בית פורומים עצור כאן חושבים

תפילה על רגל אחת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2015 13:22 לינק ישיר 

הרב מיימוני היקר:

הפרגמטיזם (חכמת החיים) יותר חזקה מכל הפילוסופיות והרציונאליות וכדומה, ולכן למי שיש חכמת חיים יודע שהפורש מהציבור נכרת מעמיו כלומר הוא וזרעו כלה. ולכן כל מי שחס על עצמו ועל זרעו שידע שכל פרישה מהציבור = כרת אישית מעולמו. אז עדיף להיות גם טיפש לפעמים ולבוא לבית כנסת ולהתפלל מה עוד שאפשר באמת ללמוד בזמן התפילה וכך נוהג רבי מורי וגם ממליץ על כך כל הזמן. וכמובן מזל שיש הרבה בתי תפילה ככה שאפי' שאתה לא מתפלל כל הזמן, אף אחד לא צריך לדעת מיזה, כלומר אפשר לדגל מדי פעם על תפילות בציבור.

לעצם הנושא:

צריך להעמיק להבין כמה דברים קריטיים בנושא.

1, למה תפילה בלשון רבים ולא ביחיד (כלומר סתירה לדיאלוג אישית)

2, למה צריך מנין ? (כבר שאל ובצדק מישהו מעלי, הרי זאת סתירה לדיאלוג הנ"ל)

3, למה יש מצוות אחרות - שלא קשורות לדיאלוג ולתפילה, בתפילה ? כמו מצוות זיכרון = יציאת מצרים, או מצוות שויתי השם לנגדי תמיד, או קינות ושירה ועוד ועוד.

4, למה באמת בתי כנסת אם כל כולה דיאלוג ? הרי יחיד בשדה או בבית יותר טוב מכל הבחינות.

5, למה עלי חשב את חנה כשיכורה שהתפללה בלחש ? הרי לדיאלוג לא צריך שפה בכלל וק"ו לא בקול שישמעו.

6, נוסח התפילה שהיא שפה, מתחילה לא מתאימה לדיאלוג שמתנהלת בלי שפה והיא גם קודמת לה אם האדם הקדמון ניהל דיאלוג עם אלוהיו, כלומר אם דיאלוג עם אלוהיו היא דבר טבעי אז היא קודמת לשפה ולכן מה הטעם לשפה בתפילה ? הרי השפה הומצאה אך ורק לדיאלוג בין בני אדם. יותר נכון לומר שהשפה רק מפריעה לדיאלוג מהלב, כי כל לב יש לו את הדינמיות שלה והשפה הופך את הדיאלוג לסטטית לכולם כלומר חוסר הלב הדינמי האישי.

כל השאלות האלה באים להוכיח שהתפילה היהודית היא לא דיאלוג (אנו לא עבדי אלילים), היא צורך חברתי ואך ורק חברתי בדיוק כמו המשכן ובית המקדש, ולכן שחנה בא להתפלל לפוריות אז עלי צריך לשמוע אותה ולייעץ לה רופא טוב בפוריות. ולכן עלי חושב שהיא שיכורה הרי מיהו הטיפש שמדבר לקיר בלחש ועוד מצפה למצוא מזור לפוריות ?! רק שיכורים !!

בתי הכנסת הם צורך חברתי כי האדם חייב את עזרת זולתו בכדי להתקיים (רק חסרי דעת יכולים להיות גאוותנים ולחשוב שזה לא כך. המערכת השלטונית יוצרת לנו דמיון שלא צריך כי יש מערכת אוטומטית שדואגת לי אבל אפי' במערכת שלטונית אתה חייב את הציבור עובדה היא הבחירות והמפלגות ועוד ועוד) וזולתו צריך אותו בכדי שזולתו יתקיים.

ראינו את חכמת החיים אצל אחינו האשכנזים בישוב הישן שלא מכבדים את קירות בתי הכנסת רק את הנפשות ולכן הם (הנוער) ניצלו, מה שאין כן אצל אחינו הספרדים שכיבדו את הקירות ביתר כבוד על חשבון הנפשות, שהנוער ברח למרגשי הכדור רגל בחוץ.

ראינו גם שבתי כנסת שהפך להיות מקום של עבודת אלילים כמו אצל הליטאים והדתיים, שם הנוער בועט בלי סוף, מה שאין כן אצל החסידים שהקוגעל והצ'ולנט היה העיקר, שם הנוער לא בועט כל כך.

בקיצור איפה שהעיקר זה החברה, שם היהדות פורחת וצומחת, איפה שהפכו את הבתי כנסת למקום של עבודת אלילים, שם עונש הכרת חייבת לפעול הרי זאת הבטחת הנביאים שאם עובדים אלילים נכרתים מעמם.

