|
|
| נשלח ב-15/11/2015 23:14 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | |
יוניקה... חודש יפה כמוך אחות .
אגב תעשי מצווה... גשי לפרומערית ותגידי לה שהבחור שנעץ
בה מבט באוטובוס.. זה היה אני... לפני שהגעתי לקוסמטיקאית...
פעם הבאה שניפגש הכל יהיה סבבה ;;;))))))) כי אני אחרי הטיפול 10.000;)))
חח איזה גזורה את...איך הלך בפגישה?!?!רץץץץץץ! זתומרת אני רצתי...תגידי ..יש לך כמה נקודות זכות להלוות?? יצאו לי קרניים מה קורסים |
|
בהצלחה בלימודים!! ת'אמת אני חנונית ויש לי יותר מידי נקודות זכות....אני יעשה לך העברה כאשר אוכל לשלוח הודעות אישיות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 09:02 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  | חח מקווה שאת שומרת את כל הפוסטים האלה אפשיהו.. חבל שייזרק.. ולגופו של עניין, היטבת לתאר את הלך הרוחות בנישה הזו. אם כי לדעתי אצל הספרדים זה פחות מצוי. שם יותר אומרים את האמת, אולי בגלל שלא יודעים לשקר במקצועיות(; |
|
בוקר אור .
עם גישה גזעית כזו אתה עוד רוצה שבני דודך האשכנזים ילמדו אותך אנגלית??
Ma ata omer!!!!!! ;)
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 09:03 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | אין מי שלא נתקל בסיטואציה כזו, בין אם הוא (השעון) הדובר, ובין אם הוא המדובר, בין אם זה בשידוכים או בקבלה לעבודה, בין אם זה בן / בת משפחה חבר/ה / ידיד/ה.
יש אנשים שנבראו עם תחושה שכל העולם רובץ על כתפיהם, ואם הם לא יקחו יוזמה כל העולם יתמוטט.
יש שיודעים להתמודד עם זה, ויש שלא.
שורה תחתונה? יש להפנים:
אמונה זה הסוד, למנוע שבר ושוד, גם אם זה שכן או דוד, ה'פה' הוא חנית עם חוד.
שבוע טוב! בהחלט צודק והעתקתי את המשפט האחרון..:) יש איזה טיפ לאנשים שיידעו איך להתמודד עם זה ?(פרצוף מובך)...
שבוע וחודש טוב ומבורך.
אם העתקת את המשפט אז הטיפ נמצא בראשיתו, אין עוד מלבדו, זהו סודו, של 'הוא ואין בלתו'. (ואין מה להיות מובך/ת). |
|
מרוב שאהבתי את המשפט שכחתי להסתכל על התוכן..;)
בוקר אור!
עכשיו שאלה לי אילך.. אם יש ביכולתך לענות אשמח!
אתמול הייתי באיזו הרצאה של רבנית לא ידועה נכנסתי לשם בטעות..
והיא אמרה שרחל אימנו התחתנה בגיל 5...
עכשיו ידוע לי שר״שי רושם על רבקה (וגם על זה יש מחלוקת אבל לא ניכנס)
אבל רחל?? סטטיסטית זה לא הולך כי באיזה גיל נפגשה עימו בבאר?
-2 ??? ידוע שהיא התחתנה עימו שבעה ימים אחרי רבקה ואז אחרכך
עבד בשבילה יעקב 7 שנים... אבל זה משהו אחר..
אך.. גם לכאן ולכאן.. היא התחתנה איתו בגיל נורא מוקדם..
השאלה היא .. איזה גיל? באיזה גיל הייתה רחל אימנו?
שהרי ניפטרה היא בגיל 36 ושאתה מוריד את השנים 21 שעבד יעקב בחרן
ועד שילדה את בנימין ..אתה מגיע לגיל מאד צעיר!
ובא נגיד מה שאמרה הרבנית הוא נכון רק שפגש בה בבאר בגיל 5...
האם התאהב יעקב בן ה63 (לפי ספר הדורות וגם אם זה לא נכון.. עדיין היה מעל גיל 40..)
בבת דודתו בת ה5? מצטערת על הבורות אשמח לתשובה... ושוב סורי על הבורות .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 09:04 |
|
| |
| uניק כתב: |  |
יוניקה... חודש יפה כמוך אחות .
אגב תעשי מצווה... גשי לפרומערית ותגידי לה שהבחור שנעץ
בה מבט באוטובוס.. זה היה אני... לפני שהגעתי לקוסמטיקאית...
פעם הבאה שניפגש הכל יהיה סבבה ;;;))))))) כי אני אחרי הטיפול 10.000;)))
חח איזה גזורה את...איך הלך בפגישה?!?!רץץץץץץ! זתומרת אני רצתי...תגידי ..יש לך כמה נקודות זכות להלוות?? יצאו לי קרניים מה קורסים
בהצלחה בלימודים!! ת'אמת אני חנונית ויש לי יותר מידי נקודות זכות....אני יעשה לך העברה כאשר אוכל לשלוח הודעות אישיות..... |
|
זה הבעיה שראיתי בך חננה ! אמרתי נוציא ממך כמה נקודות..
למה אני מהגבוהים האלו הטיפשים שזורקים מטוסים על המרצה..:)
אני לומדת ? לא..אני רק עומדת שם עם קופת צדקה לנקודות זכות..;)
אז מה חננה? אין תרומה? אני אקנה לך קרמבו..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 09:50 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| נועם_ושלום כתב: |  | אין מי שלא נתקל בסיטואציה כזו, בין אם הוא (השעון) הדובר, ובין אם הוא המדובר, בין אם זה בשידוכים או בקבלה לעבודה, בין אם זה בן / בת משפחה חבר/ה / ידיד/ה.
יש אנשים שנבראו עם תחושה שכל העולם רובץ על כתפיהם, ואם הם לא יקחו יוזמה כל העולם יתמוטט.
שורה תחתונה? יש להפנים:
שבוע טוב! בהחלט צודק והעתקתי את המשפט האחרון..:) יש איזה טיפ לאנשים שיידעו איך להתמודד עם זה ?(פרצוף מובך)...
שבוע וחודש טוב ומבורך. אם העתקת את המשפט אז הטיפ נמצא בראשיתו, אין עוד מלבדו, זהו סודו, של 'הוא ואין בלתו'. (ואין מה להיות מובך/ת). |
| מרוב שאהבתי את המשפט שכחתי להסתכל על התוכן..;)בוקר אור! עכשיו שאלה לי אילך.. אם יש ביכולתך לענות אשמח!אתמול הייתי באיזו הרצאה של רבנית לא ידועה נכנסתי לשם בטעות..והיא אמרה שרחל אימנו התחתנה בגיל 5...עכשיו ידוע לי שר"שי רושם על רבקה (וגם על זה יש מחלוקת אבל לא ניכנס)אבל רחל?? סטטיסטית זה לא הולך כי באיזה גיל נפגשה עימו בבאר?-2 ??? ידוע שהיא התחתנה עימו שבעה ימים אחרי רבקה ואז אחרכךעבד בשבילה יעקב 7 שנים... אבל זה משהו אחר..אך.. גם לכאן ולכאן.. היא התחתנה איתו בגיל נורא מוקדם..השאלה היא .. איזה גיל? באיזה גיל הייתה רחל אימנו?שהרי ניפטרה היא בגיל 36 ושאתה מוריד את השנים 21 שעבד יעקב בחרןועד שילדה את בנימין ..אתה מגיע לגיל מאד צעיר! ובא נגיד מה שאמרה הרבנית הוא נכון רק שפגש בה בבאר בגיל 5...האם התאהב יעקב בן ה63 (לפי ספר הדורות וגם אם זה לא נכון.. עדיין היה מעל גיל 40..)בבת דודתו בת ה5? מצטערת על הבורות אשמח לתשובה... ושוב סורי על הבורות . |
|
מי אומר שיעקב התאהב ברחל ?... כתוב שהוא אהב אותה. =אהבת אמת.. גם יצחק לקח את רבקה בגיל צעיר מאוד, כתוב כמדומני שרבקה הגיעה לארץ ישראל עם המינקת שלה.. אולי לכן כתוב ; ויביאה יצחק האוהלה שרה אמו ורק בהמשך ; ויאהבה. אז היה במקרים האלה אהבה אחרת מסתבר, שהתפתחה לאהבה שאנחנו מכירים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 13:13 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | אין מי שלא נתקל בסיטואציה כזו, בין אם הוא (השעון) הדובר, ובין אם הוא המדובר, בין אם זה בשידוכים או בקבלה לעבודה, בין אם זה בן / בת משפחה חבר/ה / ידיד/ה.
שורה תחתונה? יש להפנים:
שבוע וחודש טוב ומבורך.
אם העתקת את המשפט אז הטיפ נמצא בראשיתו, אין עוד מלבדו, זהו סודו, של 'הוא ואין בלתו'. (ואין מה להיות מובך/ת).
