|
|
| נשלח ב-20/10/2015 11:31 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
האם הקללה משנה משהו במציאות? יש שהאמינו שכן. אני סבור שלא. אני אתקשה להאמין שה' ברא עולם שבו קללות פועלות.
|
|
ה וַיִּשְׁלַח מַלְאָכִים אֶל-בִּלְעָם בֶּן-בְּעֹר, פְּתוֹרָה אֲשֶׁר עַל-הַנָּהָר אֶרֶץ בְּנֵי-עַמּוֹלִקְרֹא-לוֹ: לֵאמֹר, הִנֵּה עַם יָצָא מִמִּצְרַיִם הִנֵּה כִסָּה אֶת-עֵין הָאָרֶץ, וְהוּא יֹשֵׁב, מִמֻּלִי. ו וְעַתָּה לְכָה-נָּא אָרָה-לִּי אֶת-הָעָם הַזֶּה, כִּי-עָצוּם הוּא מִמֶּנִּיאוּלַי אוּכַל נַכֶּה-בּוֹ, וַאֲגָרְשֶׁנּוּ מִן-הָאָרֶץ: כִּי יָדַעְתִּי, אֵת אֲשֶׁר-תְּבָרֵךְ מְבֹרָךְ, וַאֲשֶׁר תָּאֹר, יוּאָר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 12:44 |
|
| |
ההמונים מאמינים בקללות של קוסמים בבות רבנים וכיכ' אבל התורה באמת לא כותבת ומאמינהשהקללות התקימו.
לא מתקימים לא קללות ולא ברכות, של בני אדם בשר ודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 13:12 |
|
| |
התורה כותבת בכזה, כאילו, סתם ?
איך אתה יודע שברכות של בני אדם אינן מתקיימות?
כדי שנדע אם ברכה-תפילה מתקיימת או לא, אתה צריך להגדיר את התהליך של התפלה.
בקיצור, איך אתה מתפלל-מברך? ממי אתה מבקש?
אולי התפילה-ברכה שלך, היא סתם מלמול של מלים סתמיות ולכן אין סיבה שהיא תתקיים?
תוקן על ידי שלישישי ב- 20/10/2015 13:14:01
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 14:31 |
|
| |
שום ברכה לא התקימה! נקח לדוגמה את ברכת יצחק ליעקב. שמקפידים לאמרה כל מוצ'ש
(כח) וְיִתֶּן לְךָ הָאֱלֹהִים מִטַּל הַשָּׁמַיִם וּמִשְׁמַנֵּי הָאָרֶץ וְרֹב דָּגָן וְתִירֹשׁ: (כט) יַעַבְדוּךָ עַמִּים וישתחו וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ לְאֻמִּים הֱוֵה גְבִיר לְאַחֶיךָ וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ בְּנֵי אִמֶּךָ אֹרְרֶיךָ אָרוּר וּמְבָרֲכֶיךָ בָּרוּךְ:
או לחילופין את קללת כנען- העם הכנעני אולי הושמד- אבל הוא לא היה אף פעם עבד. הכושים הם צאצאי כוש ולא של כנען.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 14:44 |
|
| |
שום תפילה לא התקיימה?
ז וַיְהִי, אַחַר דִּבֶּר יְהוָה אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּהאֶל-אִיּוֹב; וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-אֱלִיפַז הַתֵּימָנִי, חָרָה אַפִּי בְךָ וּבִשְׁנֵי רֵעֶיךָכִּי לֹא דִבַּרְתֶּם אֵלַי נְכוֹנָה, כְּעַבְדִּי אִיּוֹב. {ס} חוְעַתָּה קְחוּ-לָכֶם שִׁבְעָה-פָרִים וְשִׁבְעָה אֵילִים וּלְכוּ אֶל-עַבְדִּי אִיּוֹב, וְהַעֲלִיתֶם עוֹלָה בַּעַדְכֶם, וְאִיּוֹב עַבְדִּי, יִתְפַּלֵּל עֲלֵיכֶם: כִּי אִם-פָּנָיו אֶשָּׂא, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת עִמָּכֶם נְבָלָהכִּי לֹא דִבַּרְתֶּם אֵלַי נְכוֹנָה, כְּעַבְדִּי אִיּוֹב. ט וַיֵּלְכוּ אֱלִיפַז הַתֵּימָנִי וּבִלְדַּד הַשּׁוּחִי, צֹפַר הַנַּעֲמָתִי, וַיַּעֲשׂוּ, כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר אֲלֵיהֶם יְהוָה; וַיִּשָּׂא יְהוָה, אֶת-פְּנֵי אִיּוֹב. י וַיהוָה, שָׁב אֶת-שבית (שְׁבוּת) אִיּוֹב, בְּהִתְפַּלְלוֹ, בְּעַד רֵעֵהוּ; וַיֹּסֶף יְהוָה אֶת-כָּל-אֲשֶׁר לְאִיּוֹב, לְמִשְׁנֶה.