אז

1, הפיכת הבתי כנסת למקום קדוש על חשבון הנפשות, כמו אצל אחינו הספרדים, יש עונש כרת כנ"ל

2, הפיכת התפילה לעבודת אלילים על חשבון הנפשות, כמו אצל אחינו הליטאים, יש עונש כרת כנ"ל

3, אי שיתוף חברתי שזה עיקר המטרה (כמו אצל החסידים וכמו אצל המשכן ובית המקדש), יש עונש כרת כנ"ל.

לסיכום:

בית הכנסת הוא אך ורק לצורך חברתי וגם התפילות כמובן שהם בלשון רבים. ולכן אל לכם להמציא תירוצים לא לבוא, תבואו להתפלל ובעיקר לשמוע את זעקת הזולת. ולשמוע פירושו לראות את ליבו מדברת בלי קול כי בדרך כלל זעקת הנזעק לא נשמעת רק יש צורך לראות ולהבין.

ולכן אל תחפשו את הדיאלוג ואל תחפשו את קדושת הבתי כנסת ואל תתפלפלו האם תפילה לקיר עוזרת או לא, יש בבית כנסת ובתפילות שהן עוזרות במאה אחוז וזה העניין החברתי שבלעדיה אין לאף פרט קיום ובוודאי לא קיום נצחי = כרת.

מועדים לשמחה

בברכה

Max maxmen

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 13:32 לינק ישיר 

יישר כח מיימוני על תגובתך.

א. גם אם אינך חסר דבר והינך בא רק "לנהל דיאלוג עם בוראך" אין אתה חושב שזה יהיה מוצלח הרבה יותר כאשר אתה מולהב מרוממותו? אני חושב שזו הסיבה העיקרית להמצאותם של אותם מזמורים. ובאמת מי שישים על ליבו ועל כוונתו את המזמורים האלו, יתלהב מאד.  אמנם היום "אין זמן".  ולכן השאלה מה עדיף על מה.

ב. בקשר לקומראן, אכן טעות שלי. 

ג. בקשר למנהגים, יש מנהגים שההלכה מתייחסת אליהם בכובד ראש. אינני יודע את ההגדרה ולא המשקל של המנהגים, רק הצעתי לשקלל זאת בנתונים. עם זאת מקבל את דעתך שהמנהג לא מעלה ולא מוריד כל עוד הוא מפריע לעצם ההלכה. משום מה יש שמרנות בציבור בעניין הזה, וצריך לברר למה, אולי פירוש מוטעה של הפסוק "אל תיטוש תורת אמך"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 13:52 לינק ישיר 

הערה לתפילה בתורה:
מצינו 4 תפילות. תפילת משה - ואתחנן - שלא נענתה. תפילת משה אחרי העגל שאינה במטבע של תפילה אלא, על פניו, עצה לה'' שלא "ישכח" את האינטרס שלו, מה יאמרו הגויים (והדברים תמוהים בכל אופן). תפילת אברהם על סדום שגם היא מיקוח עם ה' והטפת מוסר (השופט.. לא יעשה משפט), שגם היא תמוהה. תפילת יעקב הנקרית הרבה יותר כנדרי צרה, עיסקה פרקטית.    מה לכל זה ולדברים שכת מיימוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 13:58 לינק ישיר 

יש גם מדרש שמביא 10 לשונות של תפילה.

דברים רבה (וילנא) פרשת ואתחנן פרשה ב

, א"ר יוחנן עשרה
לשונות נקראת תפלה ואלו הן, שועה, צעקה, נאקה, רנה, פגיעה, ביצור, קריאה, ניפול, ופילול, ותחנונים, שועה
צעקה, שנאמר (שמות ב) ויאנחו בני ישראל מן העבודה ויזעקו וגו', נאקה דכתיב (שם /שמות ב'/) וישמע אלקים
את נאקתם, רנה ופגיעה דכתיב (ירמיה ז) אל תתפלל בעד העם הזה ואל תשא בעדם רנה ותפלה ואל תפגע
בי, ביצור וקריאה דכתיב (תהלים יח) בצר לי אקרא ה', ניפול, דכתיב ואתנפל לפני ה', פילול, דכתיב (שם
/תהלים/ קו) ויעמוד פנחס ויפלל, ותחנונים דכתיב ואתחנן אל ה' ומכולן לא נתפלל משה אלא בלשון תחנונים,
אמר רבי יוחנן מכאן אתה למד שאין לבריה כלום אצל בוראו שהרי משה רבן של כל הנביאים לא בא אלא
בלשון תחנונים, אמר רבי לוי למה לא בא משה אלא בלשון תחנונים, המשל אומר הוי זהיר שלא תתפס מקום
דבורך, כיצד כך אמר הקדוש ברוך הוא למשה (שמות לג) וחנותי את אשר אחון אמר לו מי שיש לו בידי ורחמתי במדת
רחמים אני עושה עמו, ומי שאין לו בידי וחנותי במתנת חנם אני עושה עמו, ובשעה שהיה משה מבקש ליכנס
לארץ ישראל אמר לו הקדוש ברוך הוא רב לך אמר לפניו רבונו של עולם לא כך אמרת לי כל מי שאין לו בידי
וחנותי במתנת חנם אני עושה עמו, עכשיו איני אומר שמתבקש לי אצלך מאומה אלא חנם עשה עמי מנין ממה
שקרינן בענין ואתחנן אל ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 14:43 לינק ישיר 

