בית פורומים שידוכי חרדים

הפרש גילאים וכו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2015 16:28 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בסד

זלא ספרים.זה התורה והתורה יודעת בדיוק מה טוב לנו.מה בריא לנו ומה יעשה לך את החיים טובים ופשוטים יותר
רגשית ונפשית.
פעם חשבתי שהתורה נגדנו אך היום אני יודעת שהנשים שרודפות אחרי שוויון הן נגד עצמן.

במקום שיהנו מרוגע ושלווה בחיים הן רודפות אחרי הכסף והמשרות הגבריות-כדי להוכיח שהן מרוויחות כמו הגבר
וחכמות כמוהם ...
אבל על הדרך הן מוותרות על הרוגע על השלווה על הנשיות הרכה והיפה...

הגיע הזמן לעשות שינוי ולחזור לימים היפים בה נשים לא בחנו אחת את השנייה עפ"י התואר שהשיגו וגובה המשכורת.
אלא עפ"י רמת הנשיות בבית ורמת ההשקעה בילדים-כי זה העיקר.
המימוש העצמי שנשות השוויון תמיד נלחמות עליו לדעתי יצא מהפורפוציה הנכונה.
הפורפורציה זה שהבית במרכז.וגובה המשכורת לא אמורה להיות שיקול לאישה בבחירת מקצוע.
אלא השיקול שצריך להיות זה מה מביא לאישה סיפוק והנאה.ואיזה מקצוע לא יפגע לאישה בבית.
זה לדעתי האיזון הנכון.

רק כך האישה באמת תרגיש מאושרת וחופשייה בחייה.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/10/2015 13:56:38

התורה/בורא עולם - מכיר/ה את הטבע שלנו,

בורא עולם נתן לאישה וגם לאיש
את התכונות שלו כפי התפקיד המוטל עליו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 20:11 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסדזלא ספרים.זה התורה והתורה יודעת בדיוק מה טוב לנו.מה בריא לנו ומה יעשה לך את החיים טובים ופשוטים יותררגשית ונפשית.פעם חשבתי שהתורה נגדנו אך היום אני יודעת שהנשים שרודפות אחרי שוויון הן נגד עצמן.במקום שיהנו מרוגע ושלווה בחיים הן רודפות אחרי הכסף והמשרות הגבריות-כדי להוכיח שהן מרוויחות כמו הגברוחכמות כמוהם ...אבל על הדרך הן מוותרות על הרוגע על השלווה על הנשיות הרכה והיפה...הגיע הזמן לעשות שינוי ולחזור לימים היפים בה נשים לא בחנו אחת את השנייה עפ"י התואר שהשיגו וגובה המשכורת.אלא עפ"י רמת הנשיות בבית ורמת ההשקעה בילדים-כי זה העיקר.המימוש העצמי שנשות השוויון תמיד נלחמות עליו לדעתי יצא מהפורפוציה הנכונה.הפורפורציה זה שהבית במרכז.וגובה המשכורת לא אמורה להיות שיקול לאישה בבחירת מקצוע.אלא השיקול שצריך להיות זה מה מביא לאישה סיפוק והנאה.ואיזה מקצוע לא יפגע לאישה בבית.זה לדעתי האיזון הנכון.רק כך האישה באמת תרגיש מאושרת וחופשייה בחייה.

בא נראה - את מאמינה שלכל אישה יש הזכות להגדיר מה היא אוהבת לעשות? לעשות מה שהיא רוצה?
אז למה את מנסה להכפיף אותה לתוך המסגרת הצרה שאת קוראת לה נשיות?
אני, ועוד רבות אחרות, לא מתאימות לשם! אני לא עדינה כלכך. פשוט לא.
וכן - זה הפריע לי (למעשה אני כותבת עכשיו וידוי חושפני מאוד) מאוד הפריע לי,
כי לא הרגשתי אישה. אבלללל - אני אישה. כמו כל אחת אחרת.
יש הרבה נשים עדינות והכל, עם כל התכונות שאת מגדירה כנשיות - אבל יש אותה כמות של נשים שאינן כאלו!
והמשטור שעושים להן הוא נורא!
ואת יודעת מה - גם גברים רבים לא רוצים בדיוק את הטיפוס שאת קוראת לה נשי.
אבל הם מפחדים ממה יגידו.
ואת יכולה לשאול את טום כמה נשית, במובן האמיתי, אני.

ובקשר לתורה - ב"ה הגעתי למקום שאני פמיניסטית ולא מתוסבכת עם התורה בכלל, 
דבר ראשון - התורה והקב"ה והרבי אצלי במקום הראשון.
דבר שני - הרבה ממה שהולך היום בציבור החרדי הוא ממש לא תורה
(איסור גורף על הפלות זה מהנצרות, ויש לי עוד המון דוגמאות לדברים כאלה)
דבר שלישי - אכן יש בתורה דברים קשים - דיני ירושות וגיטין, ובשביל להשלים עם זה עוזר הדבר הראשון....
והכי חשוב - חוץ מזה התורה ממש בעד האישה! אומנם רובה מורכב מגברים, אבל היו נשים חזקות, פורצות דרך,  מורות הוראה והלכה, מניחות תפילין וכו - וזה התקבל כמו שצריך! דברים שהיום לא התקבלו!

אז להגיד שהתורה אומרת שנשים צריכות להיות 'נשיות' - זה לחטוא למשמעות האמיתית שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 20:39 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
*הפוסט נכתב בלשון נקבה ומתייחס לשתי המינים*באנה נניח, בצורה היפותטית כמובן, שאשה נחמדה בת 20, פוגשת - בדרך מקרית וצנועה לחלוטין - גבר בן 30. הן נמצאות באותו מקום שבועיים, והן מדברות (כן, גברים, זה בטח קשה לכם לקרוא כך, אבל זה שווה, אני מבטיחה ) ומדברות, ומדברות.... ויש להן שפה משותפת, ותחומי עניין משותפים, ושתיהן פמיניסטיות ( כן!!! גבר פמיניסט!!!)וכיף להן יחד, והן עוסקות באותו דבר, ופתוחות - אבל אכפת להן מהקב''ה ומהדרך שהן נמצאות בה, ושתיהן חכמות, ממש. וכן הלאה...והאשה עומדת לעזוב את האיזור, ולחזור למקום מגוריה, והיא ממש ממש לא רוצה להיפרד ממנו. וכבר חושבת על חיים יחד. ואפילו חתונה, ורוצה מאוד להגיד משהו -לבדוק אם הוא בכלל בעניין -אבל לא מסוגלת...ואז הוא - בג'נטלמניות אמיתית- שואל אותה אם היא רוצה להיפגש, והיא, בשיא האושר, אומרת כן. וחוזרת לארצה. ועכשיו 'שדכנית' כבר התקשרה להוריה והם מבררים עליו...והיא - פתאום מתלבטת, הבנאדם בן 30. ועוד לא התחתן, מה זה אומר? מה דעתכן?נשלח מהאנדרואיד שלי

סליחה אבל זה חולני

תוקן על ידי פרומערית ב- 14/10/2015 20:38:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 20:51 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסד

חני גם אני הייתי בסרט שלך.
כדאי שתתפקחי ומהר...עדיף שתרוויחי פחות אבל בחיאת תני להם להיות גברים ולך להיות אישה.
כי זה מה שבריא לנפש שלך ולזוגיות.

גברים אוהבים להרגיש "גברים"
למשל לגונן על האישה שלהם
ולהסתיר ממנה (לפחות בהתחלה) את חולשותיהם וכו'

גבר שמחזיק בדיעות פמיניסטיות מהסוג הקיצוני שמרחיק עד התייחסות לזכר בלשון נקבה - צריך לברר היטב אם אין לו איזשהן "נטיות" לכיוונים מסוימים...

אבל חוץ מזה
תנסי שניה להתבונן מהצד בצורה שכלית לחלוטין:
האם הגיל הוא הדבר היחיד שלא מסתדר עם שאיפותייך???
לפעמים מרוב שנתפסים על יתרון אחד, שוכחים מהפרטים האחרים, שלא תמיד מלבלבים כל כך.
חוץ מזה,
הכל יכול להיעשות על מנת להרשים.

