בית פורומים בחדרי חרדים

געגועים לירושלים החצויה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2015 11:42 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:
 ההצעה שלך לסיפוח הכותל והרובע היא בניגוד להחלטת האו"ם 242 ואין סיכוי בעולם שראש ממשלה ישראלי יעז לעשות זאת מול כל העולם ואמריקה.

הוא לא מספח... (זה סופח כבר ב67...)

הוא בסה"כ מתנתק מחלקים מסוימים מירושלים רבתי

(אגב, הרעיון של חלוקת ירושלים הוא הצעה של השמאל והפלסטינים גם יחד - הם רוצים עד קו 67 והשמאל רוצה להתפטר מהשכונות הערביות על מאות אלפי תושביהם(שגם היום הם נקראים תושבים ולא אזרחים)
ומשום מה אתה מאמץ את רצון הפלסטיני ולא את הצעת השמאל...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 11:48 לינק ישיר 

שניכם מסכימים על החזרת שטחים בירושלים 
הויכוח ביניכם הוא כמה .

חשבתם על פתרונות חילופיים ?

אתם מתכחשים לסיפור עם ריח"ז שהובא כאן ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 11:53 לינק ישיר 

קצרה

צודק. ממשלת ישראל סיפחה דה פקטו את מזרח העיר אבל החוק הבינלאומי לא מכיר בסיפוח הזה ולא ארה"ב. אבל בעיקר  מבחינה טכנית לא ניתן לבצעאת הרעיון שלך  הרי בשביל להקים חומה בין הרובע היהודי והרובע המוסלמי הצפופים להחריד תצטרך לשטח שורות של בתים משני הצדדים ובעיקר תהיה בעיה בהר הבית והכותל הרי ברור לך שלא ניתן לאבטח את המתפללים ברחבת הכותל כאשר שוטרים ישראלים לא יהיו למעלה על הר הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 12:03 לינק ישיר 

מ_וישי כתב:
ביתוגנית1 כתבה:

אז ההתנתקות היא מודל מומלץ??

כן יש מצב..

וטילים על עוטף עזה, ירושלים ות"א... = גורנישט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2015 21:09 לינק ישיר 

טיפול_המשך כתב:
באבא, אתה בוודאי מתכוון לכישלון של משה דיין וטדי קולק שבחרו להשאיר את הערבים אחרי 67 ולא להראות להם את הכיוון לירדן. היום אחרי 40 שנה אתה מציע פתרון ? נו... נו...

א.  אכן האשם המרכזי הוא דיין  שהפך את "הניצחון"  לקוץ בגרונה של ישראל

ב.  דווקא בגלל העובדה שחלפו 47 שנה והתרגלנו "ירושלים מאוחדת עם הטרור" כגזירת גורל, אני טוען שעלינו להפסיק לטמון את הראש בחול ולהקים חומה בינינו לבין המחבלים ימ"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2016 22:22 לינק ישיר 

מוקפץ לטובת אלו החוגגים הערב את יום "איחוד ירושלים" ו"שחרור הכותל" (תחת  אבטחה כבדה של אלפי שוטרים) לאחר עשרות פיגועי דקירה וירי עם עשרות יהודים שנפצעו ונרצחו בחודשים האחרונים בירושלים "המאוחדת" (רוב הפיגועים  התרחשו בדרכים המובילות לכותל המשוחרר)... 

אוי להם לנבערים שאין להם תקנה עולמית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2016 22:36 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

הליצן הזה הוא דוגמא נאותה למאמר חז''ל קידושין ע ע"ב:
כָּל הַפּוֹסֵל - בְּמוּמוֹ פּוֹסֵל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2016 23:17 לינק ישיר 

אמר "המלומד הדגול" הנמנה על "נכבדי" פורום "בחצרות חסידים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2016 23:57 לינק ישיר 
איש לפי מהללו

באבא_זוטא כתב:

אמר המלומד הדגול,
שאינו רואה אלא חסרונות, והשמצות בכל תחום ובכל מגזר.
ועל זה נאמר - אין אדם רואה אלא נגעי עצמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:05 לינק ישיר 

באבא  - שקרן!
מבלי לבדוק את גילך אני יכול לקבוע בוודאות שאתה לא מדבר מזכרון אישי, אתה מזכיר לי את הערבים המשכילים השטופים במוחם בתעמולה שקרית.
אתה פשוט אינך יודע מה אתה שח, אני לא מדבר על הפיגועים ועל נרצחים אלא על החיים. רק מלהיזכר בתנאי החיים תחת אימת הלגיונרים מעביר בנו צמרמורת, אני מדבר על החיים, חיי היומיום, שהיו עבורינו חיי גיהנום.
זה שהשלטון הציוני זילזל אז ומזלזל היום בחיי יהודים מטעמים פוליטיים עדיין אינו משנה את העובדות מול הערבים. למעשה אין טעם בלהעלות הצעות ופתרונות כי השלטון הציוני בכלל לא מעוניין לפתור זאת באמת.
אבל מה שאתה כתבת בנוגע לערבים זה פשוט שקר ובנוגע לפתרון זו פשוט בורות.