לאמר כתב:
מיימוני

לא הצלחתי להבין (את מה שכנראה הייתי אמור להבין מבין השורות), כשאתה מדבר על חוויה שמובילה לדיאלוג מה לדעתך קורה עם הפרטנר, הוא באמת מקשיב/נענה וכו?
או שהדיאולוג מתנהל לו רק בינך לבין עצמך?

עד שהרב מיימוני ישיב, אני הסביר בקצרה את העניין האם תפילה לאל עוזרת או לא.

ובכן אנו משוכנעים שהיקום והתנהלותו דטרמיניסטית כלומר אי אפשר יש מאין ולכן האל לא עושה יש מאין ולכן אפי' שישמע הוא לא יענה.
אבל טעו הפילוסופים ואנשי המדע לגבי איזה סוג דטרמיניזם קיים ביקום, הם חושבים שמדובר על דטרמיניזם של אותו סיבה אותו תוצאה שזה אומר חוקי הטבע סימטרים בזמן (ואז הסתבכו והמדע לא התפתח עד שהתחילו לאמץ את מדעי ההיסתברות ומשם פרחו וצמחו).
מה שהם לא שמו לב זה שנכון שהיקום דטרמיניסטי כנ"ל אבל לא מכל סיבה יוצא אותו תוצאה כלומר יש חופש בתוצאה, כלומר אחורה יש סיבה אבל קדימה יש מקריות כלפי התוצאות האפשריות שיכולות לצאת מכל סיבה, למשל כדור הארץ חייב להסתובב סביב השמש אבל איפה תהיה הציר של הסיבוב בכדור עצמו, זה ממש חפשי אצל הכדור מול שליטת השמש.

אם כך יש אקראיות ביקום כלומר התוצאה מכל התוצאות האפשריות שהסיבה יכולה לגרום, אותו תוצאה נבחרת היא אקראית לגמרי.

ובכן כאן נכנסים המודעים לתמונה שזה האדם והבעלי החיים כנראה (וגם הדומם על פי לייבניץ = המונדות)
הם יכולים להתערב באקראיות, כלומר לבחור את התוצאה הרצויה להם.
כלומר אם כל סיבה נותן הרבה אפשריות כתוצאה ולכן בדרך כלל היא התוצאה אקראית, אז כאן האדם התבוני יכול לבחור את התוצאה הרצויה לו.

אם כך אפשר להכניס את האל לתמונה, הוא גם יכול להתערב בתוצאה הרצויה לו בדיוק כמו האדם.

וכאן נשאלת השאלה, אם כך למה הוא לא מתערב ? רבונו של עולם היה יכול למנוע את השואה בדיוק כמו בני אנוש מנעו חלק לבסוף ויכלו למנוע אותו כליל.

כאן אנו מגיעים לעוד יסוד קריטי על דרך הלולו עבדי ע"ז והלולו עבדי ע"ז.
כלומר אסור לאל להתערב ברוב המקרים, למשל במשחק הלוטו, האם יכול האלוהים להתערב לטובת  מישהו הרי יש כאן אקראיות שמאפשרת את התערבותו.
התשובה היא שזאת גזל מוחלט הרי כל המשחק היא דווקא בגלל האקראיות הרי אם אנשים ידעו שבעל הלוטו מתערב אז פשוט אין משחק.
ולכן אין צדק שהוא יתערב, ולכן להתפלל להגריל את הלוטו היא תפילת שווא.

אותו דבר שאנו עוברים לאסונות כמו תאונות דרכים.
בני אנוש מסכימים לקרבן תמידי של מיליון שלוש מאות אלף הרוגים בכל שנה ומעל שלושים מיליון פצועים של אנישם נשים וטף בכל שנה.
כלומר המכונית (לפחות הפרטיות) דורש את הקרבן הזה בשביל הנוחיות הזה ולכאורה כל אדם שמשתמש עם מכונית או לא מוחה על הטירוף הזה, פשוט מסכים לקורבן, אז שלא יבכה שהפעם הוא או צאצאיו הם הקורבנות.
ואם כך, יוצא שכל התערבות האל היא איפה ואיפה, הרי למה להציל אותו מול זולתו הרי כולם עובדי ע"ז כלומר כולם מסכימים לקרבן התמידי אז הגיע הזמן לשלם בעצמו את מה שהוא חושב ככדאי לאנושות.

