בית פורומים בחדרי חרדים

געגועים לירושלים החצויה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2016 01:03 לינק ישיר 

בעיני ראיתי בתפילת מנחה ביום ירושלים
את הגרש"ז אומר תחנון !!!
...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 10:58 לינק ישיר 

כיון ששיקרתם במקצת - בעניין הגרש"ז אויערבך, שגם אנוכי יכול להעיד, שלא שינה מסדר יומו מאומה בימים מסוימים שקבעה המדינה, כולל יום ירושלים.
הרי כל שאר דבריכם שקר.

מעיון בתגובות הנני מתחיל להבין תובנה חדשה: בעוד שהימין בכלל והדלי"ם בפרט מציגים עצמם כאנשי ביטחון, ביטחוניסטים בכל מיני שמות. למעשה כשאתה פורט את דעתם, אתה מוצא כי אדרבה, הם היחידים שמוכנים לפגום בביטחון ובאבטחה - בגלל אידיאולוגייה ציונית של שלימות הארץ ואף שעל וכו'. כלומר, רוממות הביטחון בגרונם וחרב (לא של) פיפיות בגרמתם.
כך הם נאמני הר הבית - הם יבעירו את העם, ויגרמו לרצח של למעלה מ30 איש, ולפרוץ האינטיפדה השנייה - בתנאי שיממשו את 'זכותם' לפולחני הר הבית.
כך הם המתנחלים במקומות מוזרים ובמאחזים - יבעירו את העם, יחד עם נוער הגבעות, כאשר כל המדינה אמורה לבעור.
כך גם בנושא האשכול הנוכחי - כל כוונה להחזיר את אבו דיס ושועפט וכו', הרי חוסכת דמים תרתי משמע, אבל זה מתנגד לאידיאולוגיה להחזיק בשטחים (שעל רובם אין להם דין ירושלים לפי ההלכה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 13:03 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:
באבא  - שקרן!
מבלי לבדוק את גילך אני יכול לקבוע בוודאות שאתה לא מדבר מזכרון אישי, אתה מזכיר לי את הערבים המשכילים השטופים במוחם בתעמולה שקרית.
אתה פשוט אינך יודע מה אתה שח, אני לא מדבר על הפיגועים ועל נרצחים אלא על החיים. רק מלהיזכר בתנאי החיים תחת אימת הלגיונרים מעביר בנו צמרמורת, אני מדבר על החיים, חיי היומיום, שהיו עבורינו חיי גיהנום.
זה שהשלטון הציוני זילזל אז ומזלזל היום בחיי יהודים מטעמים פוליטיים עדיין אינו משנה את העובדות מול הערבים. למעשה אין טעם בלהעלות הצעות ופתרונות כי השלטון הציוני בכלל לא מעוניין לפתור זאת באמת.
אבל מה שאתה כתבת בנוגע לערבים זה פשוט שקר ובנוגע לפתרון זו פשוט בורות.

רק לידיעתך, אני ומשפחתי חרדים שרשיים לפי כל הכללים המחמירים שרק יעלו על דעתך, נולדתי בירושלים וגר בה כבר 60 שנה ואני לא חש עצמי כחלק אינטגרלי של המדינה - כמערכת. אבל בכ"ח אייר אנחנו אומרים הלל - לא בה' אייר (שלא אירע בו שום אירוע משמח) אלא בכ"ח אייר. אמנם ללא ברכה ובלי ללכת לכותל (אני לא משתמש במונח החילוני "יום ירושלים" כי לפי מטבע הלשון העברי מונח זה דוקא מציין את יום חורבנה של ירושלים). 

את מזמורי ההלל אנחנו לא אומרים בצבור ובטקס, כי כפי שהורה לנו הגרש"ז אוירבך זצ"ל אי אפשר לקבוע יום חג כמו "פורים דירושלים" אבל כפי שהוא נהג גם אנחנו נוהגים לומר את מזמורי ההלל בהלל והודיה לה' על הנס שעשה לנו שהוציא אותנו מחיי יגון לשמחה ושחרר אותנו מחיי הסכנה לחיי השלוה.
ולא זו בלבד אלא בכל יום כשאני מברך בברכת השחר "אוזר ישראל בגבורה" אני נותן הודיה בלבי להשי"ת על שאזר את עמו ישראל בגבורה!
וכפי שלא מעניין אותי מה שלטונות הציונים חושבים עלינו כך לא מעניין אותי מה שקרנים כמוך חושבים עלינו.

יסכר פי דוברי שקר!

א. איומי הצלפים של הלגיון הירדני היו אך ורק על אלו שהתגוררו בסמוך לקו הגבול. וכפי שאישרו בתגובות אנשים שחיו באותה תקופה  בכל רחובות העיר היהודית היה ביטחון אישי ולא היו מעולם  פיגועי דקירה  או מטעני חבלה להבדיל מהמצב כיום.

