צניעות זה התנאי הכי חשוב בחינוך ילדים, אם כבר... ומה זה "בפנים אני שמרנית"?! - מכירים את האלה ה"דתיים בלב"?
נשלח ב-4/11/2015 21:40
תלוי גם בסגנון של הבית..
מה הרמת פתיחות שם..הורים חוזרים בתשובה ,חוצניקים וכדו..
נשלח ב-5/11/2015 07:19
אז ככה.. בחורה שלובשת גינס קצר..בהנחה שזה נוגד את כללי ההלכה.. זה וודאי סותר את שאיפותיה וכו.. השאלה שצריך לשאול האם היא לובשת קצר..וברצונה להשאר ככה.. או שבחלק משאיפותיה והשקפותיה..כוללים גם התחזקות בהמשך בעניין הזה..
נשלח ב-5/11/2015 07:33
בואו לא ניתמם
לבוש קצר וגינס מראה על הדרדרות בנשמה
אך תמיד אפשר לחזור בתשובה אז מי שמוכן לקחת סיכון ולתת אמון יכול לגשת
נשלח ב-5/11/2015 09:56
אייזין כתבה:
בואו לא ניתמם
לבוש קצר וגינס מראה על הדרדרות בנשמה
אך תמיד אפשר לחזור בתשובה אז מי שמוכן לקחת סיכון ולתת אמון יכול לגשת
מה מראה לנו בחורה שרחמנא ליצלן מדברת לשון הרע ?...
לבישת ג'ינס זה אחד מהסטיגמות המטומטמות של הציבור החרדי. אם היא לובשת חצאיות באורך בסדר, וגם אם הצבע הוא 'ח"ו' ג'ינס ז0ה לא אומר על פגם באישות/ברוחניות.
נשלח ב-6/11/2015 00:28
אני ..סתם שאלה...מה היא רוצה להראות לילדים שלה יותר ממנה בעצמה?הרי ברור וידוע ש95% מהילדים בדרגה פחות מהוריהם ולכן יש פערי דורות וירידת הדורות (לא משפט שהמצאתי) אם ככה הצדייקעס הזו בלב ליבה אולי רוצה להנחיל יראת שמים כמו של אברהם אבינו אבל יש משקל למה שהילד שלה יראה את אמא שלו אז לאן זה יגיע בידיוק? רמז ''אמא למה את הולכת ככה וככה ואני לא?''
אני ..סתם שאלה...מה היא רוצה להראות לילדים שלה יותר ממנה בעצמה?הרי ברור וידוע ש95% מהילדים בדרגה פחות מהוריהם ולכן יש פערי דורות וירידת הדורות (לא משפט שהמצאתי) אם ככה הצדייקעס הזו בלב ליבה אולי רוצה להנחיל יראת שמים כמו של אברהם אבינו אבל יש משקל למה שהילד שלה יראה את אמא שלו אז לאן זה יגיע בידיוק? רמז ''אמא למה את הולכת ככה וככה ואני לא?''
נשלח ב-6/11/2015 08:48
הלבוש זה לא רק זה , זה גם המגדר הסביבתי. אם היא רוצה לחיות בסביבה חרדית רגילה , היא חייבת להיות ולהתנהג כמותם
נשלח ב-6/11/2015 10:36
uניק כתב:
לבישת ג'ינס זה אחד מהסטיגמות המטומטמות של הציבור החרדי. אם היא לובשת חצאיות באורך בסדר, וגם אם הצבע הוא 'ח"ו' ג'ינס ז0ה לא אומר על פגם באישות/ברוחניות.
ממש לא נכון.
דובר על זה כבר בעבר שהמעשים שבחוץ מעידים על ה'פנים'.
ומה לעשות שלציבור שומתו"מ יש לבוש דיי קבוע - כמו שמה לעשות ולצבא יש לבוש קבוע.
אז נכון שלא כל דבר לאיסור ייחשב, אם כי וודאי ל'עד אחד נאמן באיסורים' הוא גם ייחשב.
וכבר ציטטתי בעבר את דברי חז"ל "שלא שינו שמם לשונם ומלבושם"... ואיתא זמנים שאפילו ארקתא דמסנאה, ואכן המציאות מוכיחה שהלבוש בסגנון הג'ינס מייצג משהו.
סטיגמה? לא יהי, אך כל עוד זו המציאות מי שחורג ממנה מצביע על סגנונו... (גם אם לא על פנימיותו). וד"ל.
נשלח ב-6/11/2015 11:10
לא לחינם המציאו את הג'ינס,
זה הרי לא יפה !
אלא שיש והנפש נמשכת אחרי השונה הגיזעי הבולט והמיוחד, וד"ל עד כמה שהג'ינס הוא ההיפך מהצניעות !
הרבנים ממש לא מגזימים עם איסורים,
הבנות של בית יעקב והנשים החרדיות נראות יפה ומאוד חמוד,
אדרבה, הרחוב הוא סוטה מהופעה שפויה, עדר של נשים בהופעה לא לעניין שמישהו הכתיב להן,
ממש לא נכון.
דובר על זה כבר בעבר שהמעשים שבחוץ מעידים על ה'פנים'.
ומה לעשות שלציבור שומתו"מ יש לבוש דיי קבוע - כמו שמה לעשות ולצבא יש לבוש קבוע.
אז נכון שלא כל דבר לאיסור ייחשב, אם כי וודאי ל'עד אחד נאמן באיסורים' הוא גם ייחשב.
וכבר ציטטתי בעבר את דברי חז"ל "שלא שינו שמם לשונם ומלבושם"... ואיתא זמנים שאפילו ארקתא דמסנאה, ואכן המציאות מוכיחה שהלבוש בסגנון הג'ינס מייצג משהו.
סטיגמה? לא יהי, אך כל עוד זו המציאות מי שחורג ממנה מצביע על סגנונו... (גם אם לא על פנימיותו). וד"ל.
אתה ממש סטיגמט. החיצוניות לא מעידה תמיד על פנימיותו של האדם. לגופו של עניין, הוא שאל שאלה, האם יש ניגוד ללבישת חצאית ג'ינס שהיא באורך טוב לבין השאיפות שלה, והתשובה היא שאין לכך קשר וזה לא ניגוד אינטרסים.