אותו דבר לגבי עניות
אם כל בני אנוש נכנסים תחת אליל הכסף ביודעין וברצון, אז שם יש חוקים קבועים שזה אומר שהכסף מתכנסת אצל יחידים ורובם עניים.
אם האל יתערב במשחק של אליל הכסף ?! אז הוא גזלן שפל הרי כל ממון שעובר מפה לשם בלי כללי המשחק, הם גזל מוחלט !! ואי אפשר לדרוש ממנו לעשות זאת ולכן הוא לכאורה לא מתערב.

ולכן כמעט שאין אפשרות לאל להתערב בשום מקום.

אבל מי אומר לנו שהוא מתערב איפה שהוא כן יכול ?
אין לנו תשובה על כך, יש לנו אמונה ואפי' הרגשה שזה המצב. אני למשל יש לי אלפי מקרים כאלה שנראה בעליל שהוא יתערב, אבל אי אפשר להוכיח זאת כי כל פעם אפשר לומר שזה מקרה כי בדיוק כאן הוא יכול להתערב ובדיוק כאן פועל המקרה גם כן אז מנין לנו הוודאות ?
ולכן אפי' מצד הספק מותר להודות לו ולכן אומרים חז"ל שבעתיד תישאר לנו רק להודות לו ולא שום דבר אחר כמו לבקש וכודומה, כי נבין שלבקש כמעט שאין דבר כזה, הרי הוא דורש מאתנו לפעול ולא להפוך אותו (את האל) לבייביסיטר הנוצרי והאיסלמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 16:19 לינק ישיר 

maxmen האם אתה מאמין שהתפילות הם רק לצורך ליכוד חברתי או שיש שיח של המתפלל עם אלוקיו? לא הצלחתי להבין את עמדתך על פי 2 התגובות האחרונות שלך.
ולגבי מה ששאלת- הניסוח בלשון רבים ובאופן כללי לגבי הציבור והיחיד בתפילה- אם אני לא טועה הרב קוק מסביר את זה כביטוי לרצונו האמתי של האדם ברמת התת מודע שלו, וממילא המתפלל צריך ליצור דיאלוג דרך הניסוח הציבורי הזה עם האלוקים ולהצליח לחשוף את הרצון הזה ולהביאו לידי גילוי. ולמרות שזה כפוי לכאורה וזה סותר דיאלוג חי וטבעי,  אני חושב שזה כן נוסח שאפשר להזדהות אתו וליצור דרכו את אותו שיח.
וחנה ועלי הם ראייה נגדך- שהרי בסוף עלי קיבל את דעתה של חנה, ומתפילתה למדו חז"ל את ההלכות הנוהגות היום בתפילתנו, בין השאר את ההלכה שאדם צריך להתפלל בלחש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 17:17 לינק ישיר 

מיימוני
אני רציני לחלוטין

כתבת:

דבר אחד אני מבקש מכם: אל תתביישו להאמין, אל תתביישו להתפלל. זה נראה תמים, אולי ילדותי (למרות שזה לא). לפעמים אני חושד בעצמי שאני מרמה את עצמי. אבל גם אם אני מתעקש לחשוד בתפילה שהיא הונאה, האם אז איני מרמה את עצמי? מתוך פחד להאמין? מתוך פחד לטעות? מתוך אמון לא מוצדק (יש כזה דבר) במחקר ובפילוסופיה רציונליסטית או אחרת על פני חוויתי האישית והפילוסופיה הקיומית שלי?

באותה מידה אדם יכול להאמין גם בקבלה, כי משום מה היא מתאימה לחוויה שלו, ליהדות כפי שהוא מכיר אותה וכו', אז מדוע חווית התפילה שלך עדיפה מהחוויה שלו?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/10/2015 17:18:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 17:47 לינק ישיר 

גם אני לא האמנתי בתורת הקבלה שנים עד שנפקחו (או נאטמו) עיני וראיתי שאולי באמת אלוהים יש לו משפחה (מסכן לבודד אותו ...) גם בן ואח יש לו והרי גם חז"ל לא האמינו ככל הנראה בייחוד הקיצוני של הרמב"ם (וגם אני לא -כנראה- ...) וגם הם האמינו בקבוצות של מלאכים שמקדישים אותו כל יום (ולא רק כיתות קומראן) על פי פרשנות של פסוקים בודדים בישעיהו ועוד. הדבר היחיד שצריך לשים לב הוא שיש אל עליון מעל כל הקואליציה של האלים והמלאכים והשדים והשטנים ו(אין לי כח עוד למנות) ובכל זאת אפשר לקרוא לכולם באותו שם ולבלבל ולשבש את בני האדם. ואז אינו סותר את אמונת הייחוד של התורה אחרי שובי ניחמתי ואחרי הוודעי ספקתי על ירך בשתי וגם נכלמתי כי נשאתי חרפת נעורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 17:51 לינק ישיר 

תיאוריה לשונית אל - אל זכר אלה - אלה נקבה וברבים אלים ואלות או אלוהים ואלוהות זה בשפה הקדומה ובמקרא אלה נהיה אלוה (חסר)..............