ב. העובדה שאתה מכנה את החיים  בירושלים  כיום "חיי שלווה" אומרת הכל...

הנה כן כפי שכתבתי - אתה לא היית כאן ואתה לא יודע מה זה חיים בחרדה תמידית. וזה ההבדל בינינו אתה מדבר תיאוריה ואני מדבר מתוך המציאות, אבל כפי שכתבתי אתה לא הראשון שהוזה תמונה אפוקלפטית. בדיוק כמוך דיבר נהג מונית ערבי כשנסעתי איתו לכותל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 13:57 לינק ישיר 

אליבבא זוטא,
אינו זוכר או אינו רוצה לזכור שאחרי הסבל הנורא (שסבלו היהודים לפני 67) יהודים הלכו
בראש מורם בכל פינה בתוככי העיר העתיקה ובסביבותיה,
כולל ילדים שהלכו לבד בכל סמטה בשוק המוסלמי או בסילואן ובכל מקום אחר,
וכשכבר היה חריג, שערבי זרק לעברי אבן בסילואן,
מיד ערבי אחר שהיה שם רץ אליו תפסו והכה בו מכות הגונות שלא במהרה ישכחו,
ורק הרפיסות של רשעויות המדינה לזריקת אבנים,
ותקיפת החילים שהגיבו,
הביאונו עד הלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 14:04 לינק ישיר 

יתכן שעלית פה על משהו, בבא זה נהג מונית ערבי? גם השנאה ליהדות וגדוליה די מתואמים לזה.
כמה שיספרו לך זקני ירושלים שהסתדרו עם הערבים, ואותו דבר יגידו ערבים חנפנים, לכולם ברור שהמצב היום טוב בהרבה ליהודים, ואפילו לערבים. תמיד יש מה לשפר, אבל באופן כללי אי אפשר לסמוך על ערבים שיעשו סדר או שישמרו על חיי יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 20:42 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
אליבבא זוטא,
אינו זוכר או אינו רוצה לזכור שאחרי הסבל הנורא (שסבלו היהודים לפני 67) יהודים הלכו
בראש מורם בכל פינה בתוככי העיר העתיקה ובסביבותיה,
כולל ילדים שהלכו לבד בכל סמטה בשוק המוסלמי או בסילואן ובכל מקום אחר,
וכשכבר היה חריג, שערבי זרק לעברי אבן בסילואן,
מיד ערבי אחר שהיה שם רץ אליו תפסו והכה בו מכות הגונות שלא במהרה ישכחו,
ורק הרפיסות של רשעויות המדינה לזריקת אבנים,
ותקיפת החילים שהגיבו,
הביאונו עד הלום.

פחחח

שנה בלבד לאחר מלחמת ששת הימים התרחש פיגוע תופת בשוק מחנה יהודה שגבה 12 הרוגים ואחריו הגיעו עוד פיגועים רצחניים כולל מקרר התופת בכיכר ציון (15 הרוגים) ואתה מוכר לנו סיפורים על פסטורליה...

כפי שכתבתי למעלה במצב הנוכחי (מלבד גירוש הערבים מירושלים שלצערנו לא ניתן ליישום)  לא יהיה  פתרון לטרור ללא  חומה בלב העיר וכל עוד המצב הנוכחי יימשך  והנבערים ימשיכו לטמון את הראש בחול בכדי לשמור על  "ירושלים המאוחדת" ירצחו עוד מאות ואלפי יהודים בירושלים עד ביאת גוא"צ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 21:05 לינק ישיר 

דברי טירוף מנותקים מהמציאות. מלבד הבורות ההסטורית, שכן פיגועים היו ויהיו תמיד בלי קשר למציאות באותו הרגע, אבל מה הלאה? איך יתפרנסו אותם מאות אלפים אם לא יחצו את החומה? אין חומה שלא ניתנת למעבר ומי שרוצה לעשות פיגוע אף חומה לא תמנע ממנו את זה.
אבל השמאל הישראלי הוא מחפש פתרונות הד הוק ולטמון את הראש בחול, נעשה אוסלו לא יעזור, התנתקות, לא יעזור, חומה, לא יעזור? נכנס בהם... אז תכנסו בהם מעכשיו,  למנוע עבודה משכונות שיצא מהם מחבל, את השפה הזו הם מבינים. ובא תסרטט חומה, בלי לכתר שכונות יהודיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2016 23:24 לינק ישיר 

הפלא ופלא
נער קטון בשנות הטיפש עשרה מקרקר כמה קרקורי "ידענות", וכולם נזעקים לקרקר בחזרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2017 21:31 לינק ישיר 

עולם כמנהגו נוהג ודם יהודי נשפך כמים אבל למי אכפת העיקר ש"ירושלים  מאוחדת" וגם "הר הבית בידינו" לנצח נצחים...

