|
|
| נשלח ב-4/10/2015 15:07 |
|
| |
לא היו צלמים רישמיים, שאלתי שתיים את עיזגאוי ועוד אחד ואמרו לי זה לא מעניין..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2015 15:59 |
|
| |
|
| נשלח ב-6/10/2015 16:36 |
|
| |
ניורק - חוץ משלמה גרוס עם מי עוד הצטלמת מהפרחים? מעניין לדעת:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:09 |
|
| |
| netson כתב: |  | משורר- דבריי על "מידע צופה פני עתיד" דבריי לא הובנו כהלכה.
לדוגמא: כל חברה בורסאית חייבת מידי פעם לפרסם לציבור דו"ח בו יתואר ויסוכם פעילותה לזמן ספציפי. כ"ש וק"ו בחברה שעוסקת בהשקעות מסוכנות(שאפשר להרוויח במאות אחוזים או להפסיד הכל) חייבת כמו כל חברה אחרת לפרסם מידי כמה זמן למשקיעים ולציבור הכללי היכן היא נמצאת בתחום עיסוקה בזמן ספציפי. לאחר כל המידע הזה (שלפעמים יכול להיות ורוד במאוד), מחוייבת החברה לכתוב בדוחותיה שאין כל וודאות שיתממש משהו מהבטחותיה, וזהו הכוונה "מידע צופה פני עתיד".
לכן תמשיך לדווח כמו תמיד, רק תוסיף תמיד איזו שורה שבה יהיה כתוב "שייתכנו שינויים של הרגע האחרון וכדומה או שעדיין ישנם פרטים לא סופים או שאין להסתמך על המידע באופן מוחלט". ברגע שתעשה זאת זה ישחרר אותך מכל מיני ספקות האם להגיד ומה להגיד. כמובן שאיני מטיל דופי בכל מידע שאתה אומר. אדרבה ואדרבה! מפיך יוצאים דברים ברורים ומבוררים רק תמיד יכולים להיות שינויים של הימים האחרונים ממש
|
|
מדוע הנחת כי המונח לא הובן כהלכה? המונח מתייחס לכל הערכה או מידע אחר הנוגעים לאירוע עתידי שהתממשותם אינה ודאית ואינה בשליטתו של המפרסם בלבד. בתנאים מסויימים, המפורטים בחוק, המפרסם נפטר מכל אחריות אם לבסוף הוא התממש בצורה שונה מכפי שנצפה והוערך בתחילה. בדבריי לעיל התכוונתי רק להביע את צערי מכך שמידע זה הנוגע לאירוע עתידי שאינה בשליטתי בלבד [המוגדר בהחלט כ'מידע צופה פני עתיד'], שהיה בידי ופורסם על-ידי, הביא לעגמת נפש. את זאת ציינתי בדבריי כי "חבל לי שפרסום מוקדם של 'מידע צופה פני עתיד' בו העליתי תחזית מידע מוקדם, הביא לאכזבה מיותרת".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:24 |
|
| |
| בתשכה כתב: |  |
| משוררששיער כתב: |  | לחתום לא אוכל מבלי התייחסות להעדר כלי נגינה חיים מבימת התזמורת, כשאת מקומם תפסו צלילים מוקלטים שנשפכו בחלל כשלחלק מהקהל גורמים חמרמורת (Hangover): אהיה מוכרח לפתוח בנימה אישית עודי יושב בצל, ולציין כי על הציפייה שדבריי פיתחו בקרב החברים אני בהחלט מתנצל. אמנם, ציינתי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים כי המופע ייערך בקונספט שונה מהרגיל, בסימן משפחתי החורט על דגלו חוויית סוכות כלל משפחתית [זו, אגב, הסיבה שלא ראיתם מנחה הערב כפי שתמיד - אבל תמיד - הופיע על הבמה בכל קונצרט. זו, אגב, גם הסיבה לשעה המוקדמת יחסית בה החל והסתיים המופע. וזו, אגב, הסיבה שבכל מכלול כתיבותיי הקפדתי להשתמש במילה 'מופע' ולהימנע מהגדרתו במילה 'קונצרט'], אולם למיטב ידיעתי - ועל כך הסתמכה בעבר הודעתי - הפרחים בהחלט היו אמורים להיות מלווים בתזמורת. חשוב לזכור כי זו היתה תכנית האם לפני למעלה מחודש, כשאני הבאתיה לידיעת חברי הפורום לפני כשלשה שבועות. נתון היסטורי מעניין שחשוב לזכור גם לסקור אף אותו: בשנים עברו, כבר היה לעולמים שבאותם מופעים שנערכו בקונספט 'קרקסי' לא הופיעה תזמורת מלאה שליוותה את הפרחים, אולם המידע שהיה בידי הצביע מפורשות על-כך שהשתא ינגנו הפרחים ממיטב שירתם כשהם מלווים בכלי נגינה שיפארו את יצירתם. אישית, שמעתי על ההחלטה שלא תהיה תזמורת רק מספר שעות לפני המופע הראשון, כשאני עצמי עד לרגע זה עוד לא הבנתי לאשורם מהם בדיוק הסיבות כמו גם האילוצים והנסיבות שהביאו להחלטה הזו [גם עריכת בירור בהול, עוד לא העלה בידי את פיסת המידע שבניהול]. מי מבינכם שיבחר להופיע שוב באודיטוריום במופע היום, מוזמן לגשת אל חנניה המופקד על ההגאים בעמדת הסאונד, ולשאול אותו לפשר ההחלטה התמוהה בעיניי המוותרת על ליווי מוסיקלי עשיר ומכובד. אהיה כנה ואגלה את אזנכם כי לאחר שנחשפתי אמש להחלטה שהמופע ייערך ללא נגינת כלים חיה, רבות התחבטתי ועם עצמי התלבטתי האם לפרסם עובדה זו בשער בת רבים [זאת בכדי שידעו החברים לאן פניהם מועדות] או שמא לוותר על הפרסום בקרב התושבים [זאת משום שהחברים כבר רכשו את כרטיסם ואין טעם לאכזבם מוקדם, ומנגד, אותם אינם חברים שעוד לא רכשו את כרטיסם ייתכן וכתוצאה מהפרסום יימנעו מרכישת כרטיס, בזמן שבפרסומים הרשמיים לא היה כל אזכור לתזמורת]. אלא שתוך ישיבתי תוהה בהתחבטויותיי, מלך רחמן פתר לי את תהיותיי כשהוא מונע ממני כל גישה למרשתת, כך שכל רצון שלי לתגובה נתקל פשוט בחוסר יכולת. אגב, אני בדעתי אעמודה, והרשו לי לצטט את עצמי מלפני תקופה קצרה: "לעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז. אך שלא תהיה לכם טעות, ה'זלזול' הוא בהחלט 'ממש' זלזול]". על ההחלטה הזו כמו על כלל המופע, אוכל רק לענות אחר הצופה ולהפטיר בקול רפה: מעט חבל. אם-כי לקחתי בחשבון כי קונספט משפחתי יוביל לשינויים שונים בזו השנה, אולם מהמפה שנפרשה לנגד עיני עלתה תמונה די שונה, וצר לי מאד שבמבחן התוצאה נדמה כי המופע כולו פנה לדור העתיד של ילדי התורה [כן, גם לעוברים שבמעי אימם] וזנח מעט את קהל הבוגרים שרק חפץ להאזין אל המלודיה, אל המנגינה. ושוב, אני מתנצל מעומק לב על כך שפרסום של החלטה מוקדמת, הביא לאכזבה בקרב חבר פורום שמצא עצמו ללא כלים חיים או חברת פורום שמצאה עצמה כמעט נרדמת [הסקתי מכך שפרסומים מוקדמים, תיעוד נקודת זמן מסוימת של מאחורי הקלעים, אינם בהכרח תמיד רצויים]. עוד יבואו קונצרטים טובים יותר שייחרטו בזיכרון, בהם כל תו כל צליל וכל פרח ידגישו את הכישרון, ורק כשנחפוץ להראות לילדינו - ילדי התורה - תכנית מוסיקלית את המופע האחרון נשלוף מהמדף הווירטואלי בארון. שׁוֹמְרֵי מִצְוֹתָיו עוֹד יְשׁוּבוּן לְבִצָּרוֹן - - - |
|
אז ככה דבר ראשון זה בסדר גמור אף אחד לא התכוון להאשים אותך אחרי הכל זה לא שאתה ביטלת את התזמורת ולא התכוונו להאשים אותך מצטערת אם זה היה נשמע ככה...
