השבוע ישבתי לי לתומי באוטובוס עירוני שנתקע לו בפקקים איי שם בירושלים בחרתי לי להתמקם במושב שליד הדלת האחורית - זה עם הזכוכית.. מכירים? מלבדי היו עוד ארבעה אנשים באוטובוס, שניים ירדו ונשאר בחור חסידי (עם פאות יפות כאלה וכובע וכו'..) שישב במושב של הרביעיה בקדמת האוטובוס, עם הגב אליי בדיוק.. ועוד זקן מרוקאי (לפי המבטא) מאחורי.
אני לא יודעת, אולי זה שהסתכלתי על עצמי קצת בזכוכית שלפני - מאחורי גבו של הבחור הנ"ל - גרמה לו לסובב את הראש ב180 מעלות.. אולי. אבל משם והלאה, במשך נסיעה של 40 דקות, פעם בדקה-שתים-שלוש הבחור מסתובב לכיווני... בתחילה, חשבתי לי שבסדר, נעצתי בגב שלו מבט, הגיוני שהוא יבדוק מי זה... אבל זה כבר הפך להיות מוגזם! באיזשהו שלב החלטתי לנצל את הזמן ולקרוא תהילים. ואז הרגשתי אני שנועצים בי מבטים. לא, לא התבלבלתי, הרמתי את הראש ואני קולטת מולי זוג עינים מהרביעיה הקדמית.. השפלתי עינים אוטומטית, והבחור לא! לקחו לו עוד חמש שניות לעשות את הצעד הכל כך מתבקש הזה ולהסתובב למקומו... הסמקתי כמו שלא הסמקתי הרבה זמן... וגם כעסתי
לא אכפת לי מה יחשבו עלי הגברברים פה, אני את שלי אומרת: למה??? למה בחורצ'יק? למה? בחיים שלך לא ראית אישה? אז נכון שמעט סומק עדין הונח לי על הלחיים נכון גם שצבועות לי בירוק זוג עיניים... הכל נכון.
אבל מה זה עניינך? אם היית יושב מולי, הייתי מבינה שאתה לא יכול לא להסתכל כלל לכיווני. אבל להסתובב אחורה בחדות? וכמה וכמה פעמים? ועוד לכיוונה של בחורה צנועת בגדים? תמהני...
וכאן אליכם הגברים: אנא מכם! תבינו שכשאתם עושים ככה אתם קודם כל הורסים את התדמית שלכם.. דבר שני, אתם מביכים בחורה מישראל! כבר התחלתי לבחון האם אני נראית כמו שיקסע או שתליתי על עצמי שלט אדום!
הייתם רוצים שככה נבהה בכם?!
ואליכן הבנות: קרה לכן פעם כדבר הזה? אם כן, מהי התחושה? אני הרגשתי רצון עז להעניק לבחור סטירה הגונה... שתחזיר לבחור את הערכה לבגדים החסידיים היפים שהוא לובש..
נשלח ב-5/11/2015 23:50
וזה עוד מבלי להזכיר את ההיבט של שמירת העינים... אמנם יהיה מי שיגיד שמותר להסתכל על בחורה רווקה - אבל זה רק למטרת נישואים. ואותו בחור לא התכוון להתחתן איתי, כן?
נשלח ב-6/11/2015 00:08
ברוך הבא למועדון..... לפעמים אם זה ממש מציק ומפריע אני מעירה על כך אבל, ברוב המקרים דואגת להבהיר לו בעיניים שכדאי לו מהר להסיט את מבטו.
נשלח ב-6/11/2015 00:15
להעיר זאת העזה שאין לי... ולהישיר מבט אל בחור ועוד מבט כזה של "תעיף את העינים שלך ממני"... זה נראה כמו משהו שאני אעז לעשות אחרי שאני אתרגל לדבר עם בחורים - קרי אחרי כמה פגישות
נשלח ב-6/11/2015 00:19
uניק כתב:
ברוך הבא למועדון..... לפעמים אם זה ממש מציק ומפריע אני מעירה על כך אבל, ברוב המקרים דואגת להבהיר לו בעיניים שכדאי לו מהר להסיט את מבטו.
לפרומערית..ברוך הבא למועדון?:)
נשלח ב-6/11/2015 00:20
ילדונת זה הזמן לקחת פיקוד על עצמך ולא להרשות לגבר זר לבהות בך כל עוד זה מפריע לך. (סתם דרך אגב, גם אם את רואה גבר והוא ממש מוצא חן בעינייך, תדעי לעשות זאת בצורה חכמה ושלא יקלוט...) גברים לא תמיד מבינים סימנים, לכן לפעמים יש צורך בדיבור כדי שהמצב לא ידרדר.
נשלח ב-6/11/2015 00:20
טום888 כתב:
ברוך הבא למועדון.....לפעמים אם זה ממש מציק ומפריע אני מעירה על כך אבל, ברוב המקרים דואגת להבהיר לו בעיניים שכדאי לו מהר להסיט את מבטו.לפרומערית..ברוך הבא למועדון?:)
אל תפוס אותי על המילה.
נשלח ב-6/11/2015 00:22
פרומערית כתב:
להעיר זאת העזה שאין לי... ולהישיר מבט אל בחור ועוד מבט כזה של "תעיף את העינים שלך ממני"... זה נראה כמו משהו שאני אעז לעשות אחרי שאני אתרגל לדבר עם בחורים - קרי אחרי כמה פגישות
את לא צריכה להתרגל..או לתרגל..את צריכה להתעלם.
נשלח ב-6/11/2015 00:33
ניסיתי להתעלם! באמת שניסיתי.. והדבר היחיד שזה גרם לי היה שהסמקתי והתפדחתי... אולי באמת היה נחמד לפדח אותו בחזרה
נשלח ב-6/11/2015 00:35
וטום.. תנסה לחשוב מה מרגישה בחורה שכל חייה חינכו אותה להיות צנועה... ופתאום מי שפולש לה לעיניים זה דווקא בחור חרדי!
נשלח ב-6/11/2015 00:47
הבעיה היא לא רק בזה! שבוע שעבר עזרתי לחבר לשים חפץ גדול על גג רכבו עבר שם ילד גדול ואיזה מבטים הוא תקע בנו. שאלתי אותו אם הוא רוצה תמונה? מה אתה מסתכל עלינו ככה? אז הוא הלך! (חשבתי שזו תופעה בני ברקית.)
וטום.. תנסה לחשוב מה מרגישה בחורה שכל חייה חינכו אותה להיות צנועה... ופתאום מי שפולש לה לעיניים זה דווקא בחור חרדי!
אני דווקא מעריך..את בליעת הלשון והרגשת ההתפדחות..זה מצביע על עדינות נפש וצניעות.. את האמת..צדקת..תני לזמן..לעשות את שלו.ותגלי שאת יכולה להבין את ההתמודדות של הבחור ההוא..ברמה של..לא להתפדח אלא להתעלם..
נשלח ב-6/11/2015 00:56
את מתכוונת לבדיחה על הילד שגודל בתוך בוידם? וכשראה בת אביו אמר לו שזה חייזר (משהו בסגנון) והוא אמר שהוא רוצה גם חייזר כזה? ;)
ועכשיו ברצינות, זאת לא תופעה בני ברקית.. זאת תופעה שקיימת בכל מקום ובכל מגזר.. השאלה היא עד כמה. אותי אישית בחור חרדי שבוהה בי יותר מביך מאשר אם בחור דתי או לא דתי יבהה בי... לא יודעת למה.. אולי בגלל שאני מתביישת בו, אולי בגלל שיש יותר סיכויים לעניין מאשר בחור שלא מהמגזר
נשלח ב-6/11/2015 01:00
טום888 כתב:
וטום..תנסה לחשוב מה מרגישה בחורה שכל חייה חינכו אותה להיות צנועה...ופתאום מי שפולש לה לעיניים זה דווקא בחור חרדי!אני דווקא מעריך..את בליעת הלשון והרגשת ההתפדחות..זה מצביע על עדינות נפש וצניעות..את האמת..צדקת..תני לזמן..לעשות את שלו.ותגלי שאת יכולה להבין את ההתמודדות של הבחור ההוא..ברמה של..לא להתפדח אלא להתעלם..
הנה, ניסיתי ללמד עליו זכות: אולי הוא לא ראה בת מימיו ;) מה שלא נכון כמובן...
אדרבה, תנסה לעזור לי להבין אותו! לך עצמך קרה דבר כזה או דברים כאלה מהצד הבוהה?