התפילה של איוב התקיימה.
ומתפילת איוב אתה למד שהמתפלל על חברו יוצא נשכר.
תוקן על ידי שלישישי ב- 20/10/2015 14:45:53
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 15:04 |
|
| |
איוב לא היה ולא נברא -משל היה- כך אליבא דכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 15:14 |
|
| |
אז מניין לך ששאר הדמויות בתנ"ך אינן משל והתנ"ך איננו אלגוריה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 15:28 |
|
| |
שלישי
תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף טו עמוד א
תיב ההוא מרבנן קמיה דר' שמואל בר נחמני, ויתיב וקאמר: איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה.
אני מאמין כי הכתוב בנ"ך הוא נכון. שום דבר לא מפריע לי באמונתי הזו. שום דבר שם לא יכול להפריע לאמונתי. איוב משלי קהלת ואחרים הם ספרי פילוסופיה והגות . לא ספר חוקים, בקושי אסמכתאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 15:28 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | אז מניין לך ששאר הדמויות בתנ"ך אינן משל והתנ"ך איננו אלגוריה? |
|
זה הטיעון שלך: אם איוב היה, אזי כל התנ"ך איננו משל או אלגוריה, אלא אמת היסטורית? זה רעיון די מוזר לבסס את האמון בתנ"ך על קיומו של איוב. נראה לי שרוב המאמינים בתנ"ך לא מבססים זאת על איוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 15:56 |
|
| |
יש הטיעון שלי איננו לבסס את האמון בתנ"ך על קיומו של איוב. מקובל עלי לבחון כל עניין ולראות כמיטב יכולתי אם יש ממש בדבר או לא. לא מקובל עלי שקובעים שאיוב משל היה ושמקבלים ללא עוררין את קיומן של שאר הדמויות בתנ"ך. מי שקובע שאיוב משל היה שיוכיח שהיה אברהם אבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 16:03 |
|
| |
וישא ה את פני איוב יכול להתפרש כאמירה מסכמת. בדרישת ה' מריעיו לבקשו שיתפלל עליהם ה' פוסק לטובתו. ואז אין ראה שתפילתו התקיימה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 16:12 |
|
| |
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/10/2015 16:12:33
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 17:59 |
|
| |
מה שכתב אריאל בשם הרמח"ל - שהימים הקדמונים היו "עידן השרשים" - אינני יודע מה התכוון הרמח"ל, אבל אני רואה בזה פשט. מייסדי הציוויליזיציה - פשוטו כמשמעו - ייסדו את הציוויליזיציה. בדיוק כמו שעץ שלא מיישרים אותו כשהוא צעיר - הרי הוא גדל עקום, כך האנושות כולה. נח, מראשוני התרבות, כוחו גדול לקבוע כיצד תיראה התרבות. וגם חם וכנען שהם בסך הכל הדור השני והשלישי לנח, כוחם גדול לקבוע את התרבות המשפחתית שלהם. נח ראה את מעשי חם וכנען - ו"גזר אומר" שתצא מהם תרבות שלילית. ולפיכך קיללם. אמנם מעניין, שאת שם ואת יפת ברך, אך את חם לא קילל. נראה שהוא ביקש להמעיט בקללה, ולפיכך קילל אך ורק אחד מבניו של חם, שניתן להבין שהיה לו חלק גדול יותר בתרבות השלילית.
