בית פורומים עצור כאן חושבים

"המשיח" - מושג מעוות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2015 19:13 לינק ישיר 

לד  ויאמר ה' אל-משה, קח-לך סמים נטף ושחלת וחלבנה סמים ולבונה זכה, בד בבד יהיה. לה ועשית אותה קטרת, רוקח מעשה רוקח, ממולח טהור קדש. לו  ושחקת ממנה הדק, ונתת ממנה לפני העדות באוהל מועד אשר אועד לך שמה; קדש קדשים תהיה לכם. (שמות, ל)

את הקטע הזה מפיטום הקטורת אנו משננים מידי יום שלוש פעמים, מדורי דורות. למיותר לציין כי כל אדם שאינו מעדתנו יראה במילים האלה כפריט חסר תוחלת תמהוני ומוזר של עבודת אלילים, בעוד אנו מודעים לחשיבות המילים למרות ואין לנו צל של מושג מדוע אם אניח את המרשם המדויק הזה בפני אוהל מועד- הוא מעשה טוב וראוי. אני יודע למשל מדוע אם אכבד את הורי הוא מעשה טוב, או אם אמנע מלגנוב ולרצוח הוא בתכליתו מעשה טוב וראוי, אולם איני יודע להצביע על מהות הטוב בעצם המעשה של פיטום הקטורת, ובכל זאת מספיק לי לדעת להצביע על מקור המצווה בשביל לראות בה את מהות הטוב שראוי לקיימה כהילכתה.

אין לי ספק כי כל היוצא מפיו של השם יתברך מחייב אותי והוא טוב וראוי עבורי, כי הוא בעל משמעות עמוקה ותוחב בחובו עולם ומלואו של מידע שלא תמיד אני יודע לעמוד עליו, כמו במקרה של פיטום הקטורת, ברית המילה, שמירת השבת או עקירת גיד הנשה... ההצהרה על קיום מידע מדוקדק מאחורי כל מילה וטקס שאינם מובנים לנו היא הצהרה מובנת מאליה, כאשר משמעות הפיקפוק בה, חלילה, הוא קריסת הבניין עליו עומדת אמונתנו בקב"ה.

אותו הבניין עלול לקרוס גם אם אצהיר כי הקב"ה שלח עד אלי את תורתו, ותחב בה דברים שעבורי הם לא יותר מטקסים, כאשר מנוי וגמור עימו ועימי כי מהות המילים האלה שאני הנמען שלהם – אינם ניתנים להשגתי. רציתי להגיד כי זה הצד השני של הכפירה והכסילות.

יוצא מזאת שלושה דברים מופשטים שהאחד נגזר מאחיו:

1-    אני הנמען של התורה.

2-    התורה אנושית.

3-    מהות הדברים הכתובים בתורה אינם ניתנים להשגתנו- ולא כי אלוקיים הם, נהפוך, אנושיים הם ונועדו עבורנו ולשימושנו אך דעתנו התהפכה עלינו והתרחקנו מהמציאות ועל-כן אנו רואים את הדברים כטקסים ומקיימים אותם כלשונם מבלי להבין ולעמוד על מהותם.   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2015 11:06 לינק ישיר 

רח"ק אינו לבד.(רגע ,הרי כבר נגמרה השביעית...)
"קבוצת eBible המעבירה הרצאות ברשת על התנ"ך ופרשנותו פרסמה סדרת הרצאות המסבירות מדוע ה-7 באוקטובר 2015 הוא היום האחרון של העולם. כריס מקאן, מנהל הקבוצה, סיפר ל"גרדיאן" שהנבואה על סוף העולם כתובה בתנ"ך וכי אין לנו דרך לברוח מרצונו של האל. "ה-7 באוקטובר הוא היום שאלוהים דיבר עליו, היום בו העולם ייחרב", הוא סיפר. אם תכננתם לבנות רפסודה, מקאן מסביר שזה לא המבול שיהרוג אותנו, "העולם ייחרב באש, כי אלוהים הבטיח שלא יהיה עוד מבול כמו שהיה לנוח"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2015 14:16 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
"ה-7 באוקטובר הוא היום שאלוהים דיבר עליו, היום בו העולם ייחרב"

רגע אבל היום ה-8 באוקטובר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2015 14:50 לינק ישיר 

אז זה סימן שהכל עורבא פרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2015 15:00 לינק ישיר 
אז אם הנבואה לא התגשמה והכל עורבא פרח- נחזור לעניינינו...

אז אם הנבואה לא התגשמה והכל עורבא פרח- נחזור לעניינינו...  

ashabot כתב:

לד  ויאמר ה' אל-משה, קח-לך סמים נטף ושחלת וחלבנה סמים ולבונה זכה, בד בבד יהיה. לה ועשית אותה קטרת, רוקח מעשה רוקח, ממולח טהור קדש. לו  ושחקת ממנה הדק, ונתת ממנה לפני העדות באוהל מועד אשר אועד לך שמה; קדש קדשים תהיה לכם. (שמות, ל)

את הקטע הזה מפיטום הקטורת אנו משננים מידי יום שלוש פעמים, מדורי דורות. למיותר לציין כי כל אדם שאינו מעדתנו יראה במילים האלה כפריט חסר תוחלת תמהוני ומוזר של עבודת אלילים, בעוד אנו מודעים לחשיבות המילים למרות ואין לנו צל של מושג מדוע אם אניח את המרשם המדויק הזה בפני אוהל מועד- הוא מעשה טוב וראוי. אני יודע למשל מדוע אם אכבד את הורי הוא מעשה טוב, או אם אמנע מלגנוב ולרצוח הוא בתכליתו מעשה טוב וראוי, אולם איני יודע להצביע על מהות הטוב בעצם המעשה של פיטום הקטורת, ובכל זאת מספיק לי לדעת להצביע על מקור המצווה בשביל לראות בה את מהות הטוב שראוי לקיימה כהילכתה.

אין לי ספק כי כל היוצא מפיו של השם יתברך מחייב אותי והוא טוב וראוי עבורי, כי הוא בעל משמעות עמוקה ותוחב בחובו עולם ומלואו של מידע שלא תמיד אני יודע לעמוד עליו, כמו במקרה של פיטום הקטורת, ברית המילה, שמירת השבת או עקירת גיד הנשה... ההצהרה על קיום מידע מדוקדק מאחורי כל מילה וטקס שאינם מובנים לנו היא הצהרה מובנת מאליה, כאשר משמעות הפיקפוק בה, חלילה, הוא קריסת הבניין עליו עומדת אמונתנו בקב"ה.

אותו הבניין עלול לקרוס גם אם אצהיר כי הקב"ה שלח עד אלי את תורתו, ותחב בה דברים שעבורי הם לא יותר מטקסים, כאשר מנוי וגמור עימו ועימי כי מהות המילים האלה שאני הנמען שלהם – אינם ניתנים להשגתי. רציתי להגיד כי זה הצד השני של הכפירה והכסילות.

יוצא מזאת שלושה דברים מופשטים שהאחד נגזר מאחיו:

1-    אני הנמען של התורה.

2-    התורה אנושית.

3-    מהות הדברים הכתובים בתורה אינם ניתנים להשגתנו- ולא כי אלוקיים הם, נהפוך, אנושיים הם ונועדו עבורנו ולשימושנו אך דעתנו התהפכה עלינו והתרחקנו מהמציאות ועל-כן אנו רואים את הדברים כטקסים ומקיימים אותם כלשונם מבלי להבין ולעמוד על מהותם.   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2015 15:09 לינק ישיר 

איני מבין בדיוק איך הדברים שנאמרו למשה לשעתו. ובית המקדש היה ואיננו.. מה אומרים לנו המילים הללו. המרשם הזה להכנת הקטורת?
אנחנו מקריבים קרבנות בפה. נשלמה פרים שפתנו-
וגם מכינים את המרשם הזה בעל פה.  
מעבר לכך אין למילים הללו כל ערך וענין. הלבישו לה מיסטיקה שאינה במקומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2015 20:02 לינק ישיר 

שלום ירוחם, אני חושב שנפגשנו פעם בפורום הזה.

ההערה שלך במקומה ידידי ואני חושב שהשתמשת במילה הנכונה, מיסטיקה. "הלבישו מיסטיקה שאינה במקומה". מיסטיקה זו מסתורין, סודיות, זה בעינו מה שנקרא כתורת הסוד. כלומר חז"ל באו ואמרו כי תוכן המרשמים והקורבנות וגיד הנשה ופיטום הקטורת וכל יתר הדברים שערכם המילולי אינו אומר לנו מאומה הם מסתוריין ונכללים על תורת הסוד, ולא כל אדם מורשה ויכול להחשף אליהם אלא רק בתנאים מסויימים ובמעמד מסוים. ניתן להגיד כי מי שידו בתורת הסוד יכול לאשר כי לכל המתכונים של הקורבנות והקטורת משמעות שמוצפנת בה השגת האלוקות, הבריאה, והנהגת העולם; השאלה אם אתה נמצא במעמד המתאים בשביל להחשף לסודות האלה.

ידוע סיפור הארבעה שנכנסו לפרדס ורק אחד מהם יצא בשלום הוא רבי עקיבא. רוצה להגיד כי רק יחידי סגולה הצליחו לעמוד על המסתורין האופפים כל כך הרבה דברים המופיעים בתורה כמו סוד עקירת גיד הנשה, סוד הקורבנות, סוד ברית המילה, סוד השבת, הסוד הכמוס של פיטום הקטורת...

ניתן להעריך כי הבודדים שנכנסו אל שער הסוד והקבלה וטיילו בין חומותיו אינם מגיעים אף לאחוז בודד מכלל עם ישראל, ובעודם מטיילים בין כותלי התורה ועומדים על סוד מילותיה ומשפטיה- המסה המקורית של עם ישראל ראתה בסודות הכמוסים האלה כלא יותר מטקסים ופולחנים דתיים ויש לקיימם כלשונם כי זה דבר האלוקים; כך פני הדברים מאז ומעולם. דורות של יהודים ראו את הדת היהודית שלהם כ- "פולחן אלוקי" - מונח שאין לו ולמציאות שלהם מאומה.

אני יכול לשער אפוא את אכזבת השם יתברך מעמו שגם התרחק מדרכי תורתו וגם לא הבין אותה, אבל ישנה כאן נקודה המסתתרת בין הכיסאות ודורשת ביאור: אין עוררין כי האדם הוא נמען התורה והקב"ה שלחה עד אליו ושם בידיו כלי מעשי ושימושי שתתבהר באמצעותו תמונת המציאות. אפשר לציין אפוא במילים אנושיות שלנו כי הקב"ה ניסח את התורה באופן שהאדם יבינה ויעמוד עליה.

ואכן התורה כתובה במילים פשוטות לא מורכבות, הרבה יותר קשה לעמוד על המילים של ביאליק מאשר מילות התורה, אולם מה עם פיטום הקטורת וגיד הנשה... מה הטעם להצפין את ההשגה בקטורת שרק יחידי סגולה ישיגוה, כי הרי ברור כי קשה הכניסה לפרדס היכן נמצאת ההשגה האלוקית ויסודות הבריאה... מורה שמחבר ספר לימודי הולך מהקל אל הקשה לא להפך, אחרת יפספס את המטרה ותלמידיו יישארו עם אקסיומות סבוכות בלתי פתורות. הוא הדבר שקרא איתנו בפועל: אקסיומות התורה נותרו פתוחות לרוב המוחלט של עם ישראל שלא עמד עליהן מעולם, ונותרו בשבילו כטקסים ופולחנים שאין להם ולמציאות דבר. היתכן איפוא כי המורה, הבורא יתברך, פיספס חלילה את המטרה ותלמידיו נותרו מחוץ לכיתה?