מרוב שאהבתי את המשפט שכחתי להסתכל על התוכן..;) בוקר אור! עכשיו שאלה לי אילך.. אם יש ביכולתך לענות אשמח! אתמול הייתי באיזו הרצאה של רבנית לא ידועה נכנסתי לשם בטעות.. והיא אמרה שרחל אימנו התחתנה בגיל 5... עכשיו ידוע לי שר״שי רושם על רבקה (וגם על זה יש מחלוקת אבל לא ניכנס) אבל רחל?? סטטיסטית זה לא הולך כי באיזה גיל נפגשה עימו בבאר? -2 ??? ידוע שהיא התחתנה עימו שבעה ימים אחרי רבקה ואז אחרכך עבד בשבילה יעקב 7 שנים... אבל זה משהו אחר.. אך.. גם לכאן ולכאן.. היא התחתנה איתו בגיל נורא מוקדם.. השאלה היא .. איזה גיל? באיזה גיל הייתה רחל אימנו? שהרי ניפטרה היא בגיל 36 ושאתה מוריד את השנים 21 שעבד יעקב בחרן ועד שילדה את בנימין ..אתה מגיע לגיל מאד צעיר! ובא נגיד מה שאמרה הרבנית הוא נכון רק שפגש בה בבאר בגיל 5... האם התאהב יעקב בן ה63 (לפי ספר הדורות וגם אם זה לא נכון.. עדיין היה מעל גיל 40..) בבת דודתו בת ה5? מצטערת על הבורות אשמח לתשובה... ושוב סורי על הבורות . |
|
1. בשמחה.
2. לגוף התגובה.
ראשית צריך להבין שהמושג "אהבה" שמובא בתורה, זה ממש לא מה שאנחנו מיד חושבים באסוסיאציה שלנו.
מדובר על משהו עמוק הרבה יותר. פשוט.
ובספרים מובא בכלל שלאה הייתה בדרגה גבוהה יותר, רק שיעקב אחז, שדרגתו אינה מספקת בשבילה ולכן רצה את רחל שהייתה בדרגה נמוכה יותר, מעין הכרת המציאות הריאלית והשלמה איתה.
ועוד, כמובן שגם הנשיקה שנישק יעקב את רחל (שהייתה בפה) היא לא במושגים שאנחנו מבינים, למרות שאין מקרא יוצא מידי פשוטו.
עכשיו, לגבי הגילאים יש כאן כמה טעויות ואשתדל לסדר דבר דבור על אופניו...:
דבר ראשון בהחלט ניתן לראות שבתקופתם פערי גיל היו דבר נפוץ ולא רק אצל האבות ואכמ"ל.
נתחיל עם אברהם שלפי כולם היה גדול משרה בעשר שנים.
יצחק כשהתחתן עם רבקה היה בן 40 (בראשית כ"ה, כ'), ולפי רש"י (שם) היא הייתה בת 3. ולפי תוספות ביבמות ס"א ע"ב ד"ה "וכן" כותב שהיא הייתה בת 14. (והגר"א חולק וטוען - אם אני זוכר טוב - שהיא הייתה בת 27)
בכל מקרה הפער המינימלי לכל הדעות היה 13 שנה לפחות.
יעקב -
בגיל 63 יצא מבית אביו לחרן. (יצחק בן 60 כיעקב נולד "בן שישים שנה בלדת אותם" (בראשית כ"ה, כ"ו), וישמעאל גדול מיצחק ב-14 שנה, ז"א שכשנולד יעקב ישמעאל היה בן 74, ובדיוק באותו הזמן שיעקב הלך לחרן מת ישמעאל והוא בן 137 שנה. 137-74= 63) ע"פ רש"י האחרון בפרשת תולדות)
התעכב בביהמ"ד של שם ועבר ולמד שם 14 שנה. (רש"י בבראשית כ"ח, י"א, מהמדרש, והדבר מובא גם בגמרא)
(במאמר המוסגר:
לכאו' אם הוריו שלחו אותו לחרן, רבקה – מפני עשו אחיו (כ"ז, מ"ב – מ"ג,) ויצחק – לחפש שידוך (כ"ח, ב',), והאמת שמעתי שבסופו של דבר גם רבקה שלחה אותו בשביל שידוך, וליצחק לא סיפרה דבר על כך שעשיו רוצה להרגו אלא תרצה זאת ב"קצתי בחיי מפני בנות חת..." וכאילו תלתה בשידוך לבד. אבל בכ"א שני ההורים שלחוהו לחרן, איך הפסיק במצווה זו ונכנס ללמוד אצל שם ועבר ? מתרץ החיד"א ע"פ הגמ' (קידושין כ"ט ע"ב) שמביאה את דינו של ר' יהודה אמר שמואל שהלכה היא שאדם נושא אשה ואח"כ ילמד תורה, ור' יוחנן אמר "ריחיים בצאוורו ויעסוק בתורה"!? ולכן קודם ילמד ואח"כ ישא אשה. ומסבירה הגמ' שאין מחלוקת ביניהם אלא "הא לן והא להו", ופי' הדבר (עי' רש"י ותוס' שם) שאדם שלא יהיה לו אחרי הנישואין את עול הפרנסה שקודם ישא אשה ואח"כ ילמד בקדושה, משא"כ אדם שיהיה לו אח"כ עול פרנסה לא יוכל ללמוד כדבעי הוא ילמד קודם ואח"כ ינשא. ולפי"ז יעקב אבינו בתחילה הלך לחרן כעשיר ורצה להתחתן ואחר כך ללמוד - וכמצוות הוריו, אך משנלקח רכושו ע"י אליפז התברר שאחרי שינשא יפול עליו עול הפרנסה (וכפי שאכן היה), לכן הלך קודם ללמוד אצל שם ועבר)
סה"כ כשבא לבאר הוא היה בן 77.
