|
|
| נשלח ב-11/10/2015 14:46 |
|
| |
הניסוח והכתיבה משובחים כמו תמיד. ללקק את האצבעות.
לגבי התובנות? בלא להתייחס לגסויות שהתגלגלו כאן בתגובות.... אלא לעצם העניין...
פער הגילאים כאן והנתונים הנוספים הוא בהחלט חריג בכל קנה מידה...
וגם באשכולות סמוכים ניתן לראות את חילוקי הדעות שבין הגולשים בנידון דנן... אבל...
אם כי....
זו לא פעם ראשונה שזה קורה, ויש סיפורים נוספים ואף קיצוניים יותר בפערי נתונים (לא רק בייחס לגיל).
שתי משפחות ידועות השתדכו בעשור האחרון במקרה שנראה קיצוני באופן משמעותי מסיפור זה, ומדובר במשפחות מהמכובדות שבציבור החרדי. לא ארחיב על הפרטים, אבל מי שיודע יודע... וזה לא היה דרך וואטצאפ או כל דרך מלוכלכת אחרת...
יש הגדרות שמובאות בפוסקי זמנינו על הפערים האפשריים בין בני זוג וזה לא חדש (בין הגראי"ל שטיינמן שליט"א לאשתו ע"ה היה פער של עשר שנים). שאר הנתונים זה עניין אינדבדואלי שאמור להיות נידון בין שני הצדדים גם אם ל'חברה' זה יראה מוזר. כל אחד עושה את שיקוליו הוא.
אין מושלם מעולם.
וגם בשידוכים יש את שקלול המעלות והחסרונות.
יש את העניין הכספי, ויש את העניין המנטלי, מראה חיצוני, (לוק, גובה, גזרה) רמה רוחנית, רקע משפחתי, בריאותי, רמת משכל, יכולת השתכרות, אופציית התקדמות (בין אם מבחינה פיננסית ובין אם מבחינה רוחנית - תלוי בסוג שאיפות בני הזוג), ועוד ועוד...
בכל המכלול הזה קשה לשפוט אנשים, גם אם אנחנו בטוחים שאנו יודעים עליהם הכל.
מסתבר לי שאם נחשוב נקי (אין לי מושג מה היה שם) עדיין אפשר להבין שיש שיקולים נקיים להחלטות מסויימות גם אם החברה תסתכל על זה הכי מוזר שבעולם...
בסופו של יום, את חיי הזוגיות מנהלים עם בן/בת הזוג ולא עם השכנים והחברים... גם אילו יהיו אלו הכי טובים שיש, ולכן השיקולים צריכים להיות ענייניים של "מה מתאים לי", ולא מה מתאים לשכני.
לכיוון הזה הייתי לוקח את האמירה שלך של "לא להסתכל על מה שאנשים יגידו".
הלוואי שכך היו אנשים פועלים ולפי"ז מחליטים.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/10/2015 14:54:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:12 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
| איפה הבנת שזה סיפור אהבה? אני הבנתי שזה איזה שהיא מטלה שהעניקו לה ואחרי שנים של ניסיון לעמוד בה היא סופסוף הצליחה לעמוד בה.. עכשיו היא יכולה למות בשקט... ככה הרגשתי!!! אהבה? אם זו אהבה אני מעדיפה לאמץ כלב... כואב מה שקורה בעולם החרדי שלנו !!! אנשים מאבדים תקווה בגיל 26??? בשבילי היא עדיין ילדה!!!! עצבים
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:14 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
את צודקת....(= לכן אני רגועה למרות הכל... אבל אף אחד לא חסין מפני האהבה שלפעמים פוגעת בנו מכיוון בלתי צפוי. |
| לגמרי.. כשאני מסתכלת לעבר.. אם הייתי מתחתנת בגיל 18 אפילו... עם הרצונות שלי שהיו דאז והיום... אין סיכוי שלא הייתי אומללה או חלילה אפילו.. גרושה.. מודה בפה מלא!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:17 |
|
| |
| ניוטרל כתבה: |  |
| רציף כתבה: |  |
יש פה עוד נתונים שהשפיעו
ההליכה העיוורת והטיפשית אחרי אהבה לא מתאימה. (טוב שהיא לא התאהבה בחתולה..)
