אין מה להתרשם מבחורה עם תארים. כמו שכתבתי מספר פעמים, למרות המספר העצום של נשים עם השכלה אקדמית היום, התרומה הכוללת לקדמה וחדשנות נמוכה מאוד. נשים בתפקידי מפתח בחברות גדולות טובות בלהעביר מיילים/ פוליטיקה. זאת אומרת גם אם בחור השלעפר של הישיבה, סיכוי סביר שהוא יותר חכם מהבחורה ה"מוצלחת" עם התארים שמאחורי כל הניירת מסתתרת מישהי שיודעת להעביר מיילים ולפלרטט עם הדמויות הנכונות בחברה. (כמובן שבמידה וזה בחורה חרדית הכול על פי גדרי ההלכה ולא נחשדו ישראל)
נשלח ב-26/9/2015 21:39
שטויעס כתב:
אולי , אבל טום, יש גם ערכים של אהבה נטו..! וגם כמו שציינת משפחה. מאמינה שגם בציבור הכללי.. כי אני לא רואה בהקשר שלי לדוגמא או דוגמאות סיביבתיות דווקא הקשר רוחני. בעלי הוא לא למדן גדול (כלומר אחד שישב וילמד כל היום), הוא יותר איש מעש, ובכל זאת , זה לא משנה מי מביא פרנסה יותר..משנה כמה אנחנו יותר טובים ואנושיים לשני וכמה מתאמצים לתא המשפחתי והזוגי. ואיך נקים יחדיו משפחה מדהימה לתפארת.דעתי.
את מקרה די נדיר. בדרך כלל אנשים מחפשים בן זוג עם יותר הכנסה. כי כולם יכולים בקלות למצוא בני זוג עם פחות הכנסה. זאת אומרת אנשים רוצים "לשדרג". למשל , כל אדם מבוסס כלכלית מעט יכול להתחתן כמעט עם כל קופאית (בלי לזלזל במקצוע חשוב ונדרש זה כמובן). אולם לא כל קופאית יכולה להתחתן עם כל אדם מבוסס כלכלית.
נשלח ב-26/9/2015 21:46
שמח, קצת קשה לי להבין מה הכוונה נותת את הטון בבית...כי אצלינו לא קיים כזו חיה, במיוחד בפן הכלכלי. הכסף הוא של שתינו ואם אנחנו צריכים משהו אז קונים ומדווחים.. בהחלטות שתינו מחליטים יש דברים שלו יותר אכפת ויש שלי..כשאכפתיים על השני ומתגמשים הכל קל וההחלטות איכשהו תמיד יוצאות משותפות ומרוצות...אגב, לרוב אני אוהבת וקל לי כשהוא מחליט לנו.
נשלח ב-26/9/2015 21:49
ליטאי613 כתב:
אין מה להתרשם מבחורה עם תארים. כמו שכתבתי מספר פעמים, למרות המספר העצום של נשים עם השכלה אקדמית היום, התרומה הכוללת לקדמה וחדשנות נמוכה מאוד. נשים בתפקידי מפתח בחברות גדולות טובות בלהעביר מיילים/ פוליטיקה. זאת אומרת גם אם בחור השלעפר של הישיבה, סיכוי סביר שהוא יותר חכם מהבחורה ה"מוצלחת" עם התארים שמאחורי כל הניירת מסתתרת מישהי שיודעת להעביר מיילים ולפלרטט עם הדמויות הנכונות בחברה. (כמובן שבמידה וזה בחורה חרדית הכול על פי גדרי ההלכה ולא נחשדו ישראל)
בלה בלה ..בלה בלה...
נשלח ב-26/9/2015 21:54
שטויעס כתב:
שמח, קצת קשה לי להבין מה הכוונה נותת את הטון בבית...כי אצלינו לא קיים כזו חיה, במיוחד בפן הכלכלי. הכסף הוא של שתינו ואם אנחנו צריכים משהו אז קונים ומדווחים..
בהחלטות שתינו מחליטים יש דברים שלו יותר אכפת ויש שלי..כשאכפתיים על השני ומתגמשים הכל קל וההחלטות איכשהו תמיד יוצאות משותפות ומרוצות...אגב, לרוב אני אוהבת וקל לי כשהוא מחליט לנו.
טוב, אז את לא מחזיקה מעמך בזה שאת מרוויחה בהרבה יותר, יפה מאוד : )
כי יש נשים חזקות שאוהבות לשלוט בבעל.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 26/09/2015 21:54:48
נשלח ב-26/9/2015 21:57
ליטאי613 כתב:
אולי , אבל טום, יש גם ערכים של אהבה נטו..! וגם כמו שציינת משפחה. מאמינה שגם בציבור הכללי.. כי אני לא רואה בהקשר שלי לדוגמא או דוגמאות סיביבתיות דווקא הקשר רוחני.בעלי הוא לא למדן גדול (כלומר אחד שישב וילמד כל היום), הוא יותר איש מעש, ובכל זאת , זה לא משנה מי מביא פרנסה יותר..משנה כמה אנחנו יותר טובים ואנושיים לשני וכמה מתאמצים לתא המשפחתי והזוגי. ואיך נקים יחדיו משפחה מדהימה לתפארת.דעתי.את מקרה די נדיר. בדרך כלל אנשים מחפשים בן זוג עם יותר הכנסה. כי כולם יכולים בקלות למצוא בני זוג עם פחות הכנסה. זאת אומרת אנשים רוצים "לשדרג".למשל , כל אדם מבוסס כלכלית מעט יכול להתחתן כמעט עם כל קופאית (בלי לזלזל במקצוע חשוב ונדרש זה כמובן). אולם לא כל קופאית יכולה להתחתן עם כל אדם מבוסס כלכלית.
א. לא אני לא מקרה נדיר,במיוחד לא בציבור החרדי..
ב. כסף אצלי לא היה אשיו לגבי בן זוג לחיים, הציעו לי בחורים עם דירות וזה לא הזיז לי..כי קודם חשוב האישיות..
ג. התכונה הזו שאמרת קיימת בכל דבר, אדם מבוסס יעדיף אדם מבוסס , אדם יפה יעדיף יפה, אדם חכם יעדיף חכם.. אבל יש כאלו שכשיש להם משהו הם לא מחפשים אותה, כי הם לא מתלהבים ממנה ויעדיפו משהו אחר שאין להם.. או לחילופין כשרואים את השוק מתפשרים ומחפשים מעלה אחרת מיוחדת.. כמו אישיות מדהימה , משפחה מיוחדת ועוד ואז משתווים ושתיהם מרוצים..
נשלח ב-27/9/2015 00:58
ליטאי613 כתבה:
את מוזמנת לכתוב כאן נתונים שסותרים את מה שכתבתי על התרומה העצומה של נשים למדע וטכנולגיה במאה העשרים ואחת. אבל למה להעלות נתונים ולעשות דיון עניני אם אפשר לכתוב סתם תגובה שלא מסתמכת על שום דבר.
שמח, קצת קשה לי להבין מה הכוונה נותת את הטון בבית...כי אצלינו לא קיים כזו חיה, במיוחד בפן הכלכלי. הכסף הוא של שתינו ואם אנחנו צריכים משהו אז קונים ומדווחים.. בהחלטות שתינו מחליטים יש דברים שלו יותר אכפת ויש שלי..כשאכפתיים על השני ומתגמשים הכל קל וההחלטות איכשהו תמיד יוצאות משותפות ומרוצות...אגב, לרוב אני אוהבת וקל לי כשהוא מחליט לנו.
חכמה גדולה !
אתם מרוויחים יפה יחסית ב"ה ואין כל כך הוצאות, אז אתם מסתדרים יופי יופי
והתתגובה הזאת מראה על גבר משכיל ואינטלגנט....
יתכן שנשים לא נמצאות בשיא הפירמידה..
זה כי א) הגברים לא נותנים להן להתקדם,
ב) טוב להן להתקדם בתחומים שלא נחשבים בעיני ה ליטאי.