בהתחלה עבד שבע שנים לפני נישואיו ללאה בשביל לקבל את רחל (בראשית כ"ט, כ'-כ"א)
הווה אומר שכשהתחתן לראשונה הוא היה בן 84 !!!
רחל נפטרה בגיל 36 (סדר עולם רבא פרק ב - מצ"ב צילום מהספר).
מגיל זה יש להפחית 6 שנים שעבד בלבן לאחר שהסתיימו להם שנות העבודה בעד האמהות, ועוד 7 שנים שעבד לאחר נישואיו עם לאה ורחל, סה"כ 13. כיוון שהשנים אינם מושלמות מיום ליום (קשה לי להאריך במקורות) יוצא שרחל נישאה ליעקב בגיל 22.
במפגש על הבאר שבע שנים מוקדם יותר (לפני שיעקב עבד שבע שנים ראשונות) היא הייתה בת 15.
רחל ולאה היו תאומות ("סדר עולם רבא - מצ"ב צילום מהספר) והחיד"א בספרו נחל קדומים בפרשת ויצא), וא"כ שתיהן היו בנות 15 באותו הזמן) {מה שלבן אמר "לא ייעשה כן במקומינו לתת את הבכירה לפני הצעירה" הכוונה בכירה לגבי יצירה ולידה, ואכמ"ל}.
שורה תחתונה:
בבאר: יעקב היה בן 77 ורחל בת 15.
בחתונה: יעקב בן 84 ורחל בת 22.
סה"כ פער הגיל: 62 שנה.
פערים גבוהים מצאנו גם בדורות מאוחרים הרבה יותר וקרובים אלינו, ואתן רק דוגמאות:
כל צאצאי החת"ס הם מנישואיו עם ביתו של הרעק"א.
בנישואים אלו הוא התחתן איתה כשהוא היה בן 52 והיא הייתה בת 25!!!
והחפץ חיים כידוע, בנישואיו היה בן 16 ואשתו בת 26.
והגראי"ל שטיינמן להבבחל"ח גם היה 10 שנים פער בינו לבין אשתו ע"ה.
מסקנה: פער גיל זה לא דבר בלתי אפשרי.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/11/2015 13:48:58
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 16:01 |
|
| |
נועם, שאפו!! איזה תגובה בהירה ומובנת, עם מקורות. למרות אורכה קראתי את כולה.
שאנל, את אחת המשועממות.....מהר ללמוד....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 16:30 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| שאנל_22 כתב: |  | | אין מי שלא נתקל בסיטואציה כזו, בין אם הוא (השעון) הדובר, ובין אם הוא המדובר, בין אם זה בשידוכים או בקבלה לעבודה, בין אם זה בן / בת משפחה חבר/ה / ידיד/ה.
שורה תחתונה? יש להפנים:
שבוע וחודש טוב ומבורך. אם העתקת את המשפט אז הטיפ נמצא בראשיתו, אין עוד מלבדו, זהו סודו, של 'הוא ואין בלתו'. (ואין מה להיות מובך/ת).
מרוב שאהבתי את המשפט שכחתי להסתכל על התוכן..;) בוקר אור! עכשיו שאלה לי אילך.. אם יש ביכולתך לענות אשמח! אתמול הייתי באיזו הרצאה של רבנית לא ידועה נכנסתי לשם בטעות.. והיא אמרה שרחל אימנו התחתנה בגיל 5... עכשיו ידוע לי שר"שי רושם על רבקה (וגם על זה יש מחלוקת אבל לא ניכנס) אבל רחל?? סטטיסטית זה לא הולך כי באיזה גיל נפגשה עימו בבאר? -2 ??? ידוע שהיא התחתנה עימו שבעה ימים אחרי רבקה ואז אחרכך עבד בשבילה יעקב 7 שנים... אבל זה משהו אחר.. אך.. גם לכאן ולכאן.. היא התחתנה איתו בגיל נורא מוקדם.. השאלה היא .. איזה גיל? באיזה גיל הייתה רחל אימנו? שהרי ניפטרה היא בגיל 36 ושאתה מוריד את השנים 21 שעבד יעקב בחרן ועד שילדה את בנימין ..אתה מגיע לגיל מאד צעיר! ובא נגיד מה שאמרה הרבנית הוא נכון רק שפגש בה בבאר בגיל 5... האם התאהב יעקב בן ה63 (לפי ספר הדורות וגם אם זה לא נכון.. עדיין היה מעל גיל 40..) בבת דודתו בת ה5? מצטערת על הבורות אשמח לתשובה... ושוב סורי על הבורות . |
|
1. בשמחה. 2. לגוף התגובה. ראשית צריך להבין שהמושג "אהבה" שמובא בתורה, זה ממש לא מה שאנחנו מיד חושבים באסוסיאציה שלנו. מדובר על משהו עמוק הרבה יותר. פשוט. ובספרים מובא בכלל שלאה הייתה בדרגה גבוהה יותר, רק שיעקב אחז, שדרגתו אינה מספקת בשבילה ולכן רצה את רחל שהייתה בדרגה נמוכה יותר, מעין הכרת המציאות הריאלית והשלמה איתה. ועוד, כמובן שגם הנשיקה שנישק יעקב את רחל (שהייתה בפה) היא לא במושגים שאנחנו מבינים, למרות שאין מקרא יוצא מידי פשוטו.
