|
|
| נשלח ב-3/11/2015 12:56 |
|
| |
| חכמה_אחת כתבה: |  | אם זה היה רק בכביש רמות. תנסה לצאת מנוה יעקב בבוקר. כל התחבורה בעיר הזאת, קטסטרופה. ויש שיגידו בכל הארץ. |
|
ראית פעם כבישים במדינות אחרות? תפסיקו להתלונן, בארץ, ביחס לניו יורק למשל התחבורה משהו, (הציבורית קצת לוקה בחסר כי בכל זאת אין כמו הרכבות) רק הישראלים לא מסוגלים לשבת יותר מדקה ברכב בלי ללחוץ על הגז, לכן תראה אותם כל שניה במין נענוע של גז ברקס גז ברקס. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:11 |
|
| |
| בעדונגד כתב: |  | הבעיה בקטנה יותר זה בחזור מהשעה 3 ,גם שמה סגרו פניה שהיתה להר החוצבים,בריזור בית באייר וישיבת חורב.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
מהשעה 3 כל שעה עגולה יש פקק לאורך כל הר חוצבים למשך חצי עשה כי יש ש כמה מפעלים\חברות גדולות שהעובדים מסיימים משמרת ביחד
מוטי לביא פעם העלה את זה ברדיו כי הוא נוסע כל בוקר מרמות להר חוצבים אבל כנראה אייטמים של פעילי ימין קיצוני או גזענות \אפליה\התבכינות\התמסכנות עושים יותר רייטינג מפקקים
אם היו עושים כניסה להר חוצבים מכביש 9 עבור כל אלו שבאים מחוץ לי.ם (ויש הרבה כאלה) זה היה מאוד עוזר
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:26 |
|
| |
יש פתרון זול זמין ופשוט, אבל הסיכוי שיוציאו אותו לפועל קטן עד בלתי קיים:
1. לסגור את הפניה שמאלה מכיון רמות/בגין להר חוצבים 3 (NDS). עובדי הבנין הזה ימשיכו לצומת הבאה ויעשו פרסה. אפשר לסגור רק בשות העומס כמובן.
2. לבטל את קטע הנת"צ מהר חוצבים לכיון בגין. קטע קטן זה מיותר, לא משמש ולא מועיל לאף אחד ובוודאי שלא לתחבורה ציבורית, הוא משמש רק כנתיב השתלבות לנת"צ.
3. להפוך את הפניה להר חוצבים 2 (תחנת דלק) לדו מסלולית על חשבון הנת"צ. גם יזרז את קצב הכניסה וגם יתן זמן לאלו שצריכים לעשות פרסה כאמור בסעיף 1.
מכיון שרוב העומס נוצר מהפניה הראשונה להר חוצבים (כניסה 3 NDS), ביטול שלה כבר יצור הקלה גדולה בלי פגיעה משמעותית בעובדים כי תוספת הנסיעה לצומת הבאה וביצוע פרסה תגזול מהם בקושי חצי דקה. גם כך הם עומדים ארוכות ברמזור הקיים. בנוסף ביטול הנת"צ יוסיף נתיב לכביש בשני הכיוונים ויקל גם על היציאה בשעות הצהרים העמוסות.
מאידך, הסיכוי שהתוכנית תמומש אפסי, כי לפגוע בנת"צ גם אם מדובר בקטע קטן וחסר שימוש, בעיני עיריית ירושלים שקול להחזרת הכותל לידים ירדניות.
תוקן על ידי בוחן_כליות ב- 03/11/2015 13:37:42
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:45 |
|
| |
קטע הנת"צ הבעייתי והמיותר: מדובר בקטע קצר וחסר תועלת, היוצר עומס עצום

תוקן על ידי בוחן_כליות ב- 03/11/2015 13:47:28
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:57 |
|
| |
| פווווווווו כתבה: |  |
אגב, מי שמכיר, מנהלת הר חוצבים ניסתה לעשות פיילוט לשאטלים חינם שיגיעו משכונות דרום ומערב העיר כדי לחסוך ברכבים שנכנסים להר חוצבים בבוקר ונראה שזה לא ממש הצליח.
|
|
הפיילוט הזה היה די מצומצם. קו בודד פעם ביום. אני הייתי מציע קו רציף ומהיר בשעות הבוקר מתחנה מרכזית להר חוצבים, כיום יש 68 67 שלא מיועדים לקו הזה ולא שווים הרבה. קו כזה מעוד מקומות איסטרטגיים כמו מלחה ואולי באזור הכניסות לעיר יכול לעבוד. אגב,יש קו ממודיען להר חוצבים שמצליח לא רע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 15:03 |
|
| |
| בוחן_כליות כתבה: |  |
יש פתרון זול זמין ופשוט, אבל הסיכוי שיוציאו אותו לפועל קטן עד בלתי קיים:
1. לסגור את הפניה שמאלה מכיון רמות/בגין להר חוצבים 3 (NDS). עובדי הבנין הזה ימשיכו לצומת הבאה ויעשו פרסה. אפשר לסגור רק בשות העומס כמובן.
2. לבטל את קטע הנת"צ מהר חוצבים לכיון בגין. קטע קטן זה מיותר, לא משמש ולא מועיל לאף אחד ובוודאי שלא לתחבורה ציבורית, הוא משמש רק כנתיב השתלבות לנת"צ.
3. להפוך את הפניה להר חוצבים 2 (תחנת דלק) לדו מסלולית על חשבון הנת"צ. גם יזרז את קצב הכניסה וגם יתן זמן לאלו שצריכים לעשות פרסה כאמור בסעיף 1.
מכיון שרוב העומס נוצר מהפניה הראשונה להר חוצבים (כניסה 3 NDS), ביטול שלה כבר יצור הקלה גדולה בלי פגיעה משמעותית בעובדים כי תוספת הנסיעה לצומת הבאה וביצוע פרסה תגזול מהם בקושי חצי דקה. גם כך הם עומדים ארוכות ברמזור הקיים. בנוסף ביטול הנת"צ יוסיף נתיב לכביש בשני הכיוונים ויקל גם על היציאה בשעות הצהרים העמוסות.
מאידך, הסיכוי שהתוכנית תמומש אפסי, כי לפגוע בנת"צ גם אם מדובר בקטע קטן וחסר שימוש, בעיני עיריית ירושלים שקול להחזרת הכותל לידים ירדניות.
תוקן על ידי בוחן_כליות ב- 03/11/2015 13:37:42 |
|
אתה טועה בנקודה אחת, רוב העומס לא נוצר בפניה שמאלה לכניסה מס' 3 אלא בפניה שמאלה לכניסה מס' 2 שהפקק אליה מתחיל מאחרי המחלף של בגין, אם תיסע בכביש בבוקר תראה שהנתיב של הפניה שמאלה של מס' 3 די ריקה והנתיב מימנו עמוס מאוד כי הוא הנתיב שבהמשכו יש את הפניה שמאלה לכניסה מס' 2. בעבר היה משתלם להמשיך עוד קצת לרמזור הבא לכניסה מס' 1 אבל גם שם נהיה לאחרונה עמוס מאוד בבקרים עד מצב שכל הנתיב לפניה שמאלה מלא מאחרי הרמזור של כניסה 2. (מקווה שהייתי ברורה). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 15:06 |
|
| |
מצד שני, אם לא יהיה את הנתצ הזה התחבורה הציבורית תיתקע עוד יותר בפקקים ולמרות שאני נוסעת ברכב פרטי, יש מקום של כבוד לתחבורה ציבורית שמסיעה הרבה יותר נוסעים בכלי רכב אחד. ואני רואה את זה הרבה, האוטובוסים תקועים בפקקים עד שמצליחים להשתחל לנתצ ומשם הם זורמים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 16:08 |
|
| |
פוווו, שנים ארוכות מאד נסעתי ונתקעתי שם כל יום, כך שאני מכיר היטב את המקום ובעיותיו.
לגופן של טענות את/ה ממש לא צודק/ת:
1. נכון שיש יותר עומס בכניסה 2, אבל הכניסה הראשונה (3) כל כך קרובה לרמזור של בגין ונמצאת בדיוק בצוואר הבקבוק במקום שיש רק 2 נתיבים ולשם נשפכים הנתיבים של הבאים מהכניסה לעיר ומבגין מה שיוצר בלאגן ועומסים גדולים.
2. הפתרון שלי מטפל היטב בכניסה 2 ע"י הפיכת נתיב הפניה לדו מסלולי על חשבון הנת"צ, דבר שיכפיל את נפח הנכנסים בכל רמזור.
3. אין ולא תהיה כל פגיעה בתחבורה ציבורית- קטע הנת"צ הזה לא משמש לשום דבר, הוא לא עוקף שום פקק ולא נותן שום יתרון לתחבורה ציבורית. הוא בסך הכל משמש נתיב השתלבות לאוטובוסים. אפשר באותה מידה בדיוק לעשות את ההשתלבות הזו אחרי הרמזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 19:22 |
|
| |
הקטע של הנתיב הזה בכלל תקוע ומבלבל מאד,נראה חלק מהכביש הרגיל ומלא ברכבים פרטיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 19:43 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  |
מצד שני, אם לא יהיה את הנת"צ הזה התחבורה הציבורית תיתקע עוד יותר בפקקים
|
|
הפתרון כ"כ פשוט שזה מדהים מדוע עד היום לא עשו אותו!
והתחבורה הציבורית גם תחסוך את זמן ההמתנה לכניסה לנת"צ...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 21:47 |
|
| |
הגדלת זמני הירוק ברמזורים לפניות שמאלה להר חוצבים בשעות הבוקר יכולה לפתור את הבעיה ללא השקעה גדולה, היות ובבוקר הנתיב בשדרות גולדה לכיוון רמות דליל יחסית.
בנוסף, בשעות אחה"צ יש להגדיל את זמני הירוק ברמזור שבשדרות גולדה ליד הדלק לכיוון רמות מכיוון שהוא הגורם העיקרי לפקקים אחה"צ מכיוון שמואל הנביא, ולפתוח במקביל נתיב יציאה ימינה ללא רמזור ליוצאים מהר חוצבים לכיוון רמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 22:03 |
|
| |
| בעדונגד כתב: |  | קטע ההזוי שעשו רמזור רק לכניסה למפעל אחד .
|
|
מדובר ב'מפעל' (כמה חברות) עם מאות (!) מכוניות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2015 00:01 |
|
| |
יש עוד כמה פקקים קבועים כל בוקר באיזור, ללא פיתרון באופק: 1. ביציאה מכביש בגין לאיזור בית המשפט לבאים מכיוון מלחה, גם הפנייה ימינה לכיוון הסינמה סיטי, וגם הפנייה שמאלה לכיוון שדרות הרצל - פקוקות לחלוטין. עניין של לפחות 20 דקות. 2. כביש בגין מכיוון מחלף בן ציון לכיוון היציאה מהעיר, עמוס כל יום עומס כבד. 3. כביש המנהרות מכיוון גוש עציון / ביתר לכיוון ירושלים עמוס בכל בוקר מהמחסום עד בגין כולל שכונת גילה. ויש עוד הרבה עומסים קבועים בכל בוקר. אין פתרונות באופק. רק סבלנות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2015 00:46 |
|
| |
הפקק של הסינמה זה אותו הסיפור "חלם" שמו את כל משרדי הממשלה במקום אחד (ועוד בונים עוד) וכמעט כולם מגעים במחלף אחד - בגין אז הכל נתקע הפקק שמתחיל לפעמים ממחלף עטרות!!! נגרם כתוצאה מהעומס בבגין מה שיפה שכל בוקר יש זוג שוטרים בקצה הפקק בצומת בגין/גב"ש שמכוונים את התנועה כנראה בלעדיהם הפקק היה מתחיל משילת......
אגב - צריך להביא פעם את השמולאנים מאירופה שבוכים כמה הערבים מסכנים עם כל המחסומים שיראו כמה זמן היהודים עומדים כל בוקר במחסום ואיך שהחיילים עולים לכל אוטובוס.... שיבואו פעם לכביש המנהרות\חיזמה ויראו כמה יהודים מאחרים לעבודה כל יום בגלל המחסום..
|
|
|
|
|