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 22:45 לינק ישיר 
אתה חדש כאן ? אז ברוך הבא.

שפירא10 כתב:
maxmen האם אתה מאמין שהתפילות הם רק לצורך ליכוד חברתי או שיש שיח של המתפלל עם אלוקיו? לא הצלחתי להבין את עמדתך על פי 2 התגובות האחרונות שלך.
ולגבי מה ששאלת- הניסוח בלשון רבים ובאופן כללי לגבי הציבור והיחיד בתפילה- אם אני לא טועה הרב קוק מסביר את זה כביטוי לרצונו האמתי של האדם ברמת התת מודע שלו, וממילא המתפלל צריך ליצור דיאלוג דרך הניסוח הציבורי הזה עם האלוקים ולהצליח לחשוף את הרצון הזה ולהביאו לידי גילוי. ולמרות שזה כפוי לכאורה וזה סותר דיאלוג חי וטבעי,  אני חושב שזה כן נוסח שאפשר להזדהות אתו וליצור דרכו את אותו שיח.
וחנה ועלי הם ראייה נגדך- שהרי בסוף עלי קיבל את דעתה של חנה, ומתפילתה למדו חז"ל את ההלכות הנוהגות היום בתפילתנו, בין השאר את ההלכה שאדם צריך להתפלל בלחש.

לגבי שיח\דיאלוג עם האל:

ובכן, בשביל שיח\דיאלוג לא צריך שהאל ישמע לתפילותיי במובן שיענה לבקשות, אני בוכה על צורותיי בפני אשתי ובפני אמי ובפני חברי האהובים עלי בלי שלרגע חשבתי שהם יכולים לעזור לי. וככה כל אדם נוהג, ק"ו שישפוך שיחו בפני האל בלי מחשבה לרגע שהוא פתאום יעשה לי איזה נס.

כאן דווקא אני לא סובל את הרציונל השקרן שטוען שאין שום סיבה לנהל שיח בפני הבורא כי הוא במילא לא יענה. הרי למה הוא עושה את זה בפני אמו או חברו או אשתו, האם חושב הוא שהן יעזרו לו ? לא ולא, האדם מנהל שיח עם אוהביו שטוב לו וק"ו שרע לו, אוי ואבוי לאדם שאין לו למי לספר שטוב לו ושרע לו.

רק בעשיה אתה חייב את הרציונל, כלומר לפתור בעיות אתה לא פונה לאשתך או לאימא, אתה פונה למי שבאמת יכול לעזור לך. אבל שיח ? בוודאי שאין לזה שום קשר לפתרון הבעיה.

לגבי האם האל עונה לבקשות, הסברתי בטוב טעם לעיל מתי זה אפשרי. זה אפשרי אך ורק בתנאי אקראיות כלומר אפיה שאדם יכול להתערב שם האל יכול להתערב. תעיין שוב לעיל.

אבל כל זה לא קשור לחובת התפילה ביהדות שהיא בציבור ואין לו שום קשר לשיח אישי בין אדם לאלוהיו.

לגבי תפילה ביהדות:

לכל הדעות תפילה במקום קרבנות ולכן כמו קורבנות\המשכן ובית המקדש היא אך ורק עניין חברתי ככה בדיוק בתי הכנסת.

הכוח החברתי, על דרך אין השכינה שורה אלא וגו' מסוגל לעזור לכל פרט כמעט בהכל, אפי' למצוא תרופה לסרטן. כלומר התפתחות המדעים ובמיוחד מדעי הרפואה הם תוצאה של רחמים של הפרטים על זולתם. לא לחינם דווקא שתי מצוות מיוחדות יש עליהם הבטחה של תורה שהיא תביא אריכות ימים, 1, כיבוד הורים וזקנים שמפתחת את הרפואה בשביל הזקנים וההורים ככה יש להם אריכות ימים. 2, קן ציפור = רחמים אפי' על בעלי חיים, ככה שאנו מרחמים על סבל הזולת אנו מפתחים בשבילם את מדעי הרפואה.

כידוע בתי החולים הומצאה באנושות בימי בית שני אצל היהודים, ואחריהם הנצרות אימצה את זה בחום והפיצה את הבתי חולים לכל האומות. והבתי חולים הם המוקד של התפתחות מדעי הרפואה.