רק לידיעתך, אני ומשפחתי חרדים שרשיים לפי כל הכללים המחמירים שרק יעלו על דעתך, נולדתי בירושלים וגר בה כבר 60 שנה ואני לא חש עצמי כחלק אינטגרלי של המדינה - כמערכת. אבל בכ"ח אייר אנחנו אומרים הלל - לא בה' אייר (שלא אירע בו שום אירוע משמח) אלא בכ"ח אייר. אמנם ללא ברכה ובלי ללכת לכותל (אני לא משתמש במונח החילוני "יום ירושלים" כי לפי מטבע הלשון העברי מונח זה דוקא מציין את יום חורבנה של ירושלים). 

את מזמורי ההלל אנחנו לא אומרים בצבור ובטקס, כי כפי שהורה לנו הגרש"ז אוירבך זצ"ל אי אפשר לקבוע יום חג כמו "פורים דירושלים" אבל כפי שהוא נהג גם אנחנו נוהגים לומר את מזמורי ההלל בהלל והודיה לה' על הנס שעשה לנו שהוציא אותנו מחיי יגון לשמחה ושחרר אותנו מחיי הסכנה לחיי השלוה.
ולא זו בלבד אלא בכל יום כשאני מברך בברכת השחר "אוזר ישראל בגבורה" אני נותן הודיה בלבי להשי"ת על שאזר את עמו ישראל בגבורה!
וכפי שלא מעניין אותי מה שלטונות הציונים חושבים עלינו כך לא מעניין אותי מה שקרנים כמוך חושבים עלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:10 לינק ישיר 

הבונה_סותר כתב:
באבא  - שקרן!
מבלי לבדוק את גילך אני יכול לקבוע בוודאות שאתה לא מדבר מזכרון אישי, אתה מזכיר לי את הערבים המשכילים השטופים במוחם בתעמולה שקרית.
אתה פשוט אינך יודע מה אתה שח, אני לא מדבר על הפיגועים ועל נרצחים אלא על החיים. רק מלהיזכר בתנאי החיים תחת אימת הלגיונרים מעביר בנו צמרמורת, אני מדבר על החיים, חיי היומיום, שהיו עבורינו חיי גיהנום.
זה שהשלטון הציוני זילזל אז ומזלזל היום בחיי יהודים מטעמים פוליטיים עדיין אינו משנה את העובדות מול הערבים. למעשה אין טעם בלהעלות הצעות ופתרונות כי השלטון הציוני בכלל לא מעוניין לפתור זאת באמת.

רק לידיעתך, אני ומשפחתי חרדים שרשיים לפי כל הכללים המחמירים שרק יעלו על דעתך, נולדתי בירושלים וגר בה כבר 60 שנה ואני לא חש עצמי כחלק אינטגרלי של המדינה - כמערכת. אבל בכ"ח אייר אנחנו אומרים הלל - לא בה' אייר (שלא אירע בו שום אירוע משמח) אלא בכ"ח אייר. אמנם ללא ברכה ובלי ללכת לכותל (אני לא משתמש במונח החילוני "יום ירושלים" כי לפי מטבע הלשון העברי מונח זה דוקא מציין את יום חורבנה של ירושלים). 

את מזמורי ההלל אנחנו לא אומרים בצבור ובטקס, כי כפי שהורה לנו הגרש"ז אוירבך זצ"ל אי אפשר לקבוע יום חג כמו "פורים דירושלים" אבל כפי שהוא נהג גם אנחנו נוהגים לומר את מזמורי ההלל בהלל והודיה לה' על הנס שעשה לנו שהוציא אותנו מחיי יגון לשמחה ושחרר אותנו מחיי הסכנה לחיי השלוה.
ולא זו בלבד אלא בכל יום כשאני מברך בברכת השחר "אוזר ישראל בגבורה" אני נותן הודיה בלבי להשי"ת על שאזר את עמו ישראל בגבורה!
וכפי שלא מעניין אותי מה שלטונות הציונים חושבים עלינו כך לא מעניין אותי מה שקרנים כמוך חושבים עלינו.

ישכ''ג על דברי הטעם המענינים!!
האם יש עימכם בכתובים וכדו' על הוראת מרן הגרש"ז הזו??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:12 לינק ישיר 

אני לא יודע אם יש בכתובים מהגרש"ז, אני מדבר מזכרון אישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:12 לינק ישיר 

גם את הכותל להחזיר כמובן, ואת רמות וביתר עילית, וגילה, כמובן... זה שהממשלה השמאלנית , למרות שנבחרה להיות ימנית, לא יודעת להשליט סדר, זו לא סיבהה להחזיר,  זו סיבה להחיל עוד ריבונות ולתת לערבים להפסיד. ממשלה ימנית אמיתית היתה הופכת את שער שכם לשטח סגור לשבוע, אז הערבים עצמם היו דואגים שלא יהיו יותר פיגועים שם. אבל בגדרות והחזרות רק מקבעים אצל הערבים את העובדה שכביכול ניצחו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:41 לינק ישיר 

הבונה_סותר כתב:
באבא  - שקרן!

יסכר פי דוברי שקר!

א. איומי הצלפים של הלגיון הירדני היו אך ורק על אלו שהתגוררו בסמוך לקו הגבול. וכפי שאישרו בתגובות אנשים שחיו באותה תקופה  בכל רחובות העיר היהודית היה ביטחון אישי ולא היו מעולם  פיגועי דקירה  או מטעני חבלה להבדיל מהמצב כיום.

ב. העובדה שאתה מכנה את החיים  בירושלים  כיום "חיי שלווה" אומרת הכל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 00:44 לינק ישיר 

באבא צא מהגלות!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > געגועים לירושלים החצויה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.