עוד דבר:
תחשבי טוב טוב
ותבררי בדיוק אם אין לו איי אלו בעיות בריאותיות פיזיות או נפשיות

אני לא מבינה למה בחור בן 30 מתעניין בילדה בת 20 בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 20:58 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
*הפוסט נכתב בלשון נקבה ומתייחס לשתי המינים*באנה נניח, בצורה היפותטית כמובן, שאשה נחמדה בת 20, פוגשת - בדרך מקרית וצנועה לחלוטין - גבר בן 30. הן נמצאות באותו מקום שבועיים, והן מדברות (כן, גברים, זה בטח קשה לכם לקרוא כך, אבל זה שווה, אני מבטיחה ) ומדברות, ומדברות.... ויש להן שפה משותפת, ותחומי עניין משותפים, ושתיהן פמיניסטיות ( כן!!! גבר פמיניסט!!!)וכיף להן יחד, והן עוסקות באותו דבר, ופתוחות - אבל אכפת להן מהקב''ה ומהדרך שהן נמצאות בה, ושתיהן חכמות, ממש. וכן הלאה...והאשה עומדת לעזוב את האיזור, ולחזור למקום מגוריה, והיא ממש ממש לא רוצה להיפרד ממנו. וכבר חושבת על חיים יחד. ואפילו חתונה, ורוצה מאוד להגיד משהו -לבדוק אם הוא בכלל בעניין -אבל לא מסוגלת...ואז הוא - בג'נטלמניות אמיתית- שואל אותה אם היא רוצה להיפגש, והיא, בשיא האושר, אומרת כן. וחוזרת לארצה. ועכשיו 'שדכנית' כבר התקשרה להוריה והם מבררים עליו...והיא - פתאום מתלבטת, הבנאדם בן 30. ועוד לא התחתן, מה זה אומר? מה דעתכן?נשלח מהאנדרואיד שלי
סליחה,
אבל אם כבר בסגנון מירב מיכאלי,אז תתקני:
"היא, שואלת, ממנה, מבררים עליה.

עוד דבר שלא הבנתי,זה איך מתקשרת ג'נטלמניות - שמקורה בשובניזם מוחלט - לפמיניסט אדוק שכמוהו

תוקן על ידי פרומערית ב- 14/10/2015 20:58:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 21:26 לינק ישיר 

פרומערית כתב:
סליחה,אבל אם כבר בסגנון מירב מיכאלי,אז תתקני: "היא, שואלת, ממנה, מבררים עליה.עוד דבר שלא הבנתי,זה איך מתקשרת ג'נטלמניות - שמקורה בשובניזם מוחלט - לפמיניסט אדוק שכמוהו

וואו, פגעתי בעצב כנראה...ואת נזעקת להגיב ולתקן את הטעות המרה ולהוכיח לכופרת הזו איך היא לא בסדר!

פמיניזם לא מתייחס לגברים בלשון נקבה. אבל - לא מתייחס לנשים בלשון זכר, ולכן, כשיש מס' שווה של גברים ונשים, הבחירה בידינו.
על עצמי, שכתבתי בגוף שלישי, כתבתי היא, ועליו כתבתי הוא. חבל שלא קראת לעומק לפני שנחפזת ללעוג לטעויותי.
התנהגות יפה של גבר אינה שובניסטית. דווקא שורש המילה ג'נטלמן הוא - איש עדין. נראה לך שובניסטי? לי לא.
ויפה שאת מכירה את כל המין הגברי ויודעת להגיד לי מה כ-ו-ל-ם אוהבים. מה מתאים לכל הגברים. איך כל הגברים. חבל שלא קראת את כל השירשור.
וסיריוסלי? בנאדם נורמלי, חושב, חכם, שמגיע להכרה בזה שלנשים מגיע שיוויון זכויות, נראה לך ישר עם 'נטיות '? 
חבל שאת לא נותנת סיכוי. חבל מאוד שאת נוטפת סטיגמות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 21:35 לינק ישיר 

ואואואו
הויכוח הזה הולך ומידרדר...
חניחניחני,
אני למשל לא מזדהה  או מסכימה עם גישתך
אבל ממש אוהבת את אופן יכולת הויכוח  הענינית  שלך
שאפו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 21:37 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
סליחה,אבל אם כבר בסגנון מירב מיכאלי,אז תתקני: "היא, שואלת, ממנה, מבררים עליה.עוד דבר שלא הבנתי,זה איך מתקשרת ג'נטלמניות - שמקורה בשובניזם מוחלט - לפמיניסט אדוק שכמוהו

וואו, פגעתי בעצב כנראה...ואת נזעקת להגיב ולתקן את הטעות המרה ולהוכיח לכופרת הזו איך היא לא בסדר!פמיניזם לא מתייחס לגברים בלשון נקבה. אבל - לא מתייחס לנשים בלשון זכר, ולכן, כשיש מס' שווה של גברים ונשים, הבחירה בידינו.על עצמי, שכתבתי בגוף שלישי, כתבתי היא, ועליו כתבתי הוא. חבל שלא קראת לעומק לפני שנחפזת ללעוג לטעויותי.התנהגות יפה של גבר אינה שובניסטית. דווקא שורש המילה ג'נטלמן הוא - איש עדין. נראה לך שובניסטי? לי לא.ויפה שאת מכירה את כל המין הגברי ויודעת להגיד לי מה כ-ו-ל-ם אוהבים. מה מתאים לכל הגברים. איך כל הגברים. חבל שלא קראת את כל השירשור.וסיריוסלי? בנאדם נורמלי, חושב, חכם, שמגיע להכרה בזה שלנשים מגיע שיוויון זכויות, נראה לך ישר עם 'נטיות '? חבל שאת לא נותנת סיכוי. חבל מאוד שאת נוטפת סטיגמות.

א. מעניין מאד אם כן למה בחרת לכתוב לשון רבים נקבה במקום שחוקי השפה העברית, כולל שפת התורה - לשון הקודש - מורים לנו ההיפך.

ב. קראתי את כל השרשור. המילה ג'נטלמן היא אכן איש עדין. אבל המושג ג'נטלמניות מתייחס לגבר גבר.

ג. גם אני בעד שוויון זכויות ללא הבדלי דת גזע ומין. (מלבד בני דודינו). קראי שוב את תגובתי, שדווקא נכתבה בהומור על גבר שקיצוני עד כדי כך בפמינסטיות עד שהוא מדבר בלשון נקבה. לא דיברתי על פמיניסט רגיל.

ד. תודה רבה על משפט השדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 21:46 לינק ישיר 

tamar8 כתב:
ואואואו
הויכוח הזה הולך ומידרדר...
חניחניחני,
אני למשל לא מזדהה  או מסכימה עם גישתך
אבל ממש אוהבת את אופן יכולת הויכוח  הענינית  שלך
שאפו...

איזה כיף שמכירים בזה :-)
זה אומר משהו על מתאם בין רמה לדיעות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2015 12:03 לינק ישיר 

בסד

אכן חני אלופה בוויכוח ענייני ומכובד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2015 14:48 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסד

אכן חני אלופה בוויכוח ענייני ומכובד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2015 16:11 לינק ישיר 

חניחניחני כתבה:

חייכנית770 כתב:
בסדזלא ספרים.זה התורה והתורה יודעת בדיוק מה טוב לנו.מה בריא לנו ומה יעשה לך את החיים טובים ופשוטים יותררגשית ונפשית.פעם חשבתי שהתורה נגדנו אך היום אני יודעת שהנשים שרודפות אחרי שוויון הן נגד עצמן.במקום שיהנו מרוגע ושלווה בחיים הן רודפות אחרי הכסף והמשרות הגבריות-כדי להוכיח שהן מרוויחות כמו הגברוחכמות כמוהם ...אבל על הדרך הן מוותרות על הרוגע על השלווה על הנשיות הרכה והיפה...הגיע הזמן לעשות שינוי ולחזור לימים היפים בה נשים לא בחנו אחת את השנייה עפ"י התואר שהשיגו וגובה המשכורת.אלא עפ"י רמת הנשיות בבית ורמת ההשקעה בילדים-כי זה העיקר.המימוש העצמי שנשות השוויון תמיד נלחמות עליו לדעתי יצא מהפורפוציה הנכונה.הפורפורציה זה שהבית במרכז.וגובה המשכורת לא אמורה להיות שיקול לאישה בבחירת מקצוע.אלא השיקול שצריך להיות זה מה מביא לאישה סיפוק והנאה.ואיזה מקצוע לא יפגע לאישה בבית.זה לדעתי האיזון הנכון.רק כך האישה באמת תרגיש מאושרת וחופשייה בחייה.

בא נראה - את מאמינה שלכל אישה יש הזכות להגדיר מה היא אוהבת לעשות? לעשות מה שהיא רוצה?
אז למה את מנסה להכפיף אותה לתוך המסגרת הצרה שאת קוראת לה נשיות?
אני, ועוד רבות אחרות, לא מתאימות לשם! אני לא עדינה כלכך. פשוט לא.
וכן - זה הפריע לי (למעשה אני כותבת עכשיו וידוי חושפני מאוד) מאוד הפריע לי,
כי לא הרגשתי אישה. אבלללל - אני אישה. כמו כל אחת אחרת.
יש הרבה נשים עדינות והכל, עם כל התכונות שאת מגדירה כנשיות - אבל יש אותה כמות של נשים שאינן כאלו!
והמשטור שעושים להן הוא נורא!
ואת יודעת מה - גם גברים רבים לא רוצים בדיוק את הטיפוס שאת קוראת לה נשי.
אבל הם מפחדים ממה יגידו.
ואת יכולה לשאול את טום כמה נשית, במובן האמיתי, אני.

ובקשר לתורה - ב"ה הגעתי למקום שאני פמיניסטית ולא מתוסבכת עם התורה בכלל, 
דבר ראשון - התורה והקב"ה והרבי אצלי במקום הראשון.
דבר שני - הרבה ממה שהולך היום בציבור החרדי הוא ממש לא תורה
(איסור גורף על הפלות זה מהנצרות, ויש לי עוד המון דוגמאות לדברים כאלה)
דבר שלישי - אכן יש בתורה דברים קשים - דיני ירושות וגיטין, ובשביל להשלים עם זה עוזר הדבר הראשון....
והכי חשוב - חוץ מזה התורה ממש בעד האישה! אומנם רובה מורכב מגברים, אבל היו נשים חזקות, פורצות דרך,  מורות הוראה והלכה, מניחות תפילין וכו - וזה התקבל כמו שצריך! דברים שהיום לא התקבלו!

אז להגיד שהתורה אומרת שנשים צריכות להיות 'נשיות' - זה לחטוא למשמעות האמיתית שלה.

אין לתורה בעיה עם זה שאת תפרנסי, ושבעלך או אישה אחרת שתעבוד בבית.

את כותבת כאן דברי כפירה, מעניין איפה שמעת את זה...

את מוזמנת לחזור ולברר את הדברים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2015 16:18 לינק ישיר 

רציף כתב:
חניחניחני כתבה:

חייכנית770 כתב:

בא נראה - את מאמינה שלכל אישה יש הזכות להגדיר מה היא אוהבת לעשות? לעשות מה שהיא רוצה? אז למה את מנסה להכפיף אותה לתוך המסגרת הצרה שאת קוראת לה נשיות? אני, ועוד רבות אחרות, לא מתאימות לשם! אני לא עדינה כלכך. פשוט לא. וכן - זה הפריע לי (למעשה אני כותבת עכשיו וידוי חושפני מאוד) מאוד הפריע לי, כי לא הרגשתי אישה. אבלללל - אני אישה. כמו כל אחת אחרת. יש הרבה נשים עדינות והכל, עם כל התכונות שאת מגדירה כנשיות - אבל יש אותה כמות של נשים שאינן כאלו! והמשטור שעושים להן הוא נורא! ואת יודעת מה - גם גברים רבים לא רוצים בדיוק את הטיפוס שאת קוראת לה נשי. אבל הם מפחדים ממה יגידו. ואת יכולה לשאול את טום כמה נשית, במובן האמיתי, אני.ובקשר לתורה - ב"ה הגעתי למקום שאני פמיניסטית ולא מתוסבכת עם התורה בכלל, דבר ראשון - התורה והקב"ה והרבי אצלי במקום הראשון.דבר שני - הרבה ממה שהולך היום בציבור החרדי הוא ממש לא תורה (איסור גורף על הפלות זה מהנצרות, ויש לי עוד המון דוגמאות לדברים כאלה)דבר שלישי - אכן יש בתורה דברים קשים - דיני ירושות וגיטין, ובשביל להשלים עם זה עוזר הדבר הראשון....והכי חשוב - חוץ מזה התורה ממש בעד האישה! אומנם רובה מורכב מגברים, אבל היו נשים חזקות, פורצות דרך,  מורות הוראה והלכה, מניחות תפילין וכו - וזה התקבל כמו שצריך! דברים שהיום לא התקבלו!אז להגיד שהתורה אומרת שנשים צריכות להיות 'נשיות' - זה לחטוא למשמעות האמיתית שלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה יודע שחובת ההוכחה מוטלת עליך - אז תגיד בדיוק מה כפירה לדעתך, ותוכיח למה זה כפירה, אחרת כל תגובתך לא שווה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2015 17:19 לינק ישיר 