אל דאגה. לא לקחתי זאת כלל כהאשמה סביבתית. דבריי כוונו יותר כתשובה להאשמה עצמית, כשהם רק כוונו לכלול התנצלות כנה על-כך שאצל אי מי מהחברים התבססה האכזבה בחלקה על דבריי. מצטער אם זה היה נשמע כמי שמטיל בדבריכם כתם, ורואה בהם האשמה מזדקרת באצבע אל מול החוטם... וחשוב לי להדגיש שזה לא שלא נהניתי מהמופע להיפך היה ממש יפה ומהנה מופע מעולה
ההדגשה תעבור לגורמים הרלוונטיים שחשוב להם לשמוע על-כך. כל מה שהיה לי היה בסך הכל אכזבה מאחר שמדובר במיאמי ואנחנו רגילים יותר למופעים הגדולים שלהם עם התזמורת ופול טיים מיאמי בלי יותר מדיי דברים באמצע
גם ההרגשה תעבור אל אותם הגורמים, שלא פחות חשוב להם לשמוע אף על כך. אבל באמת כמו שחתמת-עוד יבואו קונצרטים טןבים יותר בעז"ה!
לדעתי ניתן להשמיט את המילה 'טובים'. בשונה ממופעים, כשמדובר בקונצרטים – חזקה עליהם שיהיו טובים. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:28 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | אני אכתוב סיקור קצרצר בנקודות היות ואת הסיקור הרציני אני רוצה לשמור כאשר אני יצפה באיזה שהם הסרטות.. רשימת השירים של פרחי מיאמי לאורך ההופעה: (יתכן ואני שכחתי משהו)
1. קול קול. (השיר האהוב עלי מאז ראיתי את ההופעה של פסח, עם הסולו של שמעון יצחקוב ושלמה גרוס) 2.מחרוזת דווי הסר, מצווה גדולה, יבוא. (מיצה את עצמו נראה לי, כבר יותר מידי הופעות). 3.צור ישראל. (היי היי כמה היה כייף לשמוע את אביגדור בלוך הוא מדהים בקולו הדק והעדין.) 4.ה' רופא (מיכאל ויינגרטן זה הסולו שלי בשיר הזה.. הוא מדויק להפליא ללא נפילות בקול..) 5.דור לדור (צריך לשמוע שוב ושוב כדי לנתח, בכללי שיר יפה בפרט הסיום, שגם שם יש טון גבוה מאוד שקיבל אותו בני מן? נראה לי. ההוא מהסיום של יבוא..) 6.אשת חיל. (כל פעם מרגש מחדש. מסוג השירים שלעולם לא יימאסו). 7.אט אט. (היה מוצלח עם המון אנרגיה באוויר האולם, פשוט מושלם. שיר אחד למאה אם לא יותר) טוב, אז אני מאוד מאוד נהניתי, יותר מההופעה בארץ, ו.. אולי יותר משנה שעברה, תשאלו אותי למה הרי לא היה תזמורת והיה מלא מלא זמן פעלולים שלא הסתכלתי עליהם בכלל, אבל לא יודע להסביר היה אווירה משפחתית כזו, ונחמדה, ו.. פגשתי את אלימונסי סוף סוף, לפגישה הזו היתה משקל מכריע באווירה המשפחתית והנחמדה ששררה שם?... ועשיתי תמונות עם הפרחים ועם "הפרח" שלמה גרוס וכ"כ נהניתי, איך ששלמה כ"כ לא מתנשא וזורם, ואפילו משקיע בחיוך שיצא טוב, בקיצור לא לדאוג יש לנו מחליף לדוד פרלמן לא יודע אם בכוחות הוואקליות שזה היה נדיר אבל מזכיר מאוד, לדעתי הוא הביבי הבא של ירחמיאל, אתמול בהופעה צעקו כל הזמן שלמה שלמה כאילו גם הקהל אוהב אותו במיוחד, וגם ירחמיאל שהוא הקריא את השמות שהוא הגיע לשלמה הוא עצר ושאל את קהל אם יודעים איך הקוראים לו אז צעקו שלמה ואז הוא שיחרר אותו, מאוד ריחמתי על החברים שלו במקהלה, כי הם ממש רואים שנותנים לו יותר צומי זה באמת לא יפה, בפרט לא כשזה בא מירחמיאל, נתת את דעתך על נקודה נכונה שניתן לדון עליה רבות. אולם חשוב לזכור כי מדובר בנוהג שאימץ לו ירחמיאל כבר שנים ארוכות. היא לא התחילה בהופעה הזו, וכנראה שגם לא תסתיים בשנה הזו. מיאמוש מחכים להסרטות בקוצר רוח.. כשבאתי לצלם את חבר שלי עם שלמה אז כמה ילדים אמרו לי אי גם הוא במקהלה והצביעו על הילד מבני והתורה קידס הגבוה ומלא קצת לא זוכר את שמו, זה היה כזה לא נעים אז מיד התאשתתי ואמרתי לחבר שלי כן בטח הנה הוא ועשיתי להם תמונה וכמובן גם לי.. היה ממש מורגש שדוד פרלמן חסר אין לו תחליף לסולויים שלו עם התוקף והעוצמה בקול ובעליות, היה ניסוי להחליף אותו בסופו ברשת חיל שפותח את הטון הגבוה יותר באמצע השיר עם שלמה גרוס והגינגי ההוא שאיני זוכר את שמו, זה היה יפה, אבל לא למי שמכיר יותר מזה.. את הסולו של דוד, אני בטוח שהיום הוא יבוא להופעה, כאב לי שלא היה תזמורת, זה כ"כ זול, אני לא מבין למה הם לא מבינים שצריך להשקיע. זה מינימום, אבל שוב כנראה שזה היה בשביל משפחות עם ילדים בעיקר, ולא בשביל חובבי מוזיקה, זה היה בולט בכל אופי הערב הזה, אני חושב שאת דעתי - כמו גם את ידיעתי - בנדון, כבר הבעתי די פעמים... בני והתורה קידס היה מושלם לגמרי, זה לראשונה שאני נחשף להם משום מה, וזה היה יפה איך שהם הציגו שרו ודיברו, זה צוות מדהים, בניצוחו של יושי בנדר, הוא מלא ביטחון כמו תמיד ועושה את זה פשוט יפה, זה מתאים לו, חוץ מזה שהוא ישב באמצע והסתכל בדפים כאילו הוא לא זכר את המילים או שפחד לשכוח, היה מוזר שהיה ריק משום מה, היה ממש עשרות כיסאות פנויים, הקדימה היה ממש מלא, אגב כמה מקומות יש שם מישהו יודע? כאלף ושלוש מאות מושבים. יכול להיות שבגלל שזה היה לילדים בעיקר, אז חובבי מוזיקה חיפשו מקומות אחרים לדוגמה ישיבה בויס שהיה אתמול גם, אני מניח שהתכוונת לחובבי מקהלות ילדים. חובבי מוסיקה, לעומתם, קשה לי מעט להבין מה יחפשו שם... ומשפחות עם ילדים מעדיפים בשעות הצהריים יותר כמו היום, יום חמישי, וכל הכבוד למימוש אסתרק ובתשכה שהשקיעו בלראיין ולצלם, זה חשוב מאוד ואפשר לומר שזה העבודה הקשה, זה כרוך לפעמים בהרבה אי נעימות, תמשיכו הלאה והלאה.. עד כאן להיום. חג שמח לכולם, שנאסוף שמחה יהודית אוטנתית לכל השנה כולה, נהניתי מאד מקריאת הסיקור והתחושות שהבעת בקולמוסך. אשמח לקרא את ה'סיקור הרציני', כלשונך.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:31 |
|
| |
| netson כתב: |  | תמונות להורדה מהמופע!!! תודה גדולה לבתשכה!
|
|
מצטרף בכל פה. תמונות חדות, ברורות ובשפע, המצטרפות ומעבירות את התחושה במופע.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:34 |
|
| |
| elmonsey כתב: |  | התמונות יותר יפות משלי אבל אני צילמתי רק עם יד אחד היד שני היה עסוק להסריט את פרחי מיאמי... |
|
וכבר אמר החכם בן המשורר: טוֹב אֲשֶׁר תֶּאֱחֹז בָּזֶה וְגַם מִזֶּה אַל תַּנַּח אֶת יָדֶךָ כִּי יְרֵא אֱלֹקִים יֵצֵא אֶת כֻּלָּם - - -
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:48 |
|
| |
| elmonsey כתב: |  | שלום לכל חברי הפורום כאן אלי מונסי לתת לכם סיקור מיוחד מההופעה שהתקיימה בחול המועד סוכות תשע"ו אני מקווה שאתם תהנו מהסיקור שלי למרות שאני יותר אוהב לקרוא את הסיקורים שלכם יכול להיות שהסיבה זה בגלל קשה לי לפעמים להתבטא בעברית וגם באנגלית קשה לפעמים...
יכול אתה להיות סמוך ובטוח בהנאתנו. זאת
משום שאתה כבר מחזיק בחזקה כפולה ומשולשת של הנאת חברי הפורום מסיקוריך. בהופעות אחרונות היגעתי מאוחר בגלל הפקק הנורא שיש לנו בניו יורק ובפרט השבוע שנפגשים בהאו"ם (מי שחבר שלי בפייסבוק רואה תמיד איך אני שונא אותם בדיוק שהם שונאים אותנו...) אז יצאתי מאוד מוקדם מהעבודה כדי להגיע בזמן לההופעה.
הנה, מיד כשראיתי את דבריך אודות הפקק
והאיחור, כבר נהניתי מהסיקור שלך כמעט כפי שנהנה צור ישראל והרים מעם בחור. ביום שהסיקור
שלך לא ייפתח במילות מספר אודות הפקק והאיחור, יתגנב לליבי חשש כבד שמא הקונצרט
כבר אינו אותו הקונצרט, שמא הרכב כבר אינו אותו הרכב או שמא בכלל ניו יורק כבר אינה אותה ניו יורק... כאמור היגעתי בערך שעה לפני ההופעה נכנסתי לאולם והיו באמצע לנקות את האולם אחרי הופעה שהסתיים ממש לפני. ובחוץ היה מנין לתפילת מנחה... רגע מה? אהה מישהו שואל אותי מי היה הבעל תפילה התשובה: אתם זוכרים זוכר לפני הרבה שנים איזה ילד נכנס עם טלית והתחיל לשיר "ירושלים הרים סביב לה"? אהה נכון יושי בנדר... בסדר בהופעה הזה הוא היה בני" אחרי מנחה רצתי החוצה לשים עוד כסף להחנייה כדי לא יקבל דו"ח חס ושלום...
ילמדו דור העתיד של כותבי הסיקורים: הפרטים
הללו נדמים כלא רלוונטיים והם בהחלט שוליים, אולם להם משקל לא מבוטל בהענקת ה'טעם לשבח'
בתוככי הסיקור. הם אלו שהופכים את הסיקור מדיווח ענייני על מהלך הקונצרט למסע
מוסיקלי בן שלוש שעות, כשבנקודה ספציפית זו הקורא מתחיל לפשפש בכיסיו, תוך שהוא מנסה להיזכר
בעצמו אם אכן הכניס די מטבעות לתשלום החניה... כשחזרתי נכנסתי לאולם ומתיישב וממש תוך כדי כמה דקות אני רואה כמה אנשים מחפשים מקום ושמעתי אותם מדברים בעברית מיד הרגשתי שהם חברי הפורום שהגיעו לההופעה וכמובן צדקתי...
איני יודע אם התכוונת בדווקא למונח
'הרגשתי'. נדמה לי שהתכוונת יותר למונח 'ניחשתי' ('I guessed') או 'חשבתי' ('I thought'), אולם את עיניי בכל
אופן תפס דווקא השימוש במונח 'הרגשתי' ('I felt').
על חברי הפורום ניתן 'להרגיש' זאת... חיפשתי את חנניה ביגון אבל לא ראיתי אותו...
כבקונצרטים האחרונים, הוא שהה בעמדת
הסאונד, מפקח על כל צליל שנשפך אל חלל האודיטוריום. ישבתי ליד ההורים של יהודה ברוין והוא אמר לי "שהוא לא יודע כמה זמן הוא יישאר במקהלה. כמה מילים לפני...אני חושב שאמרתי את זה פעם שאני לא כ"כ אוהב את האולם הזה קודם כל זה יותר קטן ואני גם מרגיש שבברוקלין קולי'ג מרגישים אחרת הופעה רצינית יותר.
נכון מאד. כבר כתבתי על-כך בעבר. ובההופעה הזה הרגשתי שחסר מנחה נורמלי כמו יואלי קר שעשה עבודה נפלא בההופעות אחרונות. כמה מכם כבר כתבו את דעתיהם לגבי הקרקס וזה גם דעתי בנושא הזה אז אני לא יאריך בנושא הזה.ואני שמח שהפעם הכרטיסים לא עלה הרבה כסף רק 45 דולר נחזור לעניין מיד שמתי לב שאין תזמורת מוכן על הבמה אז קודם חשבתי אולי בגלל הקרקס אבל בסוף התאכזבתי מאוד שלא היה תזמורת רק פלייבק ההופעה התחיל ב6:46 אחה"צ עם כמה הוראות שלא הקשבתי בכלל... ותוך כדי ראיתי מישהו מחלק דגלים להילדים. ההופעה התחיל עם "נחת" שכבר הופיע במופע של פרחי מיאמי פתח עם השיר לא נפסיק את השמחה וכשסיים הוא הציג את עצמו ואמר שהוא גם יהיה המנחה (כתבתי נכון?) הערב ושר את השיר "מי כעמך ישראל.
כתבת זאת נכון כבר באיזכור הקודם שלך לפני
מספר שורות... אח"כ הוא הזמין להבמה הקוסם מארק גרפינקל (לא אכתוב כלום רק שהיה משעמם לי) אח"כ נכנס בני והתורה קידס 4 סולני פרחי מיאמי עם יושי בנדר בתור "בני" ופתחו עם מחרוזת שירים: תורה ציווה – ושמחת בחגך – וסיים עם Hashem is hereשיר מאוד מוכר לכל ילד בארה"ב.(עוד מעט גם הבן שלי ישיר את השיר הזה...) יש לי קצת ווידיאו מהקטע הזה ואח"כ שרו השיר השם הוא אחד במנגינת של השם מלך של גד אלבז ואח"כ שיר באנגלית "Tomorrow" גם מהשיר הזה יש לי קצת ווידיאו. אח"כ נכנס הכושיים (גם עכשיו אני לא אכנס לפרטים) ואח"כ הקטע עם האופניים שגם לא מעניין... אהההההה סוף סוף היגיע הזמן לפרחי מיאמי להופיע. אני ספרתי 16 ילדים והסולן שהכי אהבתי הוא שלמה גרוס ושמעו את זה גם מהקהל כשירחמיאל הציג את הילדים.. נכנסו עם ה"גיטרות" ושרו "קול קול" ומיד התחילו עם מחרוזת דוי הסר (שלדעתי ירחמיאל "חייב" לחפש כבר שירים אחרים...)השירים דוי הסר – מצווה גדולה – וסיימו עם השיר יבא. (שמתם לב שהפעם הם אמרו את המילה "משיח" עם סגל במקום "מְשִׁיחַ") אח"כ שרו את השיר "צור ישראל" וסיימו החלק הראשון של ההופעה עם השיר "שמח" הפסקה של בערך 15 דקות שזה נתן לי הזדמנות לחפש את "ניורק"...
נשמע כמו אגדת 'האוצר מתחת לגשר' [אגב, לא רבים יודעים, אבל לה מקורות בתלמוד הירושלמי ובמדרש איכה]. חשבתי שהמופע נערך בניו יורק, לא?... אחרי ההפסקה נכנס שוב הקוסם ואח"כ בני והתודה קידס עם השיר "Wake Up" ואח"כ השיר מה רבו וסיממו עם שיר הדגלים. ו"נחת" שוב נכנס ושר את השיר צור ישראל" ואח"כ השיר חתן כלה מזל טוב וכשהוא סיים שוב הפעלולנים הכושים ואח"כ פעלולי אופניים היה קצת מעניין אבל לא בשביל זה באתי לההופעה... פרחי מיאמי נכנס שוב עם השיר "פתחו לי" ואח"כ ירחמיאל נכנס ודיבר על השיר החדש "דור לדור"( שזה לא נכנס לאלבום ואמר שבעוד כמה שבועות כולם יקבל את השיר באימייל ומי שלא קנה כרטיס אונליין שישלח לו אימייל והם יקבלו השיר)והמקהלה ביצע את השיר "דור לדור" שיר קצבי ויפה לדעתי (לא כמו אט אט) אח"כ שרו את השיר "בואי כלה" (אני לא זוכר שכתבתי בסיקור קצר שלי על הדיסק שאני מאוד אוהב השיר הזה) ואחרי השיר ירחמיאל הציג הילדים (יש לי ווידאו אבל חסר לי הילד הראשו) אחרי זה סיימו את הערב עם השיר "אט אט" אחרי ההופעה התקיימה ראיונות עם כמה פרחים אבל את זה אני ישאיר למיאמוש לספר לכם...אני אישי פגשתי את ירחמיאל לא הצלחתי לשאול אותו כלום כי הוא מיהר מאוד להיכנס להאוטו שלו. אבל כן שאלתי את יושי בנדר איך שהוא מרגיש להיות שוב על הבמה אחרי שהוא עזב את המקהלה והוא ענה שבהתחלה הוא היה קצת "Nervous" (סליחה לא יודע איך אומרים את זה בעברית למרות שמיאמוש כבר אמרה לי אבל שחכתי...)אבל עכשיו אחרי האלומני הוא כבר מרגיש בנוח...
כבר הקדימו אותי אחרים, ובכל זאת אבא
אחריהם בקול מבשרים: לחוץ. עד כאן הסיקור שלי... אני מיד מעלה תמונות
בשם כלל חברי הפורום [מי שמוציא עצמו מן הכלל – שיעמוד]: תודה תודה על ההתגייסות הדו שנתית [או שמא יש לומר: החצי שנתית. לבלשני האקדמיה הפתרונים] בסיקור ובתיעוד. ומי שרוצה לקבל הקליפים שיבקשו ממני עדיף לא בתיבה פרטית רק באימייל שזה [email protected] ולכתוב איך אתם רוצים את הווידיאו להורדה או לינק חסוי ליוטוב לצפייה ישירה ואני מדגיש שאני ישלח "רק" לחברים פעילים בפורום וכמובן בתנאי שלא מעבירים את זה הלאה.
אני אשמח שגם אתם תכתבו סיקור אחרי צפייה בווידיאו.
תוקן על ידי elmonsey ב- 02/10/2015 08:54:07 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:52 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | דור לדור.החלטתי שאני אוהבת אותו, כי היום כשהתפללתי הוא התנגן לי ב"אשרי" מאליו
אסתרק
|
|
אמת מידה מעניינת לקביעת הטעם האישי בלחנים. יש בה יותר מקורטוב נכונות (מלשון נכון) במשקל פלס התחנונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:54 |
|
| |
| netson כתב: |  |
אם אני זוכר טוב, דוד אריה סטרן לא היה בהופעת פסח ופתאום עכשיו הוא חזר. אולי יש לו סיבה שהוא לא יכל להופיע... |
|
אתה בהחלט זוכר טוב. דוד אריה סטרן לא הופיע בקונצרט בחול המועד פסח אשתקד. אולם, ייתכן שהינך גם זוכר טוב [ואם לא, מיאמוש תדאג להזכירך...], כי בדבריי לפני כמחצית השנה בהם מניתי אחת ואחת את ילדי המקהלה שפרשו לא הזכרתי את דוד אריה, הוי אומר: הוא לא פרש, ובהחלט נוטל חלק בהווה. העלית השערה, והעלתה אותה אחריך מיאמוש, לפיה היתה לו איזו סיבה מחמתה הוא לא יכול היה להופיע. זו, אגב, השערה סבירה מאד, בהתחשב בכך שתמיד ישנם גורמים שאינם נתונים לשליטת האדם, איתני טבע, שבכוחם לפעול מי יישפל ומי ירום. אף בקונצרט של אמן יחיד ייתכנו נסיבות שלא יאפשרו לו להופיע [וכבר היו דברים מעולם, לא פעם ולא פעמיים], ונכונים הדברים עשרת מונים כשמדובר בקונצרט של עשרות אמנים בלעה"ר, עשרות פרחים המרכיבים יחד פסיפס מוסיקלי נוצץ, בו ודאי תיתכן אפשרות של חוסר יכולת אחד מהפרחים להופיע. ובכן, צדקה השערתכם: לדוד אריה היו נסיבות טכניות בגינן הוא לא יכול היה להופיע על הבמה בקונצרט חול המועד פסח. אתם לא באמת מצפים ממני לשתף מעל גבי בימת רשות הרבים הזו נסיבות אישיות מחייו של פרח, כך שאי מי מחברי הפורום שמעוניין להיוודע אל פרטי הנסיבות מוזמן לפנות אלי באישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:56 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | הודעתו של משורר מאשכול הופעת פסח עה- ".., כשמנגד: משה חיים אביטן, שלמה גורי, מקס מסלטון, יהודה בראון, ואבי סעדיה המופיעים על-גבי האלבום כבר אינם חלק מהמקהלה ולא יופיעו בקונצרט הקרוב."...
יהודה בראון לבסוף היה בקונצרט של פסח וגם של סוכות.נקווה שיישאר גם לפסח הקרוב.. |
|
ראשית כל, צל"ש על הזיכרון המיוחד. ולגוף דברייך: זכרונך הטוב ודאי יוכל לספר לך כי בשורה אחת מעל דבריי המצוטטים, ציינתי כי עם המקהלה יופיע ילד חדש (שאינו מופיע על-גבי האלבום) העונה לשם אהרן אייזנברג. ומשכך, עד שאת תמהה על סוף דבריי שם, מה פשרה של ההזכרה כי יהודה בראון לא יופיע עם המקהלה, עליך לתמוה על תחילת דבריי שם [וכפי שאכן תמהו באישי], מה פשרה של ההזכרה כי אהרן אייזנברג יופיע עם המקהלה? אמנם, וכאן אנו מגיעים אל סוף הפלפול, תמיהה אחת נוגעת בחברתה, וכל אחת תבא אל מקומה במסגרתה: יהודה בראון אכן היה אמור לפרוש מהמקהלה בתקופה שלפני קונצרט חול המועד פסח אשתקד. נוסף על-כך, בשלהי קיץ תשע"ד או בראשית חורף תשע"ה הצטרף אל המקהלה פרח חדש העונה לשם אהרן אייזנברג, היווה חלק מהמקהלה במשך כמה וכמה חודשים, אולם מסיבות שונות נאלץ לפרוש אף הוא סמוך לחג הפסח תשע"ה, ממש ימים ספורים טרם התקדש החג. [שימו לב: בהתייחס למידע שבידי, ובהתאם למועדי פרישתו, צריכה להיות אפשרות לשמוע את קולו באחד מן הראיונות שקיים ירחמיאל עם הפרחים באחת מתכניות הרדיו כהכנה לקונצרט חול המועד פסח. אוסיף בזהירות ותוך הסתייגות, כי אם המידע שבידי מדויק ולא נגעו בו פגעי הזמן, הוא אף הופיע בקונצרט חול המועד סוכות אשתקד]. בציר זמן מקביל, באותם הימים של טרום הקונצרט, נפלה לבסוף החלטה כי יהודה בראון ישוב אל המקהלה, והוא אכן שב, הופיע עמה בקונצרט חול המועד פסח, ונשאר בה אף למשך הקיץ האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:57 |
|
| |
| netson כתב: |  | היו שם צלמים רישמיים? בשנה שעברה היה מאיר דהן, וגם שמעון גיפטר... |
|
תמיהני מה הופך צלם לרישמי?... בכל אופן, למיטב זכרוני, ברוך עזאגווי אינו מופיע במופעי הפרחים אלא-אם-כן מדובר בקונצרט מיוחד [או לחילופין, הם מופיעים עם אושיית מוסיקה מפורסמת], והראשון שהזכרת, לצערנו לא נראה לי שיהין להראות את פניו ברבים בתקופה הקרובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 12:39 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | | לא היו צלמים רישמיים, שאלתי שתיים את עיזגאוי ועוד אחד ואמרו לי זה לא מעניין.. |
|
את עיזגאווי המופע הבא יותר מעניין? מוזר.. קישור
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 17:03 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
| netson כתב: |  | היו שם צלמים רישמיים? בשנה שעברה היה מאיר דהן, וגם שמעון גיפטר... |
|
תמיהני מה הופך צלם לרישמי?...
|
|
חשבתי שהם מוזמנים על ידי ירחמיאל...
|
|
|
|
|