אני ימני בהשקפותי, הר הבית הוא חלק ממדינת ישראל, ומדינת ישראל זכאית וחייבת לממש את הריבונות בהר.
אני דתי אורתודוכס ומתפלל שלוש פעמים ביום על השבת העבודה. אני לא מאלו הסבורים שצריך או שאפשר להתחבר לכל מצווה.
מדוע בכל זאת איני עולה להר? כי אינני 'מתחבר' למה שההר מייצג.
האם אנו רוצים או מסוגלים לחזור לקרבנות?
האם אנחנו מבינים את משמעות הטהרה לפני העליה להר? האם אנו מעונינים שכולם ידעו האם פלונית נידה, שפלוני ופלונית קיימו יחסים, או שפלוני בעל נידה?
האם מעמד כהונה סביר בעינינו?
האם אני בסתירה? אכן. סתירה קורעת.
האם אחד מחברי הפורום יוכל ליישב את הסתירה?
אבל דבר אחר איני רוצה לשמוע, אתה מחויב לחזור קרבנות, מלוכה ובית הטמאות.
נשלח ב-19/10/2015 12:06
עם חורבן הבית פקעה קדושתו. להלכה כשהורסים בית כנסת פוקעת קדושתו. בחורבן בית ראשון פקעה קדושת ארץ ישראל. היא לא חזרה אוטומטית אלא רק במקומות שישבו בה עולי בבל. כשטמאו היונים את בית המקדש כל מקום שטמאו המקום הפך טמא ופקעה קדושתו. - יש דיון ארוך בנושא במס ע"ז בין הרמב"ן ואחרים. לכן אין כל ענין לעלות להר הבית. התפילות שם לא מתקבלות יותר טוב מאשר בבאר שבע או בחולון.
נשלח ב-19/10/2015 12:14
ירוחם אתה יודע שהרמב"ם לא פסק כמוך.
נשלח ב-19/10/2015 12:19
צופרהנעמתי כתב:
האם אני בסתירה? אכן. סתירה קורעת.
האם אחד מחברי הפורום יוכל ליישב את הסתירה?
אבל דבר אחר איני רוצה לשמוע, אתה מחויב לחזור קרבנות, מלוכה ובית הטמאות.
אם אתה מסתדר עם התפילה (למי אתה מתפלל?) אז תצליח להסתדר עם שאר הדברים.
נשלח ב-19/10/2015 12:44
בעל חשדת בי כי לא ידעתי? אתה מקבל את כל פסיקותיו של הרמב"ם? וראה את המחלקות סביב פרוש הפסוק!
למקום שמותר (או : אם מותר) להיכנס בטומאה אז אין טעם להיכנס (שאינו מקום קדוש).
נשלח ב-19/10/2015 14:45
בער, הוא קדוש יותר מרחבת הכותל. ולמעשה אנו גם רואים בכלים (א,א) שהוא בדרגת קדושה גבוהה יותר ונאסרה שם הכניסה לבעלי קרי.
נשלח ב-19/10/2015 14:50
.
שתי שאלות כל כך שונות - איך ניתן לכרכן בכפיפה אחת?
השאלה הראשונה - שאלת העליה להר הבית היום, ואם עליה - להיכן ובאילו נסיבות.
והשניה - שאלה גם לעתיד לבוא - עבודת ה' בעתיד. היכולת שלנו להבין את עבודת ה' בבית המקדש בעבר, רגשותינו כיום כלפי קורבנות, ועוד.
נשלח ב-19/10/2015 15:10
המילה קדוש בעברית מקראית פרושו -נבדל. עם ישראל הבדיל את הכותל המערבי ממקומות אחרים ולכן הוא נקרא מקום קדוש. עם ישראל הבדיל את מקום המקדש, ולכן הפך אותו למקום קדוש. זה נכון כי יש בכוחו של כל איש ישראל להבדיל= לקדש בית, בהמה, וכד' ואכן רק מכך נובעת קדושתו. ויש לעיין אם אדם יכול לקדש משהו שאינו ברשותו? לפי ההלכה לא! הקדושה לא תופסת במקרה כזה.
נשלח ב-19/10/2015 15:11
עלייה להר הבית
האם יש ישהו שיש לו ידע עד כמה מטר /אמות סמוך לכותל הדרומי (מבפנים) מותר ליכנס בטומאה ?
נשלח ב-19/10/2015 15:34
ירוחםשמ כתב:
המילה קדוש בעברית מקראית פרושו -נבדל. עם ישראל הבדיל את הכותל המערבי ממקומות אחרים ולכן הוא נקרא מקום קדוש. עם ישראל הבדיל את מקום המקדש, ולכן הפך אותו למקום קדוש. זה נכון כי יש בכוחו של כל איש ישראל להבדיל= לקדש בית, בהמה, וכד' ואכן רק מכך נובעת קדושתו. ויש לעיין אם אדם יכול לקדש משהו שאינו ברשותו? לפי ההלכה לא! הקדושה לא תופסת במקרה כזה.
כשקידשת את אשתך, היא היתה ברשותך?
נשלח ב-19/10/2015 16:39
אני הבדלתי קידשתי את אשתי מנשים האחרות, רק לאחר שנתתי לה טבעת, ובטבעת זו קניתי אותה בקניין גמור לפני עדים כמקובל בדיני ממונות. שכחתי לספר לך שהיא הסכימה לקנין הזה.
נשלח ב-19/10/2015 17:01
ירוחםשמ כתב:
אני הבדלתי קידשתי את אשתי מנשים האחרות, רק לאחר שנתתי לה טבעת, ובטבעת זו קניתי אותה בקניין גמור לפני עדים כמקובל בדיני ממונות. שכחתי לספר לך שהיא הסכימה לקנין הזה.
קניין גמור???
כשאני קונה משהו בקניין גמור, אני יכול למכור אותו!
נשלח ב-19/10/2015 18:51
יבמות דף נא:
אמר רבי יוחנן: רבן גמליאל וב"ש ור"ש ובן עזאי ורבי נחמיה, כולהו סבירא להו: מאמר קונה קנין גמור.
נשלח ב-19/10/2015 20:34
ספרו של גדליה סטרומזה 'קץ עידן הקורבנות' עוסק בעניין השינוי התפיסה הדתית.
כאן קישורים לבקורת על הספר וענינים נלווים וחשובים:
במדיניות מעשית הכרח להבדיל בין זכות ובין מימוש הזכות. אני אזרח ישראל, יש לי זכות מלאה לרחוץ בים תל אביב, אבל כאשר דגל שחור מונף על סוכת המציל אינני נכנס למים. העניין אינו שייך לימין או לשמאל אלא להבדל שבין הגיון של תבונה לבין רגשנות רומנטית חסרת תבונה. ואנחנו מצויים היום תחת השפעת הרומנטיקה הגרמנית שמלפני למעלה ממאה שנים.
עודד
נשלח ב-19/10/2015 21:37
כאזרח ישראלי שיש לו זכות לרחוץ בים פלמחים אבל כשיש דגל שחור אמנע מכך. נכון. אבל אם אדע כי את הדגל השחור הניפה חבר השקעות הרוצה בזמו הזה להשתלט על החוף ולבנות עליו בית מלון לאנשי המאיון העליון בלבד, אכנס לים ואזמין כמה שיותר אזרחים שיכנסו איתי