|
|
| נשלח ב-18/11/2015 12:48 |
|
| |
פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך.
אחת ההנחות..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 12:52 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך.
אחת ההנחות.. |
|
קשה להבחין אם ההודעה נכתבה בציניות או ברצינות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 13:05 |
|
| |
| ציקבעריתוש כתב: |  | אם אתה באמת רוצה להתחתן- תתכבד למצוא זמן. בינתיים אל תחשוב על הכסף, כי אם תחשוב על הכסף- לא תתחתן בחיים. ה' מזמן פרנסה לכל אחד כפי צורכו. והוא חתם על זה עוד מר"ה. מה שמגיע לך- יגיע גם בלי השתדלות מרובה יותר מכפי הצורך. בהצלחה! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בסד
דעתי כדעתך. עצם זה שאתה לוקח אחריות זה מבורך ביותר.ותצליח בסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 15:01 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  | היי חברים, אני מנצל את הבמה האנונימית בכדי לשתף קצת.. די ברור לי שבכל פלטפורמה אחרת לא הייתי עושה את זה.
מסלול חיי היה נורמטיבי פלוס. כלומר, למדתי במוסדות טובים, הבאתי תמיד ציונים סבירים לבית, ובכללי, הרוויתי את הורי נחת מלוא חופניים.
אם כי, תמיד הייתי ליברל בדעותיי. בישיבה קטנה לא ראיתי כל בעיה לשוחח בטלפון בחופשיות עם גיסתי (כן, כן. בציבור החרדי האדוק זה לא מובן מאליו. במיוחד בגיל הזה, בו מתחילים קצת להבין וכל מגע עם אישה, אפילו בדיבור בעלמא, הופך למביך). וכן עם בנות הדודות וכו. בישיבה גדולה זה החריף אבל תמיד הייתי (עד עכשיו) בהשקפות חרדיות לעילא ולעילא.
בהמשך הישיבה גדולה ישבתי וחשבתי עם עצמי מה לעשות בחיים. היה לי די ברור כבר לפני 4 שנים, שהמצב האידיאלי של ללמוד בכולל לא יימשך הרבה זמן. (פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך. ולחיות על חשבון המדינה ובצמצום, אין בזה שום מודל כלכלי. תמיכה מהמדינה יורדת עם השנים, וכן האפשרות לחיות ממשכורת אחת של האישה)
עם ההבנה הזו, חיפשתי עבודה, אבל לא סתם עבודה, אלא עבודה שאני יודע שאתפתח ממנה ואוכל לפרנס בעתיד את משפחתי. עם חוסר השכלה בסיסי, ברור שלא מצאתי כלום אבל אחרי כמה שנים מצאתי עבודה מכובדת. חשוב לציין שבכל השנים הללו, לא סטיתי מדרך הישר אפילו במילימטר. לא בנות, לא קולנוע. לא פייסבוק, ולא ישיבה בברים. שום דבר שכיום מבחינת חרדים מודרנים נחשב לשיגרה.
אחרי 4 שנים בישיבה גדולה קיבלתי הצעה מעולה של עבודה, ופשוט עזבתי. כולם היו בהלם, ההורים המשפחה, החברים, הרבנים, כווווווולם. ניסו לשכנע אותי, הבטיחו לי כסף אבל אטמתי את האזניים ופשוט לא זזתי מעמדתי. ידעתי שאם לא אעשה את זה, אעבוד כקופאי בשביל להביא פרנסה לבית. החשש של כולם היה שאפול, היום, תקופה ארוכה שעברה הוכיחה להם שלא נפלתי, אולי להפך.
אלא שאחרי זמן הבנתי שגם מהעבודה המכובדת לא יהיה לי כסף, אז התחלתי לימודים. כאן הבעיה, אני עובד, לומד, ואין לי דקה אפילו לפגישות עם בחורה. אבל זו הבעיה הקטנה. אני רוצה להתחתן, אבל גם הלימודים לא מאפשרים את זה, וגם המשכורת שלי כיום לא תאפשר לי לפרנס את עצמי ואשתי בעתיד.
בקיצור, מה מציעים בכדי לפתור את הפלונטר? |
|
כמו שכמה כבר אמרו תמצא זמן..
אם הזמן שתמצא לא יספק אותך...
אז תצטרך לשקול..עבודה או שידוכים..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 15:01 |
|
| |
בעיניי זה נורא יפה ומוערך בחור שמשקיע בלימוד אקדמי.
אבל לא צריך לחפש סיבות למה אני לא מצליח להתחתן בגלל זה וזה וזה..
כשזה בא זה בא ולא יבוא לך על חשבון שום דבר..!!
