בית פורומים עצור כאן חושבים

היווצרות הים התיכון, המבול ודור הפלגה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2015 11:55 לינק ישיר 
היווצרות הים התיכון, המבול ודור הפלגה

בחז"ל מובא (ב"ר פכ"ג) שהים התיכון או חלקו נוצר על ידי הצפה של מי האוקיינוס בשלב אנושי כל שהו "שתי פעמים עלה (הים) אחת עד ברבריה (טטוניס קרתגו) ועד קלאבריה (=מיצרי סיציליה) ואחת עד עכו ועד יפו (ישראל)" הגבול של מיצרי סיצילה הוא המקום הגבוה ביותר בקרקעית הים (האם נתון זה היה ידוע לחז"ל ?) יש עוד נתונים רבים על היווצרות הים התיכון או חלקו בימי בני אדם המיוחד בדבר חז"ל ועדיות נוספות אלו הם בניגוד לדעת החוקרים שהתהליך קדום בהרבה ראה גם לווליקובסקי בספרו. כנראה גם סיפורי המלחמות בספר הישר בין בני אפריקה (קרתגו) לרומי הם שרידים מזמן שהיה יבשה מחוברת ורצופה מקרתגו לאירופה. החדש עכשיו הוא תגלית של מבנים מעשה ידי אדם בקרקעית הים סמוך לפנטלריה שבמצרי סיציליה בעומק 40 מטר מה שאומר שבזמן שפני הים היו נמוכים בכ 40 מטר מהיום - כבר היו בני אדם שעסקו בבנייה וחציבה והיו להם אניות (שלכן בנו נמל) לדברי החוקרים המסקנה שצריך לשנות את התפישה בקשר לקדמונים מלפני כ10-11 אלף שנה שכנראה היו מפותחים יותר ממה שחשבנו ואולי המסקנה שיש לשנות ולומר שהיווצרות רצף הים היא אוחרת יותר וזה המבול או ההצפה בימי אנוש בתורה יש רק סיפור אחד על מים המבול ולמה אמרו חז"ל שעלה הים גם בימי אנוש האם זה אומר שהיה להם נתון מידע היסטורי נוסף וניסו לשבצו ? . נתון נוסף "נדידת גויי הים" שהפלשתים (בין היתר) באו לחופי כנען מייון אולי סבירה יותר כשהיה חיבור יבשתי. לא ערוך מספיק אקקווה שמישהו יעשה זאת תחתי ובמקומי תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 12:06 לינק ישיר 

לינק:

http://www.themarker.com/magazine/1.2738294
בהצלחה במקצוע החדש (תמהני מדוע עדיין אינך עוסק גם בכימיה ופיזיקה; אני בטוח שגם שם תוכל לתרום).

תוקן על ידי יש3 ב- 18/10/2015 12:07:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 12:20 לינק ישיר 

יש ציינתי נתון חדש לנידון ידוע וישן ? ו . . . האם בגלל שהפרסים מלכו עוד 170 שנה גם העולם בהכרח קיים עוד כמה מליוני שנים ? הנתון חדש וכמו שציינת אליון ולמה ההתנגדות האישית בגלל מוצאך (?) האיראני להחליף שם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 12:26 לינק ישיר 

בער, לגויי הים קוראים גויי הים כי הם הגיעו לכאן דרך הים, הציורים שמתארים אותם מראים אותם על ספינות. אמנם כיום יש גם תיאוריות שהם התפשטו דרך טורקיה וסוריה - ביבשה. שם היה גשר יבשתי בלי צורך בחידושים שלך.
אשר למידע ה'היסטורי' בספר הישר ויוסיפון. לא נראה שהוא שווה שקל.
יש, איך אתה מסביר את התורות הגיאולוגיות בהתאמה לתנ"ך? חייב להיות שאחד משני הצדדים טועה, ואם אנחנו מאמינים בתורה רק הגיוני שנניח שיש גיאולוגיה אלטרנטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 12:45 לינק ישיר 

