|
|
| נשלח ב-19/11/2015 18:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
| שאנל_22 כתב: |  | אין מי שלא נתקל בסיטואציה כזו, בין אם הוא (השעון) הדובר, ובין אם הוא המדובר, בין אם זה בשידוכים או בקבלה לעבודה, בין אם זה בן / בת משפחה חבר/ה / ידיד/ה.
יש אנשים שנבראו עם תחושה שכל העולם רובץ על כתפיהם, ואם הם לא יקחו יוזמה כל העולם יתמוטט.
יש שיודעים להתמודד עם זה, ויש שלא.
שורה תחתונה? יש להפנים:
אמונה זה הסוד, למנוע שבר ושוד, גם אם זה שכן או דוד, ה'פה' הוא חנית עם חוד.
שבוע טוב! בהחלט צודק והעתקתי את המשפט האחרון..:) יש איזה טיפ לאנשים שיידעו איך להתמודד עם זה ?(פרצוף מובך)...
שבוע וחודש טוב ומבורך.
אם העתקת את המשפט אז הטיפ נמצא בראשיתו, אין עוד מלבדו, זהו סודו, של 'הוא ואין בלתו'. (ואין מה להיות מובך/ת).
מרוב שאהבתי את המשפט שכחתי להסתכל על התוכן..;) בוקר אור! עכשיו שאלה לי אילך.. אם יש ביכולתך לענות אשמח! אתמול הייתי באיזו הרצאה של רבנית לא ידועה נכנסתי לשם בטעות.. והיא אמרה שרחל אימנו התחתנה בגיל 5... עכשיו ידוע לי שר"שי רושם על רבקה (וגם על זה יש מחלוקת אבל לא ניכנס) אבל רחל?? סטטיסטית זה לא הולך כי באיזה גיל נפגשה עימו בבאר? -2 ??? ידוע שהיא התחתנה עימו שבעה ימים אחרי רבקה ואז אחרכך עבד בשבילה יעקב 7 שנים... אבל זה משהו אחר.. אך.. גם לכאן ולכאן.. היא התחתנה איתו בגיל נורא מוקדם.. השאלה היא .. איזה גיל? באיזה גיל הייתה רחל אימנו? שהרי ניפטרה היא בגיל 36 ושאתה מוריד את השנים 21 שעבד יעקב בחרן ועד שילדה את בנימין ..אתה מגיע לגיל מאד צעיר! ובא נגיד מה שאמרה הרבנית הוא נכון רק שפגש בה בבאר בגיל 5... האם התאהב יעקב בן ה63 (לפי ספר הדורות וגם אם זה לא נכון.. עדיין היה מעל גיל 40..) בבת דודתו בת ה5? מצטערת על הבורות אשמח לתשובה... ושוב סורי על הבורות . |
|
1. בשמחה.
2. לגוף התגובה.
ראשית צריך להבין שהמושג "אהבה" שמובא בתורה, זה ממש לא מה שאנחנו מיד חושבים באסוסיאציה שלנו.
מדובר על משהו עמוק הרבה יותר. פשוט.
ובספרים מובא בכלל שלאה הייתה בדרגה גבוהה יותר, רק שיעקב אחז, שדרגתו אינה מספקת בשבילה ולכן רצה את רחל שהייתה בדרגה נמוכה יותר, מעין הכרת המציאות הריאלית והשלמה איתה.
ועוד, כמובן שגם הנשיקה שנישק יעקב את רחל (שהייתה בפה) היא לא במושגים שאנחנו מבינים, למרות שאין מקרא יוצא מידי פשוטו.
עכשיו, לגבי הגילאים יש כאן כמה טעויות ואשתדל לסדר דבר דבור על אופניו...:
דבר ראשון בהחלט ניתן לראות שבתקופתם פערי גיל היו דבר נפוץ ולא רק אצל האבות ואכמ"ל.
נתחיל עם אברהם שלפי כולם היה גדול משרה בעשר שנים.