תמיד אפשר למצא זמן להכל או לפחות לפגישה ראשונה ואחר כך מנתבים את זה
לפי היכולות שלך ושלה... אם היא תבין אז זה מה שאתה מחפש..
ושוב.. לא חייב לחפש סיבות למה לא הולך כי אם היית רוצה מכל הלב.
היית מוצא זמן להכל...!
ובהקשר לפירנוס.. אם תתחיל לדאוג מעתה.. אתה תצטרך להתחיל לחסוך
גם על הקפה שם הבוקר ... ורגע.. אמונה נדה(כלום ,שום דבר, מאום)?? אמונה נאדה !! (צריך=רוסית)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 17:48 |
|
| |
| רגוע222 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | נראלי שאתה מחפש כאן שידוך..
בהצלחה !
|
| איך הגעת לתובנה הגאונית הזו? |
|
אני פשוט קורא לעומק מה שאתה כותב. אני גם קורא וקראתי אותך בעבר. אתה לא נשמע חרדי, יש דברים בסיסיים שאתה לא יודע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 17:48 |
|
| |
טום, שנאל. זה לא רק הזמן, זה הראש לזה. אם אני נכנס לשידוכים, אני יפסיד המון, ויותר נכון, אפסיד את העתיד שזה אומר לפחות הלימודים. אם הייתי יכול לפרט את סוג העבודה בטח הייתם מבינים יותר. רק אוכל להגיד שזה עבודה מחייבת, תובענית אבל מכובדת. ובעניין האמונה, ברור שאני מאמין, אבל בניגוד לאחוזים גבוהים בציבור החרדי, אני מקיים גם את חובת ההשתדלות, ושלא יספרו סיפורים, כל אחד שפותח את העיניים רואה אברכים שבחרפת רעב ממש שנאלצים לעבוד כקופאים ב'יש' וכדו' בשביל להביא לחם הבייתה. אם אדאג לזה מעכשיו, אוכל להתפרנס בכבוד. אם לא, אתחרט על זה כל החיים. אז בוודאי שדחיית שידוכים מול עבודה ולימודים, עדיף עבודה ולימודים. ושוב: דחיית שידוכים, לא ביטול כמובן. רק שגם זה קשה. בקיצור, קונפליקט..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 17:49 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | רגוע222 כתבה: |  |
בהצלחה !
|
|
אני פשוט קורא לעומק מה שאתה כותב. אני גם קורא וקראתי אותך בעבר. אתה לא נשמע חרדי, יש דברים בסיסיים שאתה לא יודע. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יאלה. תעשה לי מבחן, שוט..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 19:36 |
|
| |
אני מאוד מבינה ללבך..אני מסיימת את התואר בע"ה השנה ואני כבר עובדת במקצוע וכרגע אני עדיין בעבודה(ראה שעה...אהמ אהמ) ועדיין יש לי זמן לשמוע הצעות ולהיפגש! אני דווקא חושבת על כמה דברים בעייתים אחרים! אתה אמנם לא נפלת "ולא סטית מדרך הישר" ואני גם לא יודעת בן כמה אתה אבל שתדע כשמתחילים לחיות חיים של עבודה והעולם הגדול ככה גם הדרישות שלך מהצד השני גדלות כשיהיה לך תואר ותתחיל להרוויח סכומים מכובדים אתה לא תוכל כביכול לשמוע על בחורות שאין להן ושהן פחות משכילות ממך ולא יעניין אתכם אותם דברים אם זה רוחנית ואם זה גשמית. וככל שהגיל עולה ככה אתה הופך להיות בררן יותר... ראה ערך- אני! זה מגיע בכל מיני איצטלות של אני מרגישה טובה יותר חכמה יותר עם יותר כסף ואז ממילא הרבה מאוד שידוכים יורדים לטימיון כי "אף אחד לא שווה אותי" אני לא הולכת להיות עכשיו ענוותנית גדולה ולהגיד שאני טיפשה או ענייה..לא! אבל אני בטוחה שלפני 4-5 שנים לא הייתי מורידה בחורים בכזה קצב כמו היום! ובינתיים הזמן עובר...אז לדעתי תפנה לעצמך זמן כי ככל שהוא עובר ככה קשה יותר. בהצלחה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 20:46 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אני מאוד מבינה ללבך..אני מסיימת את התואר בע"ה השנה ואני כבר עובדת במקצוע וכרגע אני עדיין בעבודה(ראה שעה...