ההורים שלה, שלא מהווים פונקציה כאן בעסק.
זה שהיא לא ביררה, זה משהו שברור לכל שזה מה שעושים לפני שמתארסים.
בדרך כלל, לחץ חברתי לא משדד מערכות, ומבלבל אותנו בדרך ליעד
|
|
ישנם כאלו שאצלהם כן!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:25 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| uניק כתב: |  | שאנל, שיחקת אותה!!! ברור שהחברה לוחצת ומשפיעה, אבל צריך לדעת לנווט את זה נכון. כבר ממזמן עברנו את הגיל הזה של לרצות את החברה. נשמע קצת סיפור מוזר... |
| לא שיחקתי כלום! ובהחלט נשמע מופרך כל עוד את לא סובבת את זה.... גיל? מסתבר שזה ממש לא משחק בעולם שידוכים |
|
גיל ממש מהווה שיקול בעולם השידוכים ! בשונה מעולם הסרטים, שמה : גיל, שפיות, שיקול שכלי, והתאמה לא מהווה שיקול מי יודע מה, העיקר הוא התשוקה וההתאהבות עד מעל האוזניים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 11/10/2015 16:34:17
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:31 |
|
| |
את צודקת....(= לכן אני רגועה למרות הכל... אבל אף אחד לא חסין מפני האהבה שלפעמים פוגעת בנו מכיוון בלתי צפוי. |
| לגמרי.. כשאני מסתכלת לעבר.. אם הייתי מתחתנת בגיל 18 אפילו... עם הרצונות שלי שהיו דאז והיום... אין סיכוי שלא הייתי אומללה או חלילה אפילו.. גרושה.. מודה בפה מלא!!! |
|
נשמע מוזר, שאנל, את יכולה להסביר יותר ? סליחה ? בגיל 18 היית נכבשת על ידי העיניים היפות של הגבר ?.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:36 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | אם ככה אז כנראה באמת איזה סיפור אהבה שקורה אחד למיליארד...
|
| איפה הבנת שזה סיפור אהבה? אני הבנתי שזה איזה שהיא מטלה שהעניקו לה ואחרי שנים של ניסיון לעמוד בה היא סופסוף הצליחה לעמוד בה.. עכשיו היא יכולה למות בשקט... ככה הרגשתי!!! אהבה? אם זו אהבה אני מעדיפה לאמץ כלב... כואב מה שקורה בעולם החרדי שלנו !!! אנשים מאבדים תקווה בגיל 26??? בשבילי היא עדיין ילדה!!!! עצבים_________________ אם אלוקים לא היה רוצה שנאכל בלילה.. הוא לא היה בורא אור במקרר;) |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:36 |
|
| |
לפי הנשמע, היא עשתה כאן מעשה התאבדות. היתה מיואשת מהכל והעיקר החתתנה. עשתה וי על עוד משהו בחייה.
כמו שהיום נהיה טראנד חדש אצל רווקות מבוגרות בציבור שלנו, להתחתן עם אלמן עם 7+ ילדים והוא מבוגר ממנה ב-15 שנה לפחות. העיקר להתחתן. לא משנה עם מי ועם מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:45 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | הניסוח והכתיבה משובחים כמו תמיד. ללקק את האצבעות.
וגם באשכולות סמוכים ניתן לראות את חילוקי הדעות שבין הגולשים בנידון דנן... אבל...
אם כי....
זו לא פעם ראשונה שזה קורה, ויש סיפורים נוספים ואף קיצוניים יותר בפערי נתונים (לא רק בייחס לגיל).
שתי משפחות ידועות השתדכו בעשור האחרון במקרה שנראה קיצוני באופן משמעותי מסיפור זה, ומדובר במשפחות מהמכובדות שבציבור החרדי. לא ארחיב על הפרטים, אבל מי שיודע יודע... וזה לא היה דרך וואטצאפ או כל דרך מלוכלכת אחרת...