חניחניחני כתבה:

רציף כתב:
חניחניחני כתבה:

חייכנית770 כתב:

בא נראה - את מאמינה שלכל אישה יש הזכות להגדיר מה היא אוהבת לעשות? לעשות מה שהיא רוצה? אז למה את מנסה להכפיף אותה לתוך המסגרת הצרה שאת קוראת לה נשיות? אני, ועוד רבות אחרות, לא מתאימות לשם! אני לא עדינה כלכך. פשוט לא. וכן - זה הפריע לי (למעשה אני כותבת עכשיו וידוי חושפני מאוד) מאוד הפריע לי, כי לא הרגשתי אישה. אבלללל - אני אישה. כמו כל אחת אחרת. יש הרבה נשים עדינות והכל, עם כל התכונות שאת מגדירה כנשיות - אבל יש אותה כמות של נשים שאינן כאלו! והמשטור שעושים להן הוא נורא! ואת יודעת מה - גם גברים רבים לא רוצים בדיוק את הטיפוס שאת קוראת לה נשי. אבל הם מפחדים ממה יגידו. ואת יכולה לשאול את טום כמה נשית, במובן האמיתי, אני.ובקשר לתורה - ב"ה הגעתי למקום שאני פמיניסטית ולא מתוסבכת עם התורה בכלל, דבר ראשון - התורה והקב"ה והרבי אצלי במקום הראשון.דבר שני - הרבה ממה שהולך היום בציבור החרדי הוא ממש לא תורה (איסור גורף על הפלות זה מהנצרות, ויש לי עוד המון דוגמאות לדברים כאלה)דבר שלישי - אכן יש בתורה דברים קשים - דיני ירושות וגיטין, ובשביל להשלים עם זה עוזר הדבר הראשון....והכי חשוב - חוץ מזה התורה ממש בעד האישה! אומנם רובה מורכב מגברים, אבל היו נשים חזקות, פורצות דרך,  מורות הוראה והלכה, מניחות תפילין וכו - וזה התקבל כמו שצריך! דברים שהיום לא התקבלו!אז להגיד שהתורה אומרת שנשים צריכות להיות 'נשיות' - זה לחטוא למשמעות האמיתית שלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה יודע שחובת ההוכחה מוטלת עליך - אז תגיד בדיוק מה כפירה לדעתך, ותוכיח למה זה כפירה, אחרת כל תגובתך לא שווה...

מה שכתבת, משהו כמו :
שהפסיקה החרדית בנוגע להפלה
לקוחה מהנצרות,

ושהחרדים של היום הם לא נוהגים לפי התורה,

והיו לך עוד השגות על גיטין וירושות,

ה' ישמור, יש לנו כופרת קטנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2015 17:27 לינק ישיר 

רציף כתב:
חניחניחני כתבה:

רציף כתב:
חניחניחני כתבה:
חייכנית770 כתב:

אין לתורה בעיה עם זה שאת תפרנסי, ושבעלך או אישה אחרת שתעבוד בבית.את כותבת כאן דברי כפירה, מעניין איפה שמעת את זה...את מוזמנת לחזור ולברר את הדברים.נשלח מהאנדרואיד שלי

מה שכתבת, משהו כמו :
שהפסיקה החרדית בנוגע להפלה
לקוחה מהנצרות,

ושהחרדים של היום הם לא נוהגים לפי התורה,

והיו לך עוד השגות על גיטין וירושות,

ה' ישמור, יש לנו כופרת קטנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

נגד הפלות באופן גורף - כן. נקודה. בהלכה מותר להפיל במקרים מסוימים.
לא אמרתי שהחרדים של היום נגד התורה - אמרתי שהרבה דברים שאנחנו עושים, הם לא כתובים בתורה - 
וזה נכון. 
השגות על גיטין וירושות - נראלך נחמד שבכור מקבל פי שתיים - אבל בת שנולדה ראשונה היא בכלל לא נחשבת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפרש גילאים וכו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.