| נשלח ב-15/11/2015 00:26 |
|
| |
לשמוע את הלחן לפני המילים
קראתי השבת את הספר "שוב" של יעל רועי, והיה שם משפט שתפס אותי מאד: "זה כמו בשיר טוב, עוד לפני שאתה קולט את משמעות המילים, אתה מבין אותה דרך הלחן"איזה שירי מיאמי צפים לכם אחרי כזה משפט? לי צף כרגע: "שבת משוש ליבנו" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2015 11:39 |
|
| |
"נקדש את שמך" עם לבדד ישכון" (חוץ מ2 משפטים אני לא ממש מבינה שם משהו, אבל הלחן..גורם לדמעות באופן אוטומטי! והמשמעות - at the e nd of the day.... עם לבדד ישכון...we stand alone, let's stand as one!!!-בסופו של היום..עם לבדד ישכון ,אנחנו עומדים לבד,בואו נעמוד כאחד! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-15/11/2015 12:02 |
|
| |
הודעתה של תמרור25
אז הנה תגובתי: "ישר כוח אסתרק! אשכול מענין ומחודד ;-) אני מסכימה עם מיאמוש - הלחן של עם לבדד הוא באמת אומר הרבה בעד עצמו היתי אומרת כך גם על " He will answer us" הלחן שלו עוצמתי וכובש, ולדעתי זה בדיוק מה שהשיר הזה מתכוון להביע - העוצמה שלנו כעם ישראל, הגם שאנחנו כרגע במצב של השפלה בפני אומות העולם, אבל הלחן המתמשך הזה, המרטיט משהו, מסמל בעיני את שיא הגלות מצד אחד - הבקשה שלנו מהעמים שמסביב (אם הבנתי נכון את הפני'ה של השיר) לעמוד לצידנו ולעזור לנו, דבר שלכאורה אמור להיות מובן מאליו - לעמוד לצד החלש, לעודדו ולהגן עליו מאויביו, למול המציאות - לעמוד דווקא בצד הרשע והמכאיב, לרחם עליו תוך כדי עיוות וסילוף מזעזע ביצירתיותו, לעצום את העינים. לא האחת - אלא את שתי'הן! מול המציאות הכואבת. פשוט... לעשות מה שנוח, גם אם הכתובת רשומה על הקיר. גם אם כל העינים עצומות, עדין נשמע את הצרחה של האמת באוזנים. אבל הראש בחול. וככה בטוח אי אפשר להזיז את הראש לכיוון הנכון להישיר מבט אמיץ ולעשות צדק. אבל ההתמשכות של השיר גם מראה שיש סוף טוב לסבל- He will answer us! היא באה לדעתי גם להזכיר לנו שלא מהם אנו מצפים חלילה לישועה. זה הוא ורק הוא. וכל השאר עושים את את בחירותי'הם שיעמידו אותם בצד המתרס שהם בוחרים. We pray that we will see the day that he will answer us
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2015 22:51 |
|
| |
אסתרק אשכול עמוק ויפה, האמת שזה דורש מחשבה, כי באמת יש שירים והמון שירים שהלחן לא מתאים כ"כ למילים, ויש שירים שהמילים נשפכות ומגיעות מהלחן, למשל שיר כמו אט אט שמבטא את הצד השמח שאמנם אנחנו בגלות אבל זה ממש אט אט הגאולה, או אשת חיל, או אחינו כל בית ישראל, יש המון מה להרחיב בעניין. בהזדמנות קרובה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 17:24 |
|
| |
יואו תמרור זה היה ממש סיקושיר על "he will answer us":-) אבל אני ממש מתחברת חזה. בעצם, כל השירים באנגלית שאני לא מבינה אבל כל כך מתחברת, הם כאלה שהלחן מדבר אלי עוד לפני המילים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2015 17:37 |
|
| |
מסכימה בהחלט! ואז אני חייבת להבין גם את המילים כי השיר נוגע במקום כ"כ עמוק.אז על הדרך מרוויחה עוד אוצר מילים באנגלית:-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-16/11/2015 20:03 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | בעצם, כל השירים באנגלית שאני לא מבינה אבל כל כך מתחברת, הם כאלה שהלחן מדבר אלי עוד לפני המילים
|
|
ואני מתחבר מאוד למשפט שכתבת:-) הוצאת את לי את מה שתמיד אני חושב לעצמי
|
|
|
|
|