אני לא מדבר על הקטורת ירוחם, אני תופס טרמפ על הקטורת ולמעשה אני מדבר כמעט על כל התורה, אני מדבר על כל המתואר בתורה ונתפס בעינינו כטקסים ואני טוען את הטענה הפשוטה:
אין לי ספק כי מילות התורה מייצגות מידע מדויק ומדוד עבורי כאדם יהודי ונמען התורה, ואין לי ספק כי התורה אינה מתארת שום טקס לשמו, לא של הטבת נרות המנורה ולא של שמירת השבת וכן גם לא של הקטורת ולא של הקורבנות. ההבדל ביני לבין האפיקורסים הוא כי אני מאמין כי יש מידע מדוקדק מאחורי כל מילה וטקס בתורה אך נבצר מבינתי להשיגו, והאפיקורסים חושבים כי מילות התורה וטקסיה אינם מגובים בשום מידע.
השאלה המתבקשת- באיזה צד אתה נמצא ירוחם? בצד שמאמין שיש מידע מדויק מאחורי כל המילים והפולחנים המוזכרים בתורה אך נבצר מבינתנו לעמוד עליהם, או בצד שמאמין כי התורה מתארת טקסים ופולחנים שמלבד המידע האופרטיבי והמדוקדק שהעסיק אותנו אלפי השנים על הפולחנים האלה - אין שום מידע אחר. השאלה אם אתה מאמין באמונה שלמה כי השם יתברך תיאר פולחנים שהיו מקובלים לפני מעמד סיני שהעם היה רגיל להם ופשוט הוא הלך עם הגל וניסח את תורתו על-פי זאת.
אין לי בעיה עם הטקסים והפולחנים ועם עקירת גיד הנשה וכמובן עם הקטורת והקורבנות, אני חושב שטוב שעם ישראל שמר על כל הפולחנים האלה אפילו מבלי להבינם ומבלי לרדת לסוף כוונתו של הבורא יתברך במילים שכתב בתורתו ושקלטנו אותם כפשוטם וכפולחנים לשמם, כי אילולא עשינו זאת לא היתה לנו היום תורה והיתה משתכחת מאיתנו.
הבעיה האמיתית שהשארנו מאחורינו דורות על גבי דורות היא שלא הצהרנו בריש גלי כי אומנם אנו מדקדקים ומקיימים את כל הפולחנים כהילכתם, אך אין לנו מושג וחצי מושג במידע האמיתי שעומד מאחוריהם. במקום זאת הצהרנו בחוצפתנו כי כן אנו מכירים את כל המידע לפרטי פרטיו והוא נמצא בתורת הסוד. אבל התעלמנו בטיפשותנו ממחשבה פשוטה תוצר השכל הישר: מה הטעם כי השם יתברך יצפין את מסריו בתוך פולחנים ומרשמים שרק יחידי סגולה יעמדו עליהם? האם התורה ניתנה רק ליחידים האלה ששומרים על סודותיה מכל משמר, או שהתורה היא תורה מעשית שנשלחה אלינו בשביל להשתמש בה, בכולה, בכל מסריה?
הבעיה האמיתית שאפילו לא העלינו על דעתנו את הפיקפוק הכי קטן במחשבותנו, ביושרתנו ואני מכוון ליושרה האינטלקטואלית, לחשבון הנפש הפשוט.
אל תקל ראש ירוחם בבעיה הזאת, כי לעניות דעתי היא הבעיה היחידה שמעכבת את ביאת המשיח. כי הרי הוא אמור לבוא בשביל לתקן אותנו ולהשלים לנו את המידע שחסר, אבל אנחנו מתעקשים כי כל המידע הנסתר והנגלה כבר בידינו, רק צריכים לעמוד במספר תנאים כמו גיל, צורת לימוד... להימנות על החתך המצטיין של התלמידים ולעבור תקופת הכשרה. אפילו למדונה כבר אין כל כך צורך במשיח J - בשביל מה בדיוק אנחנו צריכים את המשיח. מי צריך אותו ומהו הג'וב שלו? זו שאלה לא?
תוקן על ידי ashabot ב- 13/10/2015 16:16:21