יצחק כשהתחתן עם רבקה היה בן 40 (בראשית כ"ה, כ'), ולפי רש"י (שם) היא הייתה בת 3. ולפי תוספות ביבמות ס"א ע"ב ד"ה "וכן" כותב שהיא הייתה בת 14. (והגר"א חולק וטוען - אם אני זוכר טוב - שהיא הייתה בת 27)
בכל מקרה הפער המינימלי לכל הדעות היה 13 שנה לפחות.
יעקב -
בגיל 63 יצא מבית אביו לחרן. (יצחק בן 60 כיעקב נולד "בן שישים שנה בלדת אותם" (בראשית כ"ה, כ"ו), וישמעאל גדול מיצחק ב-14 שנה, ז"א שכשנולד יעקב ישמעאל היה בן 74, ובדיוק באותו הזמן שיעקב הלך לחרן מת ישמעאל והוא בן 137 שנה. 137-74= 63) ע"פ רש"י האחרון בפרשת תולדות)
התעכב בביהמ"ד של שם ועבר ולמד שם 14 שנה. (רש"י בבראשית כ"ח, י"א, מהמדרש, והדבר מובא גם בגמרא)
(במאמר המוסגר:
לכאו' אם הוריו שלחו אותו לחרן, רבקה – מפני עשו אחיו (כ"ז, מ"ב – מ"ג,) ויצחק – לחפש שידוך (כ"ח, ב',), והאמת שמעתי שבסופו של דבר גם רבקה שלחה אותו בשביל שידוך, וליצחק לא סיפרה דבר על כך שעשיו רוצה להרגו אלא תרצה זאת ב"קצתי בחיי מפני בנות חת..." וכאילו תלתה בשידוך לבד. אבל בכ"א שני ההורים שלחוהו לחרן, איך הפסיק במצווה זו ונכנס ללמוד אצל שם ועבר ? מתרץ החיד"א ע"פ הגמ' (קידושין כ"ט ע"ב) שמביאה את דינו של ר' יהודה אמר שמואל שהלכה היא שאדם נושא אשה ואח"כ ילמד תורה, ור' יוחנן אמר "ריחיים בצאוורו ויעסוק בתורה"!? ולכן קודם ילמד ואח"כ ישא אשה. ומסבירה הגמ' שאין מחלוקת ביניהם אלא "הא לן והא להו", ופי' הדבר (עי' רש"י ותוס' שם) שאדם שלא יהיה לו אחרי הנישואין את עול הפרנסה שקודם ישא אשה ואח"כ ילמד בקדושה, משא"כ אדם שיהיה לו אח"כ עול פרנסה לא יוכל ללמוד כדבעי הוא ילמד קודם ואח"כ ינשא. ולפי"ז יעקב אבינו בתחילה הלך לחרן כעשיר ורצה להתחתן ואחר כך ללמוד - וכמצוות הוריו, אך משנלקח רכושו ע"י אליפז התברר שאחרי שינשא יפול עליו עול הפרנסה (וכפי שאכן היה), לכן הלך קודם ללמוד אצל שם ועבר)
סה"כ כשבא לבאר הוא היה בן 77.
בהתחלה עבד שבע שנים לפני נישואיו ללאה בשביל לקבל את רחל (בראשית כ"ט, כ'-כ"א)
הווה אומר שכשהתחתן לראשונה הוא היה בן 84 !!!
רחל נפטרה בגיל 36 (סדר עולם רבא פרק ב - מצ"ב צילום מהספר).
מגיל זה יש להפחית 6 שנים שעבד בלבן לאחר שהסתיימו להם שנות העבודה בעד האמהות, ועוד 7 שנים שעבד לאחר נישואיו עם לאה ורחל, סה"כ 13. כיוון שהשנים אינם מושלמות מיום ליום (קשה לי להאריך במקורות) יוצא שרחל נישאה ליעקב בגיל 22.
במפגש על הבאר שבע שנים מוקדם יותר (לפני שיעקב עבד שבע שנים ראשונות) היא הייתה בת 15.