יש הגדרות שמובאות בפוסקי זמנינו על הפערים האפשריים בין בני זוג וזה לא חדש (בין הגראי"ל שטיינמן שליט"א לאשתו ע"ה היה פער של עשר שנים). שאר הנתונים זה עניין אינדבדואלי שאמור להיות נידון בין שני הצדדים גם אם ל'חברה' זה יראה מוזר. כל אחד עושה את שיקוליו הוא.
אין מושלם מעולם.
יש את העניין הכספי, ויש את העניין המנטלי, מראה חיצוני, (לוק, גובה, גזרה) רמה רוחנית, רקע משפחתי, בריאותי, רמת משכל, יכולת השתכרות, אופציית התקדמות (בין אם מבחינה פיננסית ובין אם מבחינה רוחנית - תלוי בסוג שאיפות בני הזוג), ועוד ועוד...
מסתבר לי שאם נחשוב נקי (אין לי מושג מה היה שם) עדיין אפשר להבין שיש שיקולים נקיים להחלטות מסויימות גם אם החברה תסתכל על זה הכי מוזר שבעולם...
בסופו של יום, את חיי הזוגיות מנהלים עם בן/בת הזוג ולא עם השכנים והחברים... גם אילו יהיו אלו הכי טובים שיש, ולכן השיקולים צריכים להיות ענייניים של "מה מתאים לי", ולא מה מתאים לשכני.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/10/2015 14:54:45 |
| פה מפיק מרגליות!
עכשיו לנושא..
לא חלילה באתי להתלונן על הבחירה שעשתה או על הבחור שקבלה
לא נכנסת לאנשים לקישקעס (היום למדתי את הסליינג הזה חחח)
אבל עצוב ומעצבן אותי הדרך שבה בחרה.. כביכול ׳לגמור עם זה׳
אז אם זה משהו בשביל לגמור עם זה.. אז בשביל מה להתחיל עם זה?
מי רוצה חיים כאלו?? בהחלט היא נשואה חצי שנה אבל נראת בת שבעים
נשואה יובל..
היא הייתה בחורה פורחת ושמחה ! רק אם לחץ עליה מכל הכיוונים ..
לא! מה שהזכירו כאן זה כלל לא נכון ולא אני ממש לא תמימה !
אם יש משהו שנזהרה זה זה...
אבל התלהבה מזה בטח שהוא התלהב ממנה .. לא ראתה ממטר..
רצתה להוכיח לבחור שירד שהינה היא יכולה לשרוד בלעדיו ולהמשיך הלאה..
רצתה להוכיח שהינה גם לי זה קורה ויאללה חתונה..
ככה נבנה לי התסריט בראש והרוב אני לא טועה במחשבה..
70% נכון... מבין?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:46 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
| פזיזות/להוכיח לזה שהוריד אותה שיש חיים אחרי המוות/לחץ משפחתי/רצון לגמור עם זה.. יש עוד..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:51 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | הניסוח והכתיבה משובחים כמו תמיד. ללקק את האצבעות.
אם כי....
אין מושלם מעולם.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/10/2015 14:54:45 פה מפיק מרגליות! עכשיו לנושא.. לא חלילה באתי להתלונן על הבחירה שעשתה או על הבחור שקבלה לא נכנסת לאנשים לקישקעס (היום למדתי את הסליינג הזה חחח) אבל עצוב ומעצבן אותי הדרך שבה בחרה.. כביכול ׳לגמור עם זה׳ אז אם זה משהו בשביל לגמור עם זה.. אז בשביל מה להתחיל עם זה? מי רוצה חיים כאלו?? בהחלט היא נשואה חצי שנה אבל נראת בת שבעים נשואה יובל.. היא הייתה בחורה פורחת ושמחה ! רק אם לחץ עליה מכל הכיוונים .. לא! מה שהזכירו כאן זה כלל לא נכון ולא אני ממש לא תמימה ! אם יש משהו שנזהרה זה זה... אבל התלהבה מזה בטח שהוא התלהב ממנה .. לא ראתה ממטר.. רצתה להוכיח לבחור שירד שהינה היא יכולה לשרוד בלעדיו ולהמשיך הלאה.. רצתה להוכיח שהינה גם לי זה קורה ויאללה חתונה.. ככה נבנה לי התסריט בראש והרוב אני לא טועה במחשבה.. 70% נכון... מבין? |
|
רק שלא יתגלגל למעשה לבן שחיפש מרגליות אצל יעקב....
אני לא יודע מניין לך שמה שהיא עשתה זה כדי להוכיח למישהו משהו... אין לי מושג מה הרקע שלה.. אילו הייתי יודע, ייתכן שהייתי אומר דברים נוספים.
אופציות יש הרבה. וודאות? אין לי.
אני רק טוען שההסתכלות עליה כמסכנה בגלל הבחירה שלה אני חושב שהיא מוטעית.
דיי ברור לי שחוץ ממנה אין ולו אחד/ץ שיודע את כל המכלול של השידוך הזה, ומכאן שאין לקפוץ למסקנות.
נ.ב. תגובתי זאת היא חלק בלתי נפרד מתגובתי הקוסמת ובהסתמך על דבריי שם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 16:53 |
|
| |
| miryama15 כתב: |  | לפי הנשמע, היא עשתה כאן מעשה התאבדות. היתה מיואשת מהכל והעיקר החתתנה. עשתה וי על עוד משהו בחייה.
כמו שהיום נהיה טראנד חדש אצל רווקות מבוגרות בציבור שלנו, להתחתן עם אלמן עם 7+ ילדים והוא מבוגר ממנה ב-15 שנה לפחות. העיקר להתחתן. לא משנה עם מי ועם מה. |
|
לא יודע אם זה טרנד... אבל לפי איך שאת כותבת נשמע שהבנת היטב מה התכוונתי בתגובתי ואולי את מכירה בעצמך לכאורה סיפור או שניים...
בינינו? פשוט יש כאלו שהחליטו לשים בצד את הכבוד ודנים את הזוגיות שלהם באופן ריאלי לציפיות שלהם מבחינה מעשית.
ולוואי שכולם יעשו זאת...(הכוונה שיעשו את שיקוליהם באופן ענייני ולא ע"פ "מה יגידו") וכבר כתבתי על זה בעבר באשכולות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 17:08 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
| לגמרי.. כשאני מסתכלת לעבר.. אם הייתי מתחתנת בגיל 18 אפילו... עם הרצונות שלי שהיו דאז והיום... אין סיכוי שלא הייתי אומללה או חלילה אפילו.. גרושה.. מודה בפה מלא!!! |
|
נשמע מוזר, שאנל, את יכולה להסביר יותר ? סליחה ? בגיל 18 היית נכבשת על ידי העיניים היפות של הגבר ?.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
| פשוט מאד! אם הייתי לוקחת גבר כפי שרציתי בגיל 17-18.. היום נשמע לי כמו בדיחה ולעולם לא הייתי מסתדרת עם סגנון כזה... השתנה לי הכיוון 180 מעלות ! מודה להשם שנתן לי שכל לא להתחתן בגיל כזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 17:10 |
|
| |
| miryama15 כתב: |  | לפי הנשמע, היא עשתה כאן מעשה התאבדות. היתה מיואשת מהכל והעיקר החתתנה. עשתה וי על עוד משהו בחייה.
כמו שהיום נהיה טראנד חדש אצל רווקות מבוגרות בציבור שלנו, להתחתן עם אלמן עם 7+ ילדים והוא מבוגר ממנה ב-15 שנה לפחות. העיקר להתחתן. לא משנה עם מי ועם מה. |
| טרנד??? מדוע למה וכמה??? ובהחלט עצוב ומכעיס הדרך הזו
|
|
|
|
|