא העגל.. וכל ילד יש לו גלגולים קודמים.. והורים.. העונשים האלו הם כפרה בעצמם, אמנם בנוסף לקבלת העונש יש להיטיב דרכינו באופן כללי, ואף לנצל הזדמנויות של מחלה לבדיקת מזוזות או הפצת התורה וקיום המצוות בבתי הרפואה.
בקיצור, גם הדברים הרעים האלו הם בסיס לתיקון ולשיפור ועד למעמד ומצב של שלימות שבה לא יהיו יותר מחלות וגם לא מות.
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם.. ויקחו לי תרומה.. זהב.. זה"ב = זה הנותן בריא.. ובחודש אדר בריא מזלנו.. חודש טוב..
תוקן על ידי עמית_חן ב- 09/02/2016 11:45:38
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 11:17 |
|
| |
ירוחם, המוסר האנושי הוא ביטוי של המוסר האלוקי, וכל אדם מבטא אותו באופן שבו המוסר האלוקי נקלט ומצטייר בו. גם בתוך אומות העולם יש שכל ורגש שהמקור שלהם הוא שכלים ומידות אלוקיות.
ואנחנו בני ישראל, נבחרנו לשדרג את כולם, כממוצעים בינם ובין הבורא, כמו אח גדול שמלמד את אחיו הקטנים.
לא כדבריך שהמוסר האנושי סותר את המוסר האלוקי, אלא כדברי שהוא משתלשל ממנו, והסקאלה גדולה.. גם עשיו כמו שנמצא בעליונים הוא דבר קדוש, רק שבהשתלשלות כאן למטה יכול להצטמצם ולהיות בהעלם יותר ויותר, אבל בבסיסו הוא טהור וקדוש..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 11:36 |
|
| |
עמית אתה נשאר בדעתך ואני בדעתי. ותמשיך להיות לי לעמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 11:38 |
|
| |

והיה באחרית הימים, נכון יהיה הר בית-יהוה בראש ההרים, ונישא, מגבעות; ונהרו אליו, כל-הגויים. ג והלכו עמים רבים, ואמרו לכו ונעלה אל-הר-יהוה אל-בית אלוהי יעקוב, ויורנו מדרכיו, ונלכה באורחותיו: כי מציון תצא תורה, ודבר-יהוה מירושלים. ד ושפט בין הגויים, והוכיח לעמים רבים; וכיתתו חרבותם לאיתים, וחניתותיהם למזמרותלא-יישא גוי אל-גוי חרב, ולא-ילמדו עוד מלחמה
תוקן על ידי עמית_חן ב- 09/02/2016 11:40:07
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 12:36 |
|
| |
עמית
אני חי פה ועכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 12:50 |
|
| |
גם הפסוקים הנ"ל כבר נמצאים על בנין האו"ם.. ולא מהיום התחילה ההתגלות של לב מלכים ביד ה'.. מעצמות העולם כבר במצב של אחדות והשאיפה לשלום ולמוסריות עולמית כבר הוכרזה כמבוססת על האמונה בה' והשאיפה למימוש הפסוקים הנ"ל של אחינו ישעיהו הנביא.. וכבר התחילו בכך.. אלו לא רק סימני גאולה אלא התחלתה במציאות.. מצד הטבע האנושי, ובעליה מדרגה לדרגה וילכו מחיל אל חיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 13:27 |
|
| |
ישעיהו גם כותב באחרית הימים-וגר זאב עם כבש וכו' והיות והכיתובים של ישעיהו נמצאים על בנין האו'מ. אני תמיד אעדיף להיות הזאב ולא הכבש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 13:29 |
|
| |
| עמית_חן כתב: |  | כן שלישישי, שכר ועונש הוא אחד מיסודות האמונה בא-ל.. לכן מחלות וכל שאר הדברים הרעים לא עלינו הם דברים המעוררים לתשובה, שצריכים לחזק אותנו בהידבקותנו בה' ובדרכיו.. אתה יכול לתלות כל עונש קל גם בחטא העגל הישן שהרי כל הפורענויות יש בהם תשלום על חטא העגל.. וכל ילד יש לו גלגולים קודמים.. והורים.. העונשים האלו הם כפרה בעצמם, אמנם בנוסף לקבלת העונש יש להיטיב דרכינו באופן כללי, ואף לנצל הזדמנויות של מחלה לבדיקת מזוזות או הפצת התורה וקיום המצוות בבתי הרפואה.
בקיצור, גם הדברים הרעים האלו הם בסיס לתיקון ולשיפור ועד למעמד ומצב של שלימות שבה לא יהיו יותר מחלות וגם לא מות.
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם.. ויקחו לי תרומה.. זהב.. זה"ב = זה הנותן בריא.. ובחודש אדר בריא מזלנו.. חודש טוב..
תוקן על ידי עמית_חן ב- 09/02/2016 11:45:38 |
|
עמית, תחילת הדיון אתך הייתה כשכתבת "האל הוא המוסרי ביותר, וככל שמתחזקת ההידבקות בדרכיו, כך מתחזקת המוסריות.." נשאלת מה מוסרי בכך שילד יחלה. ואז אתה תולה את המחלה של הילד, בשכר ועונש, גילגולים וכו'. בעוד שיש לך פסוק, שהאל הוא זה שבורא רע.
מה לדעתך קורה, שכאשר ילד חולה להורים שאינם שתו"מ והם רק לוקחים את הילד לרופא והוא נרפא? הרופא "עושה תיקון" לגילגול של הילד?...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 15:22 |
|
| |
החיים הם רוחניים וגשמיים גם יחד.. הרופא הוא שליח גשמי לתיקון הגוף..
כשאתה שואל על "תיקונים של גלגולים" אתה בוודאי שואל על תיקונים רוחניים..
אם דווקא ברופא אתה מתעניין, אני מניח שגם הכרת התודה לרופא יש בה משהו מהתיקון הרוחני.. ובנוסף להשפעתו של הרופא על הילד בגשמיות וודאי מתלווה אליה גם השפעה רוחנית ואפילו ההתכנסות של המטופל עם הרופא יחד למטרה טובה יש בה להועיל עד ארבעה גילגולים כמדומני..
קיצור אם אתה באמת רוצה להבין, אז לפני שאתה לוחץ על הכפתור "שלח", תבדוק שבאמת שאלת שאלה שאתה רוצה באמת לדעת עליה תשובה
|
|
|
|
|