קח את הרופאה כדוגמא לכל תחום אחר, כמו טכנולוגיות ועוד ועוד, ותבין מהי כוח הציבור יחד. מצד שני הציבור יכול להמציא מפלצות כמו ישויות דמיוניות שלמענה חייב כל רווק ורווקה להקריב את חייה. או להמציא את מפלצת אליל הכסף והוא ישלול מכל נולד את הטבע.

ולכן מלחמת התורה היא נגד שתיהם, ישויות = ע"ז ונגד אליל הכסף הומצאה שמיטת כספים וחלוקת הארצות לכל נולד ביקום. מכאן יש לנו את ארץ ישראל מהחלוקה ההיא של נח ובניו, לכל נולד. אבל הישות הדמיונית גוזלת את ארצינו מכל הפרטים, שאפי' אסרו בחוק לאגור מי גשם ומים, והפך אותנו לעבדים להצמחת הישות הדמיונית. כלומר כופה על כולנו להיות חלק בחלוקת העבודה על ידי שלילת הארץ מיורשיה. מילא אחרי העבדות הזו ההון מתחלקת בין היורשים, אבל לא מיניה ולא מקצתיה, הקפיטל החזיר חושב שמותר לו לקנות את כל ארץ ישראל ואת כל משאביה לו אישית וכל יורשיה יהיו לו עבדים כמו בני ישראל אצל פרעה במצרים.

לסיכום:

בתי הכנסת הם צורך חברתי וכן התפילות החובה בציבור. שיח\דיאלוג אישי לא עושים בבית כנסת ואין צורך להטריח את האנשים לעשות את זה בבית כנסת.

בבית כנסת יושבים שבט לוי שתפקידם לשמוע את זעקת הציבור ובעיקר זעקת הפרט בכל תחום, הם לא יושבים שם בשביל כבוד ולא מפרנסים אותם לחינם, ביהדות שבט לוי יש לו תקפיד ברור, כמו אצל כל חברה באומות, שיש עובדי המדינה שמתפרנסים מהציבור ככה בדיוק שבט לוי, שהם צריכים להיות הרופאים והדיינים והמלמדי תינוקות ועוד ועוד. ולכן שעלי שומע את חנה מדברת בלחש, אז הוא חושב אותה כשיכורה ודיי בצדק, מה את בא לכאן לנהל שיח אישי ? תעשי את זה בבית !! כאן באים לבקש עזרה משבט לוי.

שבני עלי ובני שמואל הנביא מעלו בתפקידם והשכיבו את נשותיהם של בני ישראל (זה כמובן גוזמא כרגיל, הכוונה היא שהם שלטו בעם וכמטפורה זה נקרא שאין לך שום זכויות אפי' אשתך לא שלך, במדינה הדמיונית שלנו גם צאצאיך לא ממש שלך, כי ההורה העליון הוא המישות הדמיונית, אתה רק קיבלת מהישות זכות לגדל את צאצאיך. אני מצטט בישראל לא קיים חוק זכויות החולה הקטין, אך בחוק זכויות החולה ישנו סעיף הקובע כי הורי הילד נחשבים לאפוטרופסיו הטבעיים. לדברי גיל סיגל, פרופ' למשפטים בקרייה האקדמית אונו וחבר המועצה הלאומית לביואתיקה, "להורים אין בעצם זכות על הילד. הילד אינו קניין שלהם. הם קיבלו מהמדינה את הזכות למלא חובות כלפיו בשל החיבור הביולוגי. אבל זו חזקה שניתנת לערעור. הראיה, להורים מכים לוקחים את הילדים". ) אז העם ביקש מלך ככל הגויים.

שהשבט לוי במאות האחרונות לא עושה את תפקידו, אז העם רצה מדינה\מלך, אבל העם הזה שכח מה שמואל אמר להם מראש שהישות הזה ישלוט בכם ויקח את בניכם הרווקים והרווקות למען המולך.

וכאן נשאלת השאלה האם התפילה לאל תעזור כאן ? התשובה ברורה לגמרי שלא, כי הרי הוא האל אמר לנו מראש שזה חוקת המלך ובזמן שיש מלך הוא לא ישמע לזעקותינו והנה המקור.

