בית פורומים שידוכי חרדים

רוצה להתחתן - אבל לא יכול טכנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2015 23:21 לינק ישיר 
רוצה להתחתן - אבל לא יכול טכנית

היי חברים, אני מנצל את הבמה האנונימית בכדי לשתף קצת.. די ברור לי שבכל פלטפורמה אחרת לא הייתי עושה את זה.

מסלול חיי היה נורמטיבי פלוס. כלומר, למדתי במוסדות טובים, הבאתי תמיד ציונים סבירים לבית, ובכללי, הרוויתי את הורי נחת מלוא חופניים.

אם כי, תמיד הייתי ליברל בדעותיי. בישיבה קטנה לא ראיתי כל בעיה לשוחח בטלפון בחופשיות עם גיסתי (כן, כן. בציבור החרדי האדוק זה לא מובן מאליו. במיוחד בגיל הזה, בו מתחילים קצת להבין וכל מגע עם אישה, אפילו בדיבור בעלמא, הופך למביך). וכן עם בנות הדודות וכו. בישיבה גדולה זה החריף אבל תמיד הייתי (עד עכשיו) בהשקפות חרדיות לעילא ולעילא. 

בהמשך הישיבה גדולה ישבתי וחשבתי עם עצמי מה לעשות בחיים. היה לי די ברור כבר לפני 4 שנים, שהמצב האידיאלי של ללמוד בכולל לא יימשך הרבה זמן. (פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך. ולחיות על חשבון המדינה ובצמצום, אין בזה שום מודל כלכלי. תמיכה מהמדינה יורדת עם השנים, וכן האפשרות לחיות ממשכורת אחת של האישה)

עם ההבנה הזו, חיפשתי עבודה, אבל לא סתם עבודה, אלא עבודה שאני יודע שאתפתח ממנה ואוכל לפרנס בעתיד את משפחתי. עם חוסר השכלה בסיסי, ברור שלא מצאתי כלום אבל אחרי כמה שנים מצאתי עבודה מכובדת. חשוב לציין שבכל השנים הללו, לא סטיתי מדרך הישר אפילו במילימטר. לא בנות, לא קולנוע. לא פייסבוק, ולא ישיבה בברים. שום דבר שכיום מבחינת חרדים מודרנים נחשב לשיגרה.

אחרי 4 שנים בישיבה גדולה קיבלתי הצעה מעולה של עבודה, ופשוט עזבתי. כולם היו בהלם, ההורים המשפחה, החברים, הרבנים, כווווווולם. ניסו לשכנע אותי, הבטיחו לי כסף אבל אטמתי את האזניים ופשוט לא זזתי מעמדתי. ידעתי שאם לא אעשה את זה, אעבוד כקופאי בשביל להביא פרנסה לבית. החשש של כולם היה שאפול, היום, תקופה ארוכה שעברה הוכיחה להם שלא נפלתי, אולי להפך.

אלא שאחרי זמן הבנתי שגם מהעבודה המכובדת לא יהיה לי כסף, אז התחלתי לימודים. כאן הבעיה, אני עובד, לומד, ואין לי דקה אפילו לפגישות עם בחורה. אבל זו הבעיה הקטנה. אני רוצה להתחתן, אבל גם הלימודים לא מאפשרים את זה, וגם המשכורת שלי כיום לא תאפשר לי לפרנס את עצמי ואשתי בעתיד. 

בקיצור, מה מציעים בכדי לפתור את הפלונטר?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 23:37 לינק ישיר 

אם אתה באמת רוצה להתחתן- תתכבד למצוא זמן.
בינתיים אל תחשוב על הכסף, כי אם תחשוב על הכסף- לא תתחתן בחיים.
ה' מזמן פרנסה לכל אחד כפי צורכו. והוא חתם על זה עוד מר"ה. מה שמגיע לך- יגיע גם בלי השתדלות מרובה יותר מכפי הצורך.
בהצלחה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2015 23:41 לינק ישיר 

ציקבעריתוש כתב:
אם אתה באמת רוצה להתחתן- תתכבד למצוא זמן.
בינתיים אל תחשוב על הכסף, כי אם תחשוב על הכסף- לא תתחתן בחיים.
ה' מזמן פרנסה לכל אחד כפי צורכו. והוא חתם על זה עוד מר"ה. מה שמגיע לך- יגיע גם בלי השתדלות מרובה יותר מכפי הצורך.
בהצלחה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

מכיר אנשים שגם דיברו כך, אבל היום בחובות או ברמת חיים שלעולם לא הייתי מאחל לעצמי.. 
לדעתי יש מושג בציבור החרדי שמשום מה זונחים אותו, וזה חובת ההשתדלות. אומרים לכולם: 'לך לכולל, ויהיה בסדר'. במציאות רובם חיים חיי דוחק. בתקופות קודמות ביהדות מעולם זה לא היה כך. תמיד עבדו ולמדו. היום גם לא נותנים אפשרות לרכוש מקצוע. מי שרוצה ללמוד, צריך לעשות את כל המסלול מהתחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 00:43 לינק ישיר 

השתדלות זו השתדלות.
ללמוד בכולל ולחכות שהכסף יגיע משמים- זו לא השתדלות. זה ביטחון.
השתדלות זה אכן מה שאתה עושה- עובד ולומד.
אבל אם אתה ככ רוצה להתחתן- אתה צריך לעשות השתדלות גם בכיוון הזה. ואם יש הצעה טובה- אז תפחית שעות בעבודה באותו יום. או שתצא מוקדם מהלימודים (לא יודעת מה סדר היום שלך..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2015 01:05 לינק ישיר 

מה הבעיה לחכות בסבלנות לסוף הלימודים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 01:44 לינק ישיר 

married הבעיה היא שאז הוא יהיה בן 30...

