| נשלח ב-27/9/2015 14:30 |
|
| |
רק אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני
פסוקים מעין פסוק זה מצינו גם אצל יוסף ואצל המילדות ,זאת עשו וחיו את האלוקים אני ירא , ותראין המילדות את האלוקים ולא עשו כאשר דיבר אליהן מלך מצרים,
הצד השוה שבשלושת הפסוקים הוא שכולם יראים ממידת הדין ,
בפסוק ראשון עוד היה אפשר לפרש [ואולי עדיין אפשר] אלוקים כדיין דהיינו יראת העונש משפיטה ורשות מחוקקת מה שאין כן בשאר הפסוקים , רוב שבע מצוות בני נח הן מהמושכלות = המוסר הבסיסי הוא דבר מושכל אף ללא מחוקק , קיומם בפועל היא תלויית 3 יסודות ,
א] חינוך
ב]רשות מחוקקת ועונשיה
ג] יראת אלוקים במובן של יראת העונש ושכר [לא סביר שאברהם ציפה מאבימלך ליראת הרוממות]
לגרמניה היו בהתחלה חלק מיסודות אלו עד שעברו שטיפת מח של חינוך קלוקל רשות קלוקלת ויראת האבולוציה ואלו תוצאותיה ,
הדמוקרטיה ומחלותיה בכמה משלושתם,החינוך החילוני ומחלותיה בכמה משלושתם,
ויש להאריך,
דאעש עם סרטן בחינוך ורשות מחוקקת וכן הלאה ,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2015 16:23 |
|
| |
המענין כי אברהם ציפה כי כן תהיה יראת אלוקים בבית פרעה. יוסף הוכיח - כי יש יראת אלוקים בבית פרעה והמילדות הוכיחו כי אכן יש השפעה גדולה ליראת האלוהים במצריים. ובבית פרעה. בהמשך שוב אנו מוצאים יראת אלוקים בין עבדי פרעה- במכת הערוב.
והמענין ביותר שאצל בני ישראל לא מוזכרת כלל וכלל יראת אלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2015 16:52 |
|
| |
רבינו ירוחם הרי אתה מלא אהבת ישראל אז למה ?......
איך הגעת מהמלים של יוסף לדבר על יראה בבית פרעה ,ומהמילדות העבריות לדבר על כלל מצרים ,הצד השוה שבהן הוא שהם מבני ישראל , ולא רק שעל בני ישראל מוזכר יראת אלוקים [דין] אלא וייראו את ה ,[הויה]
תוקן על ידי ביליצר ב- 27/09/2015 16:52:58
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2015 17:11 |
|
| |
בליצר יוסף דיבר כמשנה למלך מצריים ובתוקף תפקידו , המילדות- לא בהכרח היו יהודיות- ראה את ראב"ע. הם היו המילדות של העבריות.
שמות פרק ט (כ) הַיָּרֵא אֶת דְּבַר יְקֹוָק מֵעַבְדֵי פַּרְעֹה הֵנִיס אֶת עֲבָדָיו וְאֶת מִקְנֵהוּ אֶל הַבָּתִּים:- שם הויה-
אני באמת אוהב ישראל- אבל תשובה אמיתתי ראינו רק אצל הגויים בננוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 22:11 |
|
| |
מיוסף אין שום ראיה , ואכן זכור לי האבן עזרא כדעה, לגבי תשובת בני ישראל יש מלא בתנ,ך ויסירו אל אלוהי הנכר ויעבדו את ה, ויקראו בספר התורה ,ויחרד העם ,אל תעצבו וכו,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 22:59 |
|
| |
בליצר אל תאנוס- מדובר אל יראת ה'
כאוהב ישראל אענה לך על שאלתך ועל דברי ביחס לבנ"יי בשנותיה הראשונות של המדינה. המצב הכלכלי היה מאד רע כאן. הגיע לארץ משלחת רבנים מארצות הברית ונפגשה עם ראשי הישיבות כאן. בתום הפגישה אמרו הרבנים האמרקיאים לראשי הישיבה. ראו ישבנו איתכם שעות ורק על כסף דיברתם. לא ד"ת ומוסר וכו', אצלנו באמריקה אנחנו מדברים במפגשים על ד"ת ודברים רוחניים. בכל מקום מדברים על מה שחסר. השיב אחד מראשי הישיבה. אם לא הבנת-ןלכן רק אצל הגויים מדובר על יראת שמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 12:39 |
|
| |
רבינו ירוחם ,א גוטן מועד ,
לא הבנתי על איזה אונס הינך מדבר ,
וגם הבנתי שכדי להמשיך לעסוק בתורה ויראת שמים דיברו בפגישה על כסף,איך שוב הפכת מסניגור לקטיגור ...
תוקן על ידי ביליצר ב- 30/09/2015 12:42:28
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 13:31 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מיוסף אין שום ראיה ,
ואכן זכור לי האבן עזרא כדעה,
לגבי תשובת בני ישראל יש מלא בתנ,ך ויסירו אל אלוהי הנכר ויעבדו את ה,
ויקראו בספר התורה ,ויחרד העם ,אל תעצבו וכו, |
|
מועדים לשמחה גם לך.
האונס לגבי השורה המודגשת- דובר על יראת ה'.
כתבתי - לגבי ההמשך חבל שלא הבנת. כי דברי הם ההפך ממה שהבנת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 14:12 |
|
| |
ברשות ירוחם אני אפרש -
הרב הארץ ישראלי ענה לחבירו החוצניק - שבארץ ישראל יש יראת שמים - רק חסר כסף, לכן מדברים על מה שחסר. לעומת זאת יש מקומות בהם יש כסף - ומדברים על יראת שמים דווקא מחשש לחסר בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 18:10 |
|
| |
אז ככה, ויעבדו את ה היא מעלה גדולה מיראה ,
רבינו אליקים התייחסתי לסיפא של ירוחם שרק אצל גויים מדובר על יראת שמים ,כאן מדברים על כסף , שאלתי למה להיות קטיגור במקום סניגור,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 22:21 |
|
| |
אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי. נחפשה דרכנו ונחקורה. אם עד כדי כך לא הובנתי.. הבעיה אצלי כנראה. מקובלני מבית אבי אבא. כי בדיחות וסיפורי משל ולקח לא מסבירים. הסיפור היה כזה. רק להבהרה- הנושא של יראת השמיים לא הוזכר כלל בסיפור על הרבנים. .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 12:22 |
|
| |
מקובלני מבית אבי אבא שגם הבהרות מעין אלו מנתקים מסורה של אי הסברה של נמשלים ,
|
|
|
|