יא וַיֹּאמֶרזֶה יִהְיֶה מִשְׁפַּט הַמֶּלֶךְ, אֲשֶׁר יִמְלֹךְ עֲלֵיכֶם:  אֶת-בְּנֵיכֶם יִקָּח, וְשָׂם לוֹ בְּמֶרְכַּבְתּוֹ וּבְפָרָשָׁיו, וְרָצוּ, לִפְנֵי מֶרְכַּבְתּוֹ.  יב וְלָשׂוּם לוֹ, שָׂרֵי אֲלָפִים וְשָׂרֵי חֲמִשִּׁים; וְלַחֲרֹשׁ חֲרִישׁוֹ וְלִקְצֹר קְצִירוֹ, וְלַעֲשׂוֹת כְּלֵי-מִלְחַמְתּוֹ וּכְלֵי רִכְבּוֹ.  יג וְאֶת-בְּנוֹתֵיכֶם, יִקָּח, לְרַקָּחוֹת וּלְטַבָּחוֹת, וּלְאֹפוֹת.  יד וְאֶת-שְׂדוֹתֵיכֶם וְאֶת-כַּרְמֵיכֶם וְזֵיתֵיכֶם, הַטּוֹבִיםיִקָּח; וְנָתַן, לַעֲבָדָיו.  טו וְזַרְעֵיכֶם וְכַרְמֵיכֶם, יַעְשֹׂר; וְנָתַן לְסָרִיסָיו, וְלַעֲבָדָיו.  טז וְאֶת-עַבְדֵיכֶם וְאֶת-שִׁפְחוֹתֵיכֶם וְאֶת-בַּחוּרֵיכֶם הַטּוֹבִים, וְאֶת-חֲמוֹרֵיכֶםיִקָּח; וְעָשָׂה, לִמְלַאכְתּוֹ.  יז צֹאנְכֶם, יַעְשֹׂר; וְאַתֶּם, תִּהְיוּ-לוֹ לַעֲבָדִים.  יח וּזְעַקְתֶּם, בַּיּוֹם הַהוּא, מִלִּפְנֵי מַלְכְּכֶם, אֲשֶׁר בְּחַרְתֶּם לָכֶם; וְלֹא-יַעֲנֶה יְהוָה אֶתְכֶם, בַּיּוֹם הַהוּא.

אז מי צריך לשמוע את תפילתינו הציבורית ? שבט לוי !! כן כן הרבנים וכל מי שחי על חשבון הציבור. תפקידם להחזיר את המלכות לאל ולהחזיר את ארץ ישראל ליורשיה כולל את משאבי הטבע.

כל זמן שאנו תחת אליל הכסף ותחת הדת הקפיטליזם + ישות דמיונית ?! האל לא ישמע לזעקותינו כפי שהוא הבטיח מראש.

לסיום האם האל שומע לתפילותינו ? בוודאי שכן אבל בתנאים שלו !!!

חורף חם לך ולכל משפחתך ולכל בית ישראל אמן ואמן,,,,,,

נ,ב, דרשת חז"ל ללמוד מחנה ועלי תפילה בלחש, היא רק אסמכתא בעלמא. חז"ל ידעו שזה ההפך בדיוק כמוני וכמו כל לומד פשט המקרא. אבל מי יבוא לבית הכנסת בלי שניתן לו את החלום לדבר עם אלוהיו באופן אישי ?! כלומר זה תקנה פרגמטית להביא את הציבור לבתי הכנסת והבן זאת.

תוקן על ידי maxmen ב- 06/10/2015 22:46:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 23:00 לינק ישיר 

מיימוני,
דבריך יפים מאוד. יישר כוחך.
המלצה למי שמעוניין להבין את תוכן התפילה: האזנה לסדרת שיעוריו של הרב עזרא ביק על התפילה עזרה לי מאוד גם בהבנת הטקסטים וגם מבחינה רגשית. הסדרה ניתנת להורדה כאן http://etzion.org.il/he/%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%9D/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94

שני סיפורים חסידיים על תפילה, שמדברים אל לבי ונוגעים בנקודות שהועלו כאן:
1. ר' לוי יצחק מברדיטשוב יצא מבית הכנסת וראה את העגלון מושח את גלגלי העגלה בזפת, תוך כדי שהוא ממלמל את מילות התפילה. אמר ר' לוי יצחק: ראה אבינו שבשמיים את בניך, אפילו בשעה שהם מושחים את גלגלי העגלה בזפת, הם מתפללים!
2. ועוד על ר' לוי יצחק, שנהג שלא לפתוח בתפילה לפני שהוא מתבונן בכל אחד מהמתפללים ומוצא בו מעלה אחת שיש במתפלל ואין בו עצמו (בר' לוי יצחק). יום אחד, הגיע לבית הכנסת יהודי גס והמוני, ור' לוי יצחק ניסה וניסה למצוא בו מעלה ולא מצא, והתפילה מתעכבת. עד שאמר ר' לוי יצחק: אם הייתי גס כמותו לא הייתי מעז לבוא להתפלל לפני הקב"ה, והנה הוא עושה זאת כי הוא מבין שהקב"ה אוהב גם את תפילתו! ופתח בתפילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 23:12 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
.
המלצה למי שמעוניין להבין את תוכן התפילה: האזנה לסדרת שיעוריו של הרב עזרא ביק על התפילה עזרה לי מאוד גם בהבנת הטקסטים וגם מבחינה רגשית. הסדרה ניתנת להורדה כאן http://etzion.org.il/he/%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%9D/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94