רחל ולאה היו תאומות ("סדר עולם רבא - מצ"ב צילום מהספר) והחיד"א בספרו נחל קדומים בפרשת ויצא), וא"כ שתיהן היו בנות 15 באותו הזמן) {מה שלבן אמר "לא ייעשה כן במקומינו לתת את הבכירה לפני הצעירה" הכוונה בכירה לגבי יצירה ולידה, ואכמ"ל}.
שורה תחתונה:
בבאר: יעקב היה בן 77 ורחל בת 15.
בחתונה: יעקב בן 84 ורחל בת 22.
סה"כ פער הגיל: 62 שנה.
פערים גבוהים מצאנו גם בדורות מאוחרים הרבה יותר וקרובים אלינו, ואתן רק דוגמאות:
כל צאצאי החת"ס הם מנישואיו עם ביתו של הרעק"א.
בנישואים אלו הוא התחתן איתה כשהוא היה בן 52 והיא הייתה בת 25!!!
והחפץ חיים כידוע, בנישואיו היה בן 16 ואשתו בת 26.
והגראי"ל שטיינמן להבבחל"ח גם היה 10 שנים פער בינו לבין אשתו ע"ה.
מסקנה: פער גיל זה לא דבר בלתי אפשרי.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 16/11/2015 13:48:58 |
|
|
|
תודה לכבוד תורתו גם הוא...
מצאה את מי לשאול? מצאה אשכנזיה את... (לא, אני לא בוכרי ולא גרוזיני.. ) חחח
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 19/11/2015 19:12:04
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 18:46 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
רציף בסוף יתבעו אותי על הצפה..;) |
|
בס"ד
את מתכוונת "שבסוף יטביעו אותך על הצפה."
יוווו מה נסגר בינכם?
את ונועם חייבים בדחיפות לשבת ולסיים את החברותא המפולפלת הזו בכפר המכביה ולספר לנו בהרחבה איזה סטיגמות ובירורים שיקריים כלבן הארמי נפצתם מאז ימי התנ"ך ועד ימינו.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
לא נסגר כלום.
היא שאלה, עניתי בשמחה :)
כפר המכביה? הם גובים 70 שקל רק על זכות ישיבה במקום - כזכור... 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 18:50 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | חחח
אני באמת ממליצה על נעיצת אשכול חדש
הפרשה מספרת לי
- אתם שואלים נועם_שלום עונה...
אבל הייתה חפירה חמודה ומענינת..
החכמתי. תודה! |
|
אשקול את רעיון האשכול...;) (החרוז מכוון)
חפירה? ממש לא. התשדלתי דווקא לתמצת, אם תחליטי לאתגר אוסיף עוד מקורות ;)
(למשל עייני בכתובות ע"א ע"ב בסוף המשנה, נכתב שם שאחד שמעסיק את אשתו בפרך - חייב לגרש אותה.
לשון המשנה: אמר לה "שתהא ממלאה ומערה לאשפה, יוציא ויתן כתובה", ועייני שם ברש"י ובמפרשים)
אני ווי... אם זה היה חמוד ומעניין, בפרט שהחכמת, אז לו יהי זה לי לזכות :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 19/11/2015 18:51:37
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 19:08 |
|
| |
האמת באתי להגיב אבל ההוא עם הפשקוועלים והעוזרת פרסום שלו הורידו לי תחשק...:) אם צחקת אז מיי ורק היר איז דון! :)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 19:37 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| שNונה כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  | רציף בסוף יתבעו אותי על הצפה..;) |
|
בס"ד את מתכוונת "שבסוף יטביעו אותך על הצפה." יוווו מה נסגר בינכם? את ונועם חייבים בדחיפות לשבת ולסיים את החברותא המפולפלת הזו בכפר המכביה ולספר לנו בהרחבה איזה סטיגמות ובירורים שיקריים כלבן הארמי נפצתם מאז ימי התנ"ך ועד ימינו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא נסגר כלום. היא שאלה, עניתי בשמחה :) כפר המכביה? הם גובים 70 שקל רק על זכות ישיבה במקום - כזכור...  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 20:52 |
|
| |
יש לי את שתיהם..זה אומר שהם צריכים לשלם לי?:) נועם מה זה ?עדכון נוכחות?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 20:55 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | ונועם בוכרי...אז בתאכלס אני יותר קרובה לזה במפה.. כך ש.... |
|
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח בוכרי? מאיפה הבאת את זה? אוחחח כמה צחקתי....חחח
מעניין שזה הדבר היחיד שהיה לך להגיב... מוזר. |
|
ידוע ומפורסם ששאנל השנונה והמתוקה מעיפה לכאן קישקושים מהשרוול, והכל נעשה בנשימה אחת ובכישרון יוצא מהכלל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 20:59 |
|
| |
| uניק כתב: |  | נועם, שאפו!! איזה תגובה בהירה ומובנת, עם מקורות. למרות אורכה קראתי את כולה.
שאנל, את אחת המשועממות.....מהר ללמוד.... |
|
טנקס טנקס... משתדל כמה שאני יכול. מקווה שלא היה קשה מדי האורך...:) |
|
לא הארכת. אתה כותב מצוין ! יישר כוח ! (אני הייתי מנחש לפי הסבלנות שלך ולפי שם הניק שלך - שהמוצא שלך מתימן) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 01:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 08:25 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | ונועם בוכרי...אז בתאכלס אני יותר קרובה לזה במפה.. כך ש.... |
|
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח בוכרי? מאיפה הבאת את זה? אוחחח כמה צחקתי....חחח
מעניין שזה הדבר היחיד שהיה לך להגיב... מוזר. |
|
ידוע ומפורסם ששאנל השנונה והמתוקה מעיפה לכאן קישקושים מהשרוול, והכל נעשה בנשימה אחת ובכישרון יוצא מהכלל נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ששש אל תספר כמה אני משלמת לך;)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 08:35 |
|
| |
| uניק כתב: |  | נועם, שאפו!! איזה תגובה בהירה ומובנת, עם מקורות. למרות אורכה קראתי את כולה.
שאנל, את אחת המשועממות.....מהר ללמוד.... |
|
טנקס טנקס... משתדל כמה שאני יכול. מקווה שלא היה קשה מדי האורך...:) |
|
לא הארכת. אתה כותב מצוין ! יישר כוח ! (אני הייתי מנחש לפי הסבלנות שלך ולפי שם הניק שלך - שהמוצא שלך מתימן) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| לא יפה ככה ואם הוא רוצה לשמור על פרטיות? נו שוין אם כבר גילית לבד אז אספר לך שנועם גבאי
בבית הכנסת ההוא של התמנים שאני פייטנית שם.. זוכר ? שניה אני מתאמנת אחעם אחחעעם .. מוכן? ״דרור ייקרעעע לוווון עם בת ווינסורכם כמו בוואט״
(במבטא תמני אסלי עם ג׳חנון בידי וסחוג בבטני.. בשביל להיכנס לדמות)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 08:36 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
|
| עכשיו כבר ראית הכל..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 10:27 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | האמת באתי להגיב אבל ההוא עם הפשקוועלים והעוזרת פרסום שלו הורידו לי תחשק...:)
אם צחקת אז מיי ורק היר איז דון! :) |
|
נגיד שהבנתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 10:28 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
| שNונה כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
רציף בסוף יתבעו אותי על הצפה..;) |
|
בס"ד
את מתכוונת "שבסוף יטביעו אותך על הצפה."
יוווו מה נסגר בינכם?
את ונועם חייבים בדחיפות לשבת ולסיים את החברותא המפולפלת הזו בכפר המכביה ולספר לנו בהרחבה איזה סטיגמות ובירורים שיקריים כלבן הארמי נפצתם מאז ימי התנ"ך ועד ימינו.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
לא נסגר כלום.
היא שאלה, עניתי בשמחה :)
כפר המכביה? הם גובים 70 שקל רק על זכות ישיבה במקום - כזכור...  |
|
|
|
ומי שהוא בלי ובלי? :)....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2015 10:28 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | יש לי את שתיהם..זה אומר שהם צריכים לשלם לי?:)
נועם מה זה ?עדכון נוכחות?:) |
|
לגבי מה הדברים אמורים?
|
|
|
|
|