עכשיו, לגבי הגילאים יש כאן כמה טעויות ואשתדל לסדר דבר דבור על אופניו...:
דבר ראשון בהחלט ניתן לראות שבתקופתם פערי גיל היו דבר נפוץ ולא רק אצל האבות ואכמ"ל.
נתחיל עם אברהם שלפי כולם היה גדול משרה בעשר שנים.
יצחק כשהתחתן עם רבקה היה בן 40 (בראשית כ"ה, כ'), ולפי רש"י (שם) היא הייתה בת 3. ולפי תוספות ביבמות ס"א ע"ב ד"ה "וכן" כותב שהיא הייתה בת 14. (והגר"א חולק וטוען - אם אני זוכר טוב - שהיא הייתה בת 27) בכל מקרה הפער המינימלי לכל הדעות היה 13 שנה לפחות.
יעקב - בגיל 63 יצא מבית אביו לחרן. (יצחק בן 60 כיעקב נולד "בן שישים שנה בלדת אותם" (בראשית כ"ה, כ"ו), וישמעאל גדול מיצחק ב-14 שנה, ז"א שכשנולד יעקב ישמעאל היה בן 74, ובדיוק באותו הזמן שיעקב הלך לחרן מת ישמעאל והוא בן 137 שנה. 137-74= 63) ע"פ רש"י האחרון בפרשת תולדות)
התעכב בביהמ"ד של שם ועבר ולמד שם 14 שנה. (רש"י בבראשית כ"ח, י"א, מהמדרש, והדבר מובא גם בגמרא)
(במאמר המוסגר: לכאו' אם הוריו שלחו אותו לחרן, רבקה – מפני עשו אחיו (כ"ז, מ"ב – מ"ג,) ויצחק – לחפש שידוך (כ"ח, ב',), והאמת שמעתי שבסופו של דבר גם רבקה שלחה אותו בשביל שידוך, וליצחק לא סיפרה דבר על כך שעשיו רוצה להרגו אלא תרצה זאת ב"קצתי בחיי מפני בנות חת..." וכאילו תלתה בשידוך לבד. אבל בכ"א שני ההורים שלחוהו לחרן, איך הפסיק במצווה זו ונכנס ללמוד אצל שם ועבר ? מתרץ החיד"א ע"פ הגמ' (קידושין כ"ט ע"ב) שמביאה את דינו של ר' יהודה אמר שמואל שהלכה היא שאדם נושא אשה ואח"כ ילמד תורה, ור' יוחנן אמר "ריחיים בצאוורו ויעסוק בתורה"!? ולכן קודם ילמד ואח"כ ישא אשה. ומסבירה הגמ' שאין מחלוקת ביניהם אלא "הא לן והא להו", ופי' הדבר (עי' רש"י ותוס' שם) שאדם שלא יהיה לו אחרי הנישואין את עול הפרנסה שקודם ישא אשה ואח"כ ילמד בקדושה, משא"כ אדם שיהיה לו אח"כ עול פרנסה לא יוכל ללמוד כדבעי הוא ילמד קודם ואח"כ ינשא. ולפי"ז יעקב אבינו בתחילה הלך לחרן כעשיר ורצה להתחתן ואחר כך ללמוד - וכמצוות הוריו, אך משנלקח רכושו ע"י אליפז התברר שאחרי שינשא יפול עליו עול הפרנסה (וכפי שאכן היה), לכן הלך קודם ללמוד אצל שם ועבר)
סה"כ כשבא לבאר הוא היה בן 77.
בהתחלה עבד שבע שנים לפני נישואיו ללאה בשביל לקבל את רחל (בראשית כ"ט, כ'-כ"א)
הווה אומר שכשהתחתן לראשונה הוא היה בן 84 !!!
רחל נפטרה בגיל 36 (סדר עולם רבא פרק ב - מצ"ב צילום מהספר).
מגיל זה יש להפחית 6 שנים שעבד בלבן לאחר שהסתיימו להם שנות העבודה בעד האמהות, ועוד 7 שנים שעבד לאחר נישואיו עם לאה ורחל, סה"כ 13. כיוון שהשנים אינם מושלמות מיום ליום (קשה לי להאריך במקורות) יוצא שרחל נישאה ליעקב בגיל 22.
במפגש על הבאר שבע שנים מוקדם יותר (לפני שיעקב עבד שבע שנים ראשונות) היא הייתה בת 15. רחל ולאה היו תאומות ("סדר עולם רבא - מצ"ב צילום מהספר) והחיד"א בספרו נחל קדומים בפרשת ויצא), וא"כ שתיהן היו בנות 15 באותו הזמן) {מה שלבן אמר "לא ייעשה כן במקומינו לתת את הבכירה לפני הצעירה" הכוונה בכירה לגבי יצירה ולידה, ואכמ"ל}.
שורה תחתונה: בבאר: יעקב היה בן 77 ורחל בת 15. בחתונה: יעקב בן 84 ורחל בת 22. סה"כ פער הגיל: 62 שנה.
פערים גבוהים מצאנו גם בדורות מאוחרים הרבה יותר וקרובים אלינו, ואתן רק דוגמאות:
כל צאצאי החת"ס הם מנישואיו עם ביתו של הרעק"א. בנישואים אלו הוא התחתן איתה כשהוא היה בן 52 והיא הייתה בת 25!!!
והחפץ חיים כידוע, בנישואיו היה בן 16 ואשתו בת 26.
והגראי"ל שטיינמן להבבחל"ח גם היה 10 שנים פער בינו לבין אשתו ע"ה.
מסקנה: פער גיל זה לא דבר בלתי אפשרי.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/11/2015 13:48:58 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 21:57 |
|
| |
רציף אכן ידעתי :)
נועם שאפו אענה לך מחר בעזר השם
יוניק הבעיה שלי רצינית יותר...לומדת 8 שעות
ביום 4 פעם בשבוע ...ועדיין משועממת...
אני צריכה אבטחה צמודה של תעסוקה....
מקרה קשה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 09:43 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | רציף אכן ידעתי :)נועם שאפו אענה לך מחר בעזר השםיוניק הבעיה שלי רצינית יותר...לומדת 8 שעותביום 4 פעם בשבוע ...ועדיין משועממת...אני צריכה אבטחה צמודה של תעסוקה....מקרה קשה |
|
אז אני מבין שיוניק היא יועצת ?...  בקשר לשיעמום, אם הוא קיים, ואת לא נשמעת משעוממת, מומלץ שתפתחי על זה אשכול מיוחד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 10:06 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | חח מקווה שאת שומרת את כל הפוסטים האלה אפשיהו.. חבל שייזרק.. ולגופו של עניין, היטבת לתאר את הלך הרוחות בנישה הזו. אם כי לדעתי אצל הספרדים זה פחות מצוי. שם יותר אומרים את האמת, אולי בגלל שלא יודעים לשקר במקצועיות(;
בוקר אור .
עם גישה גזעית כזו אתה עוד רוצה שבני דודך האשכנזים ילמדו אותך אנגלית??
Ma ata omer!!!!!! ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 15:36 |
|
| |
לנועם
ראשית אני רוצה להודות לך על ההשקעה המרובה.
אז כן חשבתי נכון ... רק שלא הבהרתי אחוז אחד כמוך אז
תודה תודה ושוב? ספסיבה..
עכשיו יש לי עוד שאלה .. אמנם זה לא קשור לנושא רק
אם כבר העלתי את זה.. חשבתי אולי ממך תבוא הישועה..
ולפני שאני אומרת חה היא אני רוצה להגיד שחלילה אין לי צל של ספק
באמונה.. מאמינה בעבודת השם בפשיטות ותמימות ולא לחפש צרות
של ספק באמונה... ואין בי שום צל של ספק.. משה אמת ותורתו אמת !
ככה שרציתי להוציא את הספקות :)
לפני כמה זמן נסעתי לטיול באירופה ופגשתי אישה אחת בקבר של
צדיק שהעניקה לי ספרון.. אמרה שזה של ״חסידיק״ נתתי צדקה והכנסתי לתיק.
רק במטוס הוצאתי והבנתי שזה חומר מיסיונרי...
ובפנים היה דף ברוסית.. שהיה רשום שם ״עובדות על אמונת היהודים״
בקיצור לא אלעה אותך בשטויות שנרשמו שם.. אבא ביקש שאזרוק
במידית את הספר.. אבל את הדף הרוסי שמרתי..
ומשום מה עלה לי רעיון שלערוך עבודה על הדף הזה..
(הייתי צריכה להגיש עבודה עד תחילת ה12 והלכתי על זה..)
לתרגם אותו ולהראות את הצד השני האמיתי ועובדות נכונות מהשטח .
רק דבר אחד אני תקועה איתו..
היה רשום בדף שבתורת היהודים רשום שאנחנו בנינו את הפירמידות..
ואנחנו מספרים שהפירמידות ניבנו מעבודת פרך לפרעה..
ובאמת את הפירמידות בנו מקומיים מצריים הרבה לפני
שבאו ה״עבריים״ .
ערכתי חיפוש ובאמת מתמטית זה נכון!!! הפירמידות היו +- 200 שנה
לפני שהיהודים הגיעו מצריימה...
רק דבר אחד לא מסתדר לי..
מי בכלל אמר שהיהודים בנו את הפירמידות??? בשום מקום לא נכתב..
שום מקום שאני בדקתי... בפרשת שמות נאמר ״ויבנו ערי מסכנות.. את פיתום ורעמסס״
ובהחלט כל ילד בגן מדמיין את פיתום ורעמסס שתי פירמידות גדולות ויפות..
אך ״ערי מסכנות״ לא ״הרי מסכנות..״ מדובר בערים ונדמה לי שמדובר בערים שניבנו
לאיסוף תבואה או משו דומה...אולי לאסירים..
לא רשום בשום מקום שמדובר בפירמידות...
לא במקומות שאני בדקתי..
השאלה שלי אם נתקלת בדבר כזה ואם כן..
תוכל לשלוח לי מקורות שאוכל לבדוק??
שבני ישראל בנו פירמידות???
לי לא מסתדר... ואם כן אשמח להוכחה.. ושוב סליחה על הבילבול
ואי הסדר... תודה מראש..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 15:37 |
|
| |
רציף בסוף יתבעו אותי על הצפה..;)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 18:04 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | רציף בסוף יתבעו אותי על הצפה..;) |
|
בסוף יגידו שבנית את הפירמידות  לפי מה שזכור לי, לא מופיע באף מקום במקורות שבני ישראל בנו את הפירמידות. זכור לי שפירמידות שומרות טוב - מזון ובשר.. לפי איזה תיארוך את משתמשת, שאנלוש ? כי זכור לי שהתורה מסתדרת עם תיארוך מסוים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 18:15 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | ראשית אני רוצה להודות לך על ההשקעה המרובה. אז כן חשבתי נכון ... רק שלא הבהרתי אחוז אחד כמוך אז תודה תודה ושוב? ספסיבה.. עכשיו יש לי עוד שאלה .. אמנם זה לא קשור לנושא רק אם כבר העלתי את זה.. חשבתי אולי ממך תבוא הישועה.. ולפני שאני אומרת חה היא אני רוצה להגיד שחלילה אין לי צל של ספק באמונה.. מאמינה בעבודת השם בפשיטות ותמימות ולא לחפש צרות של ספק באמונה... ואין בי שום צל של ספק.. משה אמת ותורתו אמת ! ככה שרציתי להוציא את הספקות :) לפני כמה זמן נסעתי לטיול באירופה ופגשתי אישה אחת בקבר של צדיק שהעניקה לי ספרון.. אמרה שזה של ״חסידיק״ נתתי צדקה והכנסתי לתיק. רק במטוס הוצאתי והבנתי שזה חומר מיסיונרי... ובפנים היה דף ברוסית.. שהיה רשום שם ״עובדות על אמונת היהודים״ בקיצור לא אלעה אותך בשטויות שנרשמו שם.. אבא ביקש שאזרוק במידית את הספר.. אבל את הדף הרוסי שמרתי.. ומשום מה עלה לי רעיון שלערוך עבודה על הדף הזה.. (הייתי צריכה להגיש עבודה עד תחילת ה12 והלכתי על זה..) לתרגם אותו ולהראות את הצד השני האמיתי ועובדות נכונות מהשטח . רק דבר אחד אני תקועה איתו.. היה רשום בדף שבתורת היהודים רשום שאנחנו בנינו את הפירמידות.. ואנחנו מספרים שהפירמידות ניבנו מעבודת פרך לפרעה.. ובאמת את הפירמידות בנו מקומיים מצריים הרבה לפני שבאו ה״עבריים״ . ערכתי חיפוש ובאמת מתמטית זה נכון!!! הפירמידות היו +- 200 שנה לפני שהיהודים הגיעו מצריימה... רק דבר אחד לא מסתדר לי.. מי בכלל אמר שהיהודים בנו את הפירמידות??? בשום מקום לא נכתב.. שום מקום שאני בדקתי... בפרשת שמות נאמר ״ויבנו ערי מסכנות.. את פיתום ורעמסס״ ובהחלט כל ילד בגן מדמיין את פיתום ורעמסס שתי פירמידות גדולות ויפות.. אך ״ערי מסכנות״ לא ״הרי מסכנות..״ מדובר בערים ונדמה לי שמדובר בערים שניבנו לאיסוף תבואה או משו דומה...אולי לאסירים.. לא רשום בשום מקום שמדובר בפירמידות... לא במקומות שאני בדקתי.. השאלה שלי אם נתקלת בדבר כזה ואם כן.. תוכל לשלוח לי מקורות שאוכל לבדוק?? שבני ישראל בנו פירמידות??? לי לא מסתדר... ואם כן אשמח להוכחה.. ושוב סליחה על הבילבול ואי הסדר... תודה מראש.. |
|
טנקס... ספסיבה בולשואי...
לגבי שאלתך השניה...
אתחיל מביאור הפירוש ע"פ חז"ל.
יש מספר פירושים לפירוש המילולי וממילא למבחן המעשה של מטרת וסוג הבניה שבנו עם ישראל במצרים.
לפי רש"י (שם על הפסוק) והרבה מהראשונים הפירוש הוא "מסכנות" - "אוצרות", וכל הראשונים הנ"ל מסתמכים כראיה על הפסוק בישעיה (כ"ב, ט"ו) שם משמע ההקשר בין השניים, וביותר, בדברי הימים (ב', ל"ב, כ"ח) כתוב: "ומסכנות לתבואת דגן ותירוש".
כיום זה גם ניתן להבנה באלו שעובדים כ'סוכנים'... הם אוצרים ואוגרים סחורה ע"מ לשווקה הלאה..
לפי"ז מה שבנו זה מחסנים!!!
לפי הדעת זקנים בעלי התוספות הביטוי "מסכנות" הוא מלשון "מסכן" (טוב ילד מסכן וחכם.. - קהלת ד', י"ג), והיינו ע"פ משאחז"ל "העוסק בבניין מתמסכן" (סוטה י"א ע"א).(אמנם יש מפרשים שפירשו את הביטוי מלשון 'סכנה', שכל הבונה נמצא בסכנה מחמת הבניה)
אמנם לפי פשטות דברי ה'דעת זקנים', הדבר יכול להתיישב היטב לפי המדרשים שהמצרים חייבו את עם ישראל לבנות ולאחר הבניה הרסו את הכל, וזוהי ההגדרה של "עבודת פרך" בחז"ל. עבודה לחינם. כמו שלמשל גם בעבד אומרת התורה "לא תרדה בו בפרך" (ויקרא כ"ה, מ"ג), וחז"ל מבארים (מובא ברש"י שם) שהכוונה לא להעבידו בעבודות שאין לי בהם צורך.
(הרעיון מאחורי זה הוא, שעבודה כזו שהיא לחינם וללא תועלת אמיתית, היא שוברת את הגוף והנפש. ומכאן הביטוי היום "פריך" (קריספי), מלשון שביר... {למרות דרשת חז"ל "בפרך" - בפה רך})
למעשה במדרש (שמו"ר א', פ"י) מובאים שני הפירושים בתור מחלוקת בין רב לשמואל.
אמנם לעניות דעתי, לאחר הנ"ל בביאור הדעת זקנים, אפשר לומר שהביטוי "מסכנות" הוא מלשון 'שליטה', כמו שאנחנו אומרים בתפילת יום כיפור בלילה "אמנם כן, יצר סוכן בנו", וביאור המשפט (תעייני שם בפירושים) הוא שהיצר "שולט" בנו... (ולמרות הכל, ובגלל זה, אנחנו מבקשים מחילה), וגם כאן הם בנו בנייני שליטה, לא שהיה צורך בבניין, אלא צורך להביע ולהנהיג שליטה מצד המצרים על עם ישראל.
למעשה, הפירמידות הידועות במצרים ע"פ המדע הם מבני קברים לפרעונים. לכל מלך / פרעון, פירמידה משלו.
אין באמת מקור לזה ש"ערי מסכנות" אלו הפירמידות, ואם יש כזה דבר - בטעות יסודו כמו הרבה טעויות נפוצות, ואתן רק אחת כדוגמא...:
כולם מאחלים "עד מאה ועשרים".
מדוע מאה עשרים?
הפחות משכילים יאמרו שזה כיוון שמשה רבינו חי עד אז, ועוד ועוד...
היותר משכילים יאמרו שיש לזה מקור מפסוק בתורה "והיו ימיו מאה ועשרים שנה" (סוף פרשת בראשית), הווה אומר שימי האדם עתידים להיות מעתה ואילך מאה ועשרים שנה.
מי שיעיין מעט יראה שאין אף אחד מהפרשנים שמפרש כך את הפסוק.
משמעות המילים נסובות על האזהרה שהזהיר הקב"ה את דור המבול שיש להם מאה עשרים שנה לחזור בתשובה... "והיו ימיו מאה ועשרים שנה".
היחיד שמתייחס לפרשנות המוטעית הוא האבן עזרא על המקום, והוא כותב בלשונו "ואין זה אמת"!!!
ואכן, בשום מכתב של גדול"י כיום ומהעבר לא תמצאי איחול בניסוח זה, גם כשרוצים לאחל אריכות ימים, לשונות אחרים יש בהחלט, כמו "יאריך ימים על ממלכתו", לאורך ימים ושנים" ועוד ועוד... אבל מאה עשרים? לא קיים ואין לזה מקור.
שורה תחתונה, יש הרבה טעויות נפוצות, גם בפרשנות פסוקים ודברי חז"ל, הפירמידות ומאה עשרים הם רק דוגמאות.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 17/11/2015 18:27:22
|
|
|
|
|