השנה הסדרה הזו יוצאת בכתב בעברית (באנגלית היא כבר קיימת בכתב). אפשר להירשם ולקבל במייל - http://etzion.org.il/he/user/register

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 23:20 לינק ישיר 

תודה.
אני אישית מתחבר יותר לדברים כאשר אני שומע אותם, וגם יש לי את האפשרות להאזין לשיעורים בנסיעות קבועות. אבל אולי יש כאלו שאין להם את הזמן לשמוע וגם מתחברים יותר לטקסטים כתובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 09:58 לינק ישיר 

דורות על גבי דורות של נשים צדקניות קרעו שערי שמים, זעקו והריעו נדרו וקיבלו על עצמן ולבסוף רובן נטבחו נשחטו עלו על המוקד מתו בעוני בצער בחולי ובמכאוב. אפילו אימי שתחי' שפכה דליים של דמעות על חינוך ילדיה, ומה שהיא קיבלה זה בת שגורמת לה לחרוק שיניים בכל פעם שהיא פותחת את הפה. אני מכירה את מכלול התשובות, שמסתיימות כולם במשפט אחד זהה 'אין תשובה של מאה אחוז נסתרים דרכי השם'. אז אני שואלת אותך מר מיימוני אותך וחבריך לדעה, (בעצם שאלה שאינה קשורה לאשכול זה) ניחא אני שכבר חונכתי שבנים משלמים חטא אבותם בהיותם גלגולים שונים ומשונים ובעתיד לבוא נגיע מזוקקים שבעתיים אל העונג הבלתי סופי וכו וכו תשובות רציונליות יותר ותשובות קבליות יותר, כולן חד הם בסגנון זה או אחר. אבל אברהם אבינו שהתחיל מאפס (יותר נכון ממינוס) כדי שיגיע לאן שהגיע היה חייב הגיון שיסביר הכל, אחרת לא היה יכול להגיע למסקנה שהגיע, וגם החקלאי הרוסי בארץ נידחה שרבי ישראל סלנטר מצפה ממנו לקום בבוקר להסתכל על השמש ולהסיק שיש אל שרוצה ממנו משהו, ואחר ההתלהבות הגדולה מהתגלית הרוחנית המרוממת והעילאית הוא מגיע הביתה לאשתו המגושמת חסרת הסבלנות והכבוד שכל מה שמעניין אותה זה למה אין מספיק עצים לתנור ולחם לילדים ולמה התקרה עדיין דולפת בגשם ומכאן מתחיל מחול שהברנש אומר לעצמו לעזהזל אלוהים לא יתכן שאתה קיים לא יתכן שאתה שולט בטוב וברע וכולך רצוף אהבה ורצון להיטיב. אין סיכוי שהוא יסיק מסקנה הגיונית שבגלגול הקודם הוא היה חייל רוצח המונים ושהוא מזדכך ומתנקה כדי שהאל יוכל להעניק לו את כל הטוב. אם אין תשובה הגיונית, משהו לא תקין בנוסחה. אז כשאני בעוד כמה דקות אגש לתפילה לא אבקש קידום לבעלי ולא הקלה לביתי כי האל האריסטוטלי שלי לא שיקר אותי ועבד עלי שאני צריכה להתפלל ושהוא מטה אוזן למילותיי, מי שעבד על ההמונים זה אתם הרבנים שלא מצאתם דרך אחרת לחנך את ילדיכם לאמונה זכה ותמה יותר, לכן בשונה ממך אני אבקש מהאל דבר אחד 'תעזור לי להבין למה כשהייתי בכותל ראיתי כל כך הרבה נשים שהחיים שלהם זה סבל' ואחרי שהמשפט ייצא לי מהלב בשלימות אני אוסיף 'תודה אלוהי שנתת לי הרבה מעבר לאחרים' ואז אצא לעבודה ואשתדל לסייע ולתת הרגשה טובה לחברותיי לעבודה שהמצב שלהם חרא והם בצדקנות אומרים לי זה רצון האלוקים הוא זה שמנהל את העולם. יש נוסחה!!! אתם בכיוון הלא נכון!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 10:11 לינק ישיר 

maxmen כתב:

כידוע בתי החולים הומצאה באנושות בימי בית שני אצל היהודים, ואחריהם הנצרות אימצה את זה בחום והפיצה את הבתי חולים לכל האומות. והבתי חולים הם המוקד של התפתחות מדעי הרפואה.

אם היו לנו בתי חולים, אז היו לנו רופאים.
אם היו לנו רופאים, מדוע רבן יוחנן בן זכאי ביקש רופאים מהרומאים?
אם לרומאים היו רופאים, זה לא מותבקש שהיו להם בתי חולים?

http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תפילה על רגל אחת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext