נצל"ש
קיבלתי בוואטסאפ.
בס"ד
שלום! תפתחו שערי ה

פניני רבי שלמה קרליבך:
"כל אדם הוא יהלום"
ר' שלמה קרליבך היה מסתובב בעולם ומוסר הרצאות בניגון ושירה, יום אחד הגיע למסור הרצאה בפני חברי מועדון היהלומנים של מנהטן.
ההרצאה היתה מיוחדת אולם לפתע שיסע אחד השומעים את דבריו בעוינות והקשה על הרב: "שלמה! אנחנו אוהבים את השירים שלך, את הסיפורים החסידיים המדהימים שאתה מספר, אך דבר אחד בך מפריע לכמה מאיתנו, אנחנו פשוט לא יכולים להבין למה אתה מתעסק כל-כך הרבה עם מסכנים ומשוגעים?"
הרב שלמה ליטף את זקנו בהרהור
וענה: "אני בטוח שכל מי שיושב כאן היום הוא מן המומחים הגדולים והנחשבים בעולם בתחום התכשיטנות, ועוד יותר ביהלומים, אני צודק?"
היושבים בקהל מיהרו להנהן בראשם לאות הסכמה, וחלקם אף הוסיפו: "כן, ודאי, אנחנו מומחים גדולים!"
ואז שאל ר' שלמה: "האם אי-פעם נפל לידיכם יהלום גולמי ששווה מיליון דולר וזרקתם אותו בטעות לאשפה?"
כל היושבים בחדר פרצו בצחוק, ואחד מהם צעק: "השתגעת? יהלום גולמי של מליון דולר לזבל? היינו מבינים בשנייה אחת מה יש לנו ביד! אנחנו מומחים בתחום!"
ר' שלמה השתהה לרגע, ואמר: "אתם יודעים, חברים מתוקים, אגלה לכם סוד - גם אני מומחה ליהלומים.
אני הולך ברחובות העולם מדי יום, וכל מה שאני רואה זה את היהלומים היקרים בעולם מהלכים סביבי.
כמה מהם צריך אולי להוציא מהבוץ ולנקות קצת, ללטש מעט, אבל אחרי שעושים זאת הם כל-כך מאירים, ממש כמו המרגליות הכי טהורות, והכי מושלמות שתראו בכל הקריירה שלכם."
"חברים מתוקים", סיים ר' שלמה "בבקשה תנסו לזכור זאת, מפני שזה ממש הדבר הכי חשוב שצריך לדעת בחיים.
כל אחד.. כל אדם.. הוא יהלום גולמי, הוא רק צריך ליטוש קטן והוא יאיר באור זרקורים". (הרבי מקרן הרחוב)
כולנו לפעמים נופלים ומתלכלכים בכל מיני ליכלוכים שמושכים את נפשנו אליהם..
מידי פעם הנפילה היא חזקה מאד, היא נפילה לביצה שקשה לצאת ממנה..
אנו מהר מתייאשים, ואומרים לעצמנו: "מה אני כבר שווה, כולי מלוכלך, הרסתי את שמי בעיני אלוקים ואדם" ובעצם מכניסים את עצמנו עמוק יותר לבור..
אם נתבונן בברכה השניה של ברכות השחר נבין כמה אנו רחוקים מלהיות לא שווים.. "אלוקי, נשמה שנתת בי טהורה.."
כולנו נשמות טהורות, כולנו יהלומים כלפי שמיים, גם אם נפלת והתלכלכת, נכנסת לסיחרור של מעשים לא טובים אתה עדיין יהלום!!
בורא עולם אוהב אותך, אתה בנו, צא מביצה, תנקה עצמך, העזר בחבל שזורקים לך - תשובה, ואתה כמו חדש, יהלום מנצנץ..
אם תתאמץ תראה מסביבך הרבה יהלומים לא מלוטשים, אך זכור! כולם בתוכם יהלומים, ברגע אחד הם יכולים לנצנץ..
יום טוב ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל.אמן! הפיצו.
נשלח מהאנדרואיד שלי