אהמ אהמ) ועדיין יש לי זמן לשמוע הצעות ולהיפגש! אני דווקא חושבת על כמה דברים בעייתים אחרים! אתה אמנם לא נפלת "ולא סטית מדרך הישר" ואני גם לא יודעת בן כמה אתה אבל שתדע כשמתחילים לחיות חיים של עבודה והעולם הגדול ככה גם הדרישות שלך מהצד השני גדלות כשיהיה לך תואר ותתחיל להרוויח סכומים מכובדים אתה לא תוכל כביכול לשמוע על בחורות שאין להן ושהן פחות משכילות ממך ולא יעניין אתכם אותם דברים אם זה רוחנית ואם זה גשמית. וככל שהגיל עולה ככה אתה הופך להיות בררן יותר... ראה ערך- אני! זה מגיע בכל מיני איצטלות של אני מרגישה טובה יותר חכמה יותר עם יותר כסף ואז ממילא הרבה מאוד שידוכים יורדים לטימיון כי "אף אחד לא שווה אותי" אני לא הולכת להיות עכשיו ענוותנית גדולה ולהגיד שאני טיפשה או ענייה..לא! אבל אני בטוחה שלפני 4-5 שנים לא הייתי מורידה בחורים בכזה קצב כמו היום! ובינתיים הזמן עובר...אז לדעתי תפנה לעצמך זמן כי ככל שהוא עובר ככה קשה יותר. בהצלחה :) |
|
אם אני אומר שאין זמן, אז את צריכה להבין שלימודים לא מסיים לפני 11. כן, 11 בלילה, ויש אותם 3 פעמים בשבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 22:25 |
|
| |
תקשיב... המשפט הכי בנאלי יש לי להגיד לך אין לא יכול יש לא רוצה... יש לך זמן לאכול במהלך היום? כנראה שכן, למה?? כי אתה רוצה לאכול ואתה אוכל אני יודעת מה זה ללמוד 3 פעמים בשבוע ולעבוד כל יום ועדיין אם קובעים לך פגישה אז תצא לפגישה ותשלים את החומר ביום אחר או שתצא לפגישה באחד הימים שאתה לא לומד בהם!! אדם שרוצה משהו מוצא סיבות למה כן אדם שלא רוצה מוצא תירוצים למה לא החלטה שלך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2015 23:06 |
|
| |
1. תפסיק להיות פרפקציוניסט!! לא צריך להשקיע כ"כ הרבה בשביל שידוך . זה לא ליצור קשר עם חברה. זה פגישות שידוך וכנל בלימודים . גם אם יהיה פחות מושלם זה שווה 2. אצל חרדים במילא "נהוג" שנשים מפרנסות בהתחלה. "תנצל" את זה כדי לסיים את לימודיך בנחת אחרי החתונה 3. אף פעם לא שמעתי איש זקן שבמבט לאחור אומר , אוי חבל שהתחתנתי לפני שסיימתי לימודים כן שמעתי אנשים מבוגרים שבמבט לאחור מצטערים שלא בנו להם משפחה בגיל צעיר יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 10:45 |
|
| |
| רגוע222 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | רגוע222 כתבה: |  |
בהצלחה !
|
|
אני פשוט קורא לעומק מה שאתה כותב. אני גם קורא וקראתי אותך בעבר. אתה לא נשמע חרדי, יש דברים בסיסיים שאתה לא יודע. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יאלה. תעשה לי מבחן, שוט.. |
|
אין לי עניין לערוך לך מבחן, או להוכיח את העניין באותות ובמופתים. מחובתי להזהיר כאן את הבנות ולהפנות את תשומת לבו של המנהל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 11:11 |
|
| |
יש את הסיפור הידוע עם הרב שהמליץ לתלמידו שהיה לו רק חמש דקת פנויות ביום ללמוד תורה - שילמד מוסר, כדי שאז הוא יגלה שיש לו הרבה יותר מחמש דקות פנויות ביום ללמוד תורה. אז יתכן שתמצא איזה רעיון יצירתי, כמו להפגש בימים שיש לך יותר פנאי, ואפילו במוצ"ש או בשבת, (ואולי יש גם קצת חופש בחנוכה פסח וכדומה) ובמיוחד אם נגיד שאתה חרדי אז הפגישות לא אמורות לעבור את השעה וחצי. ואפשר גם לחשוב על מאמן שיעצים אותך, את כישורי הלימוד שלך, ואת האמונה שלך שתשרוד את המשימה, כמו כמה מהחברים כאן שעושים זאת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2015 12:03 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אין לי עניין לערוך לך מבחן, או להוכיח את העניין באותות ובמופתים. מחובתי להזהיר כאן את הבנות ולהפנות את תשומת לבו של המנהל.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מהניסיון הקצר שלי בפורום, הספקתי להכיר אותך כקנטרני, מתייחס לדבריך בהתאם. המשך יום טוב.
|
|
|
|
|