אה, וכמובן שהכרזה על בנית 200 דירות חדשות במקום הפיגוע תהווה תשובה מוחצת לטרור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2017 22:17 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:
עולם כמנהגו נוהג ודם יהודי נשפך כמים אבל למי אכפת העיקר ש"ירושלים  מאוחדת" וגם "הר הבית בידינו" לנצח נצחים...

אה, וכמובן שהכרזה על בנית 200 דירות חדשות במקום הפיגוע תהווה תשובה מוחצת לטרור...

אפשר לחשוב שכשהר הבית לא היה בידינו, לא באו ערבים מכל הכפרים מסביב לפרוזדור ירושלים,

ורצחו אזרחים וחיילים,

תשאלו אנשים מבוגרים כמה נרצחו באותם ימים, כשהר הבית היה חלום רחוק,

והכותל היה משהו שרואים בתמונות, וככל הנראה אף פעם לא נראה.......

תבררו איך היו החיים בשכונות לאוכל הגבול בירושלים, כאשר הירדנים היו יורים על אנשים סתם כך.

היו תקופות בשנות החמישים שאף אחד לא העז לנסוע בלילה בכביש ירושלים תל אביב !

הטרור הוא אותו טרור, רק התירוצים משתנים, זה הכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2017 23:21 לינק ישיר 

יפה לראות את הקורלציה\התאום בין בעיטתו בדת לבעיטתו בירושלים ובין בעיטתו בעובדות הדת לבעיטתו בעובדות ההסטוריות (במקרה הזה) על ירושלים,
אין ארץ ישראל בלי תורה ואך טבעי ששכל שבועטים בתורה בועטים גם בארץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2017 23:28 לינק ישיר 

עידוד כניעה לפעולות טרור מעודדת עוד פעולות טרור, גך שבמידה מסוימת באבא זוטא אחראי לרצח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2017 23:28 לינק ישיר 

כפי שכתבתי לעיל והעידו גם בתגובות אחרים מלבד ירי של צלפי הלגיון על אלה שהתקרבו לגבול מהם נהרגו במשך 19 שנה רק כמה עשרות בודדות של אזרחים בתוך שכונות ירושלים היה שקט ושלוה.

לפי ויקפדיה בין השנים 1957-1967נהרגו 125 ישראלים מפעולות המסתננים והפדאיוןוזאת כאשר גבולות המדינה היו כמעט פרוצים לגמרי עם גדר תיל טיפשה להבדיל מהטכנולוגיות המתקדמות שקיימים כיום בגדר מסביב לרצועת עזה למשל

מאז ש"הר הבית בידינו" (1967) ועד היום נהרגו לפחות 2500 ישראלים...

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 22/07/2017 23:29:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 00:18 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:
כפי שכתבתי לעיל והעידו גם בתגובות אחרים מלבד ירי של צלפי הלגיון על אלה שהתקרבו לגבול מהם נהרגו במשך 19 שנה רק כמה עשרות בודדות של אזרחים בתוך שכונות ירושלים היה שקט ושלוה.

לפי ויקפדיה בין השנים 1957-1967נהרגו 125 ישראלים מפעולות המסתננים והפדאיוןוזאת כאשר גבולות המדינה היו כמעט פרוצים לגמרי עם גדר תיל טיפשה להבדיל מהטכנולוגיות המתקדמות שקיימים כיום בגדר מסביב לרצועת עזה למשל

מאז ש"הר הבית בידינו" (1967) ועד היום נהרגו לפחות 2500 ישראלים...

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 22/07/2017 23:29:01

באותם ימים לסמול לא היה ולו שדרן אחד ברדיו !

על אף שלמפ"ם היו מנדטים רבים (בקום המדינה 19 ! ) ולמק"י היו 4 (מפלגה קומוניסטית ישראלית)

לכן לא היה מי שיעודד את הטרור כל הזמן.

באותם ימים לא אף סמולן בפרקליטות !

ולכן כל ערבי שעשה טרור קיבל בכלא את המגיע לו,

באותם ימים הסמול לא בנה כמה מדינות טרור קטנות בערי הגדה.

באותם ימים אל ג'זירה לא הייתה משדרת מישראל ולו דקה אחת.

באותם ימים מחבל היה חי חיי כלב בכלא ולא חיי בית מלון .

לכן לא היה טרור, וכשהיה היו יוצאים לפעולות תגמול קשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2021 18:42 לינק ישיר 

עוד יהודי הי"ד הצטרף היום לרשימת הנרצחים הארוכה שעל מזבח הרעיון השקרי של "ירושלים מאוחדת"...

וכמובן עולם כמנהגו נוהג (עם הצהרות והבטחות נבובות על מיגור הטרור) עד הרצח הבא וחוזר חלילה עד ביאת גוא"צ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > געגועים לירושלים החצויה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.