ולפותח האשכול- בזמן שחבריך ללימודים משקיעים 3 שעות בשבוע כדי ללכת לקולנוע- קח את אותן שעות למטרת דייטינג.
ואם זה יגיע לאירוסין בשעטו'מ, תקבעו את החתונה לחופש הקרוב (אפילו אם הוא לא כל כך קרוב, חבל לדעתי לדפוק שנה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 06:19 לינק ישיר 

פותח האשכול אני יכול להגיד לך ברוך הבא למועדון......
הסיפור שלי די דומה אבל בכל זאת החלטתי להתחיל לשמוע שידוכים ולמצוא זמן להתעסק עם זה

אין דבר העומד בפני הרצון!!!
השאלה מה אתה רוצה?!?!?!!?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 07:20 לינק ישיר 

אין שום בעיה לגבר היום למצוא שידוך מעולה כשהוא בן 30.
חכה עד סוף הלימודים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 08:48 לינק ישיר 

הוא אולי יוכל למצוא שידוך מעולה, אבל הוא רוצה הרבה קודם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 09:00 לינק ישיר 

הרצון חזק מהכל.. אני לומדת ויש לי עסק בבית והרצונות שלי להתקדם וללמוד ענקיים ורבים שאני לא עומדת בקצב..אבל אני לא מערבת את זה בעניין השידוכים.. אם הייתי רוצה זאת באמת הייתי הולכת על זה פול טיים.. אבל שבינתיים יש דברים שנמצאים בעיניי לפני שאני רוצה להקים בית.. אני אגמור אותם קודם... אבל הלימודים לא חייבים להפריע לך ההיפך... המשך איתם ובכל הכח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2015 10:38 לינק ישיר 

נראלי שאתה מחפש כאן שידוך..

בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 10:57 לינק ישיר 

רציף כתב:
נראלי שאתה מחפש כאן שידוך..

בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

איך הגעת לתובנה הגאונית הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 11:20 לינק ישיר 

שאנל_22 כתב:
הרצון חזק מהכל.. אני לומדת ויש לי עסק בבית והרצונות שלי להתקדם וללמוד ענקיים ורבים שאני לא עומדת בקצב..אבל אני לא מערבת את זה בעניין השידוכים.. אם הייתי רוצה זאת באמת הייתי הולכת על זה פול טיים.. אבל שבינתיים יש דברים שנמצאים בעיניי לפני שאני רוצה להקים בית.. אני אגמור אותם קודם... אבל הלימודים לא חייבים להפריע לך ההיפך... המשך איתם ובכל הכח
ברור שהאידיאל להמשיך בלימודים. זה דבר בסיסי. אבל עם הרווקות מיציתי.. לכן זה קצת יותר קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 12:32 לינק ישיר 

ציקבעריתוש כתב:
השתדלות זו השתדלות.
ללמוד בכולל ולחכות שהכסף יגיע משמים- זו לא השתדלות. זה ביטחון.
השתדלות זה אכן מה שאתה עושה- עובד ולומד.
אבל אם אתה ככ רוצה להתחתן- אתה צריך לעשות השתדלות גם בכיוון הזה. ואם יש הצעה טובה- אז תפחית שעות בעבודה באותו יום. או שתצא מוקדם מהלימודים (לא יודעת מה סדר היום שלך..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה לא רק העניין הטכני של הפגישות. אם אני בשידוכים, איכות הלימודים תרד באזישהו שלב.. בשביל להצליח בזה, חייב להשקיע בטירוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 12:33 לינק ישיר 

Married כתב:
מה הבעיה לחכות בסבלנות לסוף הלימודים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיציתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 12:34 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
married הבעיה היא שאז הוא יהיה בן 30...

ולפותח האשכול- בזמן שחבריך ללימודים משקיעים 3 שעות בשבוע כדי ללכת לקולנוע- קח את אותן שעות למטרת דייטינג.
ואם זה יגיע לאירוסין בשעטו'מ, תקבעו את החתונה לחופש הקרוב (אפילו אם הוא לא כל כך קרוב, חבל לדעתי לדפוק שנה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש מושג שקוראים לו שיעורי בית. במכללות לגברים חרדים דוחסים להם חומר על סמך זה שהם לומדים אותו בבית וזה בשביל להשלים פערים. בכל מקרה, הרעיון לא רע. אבל קשה לאין ערוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רוצה להתחתן - אבל לא יכול טכנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext