|
|
| נשלח ב-7/10/2015 10:31 |
|
| |
כידוע
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 12:08 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  |
יש נוסחה!!! אתם בכיוון הלא נכון!!!
|
|
אפשר לקבל הסבר על "הנוסחה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 13:05 |
|
| |
לא מבין אותך, אם יש מכולת אז יש כבר לעניים לאכול ? רופאים הם בשכר, בתי חולים הם עניין דתי אפי' על פי העםארץ ויקי שהצליח להקפיץ את הטרול התורן. ביהדות אפי' רופא אסור לו לקחת שכר כלומר שבט לוי"עבדי החברה היו הרופאים עוד בזמן מצרים, כל מצוות טומאה וטהרה היא עניין של רפואה של הפרט והציבור כסוג של משרד הבריאות המודרני, גם האוכל הטהור כביכול הוא עניין בריאותי כל ההלכות מאז היותנו לעם הם סביב הדבר הזה, משה רבינו מבטיח שהדרך שלנו תמנע את כל מחלות מצרים וכידוע (ועוד פעם הטרול התורן יקפוץ ויראה לנו את ערוותו ובורותו) כל מחלות האדם מגיע מהחקלאות וכמובן מכינוס הרבה אנשים למקום אחד שהיא הגורם למגיפות, ולכן התורה מזהיר בחומרה יתר לשמור על טהרה במיוחד הכהנים ובבית המקדש כלומר במיוחד בכינוסים של הציבור, מאותו סיבה ספרו את בני ישראל עם מטבעות (חצי שקל) בכדי שלא יפרוץ מגיפה. רופאים היו בכל הדורות, רק היהדות המציאה את הבתי חולים (תלמד היסטורית הרפואה ולעולם על תסמוך על ויקי) וכמובן המציאה את המושג שהרופאים הם חלק מעבדי החברה כלומר מתפרנסים על ידי החברה והם לא לוקחים שכר. לסיכום: לעצם העניין שרחמים מפתחת את הרופאה, עומדת על מקומו אפי' אם נשלול את העובדה שהיהדות המציא את זה. כי כפי שאמרתי שיש מכולת אין לעני אוכל ככה שיש רופא אין לחולה מזור אם אין לו לשלם, ביהדות הרופאים הם חלק מעבדי החברה, וכמובן בתי החולים.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/10/2015 13:08:31
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 20:55 |
|
| |
| בערולאאדע כתב: |  | גם אני לא האמנתי בתורת הקבלה שנים עד שנפקחו (או נאטמו) עיני וראיתי שאולי באמת אלוהים יש לו משפחה (מסכן לבודד אותו ...) גם בן ואח יש לו והרי גם חז"ל לא האמינו ככל הנראה בייחוד הקיצוני של הרמב"ם (וגם אני לא -כנראה- ...) וגם הם האמינו בקבוצות של מלאכים שמקדישים אותו כל יום (ולא רק כיתות קומראן) על פי פרשנות של פסוקים בודדים בישעיהו ועוד. הדבר היחיד שצריך לשים לב הוא שיש אל עליון מעל כל הקואליציה של האלים והמלאכים והשדים והשטנים ו(אין לי כח עוד למנות) ובכל זאת אפשר לקרוא לכולם באותו שם ולבלבל ולשבש את בני האדם. ואז אינו סותר את אמונת הייחוד של התורהאחרי שובי ניחמתי ואחרי הוודעי ספקתי על ירך בשתי וגם נכלמתי כי נשאתי חרפת נעורי |
|
בער, נקטת בכוונה בלשון עוקצנית ומזעזעת, אבל ההבדל היסודי בין היהדות לפוליתאיזם הוא שביהדות רק לה' יש כח אמיתי והוא בוחר למנות תחתיו אלוהים/מלאכים/שכלים נבדלים שמחלקים אותו הלאה. בפוליתאיזם, להשוואה, זאוס חזק יותר מארטמיס, אבל כל מה שהוא זה בריון גדול יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2015 08:21 |
|
| |
מלאכים: התער של אוקם מייתר אותם. ואם חז"ל חשבו משהו מי ערב לנו שצדקו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2015 10:58 |
|
| |
תנ"ך?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 08:53 |
|
| |
אליגוריה. בחז"ל זה לא נראה כך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 12:48 |
|
| |
הסיפורים על המלאך שבישר לשמשון או לאברהם לא נראים אלגוריה (ואני מכיר את הרמב''ם).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 13:27 |
|
| |
אריאל
למה רק בבריאת האדם מוזכר בלשון רבים בצלמנו ונעשה וכו' ולמה התחיל בחשון רבים והמשיך ויעש ולא ויעשו ועוד
שמעתי מחכם אחד שכידוע (?) לאלהים יש אשה (/פילגש / ענת /אשרה או איך שתרצה) וכמובן היא כפופה אליו ובכל מקום אינה צריכה איזכור רק כאן
"ויאמר אלהים (לגברת או כללי) נעשה (אני ואת) אדם בצלמנו - של שנינו (זכר ונקבה) ואכן ויעש אלהים (הוא העיקר ואין צורך להזכירה) את האדם בצלמו = בצלם אלהים = זכר ונקבה בראם.
כלומר שרק כאן הוזכרה הגברת כדי לציין שנבראו בצלם גם הזכר וגם הנקבה.
נ.ב. בזוהר יש כעי"ז אבל הוא תמוה עיי"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 13:47 |
|
| |
הברקה יפה, אבל ע"ד הפשט לפי דבריך היה לו לכתוב ויאמר אלוהים אל אשתו כי הרי לא נזכרה לעילל מיניה ומנ"ל לדעת על קיומה. אלא נראה שזו לשון רבים מלכותית, כמו התעו אותי אלוהים, אם אדונים אני, אדוני יוסף, ועוד.וכן הוא תמיד בקוראן, כמו (מעניינא דיומא) והכנו להם (לשאהידים) את שחורות העין אשר לא ידען אדם ולא ג'ין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 06:06 |
|
| |
אריאל " (ואני מכיר את הרמב''ם). אז מה אתה רוצה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 12:08 |
|
| |
הרמב"ם החליט שזו אלגוריה, אפשר גם להחליט שהרמב"ם הוא אלגוריה ושעצכ"ח הוא אלגוריה אבל באופן ריאלי אין שום סיבה לומר כך. פרט לכך שזה לא מתאים לדעת הפילוסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 12:37 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | רופאים היו בכל הדורות, רק היהדות המציאה את הבתי חולים (תלמד היסטורית הרפואה ולעולם על תסמוך על ויקי) וכמובן המציאה את המושג שהרופאים הם חלק מעבדי החברה כלומר מתפרנסים על ידי החברה והם לא לוקחים שכר. |
|
כתבת "כידוע בתי החולים הומצאה באנושות בימי בית שני אצל היהודים"
אם זה היה נכון, מדוע ריב"ז ביקש רופאים מהרומאים? על זה לא ענית.
ייתכנו מספר אפשרויות:
1. לא היו לנו רופאים.
2. היו לנו רופאים והם ברחו, נהרגו במלחמה, מתו ממחלה...
3. לא היו לנו רופאים ברמה כמו של הרופאים הרומאים.
חיפשתי מידע על HISTORY OF MEDICINE
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_medicine#Middle_East
מצאתי מידע על הרפואה של המצרים, היוונים, ההודים, הסינים.
לא מצאתי על הרפואה היהודית (אולי זה בגלל שווקי טיפשה).
אם אכן לפי מה שאתה יודע היתה לנו רפואה כפי שהיתה לעמים אחרים, ווקי מאד תשמח אם תפתח ערך על "ההיסטוריה של הרפואה היהודית",
מאחר ואשכול זה עוסק בתפילה. יהיה מעניין אם תכתוב בווקי על הקשר בין תפילה לרפואה.
למשל מדוע התפילה של אברהם אבינו פעלה על אבימלך וב"ב.
ומדוע התפילה של משה על אחותו הצליחה לרפא אותה.
דרך אגב, אתה מכיר עוד עם-תרבות שיש שם מי שמעלה תהיות אם מותר לרופא לרפא? או שזה רק בעם של אנשים משונים כמונו?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 13:18 |
|
| |
דווקא לגבי מלאכים - אם הם דרגות שונות של התגלות/השגה - מתאים מאוד שזו כוונת המשורר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 13:22 |
|
| |
משנה מסכת קידושין פרק ד
טוב שברופאים לגיהנם
|
|
|