| נשלח ב-2/10/2015 00:41 |
|
| |
הרב איתם הנקין זצ"ל
כך כתב עליו מישהו הערב הרב איתם הנקין הי"ד היה, למרות גילו הצעיר, מגדולי החוקרים התורניים היום, שדעתו נשמעה בכל מקום שהשמיעה בכבוד רב גם ע"י זקנים וחשובים, וגם ע"י חרדים נוקשים, בכתבי עת תורניים לגווניהם, ובפורומים תורניים כאוצר החכמה (שם היה כינויו 'תוך כדי דיבור') ואחרים. הוא פרסם כבר כמה ספרים, יש לו אתר עם מאמריו ותגובות עליהם ברמה הגבוהה ביותר, מוערך בחוכמתו ובעדינותו ובאצילותו בכל פינה שבה פנה. ידען עצום, דייקן עצום, חרוץ ביותר, ללא ספק היה מגיע לפסגות, ולא זכינו. וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 01:10 |
|
| |
בכתבה באתר נכתב שהיה חבר בפורום 'ספרים וסופרים'. האם ידוע באיזה כינוי נקרא שם הניק שלו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 01:35 |
|
| |
תכלת דומה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 16:52 |
|
| |
כואב הלב על חבר שנרצח, הי"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 13:48 |
|
| |
אשכול ענק לזכרו בפורום "אוצר החכמה"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 15:32 |
|
| |
בעל כישרון חיבור ומחקר וידע היסטורי-תורני מרשימים במיוחד.
כתב מספר מחקרים היסטוריים-תורניים ב'עלוני ממרא' (מצוי ברשת).
נאמן לדרך הפסיקה של אביו, בעל 'בני בנים', באדיקות אחר גישת הסב הגדול מרן זיע"א.
נעים לדעת שהיה לנו שותף כזה, וחבל על דאבדין
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2015 17:54 |
|
| |
מיהם אביו וסבו!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2015 01:03 |
|
| |
שאלה מביכה מעט לפורום ספרים וסופרים... אביו ר' יהודה הרצל הנקין, רב בעמק בית שאן ור"מ בכרם ביבנה, כותב מוכשר ובעל היקף מחקרי מסקרן, מח"ס שו"ת 'בני בנים (דומני ו' חלקים, פחות או יותר; בכל שו"ת, חצי תשובות וחצי מאמרים) - מומלץ ומרתק (גם אם קיצוני וקראי מעט). סבו של אביו, ר' יוסף אליהו הנקין, היה נשיא אגודת הרבנים של ארה"ב - נחשב לגדול הדור בארה"ב לפני שהגיע לשם הגרמ"פ [אאל"ט כשהגיע הגרמ"פ, היה הריא"ה קשיש וסומא, עד שלא יכל להנהיג את הציבור כמעט]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2015 15:39 |
|
| |
עצוב מאוד. משתתף בצער המשפחה והעם.
היה כאן פעם אשכול בנושא שו"ת בני בנים, שהסתעף מעט למשפחה וכו', בהשתתפות המנוח (המנוח הציע אז לפתוח אשכול על הגרי"א ענקין, חבל שלא זכינו...)
{לא מצליח להכניס קישור. אפשר לחפש 'בני בנים' בחיפוש אשכולות בפורום זה}
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2015 22:54 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | | שאלה מביכה מעט לפורום ספרים וסופרים... אביו ר' יהודה הרצל הנקין, רב בעמק בית שאן ור"מ בכרם ביבנה, כותב מוכשר ובעל היקף מחקרי מסקרן, מח"ס שו"ת 'בני בנים (דומני ו' חלקים, פחות או יותר; בכל שו"ת, חצי תשובות וחצי מאמרים) - מומלץ ומרתק (גם אם קיצוני וקראי מעט). סבו של אביו, ר' יוסף אליהו הנקין, היה נשיא אגודת הרבנים של ארה"ב - נחשב לגדול הדור בארה"ב לפני שהגיע לשם הגרמ"פ [אאל"ט כשהגיע הגרמ"פ, היה הריא"ה קשיש וסומא, עד שלא יכל להנהיג את הציבור כמעט] |
|
למה שאלה מביכה? אם תראה את הפסקים של הבני בנים, תבין למה הספר הזה מודר מהמדפים שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 00:36 |
|
| |
אכן. ראיתי חלקים נכבדים ממנו, גם אני מזדהה עם בעייתיות מסויימת בה אני חש לגביו.היה מוזר לי שהשואל לא הכיר גם את ר' יוסף אליהו ענקין, שהיה אחד מגדו"י (תיאורטית, אפשר להחיות את האשכול על בני בנים שציין הדיבוק. שם נדון לגופם של דברים). אבל מה זה חשוב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 13:30 |
|
| |
גם הרב יוסף אליהו ענקין לא מאוד מפורסם כאן בארץ, עם כל גדולתו באמריקה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 14:42 |
|
| |
לא לכבודו של הגרי"א הנקין כי כבודם של צדיקים מעשיהם, אלא לכבוד תורתו: "בשנת תרע"א נשאל הגאון רבי חיים ברלין זצ"ל - רבה של ירושלים, שאלה דומה ע"י הגאון רבי יוסף אליהו הענקין זצ"ל, שכיהן אז כרב בקהילות שונות בגרוזיה מטעם הגאון רבי חיים מבריסק זצ"ל. הגר"ח ברלין פנה אף הוא אל מרן זצ"ל ובקשו לברר שנית נושא זה, וכן ביקש את קונטרסו משנת תרס"ז והתייחסותו לנושאים החדשים שהועלו ע"י הרב הענקין." (הרב צבי פסח פרנק, שו"ת הרב צבי, אבן העזר חלק א סימן ק)
"בעזהית"ש ל"ט למב"י שנת תש"ז פעה"ק ירושלם תובב"א. שלום וברכה עד העולם למע"כ הגאון המפורסם לשם ותהלה מוהרי"א הענקין. שלומו הטוב ישגא סלה. " (הרב שלמה זלמן אוירבך, שו"ת מנחה שלמה תנינא, סימן כו)
"ואבקשכם מאוד לברר הדבר אצל הה"ג הישיש מהרי"א הענקין שליט"א ושאר הרבנים מסדרי גיטין להחרדים לדבר ה'." (הרב יקותיאל יהודה הלברשטם, קרית צאנז תש"ל, שו"ת דברי יציב, חלק אבן העזר סימן קד)
תוקן על ידי מם80 ב- 11/10/2015 15:23:14
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 22:16 |
|
| |
נראה לי שסגנון ה'ראיות שאכן היה הגיא"ע צדיק', רק מבזות אותו. הגאון הנ"ל היה בקי בכל חדרי התורה והיה בעל גישה עצמאית לכל נושא. קראתי (אאל"ט במאמר בבני בנים ח"א), שבהיותו סגי נהור, ציטט לאדם עמוד גמרא שלם, בדרך אגב לשיחה ביניהם. ובכל מקרה אם בגדלות בתורה מדובר, גם בעל בני בנים הינו ת"ח גדול, למרות השאלות וההשגות שלך ושלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 22:17 |
|
| |
אגב, יש הרבה שמועות מהגריא"ע, בספרי הרב שורקין "מגד גבעות עולם"
|
|
|
|