אין בעיה הלכתית בשימוש בזה? אני לעצמי משץמש בהרבה דברים פרוצים וגנובים וכדומה, אבל אני מאוד נזהר שלא להפיץ. לגבי אגרון זה סוג של חדירה לתחום הפרט, אבל אם תגיד שאין בזה בעיה- אשלח.
קודם כל נאמנים עלי דברי טום בשם הרב זילברשטיין שזה מותר.
ב) אסור לי לגלות למישהו על מישהיא שהיא בת 34, והיא בת מזל דגים, גרושה + ילדה בת 4 וחצי, לבעלה קראו בנצי אביגדור קישקשתא, ולהורים שלה קוראים ברוך וברכה ברוכים, והם גרו בשתולים, וכעת הם גרים בקדומים ??... !!
מסקנת הדברים:
א. על פי ההלכה נראה מדעת רוב הפוסקים שאין איסור בשימוש במאגרי מידע שנפרצו ויצאו לרשות הרבים, לשימוש פרטי, אולם אין להשתמש בזה לשם מסירת מידע רגיש לאנשים אחרים שלא לפי דיני והלכות רכילות [שכן רכילות היא אף כאשר אין בדבר מידע שהוא ''רע'' אלא מידע שאדם אינו מעונין שיהיה נפוץ ברבים], ויש דיעות שנראה מדבריהן שאין להשתמש במידע זה אף לאדם עצמו.
ב. אין בשימוש זה משום חרם דרבינו גרשום.
ג. יש בזה משום ''ואהבת לרעך כמוך'' – ומה ששנאוי עליך אל תעשה לחברך.
ד. משום כך כאשר המידע הוא לצורך תועלת ומידע לשם ידיעת מיקום או משפחה וכד' קשה על פי ההלכה לאסור את השימוש במאגר מידע שנמצא ברשות הרבים.
נשלח ב-1/10/2015 06:08
אני חושבת שבתור בת אנוש שומרת מצוות (נכתב בלשון נקבה ומתייחס לשתי המינים, אני בטוחה שאתם, הגברים, תצליחו לעמוד בזה) אני לא אמורה להשתמש במידע על בנות אדם שהופץ שלא ברשותן.
אני חושבת שבתור בת אנוש שומרת מצוות (נכתב בלשון נקבה ומתייחס לשתי המינים, אני בטוחה שאתם, הגברים, תצליחו לעמוד בזה) אני לא אמורה להשתמש במידע על בנות אדם שהופץ שלא ברשותן.
אמת..שמחטטים סתם לשם הסקרנות זה באמת אסור..
אבלשאת מבררת לשידוך..זה הכי לגיטימי.כמו שיש כאלה ששוכרים חוקר פרטי. מבררים אצל שכנים וכו.כך הבדיקה באגרון.
נשלח ב-1/10/2015 10:10
טום888 כתבה:
מסקנת הדברים:א. על פי ההלכה נראה מדעת רוב הפוסקים שאין איסור בשימוש במאגרי מידע שנפרצו ויצאו לרשות הרבים, לשימוש פרטי, אולם אין להשתמש בזה לשם מסירת מידע רגיש לאנשים אחרים שלא לפי דיני והלכות רכילות [שכן רכילות היא אף כאשר אין בדבר מידע שהוא ''רע'' אלא מידע שאדם אינו מעונין שיהיה נפוץ ברבים], ויש דיעות שנראה מדבריהן שאין להשתמש במידע זה אף לאדם עצמו.ב. אין בשימוש זה משום חרם דרבינו גרשום.ג. יש בזה משום ''ואהבת לרעך כמוך'' – ומה ששנאוי עליך אל תעשה לחברך.ד. משום כך כאשר המידע הוא לצורך תועלת ומידע לשם ידיעת מיקום או משפחה וכד' קשה על פי ההלכה לאסור את השימוש במאגר מידע שנמצא ברשות הרבים.
הדבר מותר/מצווה כשיש בזה תועלת ?....
או שקשה לאסור את הדבר, וזה מותר בדיעבד /עדיף שלא ?....
חשבתי על איזה דרך חמקמקה ואלגנטית לתת את התוכנה "בשינוי" בנים זכרים שמעוניינים בה- צרו קשר בהודעה פרטית. בנות- לטענתכן לא מוסרי להשתמש בזה...תשכרו חוקר פרטי...
אנשים תתקדמו, אנחנו אוטוטו בשנת 2016 אני חושבת שזה סתם יכנע ומגעיל להחזיק בתכנה הזו. לא הבנתי למה יש צורך בחוקר פרטי?! זה כזה מסובך לכם לברר את הגיל המדוייק והמזל שלה?!
נשלח ב-1/10/2015 16:47
uניק כתבה:
אנשים תתקדמו, אנחנו אוטוטו בשנת 2016 אני חושבת שזה סתם יכנע ומגעיל להחזיק בתכנה הזו. לא הבנתי למה יש צורך בחוקר פרטי?! זה כזה מסובך לכם לברר את הגיל המדוייק והמזל שלה?!
כן, השדכנית לא ממש תמיד מדייקת בגיל, ובשאר הנתונים.
אין זה מקובל לשאול בת - בת כמה היא, והאם היא רווקה או גרושה, והאם יש לה פרי בטן
ודאי לא בפגישה ראשונה.
לפעמים גם חוסכים פגישות מיותרות.
ושמעתי שיש גם אגרון עם תמונות אז בכלל זה עניין חשוב לבדוק לאי אלו גברים
מה אפשר לדעת באגרון? שסבתא שלי היתה גרושה לפני יובל? שלסבא שלך מצד האבא נולד בדרום אפריקה? זה דברים טכנים שפשוט חוסך מאמצים לברר וכמובן הפרטים השוליים לא אמורים לעניין איש.