אריאל ובער
אין לי מושג בגיאולוגיה. יש גבול אפילו למה שאני מסוגל . העניין לא נראה לי מספיק חשוב כדי ללמוד גיאולוגיה. זה מעניין ונחמד לקרוא קצת, וגם לקרוא תיאוריות על איך בעצם מה שכתוב בספר בראשית הוא נכון, או לחילופין מתאים במדויק לידע המדעי (אם כי עוד לא ראיתי מישהו שאומר שהנחש באמת דיבר). הרושם שלי הוא שהתיאוריה המדעית בעניין היא לא הדבר הכי מבוסס בעולם, אבל כאמור אני לא ממש מבין. בטח שאני לא יכול לומר שיש איזו תיאורה חילופית יותר טובה.
כפי שאתם יודעים מהאשכול ההוא, אני חושב שאפשר לנסות להבין את היסודות של תחום מדע מסוים גם בלי להיות מומחה בו, ואפילו להחליט אם התיאוריות שלו מבוססות. אמנם גם זה מצריך לא מעט השקעה. העדפה של תיאוריות חלופיות או המצאה של כאלה (אני בטוח שבער בהמשך האשכול יביא את על הנתונים הידועים לו, יערוך אותם בטבלה, ויציע תיאוריה שמסתדרת עם כולם) היא רק למי שבאמת מתמצא בתחום.
ולא הבנתי את ההערה על להחליף שם בגלל מוצאי האירני (אני רק תוהה אם אני סתום או חסר חוש הומור או רק שאינני בקי בשפה הבערית). אשמח להסבר.

תוקן על ידי יש3 ב- 18/10/2015 12:45:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 21:00 לינק ישיר 

לבקשתך משום מה נפל לי הנקודה היו 2 דברים 1 שאלתי אם אתה נפגעת אישית מקיצור מלכות הפרסים אולי בגלל סיבות של מוצא וכדומה 2 שאלתי אם אני אחליף שם אם זה יעזור שהייחס יהיה לתוכן ולא לאדם (ניק). לגופו של עניין תודה על הלינק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2015 13:53 לינק ישיר 

האירוע המסיני מתאר את סגירת מיצר גיברלטר והתיבשות אגן הים התיכון בין 5 ל 6 מליון שנים קודם זמננו. עידן הקרח האחרון הסתיים לפני כעשרת אלפי שנים, פני הים היו נמוכים אז מכפי שהם היום. אינני חושב שהאדם היה עד לארועים הגדולים ששינו את הים התיכון ועצבו אותו באופן ניכר. הוא ודאי עד לשינויים קטנים המתרחשים כל הזמן

פני כדור הארץ אינם סטאטיים, אם כי, לרוב, השינויים איטיים מאד ביחס לאדם. והתרבות האנושית כולה צעירה מאד ביחס לתהליכים גאולוגיים. יש חופים שעולים ויש ששוקעים. אם אינני טועה, חוף קיסריה שוקע והנמל שבנה שם הורדוס שקע בחלקו, וחוף אשקלון עולה, אבל אין בידי כעת המקור הנדרש לאימות הדבר. פעילויות געשיות חריפות עלולות לגרום לשינויים גאולוגיים. מיצר מסינה הוא איזור גאולוגי פעיל והר הגעש אטנה בסמוך אליו. איי סנטוריני הם שאריות הר געש סנטוריני שהתפרץ לפני כ 3500 שנים והחריב את התרבות המינואית.

באף מקור היסטורי רומי הידוע לי לא נאמר כי היתה יבשה בין קרתגו לאיטליה, ואין תאור כזה במלחמות הפוניות. חניבעל היה צריך להקיף את כל אגן הים התיכון המערבי ברגל כדי לפלוש לאיטליה.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2015 12:17 לינק ישיר 
האם האדם הקדמון לפני 10,000 שנה כבר גידל קטניות ואכסן אותם באופן שיטתי?

או:
מתי התחילה המהפכה החקלאית?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היווצרות הים התיכון, המבול ודור הפלגה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext