|
|
| נשלח ב-23/10/2015 13:25 |
|
| |
רק דברים שאמורים להפריע בהמשך הזוגיות צריכים לגלות כבר מההתחלה בכדי למנוע אי נעימות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 13:41 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  | רציף, באמת מעניין אותי איך תרגיש אם לא יספרו לך שהכלה שלך לא מצליחה לשבור עשרת ראשונה, אהה והיא גם לא ממש קוראת..
אבל היא אופה ומבשלת מצוין.. מה הקשר ביין ההגנה שלך לציבור החרדי לביין זה שלקות למידה היא לקות למידה..
|
|
האשכול הזה מבלבל, יצאתי מנקודת הנחה שמדובר במי שקשה לו ללמוד /גמרא והוא לוקח ריטלין, למיטב הבנתי וידיעתי לא מספרים את זה, ואם יודעים את זה אז יתכן אולי שזה מפריע למישהו, אולי באמת זה עשוי להפריע ?... אינני יודע. כל אחד ושיקול דעתו, לא מורידים על שטויות , מורידים על חיסרון מהותי. והכלל הוא ; כל ליקוי וליקוי - תלוי מה הליקוי. ויתכן אפילו שיורידו את האח של פרומערית ! עד כדי כך !  נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 13:44 |
|
| |
וואו וואו וואו הקשיבו גבירותי רבותי... לא התכוונתי פה ללקויי למידה עד כדי כך שאינם יודעים לקרוא... שזאת אכן בעיה רצינית. אבל כן התוונתי ללקויי למידה שגמרו תיכון/סמינר/ישיבה ולא נשרו מהמוסדות הנ"ל! בחור שלא יודע לקרוא מסתמא לא נמצא בישיבה רגילה, וגם בחורה כזו, לא היתה בסמינר רגיל. תבינו שמדובר פה בלקויי למידה שכן התמודדו עם החיים. אמנם לא תמיד הם מקבלים את אותם הציונים כמו של אנשים רגילים במבחנים. אבל מנת המשכל שלהם לא פחותה מהם! רק שהם איטיים יותר/חולמניים יותר וכדו'. ובילדותם כנראה הוצאו לתגבורים מחוץ לשיעור וזה נורמטיבי לחלוטין.
לקויי למידה, לידיעתך רציף, לא נוטלים כדורים כלל. כל בעייתם מסתכמת בכך שחלק מסויים בחשיבה שלהם שונה. ואפשר להתגבר על זה. לעומת זאת, בעלי הפרעות קשב וריכוז - לפעמים נוטלים ריטלין. תעשה הבדלה ביניהם. יש לי קרובת משפחה מזרחיסטית שלוקחת קונצרטה - שזה יותר חזק מריטלין. והיא בחורה מוצלחת, רגועה ושמחה. והיא עושה תעודת בגרות עם 5 יחידות מתמטיקה, 5 פיזיקה ו5 אנגלית... והיא כבר בכיתה י"ב. שרדה עד עכשיו עם כל הלחץ הזה.
דיי לסטיגמות! אני כן חושבת שחובה לדווח לשדכנית על תרופה שנוטלים באופן קבוע. אבל מכאן ועד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2015 09:41 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
לא קראתי את כל התגובות פה אבל את צריכה להבין שבאליטה של הציבור, גם אם יגידו שלבחור יש אחות עם עגיים ארוכים מידיי- ההצעה תרד. וכן אם יציעו לבחורה בחור שמסתרק שמאלה במקום ימינה- ההצעה תרד. לדעתי זה בגלל שיש שפע של התעות, אז הופכים בררנים. שמתי לב למגמה הזו בכל פלחי האוכלוסיה.
|
|
אדם הוא די בררן בכל דבר, גם ברכב וגם ברהיט לבית, או במשחת שיניים, וגם במחזיק מפתחות או בארנק שהוא קונה לעצמו, על אחת כמה וכמה בבגד, שלא לדבר על בת/בן זוג - - - נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2015 10:08 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | וואו וואו וואו הקשיבו גבירותי רבותי... לא התכוונתי פה ללקויי למידה עד כדי כך שאינם יודעים לקרוא... שזאת אכן בעיה רצינית. אבל כן התוונתי ללקויי למידה שגמרו תיכון/סמינר/ישיבה ולא נשרו מהמוסדות הנ"ל! בחור שלא יודע לקרוא מסתמא לא נמצא בישיבה רגילה, וגם בחורה כזו, לא היתה בסמינר רגיל. תבינו שמדובר פה בלקויי למידה שכן התמודדו עם החיים. אמנם לא תמיד הם מקבלים את אותם הציונים כמו של אנשים רגילים במבחנים. אבל מנת המשכל שלהם לא פחותה מהם! רק שהם איטיים יותר/חולמניים יותר וכדו'. ובילדותם כנראה הוצאו לתגבורים מחוץ לשיעור וזה נורמטיבי לחלוטין.
לקויי למידה, לידיעתך רציף, לא נוטלים כדורים כלל. כל בעייתם מסתכמת בכך שחלק מסויים בחשיבה שלהם שונה. ואפשר להתגבר על זה. לעומת זאת, בעלי הפרעות קשב וריכוז - לפעמים נוטלים ריטלין. תעשה הבדלה ביניהם. יש לי קרובת משפחה מזרחיסטית שלוקחת קונצרטה - שזה יותר חזק מריטלין. והיא בחורה מוצלחת, רגועה ושמחה. והיא עושה תעודת בגרות עם 5 יחידות מתמטיקה, 5 פיזיקה ו5 אנגלית... והיא כבר בכיתה י"ב. שרדה עד עכשיו עם כל הלחץ הזה.
דיי לסטיגמות! אני כן חושבת שחובה לדווח לשדכנית על תרופה שנוטלים באופן קבוע. אבל מכאן ועד... |
|
תמשיכי נא את המשפט האחרון : מכאן ועד .... כי לא הבנתי מה ברצונך להגיד. אז איך קוראים למי שיש לו בעיית קשב וריכוז ויש והוא בוחר לקחת ריטלין ?... ליקוי למידה ?... קושי למידה ?.... הכלל, שזה לא משנה אם יש לה אח עם קשיי למידה, זה כן עשוי לפעמים לשנות אם המעומד עצמו לוקח כדור מכל סוג, או אם המועמד יש לו אי אילו קשיים בלימודים, זה גם נתון שלוקחים אותו בחשבון לעיתים, הרבה פעמים - זה לא נתון שמדווחים עליו, כי מדווחים על מחלות ועל קשיים מהותיים, אלא אם כן נוצרת פתיחות בין בני הזוג, ועלינו לשים לב לא לקבל כל מיני טיעונים שהחרדים (או החילונים) מושחתים או לא מתנהגים בשכל, זו אמונה לא נכונה שמשרתת את היצר לפרוק עול, כולנו דומים, רובנו בני אדם עם מצפון שמנסים להיות טובים. יש הבדלי גישה. ואני מדבר בכיון הזה, היות והסיגנון של פרומערית היתה כאילו היא מספרת על כת של ברברים חרדים - - - נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2015 10:31 |
|
| |
פרומערית, לדעתי הייתי חושש...אבל קובע פגישה כדי לראות ולהרגיש איך זה מפריע (או עוד יותר טוב כמובן- לא מפריע) בדייט בלייב...זה שיש לאדם טייטל (תוית) עליו עשוי לפעמים להפחיד אותנו נורא כשבפועל המצב אחר לחלוטין. וכבר היו לי הצעות שכאלה שהחלטתי לפגוש כדי לראות בעיניים, והופס אותה התכונה שסיפרו עליה- לא הייתה ולא נבראה... כנל בהפרעה קלה של קשבריכוז, רוב הסיכויים שזה נכנס לפעולה רק אחרי הרצאה של שעתיים, ובחיי זוגיות זה לא יהיה קיים בכלל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2015 11:38 |
|
| |
זו סיבה להימנע. לפחות בגלל שזה תורשתי. לעניות דעתי, אם לא היית נגועה, היית מדברת אחרת. בציבור שבו מתייגים על אורך שרוול חולצה (גברים כמובן) ועל צבע משקפיים, כנראה מתייגים גם בדברים היותר רציניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2015 11:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2015 08:09 |
|
| |
בוודאי שצריך לספר, לא כל אחד מוכן לצאת עם לקוי למידה, גם אחד שבחיים הוא מיוחד וחכם, אבל בלימודים לא כ"כ מצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2015 15:57 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
|
יש בזה אחוזי גנטיות.....חברה יש פה הרבה בלבלה כל אחד אומר מידע ששמע פעם ממשהו וכותב את זה יש כאלה שמביאים ממחקרים או באמת מידע רציני....
המחלות האלה לא דבר כזה פשוט ויש בהם המוני אחוזי גנטיקה..ברור שתלוי מה ומי אבל בלי לכתוב שטויות על דברים שלא יודעים...זה מאודדדדדדד צרם לי ...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 10:03 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| פרומערית כתב: |  | וואו וואו וואו הקשיבו גבירותי רבותי... לא התכוונתי פה ללקויי למידה עד כדי כך שאינם יודעים לקרוא... שזאת אכן בעיה רצינית. אבל כן התוונתי ללקויי למידה שגמרו תיכון/סמינר/ישיבה ולא נשרו מהמוסדות הנ"ל! בחור שלא יודע לקרוא מסתמא לא נמצא בישיבה רגילה, וגם בחורה כזו, לא היתה בסמינר רגיל. תבינו שמדובר פה בלקויי למידה שכן התמודדו עם החיים. אמנם לא תמיד הם מקבלים את אותם הציונים כמו של אנשים רגילים במבחנים. אבל מנת המשכל שלהם לא פחותה מהם! רק שהם איטיים יותר/חולמניים יותר וכדו'. ובילדותם כנראה הוצאו לתגבורים מחוץ לשיעור וזה נורמטיבי לחלוטין.
דיי לסטיגמות! אני כן חושבת שחובה לדווח לשדכנית על תרופה שנוטלים באופן קבוע. אבל מכאן ועד... |
|
אם הלקות לא קריטית..ולא מורגשת ממש בחיי הנישואין. אפשר קודם להפגש ובהמשך לספר.. בכל מצב כזה צריך שאלת רב |
|
צריך שאלת יועץ שמבין בזה. מה גם שיתכן חידושים רבים בעניינים האלו. וכן תמיד נחוץ לשאול יועץ, אחר כך אפשר גם לשאול רב, לרב מגיעים כדי לקבל ברכה ויש רבנים שמבינים בכמה עניינים. אתה מזכיר לי מישהו ששאל רב גדול איפה לקנות משקפיים ?...  מה ענה הרב כמובן ?... אצל מוזס בגאולה  כי זה החנות היחידה שהרב הכיר בזמנו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 18:42 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | ראיתי פעם באיזה פורום בתפוז הפניה לכתבה על רופא גדול (אמריקאי?) שאמר שהמושג של הפרעת קשב וריכוז (היפרקטיביות) הינה המצאה! ולפעמים מכניסים בצורה שרירותית לקטגוריה הזו כאלו הסובלים מבעיות שמיעה או ראיה... או בעיות גופניות אחרות... (לצערי שכחתי איזה פורום זה היה. ובאיזה אתר הייתה הכתבה. (זה היה לפני החגים) ולא שמרתי סימניה אפילו שזה היה בסלולרי...) נשלח מהאנדרואיד שלי
עוד 1.
http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-72264 מצאתי את זה פה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=24&MessageId=178386395
|
| נשלח ב-26/11/2015 23:07 |
|
| |
תודה ניוטרל!
אבל אני עדיין כל הבעיות שהADHD נובע מהם - חיות וקיימות... ואולי הם אפילו נחשבות ליותר חיסרון בציבור שלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 00:06 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | תודה ניוטרל!
אבל אני עדיין כל הבעיות שהADHD נובע מהם - חיות וקיימות... ואולי הם אפילו נחשבות ליותר חיסרון בציבור שלנו |
|
מצאתי איזה מוסף תורני של המודיע בהקשר מסויים שנכתב כך. ביקרתי פעם בקהילה מיוחדת בתמימות ויראת שמים שלה שאלתי אז איש חינוך מקומי אם הוא מרגיש קשיים בחינוך ילדים בשנים האחרונות דבר ששומעים עליו הרבה. הופתעתי מתשובתו. אצל הילדים אינני רואה שינוי ב10 שנים האחרונות שאני נמצא בתחום זה ברם אצל ההורים לצערי אין הדבר כן. אנשים יקרים הם אמנם אין להם מספיק זמן וסבלנות לילדיהם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|