על השאלה הזו אני עונה בלאו מוחלט; דווקא תלמידיו המובחרים פיספסו את השיעור וטעו בזיהוי; הם הותירו עם שלם עם הרושם וכאילו בידם תורה של פולחנים וטקסים שאין להבינם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2015 21:20 לינק ישיר 

אשהבות

קהלת פרק ז

(כט) לְבַד רְאֵה זֶה מָצָאתִי אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים אֶת הָאָדָם יָשָׁר וְהֵמָּה בִקְשׁוּ חִשְּׁבֹנוֹת רַבִּים:

כדבריך אלוקים נתן את התורה לכל עם ישראל כולם עמדו במעמד הר סיני וכולם הבינו את הנאמר.
את הסודות כביכול הוסיפו אנשים אנשים! בשר ודם בלי כל הכשרה או הרשאה זולת זו של עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2015 06:21 לינק ישיר 

השאלה אם פיספסנו את התורה ירוחם. תקרא לי אלברט שמי אלברט שבות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2015 10:49 לינק ישיר 

אלברט
למה אתה חושש שפיספסת? התורה הרי כתובה בצורה ברורה.המובנת לכל יודע קרא.
 אולי פיספסנו כמה דברים שאנשים המציאו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2015 22:44 לינק ישיר 

ירוחם, אתה יהודי בן מעל לשלושת אלפי שנים שמשנן את הפסוקים האלה מידי יום; נא הסבר לי אותם:

לד  ויאמר ה' אל-משה, קח-לך סמים נטף ושחלת וחלבנה סמים ולבונה זכה, בד בבד יהיהלה ועשית אותה קטרת, רוקח מעשה רוקח, ממולח טהור קדשלו  ושחקת ממנה הדק, ונתת ממנה לפני העדות באוהל מועד אשר אועד לך שמה; קדש קדשים תהיה לכם. (שמות, ל)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2015 23:26 לינק ישיר 

ירוחם כל כך זקן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2015 11:35 לינק ישיר 

לפי המסורת הזכרון הקולקטיבי שלי הוא באמת מעל 3000 שנה.
אלברט
תמוהה לי שאלתך. אני מתרץ את זה,  כי  אולי השפה העברית לא שגורה בפיך ובמחשוביתך. וסליחה אם אני טועה. צורת תשובתי אליך תיהיה באמת בעברית פשוטה ביותר, ושוב סליחה.

אתה יודע  כמובן כי בני ישראל יצאו ממצרים והיו במדבר לפני כניסתם ארצה. שם צוו להקים משכן- מקום מקדש- במשכן נערכו טכסים שונים לעבודת הבורא. בין הטכסים היתה גם הדלקת הקטורת- עשנו נתן את ריחו  החזק, והדבר הוסיף לאווירת הקודש  של המשכן או המקדש. { אתה ודאי נתקל להבדיל אלף אלפי  הבדלות בהדלקת הקטורת בכנסיות הקתוליות והפרבסלאביות. בפנמה.)
להכנת הקטורת הזו - נתן אלוקים את הנוסחה של הצמחים וצורת הכנתו  המפורטת,  וזו היא הנוסחה- להבדיל כמו כל רוקח המכין את המרקחת לרפואה,  ריח הקטורת היה משהו מדהים וחזק כפי שהגמרא מספרת, ולכן הדיוק בפרטי המרשם היתה הכרחית.
אלו פשוטם של מקראות, וכל המוסיף מוסיף מדעתו, ואחראי על הוספתו אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2015 21:37 לינק ישיר 

אני משער ירוחם, שאילו הייתי מפנה את אותה השאלה שהפניתי לך אל יהודי שהיה בזמן המשכן, הוא לא היה עונה את אותה התשובה שאתה ענית, דהיינו "במשכן נערכים טכסים שונים לעבודת הבורא ובין הטכסים הללו הוא טקס הקטרת הקטורת אותה מכינים כפי שהקב"ה ציוונו בתורתו הקדושה", זאת כי אדם שיצא ממצרים הבין את פשר הקטרת הקטורת, וידע לעמוד בדיוק על הקשר בין מרכיבי הקטורת המוזכרים בתורה והמציאות שלו.

יתכן והקשר עם המציאות איננו צירוף מרכיבי הקטורת כפי שאנו מבינים אותם, כלומר יכול להיות כי הפועל "להקטיר" אינו תואם את הבנתנו המקובלת היום לאותו הפועל, ויתכנו עוד אפשרויות אחרות להבנת המקרא הזה שאינני יכול אף לעלותם בדמיוני כי המציאות שלי כה התרחקה ממציאות יוצאי מצרים... אולם וגם מנקודת הזמן הזו אני יכול לזהות אפשרות אחת ולהדוף אותה מכל וכל כבלתי-תיתכן – היא האפשרות שאחד מיוצאי מצרים יענה לשאלתי את התשובה הזאת: "במשכן נערכים טכסים שונים לעבודת הבורא ומתוכם טקס הקטרת הקטורת" – זאת כי לא יתכן שהקב"ה יבקשנו לקיים מעשה טקסי שמלבד הטקסיות שלו איננו מייצג מידע אחר הקושר אותו עם המציאות שלנו. לא יתכן שהקב"ה יצווה עלינו לקיים דבר שהמידע העומד בגבו אינו ממין המידע הנגיש לאדם, או שאינו מסוגל להבין את המידע המדויק העומד בגבו וקושרו עם המציאות שלו, והרי מה הטעם כי שלח עד האדם את תורתו.

האדם, כמו שאומרים, הוא בשר ודם עם עליות וירידות ועלול לטעות, למעוד, לסטות מהדרך ולהתרחק מהמציאות, ותמיד הוא יכול לתקן את עצמו ולעלות שוב אל אם הדרך- זו תכונתו של האדם החושב. אולם הדרך היחידה שעלול להדרדר אליה מבלי היכולת להתרומם ממנה שוב היא כאשר לובשת אותו היהירות ובגינה אינו מודה בהידרדרותו, או אז וכעבור זמן לא יהיה מודע להדרדרות הזו גם לא יזהה אותה; זו הדרך שאין ממנה חזרה.

תשובתך ירוחם יכולה להיות לגיטימית במתכונתה הנוכחית אף בזמן בית המקדש והמשכן אילו יצורפו לה צמד המילים: "במשכן נערכים טכסים שאיננו מזהים את המידע העומד בגבם וקושרם עם מציאותנו. לכן, אגב, אנו מזהים אותם כטקסים". ההודאה הכואבת אך הכנה הזו תפתח את הדרך בפני הדורות הבאים לחפש מבלי לחדול את המידע המדויק הזה אשר על פני הזמן ובפרק מסוים התנתקו ממנו אבותנו, וללא ספק יבוא הדור שיחזיר את העטרה ליושנה וישיב את המידע הזה למקומו.

בפועל חז"ל הודו למעשה בזיהוי המידע הזה ובד בבד כללו אותו על תורת הסוד שאין לעם נגישה אליו, ובזאת, בעצם הצהרת הזיהוי סתמו את הגולל על הדורות הבאים מלתור אחריו. הם הנציחו בפני עם ועדה את תכונת הטקסיות של המידע בזאת שקראו לו " אלוקי" ונחשפים אליו רק יחידי סגולה.

תוקן על ידי ashabot ב- 12/10/2015 22:04:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2015 10:55 לינק ישיר 

אלברט
אתה משער אתה מנסה או מנסים להלביש לך פרשנויות על המרשם להכנת הקטורת, אין לכל מה שכתבת כל מקור חוץ מהשערות מי ומתי ולמי נמסרו הסודות והרמזים הללו. התורה נמסרה למשה כתוב. ! אבל איפה כתוב או נאמרו הדברים המופרכים שמספרים לך לאנשים יש הרבה שעות בטלה וממצאים  תורות וסודות. אדרבא תסביר אתה אני הסברתי את הפשט. תסביר אתה את הרז.,
קטורת היתה מקובלת בפולחנים לפני מעמד הר סיני. וומקובלת  היום. וצריכים לדעת להכין אותו.  
לפי המורה נבוכים של הרמב"ם כל מעשי הקרבנות והפולחן היו כתוצאה מלחץ העם שהיה רגיל לכך ולא להפך.

לגילוי נאות אין לי כל התנגדות אישית למה שאתה מאמין או לא מאמין. איש באמונתו יחיה, אם אתה מבין את מה שאתה אומר לשיטתך. אשרייך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "המשיח" - מושג מעוות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext