בית פורומים עצור כאן חושבים

עליסה בארץ הפלאות, מ"ע א' להרמב"ם והפתרון לבעיית החרדים האנוסים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2015 16:45 לינק ישיר 

אני מודה שיש מצוות שאני מקיים אותן בהזדהות, אך יש מצוות שאני מקיים אותן כאורתופרקטי ויוצאת לי הנשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2015 17:46 לינק ישיר 

אריאל שלום רב 

1 פרשנותך למצוות האמונה שהיא להרגיל את עצמו להאמין למרות שבאמת אינו משוכנע באותה רמה של ארמינות אולי היא נכונה אבל בלי הרמב"ם אין צורך לזה - כמו שאתה הצגת את זה רק כבעייה על הרמב"ם - כי התורה מנסה לשכנע את הקורא שבאמת יאמין, ולפי הרמב"ם בוודאי אין הפרשנות נכונה והיא מנוגדת לכל דרכו והרבה מדבריו*. והקושיא איך אפשר למנות מצווה כזו צריכה להתיישב באופן אחר כגון לראות עוד מצוות שמנה הרמב"ם כמו להיות מי חטאת מטהרים או מצוות שחיטה או בדיקת סימני טהרה והרבה כיו"ב ולכן זו בעייה קטנה מדיי. 

2  כתבת:  "מורה התורה לברר את האמת באזהרה ש50% שיש אלוקים מחייבים אותו להגיע לרמה של 100%, ועל כן עליו לברר שמא חמשים האחוזים צודקים ואז הוא מחויב לברר את הדבר ולא להשאירו בספק" זו פרשנות לא נכונה שכן אין מצווה לברר כדי שלא ישאר ספק בין אם המסקנא תהיה בעד ובין נגד אלא היית צריך לומר "לברר שהאמת היא.." שהרי זו האמת לדעת התורה.

3 אבל עיקר דבריך הם כך אדם שלא מאמין ולא מקיים את מה שכתוב בתורה (להאמין) ומכל מקום הוא מאמין ברמה של 70 % או מספר אחר ורוצה לקיים שאר המצוות על הצד שמחוייב בהם אז הוא מכוין לשם מצווה אם יש כזו וכו' וייתכן שבדברים שצריכים לשמה ככתיבת ס"ת ועוד לא יהיה כשר שאין זה לשמה מוחלט (יל"ע בגיטין כה שכך הוא שם בהו"א ועוד יל"ע) ונראה שמצוות תשובה היא כמצוות אמונה שאינו מקיימה מי שאינו וודאי. (ואם כן למ"ד יו"כ אינו מכפר לשאינם שבים לא נתכפר בוודאי).

* נ.ב. בערבית קיימת מילה בשורש אמונה והרמב"ם בדרך כלל השתדל להשתמש בביטוי אעתקד שהיא כוללת גם אמונה בדבר מוחש כמו שעכשיו יום או ש 2+2 =4 וגם בדבר שאינו מוחש ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2015 21:25 לינק ישיר 

טוב, אני מעדיף יושא אינטלקטואלי על פני החיים הטובים.

[אגב, זה הרעיון של לדון לכף זכות.
כמובן שלא הכוונה שחייבים לחשוב שיש באמת יותר סיכוי שהצד הטוב הוא הנכון, אלא להרגיש אותו יותר, לחיות אותו יותר.
אפשר לדעת בשכל שזה 50/50 אבל לחיות את הצד הטוב.

זה גם הרעיון של גאווה וענווה, לא לשקר את עצמי על כמה אני שווה, אלא להרגיש ולחיות את המעלות של אחרים ואת המחויבויות שלי, ולא להפך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 00:17 לינק ישיר 

כמדומני, זכותך, וזכותך גם להיות גאה בכך. אבל עליך לזכור שיש לך אפשרות אחרת. (כמובן שלדעתי ניתן לישב את היושר האינטלקטואלי עם חיי האמונה המאושרים)
הביאור של לדון לכף זכות הוא רעיון יפה, אם כי אני פירשתי שהרעיון הוא כמו שכתוב בצדק תשפוט עמיתך. אם יש 50% שהוא צדיק תן לו 50%, לא פחות. וכמדומני שכ"פ רבינו מיכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 00:41 לינק ישיר 

בער, 1 א. התורה מנסה לשכנע את הקורא שיאמין באמת, אבל לא קיימת בה הסתירה הפנימית של הרמב"ם.
ב. תוכל להרחיב לגבי משמעות המלים המצביעות על אמונה בערבית והשימוש שעושה בהן הרמב"ם?
ג. הציווי שמי חטאת יטהרו או להאמין לעדים מתפרש בד"כ הנהג בהן הלכות טהרה/אמון, וכאן זה לא רלוונטי כי א"כ כל כוונתו לחייב העובר על כל המצוות בעוד עשה.
והרמב"ן כתב בפשיטות בדעת הרמב"ם שהציווי לקבל מלכות ה'. ואין זה כתוב בלשון הרמב"ם ואינו מתאים לשיטתו הכללית שהיא לחייב את עצם האמונה בדברים מסוימים.
2. צודק.
3. אין זה עיקר דברי. אני לא עסקתי באדם (כמוני) שמאמין בגדול והשאלה אם אמונתו מספיקה מבחינת כללי אותה אמונה, אלא באדם ש(בגדול) לא מאמין ולא מעניין אותו מה חושבת עליו האמונה. אני טענתי שמצד האינטרסים שלו עצמו כדאי לו ליצור אצל עצמו אמונה. אגב, היית צריך להביא את ההלכה של יהכ"פ אינו מכפר אלא למאמינים בכפרתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 02:29 לינק ישיר 

אריאל לא הבנתי כלום ממה שכתבת רק הערה אחת שיו"כ אינו מכפר על מי שאינו אמאין בכפרתו זה עיבוד של אינו מכפר אלא לשבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 10:36 לינק ישיר 

אם לא הבנת לא נורא, בוא נתמקד ב1 ב. המלים בערבית על אמונה והשימוש שעושה בהן הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 16:26 לינק ישיר 

אתה מבין ערבי ודקדוק בערבית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 16:43 לינק ישיר 

לא. תוכל להסביר לי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 17:02 לינק ישיר 

אריאל ציינתי דבר פשוט שבניגוד לדבריך שהמצווה להאמין למרות שאינו מאמין באמת.... הרמב"ם השתמש בביטוי עאתקאד שמשמעו (גם, ראה במכתב של הגרד"צ הילמן על תירגומו של ר"י קאפח) ידיעה מוחלטת ווודאית שאין בה דופי ולא בשורש אמונה שישנה גם בערבית כמו בעברית (ובאופן אוטומטי היה אמור להשתמש בה) מפני שהיא יש במובנה גם החלטה שכך הוא האמת בלי ידיעתה על בוריה. אני מקווה שהובנתי (ואיני כמותך שלא הבנתיך...) נ.ב. הרמב"ן גם כן השתמש בביטוי אמונה על הסכמה כמו שכתב שנצויו להאמין בהרעכות בית דין הגדול והלשון כמו "להיות אמון על..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 17:16 לינק ישיר 

התרגום הפשוט של הפועל אעתקד במילונים הוא האמין. כך גם הפועל אמן. איני יודע מדוע הרמב"ם היה צריך לבחור לו פועל זה או אחר. לכאו' מדובר בלא יותר מקריזה של הרב קאפח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2015 02:04 לינק ישיר 

יש מוסכם שבשורש אעתקד ניתן להשתמש גם עלך דבר שידוע ע"י המחוחש ובשורש אמן לא . כל זה מוסכם ללא קשר לדקדוק התרגום של רב קאפח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2015 10:01 לינק ישיר 

אני לא יודע מה מוסכים ועל מי.
אני רק אומר שבמילונים לא מצוי הבדל כזה.
ו'אעתקד' זה לא שורש; זה פועל ששורשו ע.ק.ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2015 10:41 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:

אריאל ציינתי דבר פשוט שבניגוד לדבריך שהמצווה להאמין למרות שאינו מאמין באמת.... הרמב"ם השתמש בביטוי עאתקאד שמשמעו (גם, ראה במכתב של הגרד"צ הילמן על תירגומו של ר"י קאפח) ידיעה מוחלטת ווודאית שאין בה דופי ולא בשורש אמונה שישנה גם בערבית כמו בעברית (ובאופן אוטומטי היה אמור להשתמש בה) מפני שהיא יש במובנה גם החלטה שכך הוא האמת בלי ידיעתה על בוריה. אני מקווה שהובנתי (ואיני כמותך שלא הבנתיך...) נ.ב. הרמב"ן גם כן השתמש בביטוי אמונה על הסכמה כמו שכתב שנצויו להאמין בהרעכות בית דין הגדול והלשון כמו "להיות אמון על..."

לוודא
تأكد
takd

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2015 22:52 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
1.

למעשה, אני עצמי, שרואה את עצמי כמחוייב לחלוטין ליושר אינטלקטואלי, משתמש במודע בגרסה נמוכה של שיטת המלכה הלבנה, זאת כיון שלדעתי יש הסתברות גבוהה שהיהדות נכונה, ולא ודאות מוחלטת (אלא שההסתברות מספיקה לצורך ניהול החיים) ואעפ"כ, לא ניתן לחיות את כל החיים במצב של ספק, כאשר בכל ברכה אתה חושב 'ברוך 70% שאתה ה' אלוקינו'. לכן אני חי את חיי הרגילים בהנחה ודאית שיש אלוקים.

הבנתי איך אפשר לחיות כך אך לא הבנתי כיצד אפשר לאהוב את הקב"ה כחולה האהבה (רמב"ם) עם שכנוע עצמי שהוא בכלל קיים? וכן לכל הרגשות המפעימים שבחוויה האלוהית?  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עליסה בארץ הפלאות, מ"ע א' להרמב"ם והפתרון לבעיית החרדים האנוסים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.