וראוי בזאת לציין, כמו שכתבתי באשכול הסמוך - שאין שום ראיה שהסיפור הזה מטרתו להצדיק בדיעבד את זכותם של היהודים על ארץ ישראל. אין איש יודע מתי נכתב הסיפור, וייתכן בהחלט שהוא קדום. מי שטוען שודאי מדובר בסיפור מאוחר, הרי הוא חוטא בהמצאת סיפורים, לא פחות ממי שטוען על קדמות הזוהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 18:06 |
|
| |
ירוחם
האמירה שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה היא רק דעה אחת בתוך דיון ארוך
משה כתב ספרו ופרשת בלעם ואיוב מסייעא ליה לר' לוי בר לחמא דא"ר לוי בר לחמא איוב בימי משה היה כתיב הכא מי יתן אפוא ויכתבון מלי וכתיב התם ובמה יודע אפוא ואימא בימי יצחק דכתיב מי אפוא הוא הצד ציד ואימא בימי יעקב דכתיב אם כן אפוא זאת עשו ואימא בימי יוסף דכתיב איפה הם רועים לא ס"ד דכתיב מי יתן בספר ויוחקו ומשה הוא דאיקרי מחוקק דכתיב וירא ראשית לו כי שם חלקת מחוקק ספון רבא אמר איוב בימי מרגלים היה כתיב הכא איש היה בארץ עוץ איוב שמו וכתיב התם היש בה עץ מי דמי הכא עוץ התם עץ הכי קאמר להו משה לישראל ישנו לאותו אדם ששנותיו ארוכות כעץ ומגין על דורו כעץ יתיב ההוא מרבנן קמיה דר' שמואל בר נחמני ויתיב וקאמר איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה א"ל עליך אמר קרא איש היה בארץ עוץ איוב שמו אלא מעתה ולרש אין כל כי אם כבשה אחת קטנה אשר קנה ויחיה וגו' מי הוה אלא משל בעלמא הכא נמי משל בעלמא א"כ שמו ושם עירו למה רבי יוחנן ורבי אלעזר דאמרי תרוייהו איוב מעולי גולה היה ובית מדרשו בטבריא היה מיתיבי ימי שנותיו של איוב משעה שנכנסו ישראל למצרים ועד שיצאו משה כתב ספרו ופרשת בלעם ואיוב מסייעא ליה לר' לוי בר לחמא דא"ר לוי בר לחמא איוב בימי משה היה כתיב הכא מי יתן אפוא ויכתבון מלי וכתיב התם ובמה יודע אפוא ואימא בימי יצחק דכתיב מי אפוא הוא הצד ציד ואימא בימי יעקב דכתיב אם כן אפוא זאת עשו ואימא בימי יוסף דכתיב איפה הם רועים לא ס"ד דכתיב מי יתן בספר ויוחקו ומשה הוא דאיקרי מחוקק דכתיב וירא ראשית לו כי שם חלקת מחוקק ספון רבא אמר איוב בימי מרגלים היה כתיב הכא איש היה בארץ עוץ איוב שמו וכתיב התם היש בה עץ מי דמי הכא עוץ התם עץ הכי קאמר להו משה לישראל ישנו לאותו אדם ששנותיו ארוכות כעץ ומגין על דורו כעץ יתיב ההוא מרבנן קמיה דר' שמואל בר נחמני ויתיב וקאמר איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה א"ל עליך אמר קרא איש היה בארץ עוץ איוב שמו אלא מעתה ולרש אין כל כי אם כבשה אחת קטנה אשר קנה ויחיה וגו' מי הוה אלא משל בעלמא הכא נמי משל בעלמא א"כ שמו ושם עירו למה רבי יוחנן ורבי אלעזר דאמרי תרוייהו איוב מעולי גולה היה ובית מדרשו בטבריא היה מיתיבי ימי שנותיו של איוב משעה שנכנסו ישראל למצרים ועד שיצאו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2015 19:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ההמונים מאמינים בקללות של קוסמים בבות רבנים וכיכ' אבל התורה באמת לא כותבת ומאמינהשהקללות התקימו.
לא מתקימים לא קללות ולא ברכות, של בני אדם בשר ודם. |
|
ומה תעשה עם הפסוק הזה?
משלי פרק כו, ב
כצפור לנוד כדרור לעוף כן קללת חנם לא לו תבא: משמעות הפסוק שקללת חינם לא תבוא, אבל קללה שהיא לא בחינם, תבוא ותבוא.
ברכת כהנים, בעצם זה ברכה על ידי אנשים. נכון שכתוב "ואני אברכם" אבל תכלס' הברכה מתבצעת על ידי בשר ודם.
קללה או ברכה בעיני, זה סוג של תפילה, סוג של בקשה מהאלוקים. כשם שאני מאמין בכוחה של התפילה אני מאמין בכוחה של הקללה.
|
|
|
|
|