בית פורומים שידוכי חרדים

רוצה להתחתן - אבל לא יכול טכנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2015 18:24 לינק ישיר 

רגוע222 כתב:

מכיר אנשים שגם דיברו כך, אבל היום בחובות או ברמת חיים שלעולם לא הייתי מאחל לעצמי.. 
.

ואני מכירה אנשים שגם דיברו ככהה  - והיום הם מבוססים לא רע בכלל. 
מה שמחזיר אותנו לנקודה של פרנסה משמים. 

ההצלחה היא רק בונוס לדרך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2015 19:38 לינק ישיר 

כסף בא כסף הולך, זה לא סיבה לא להתחתן. לא צריך לקפוץ  מעל הפופיק ולקחת משכנתא על דירת 4 חדרים בהר נוף, אבל זה לא אמור מלעכב אותך להתחתן, כי אף פעם לא יהיה מצב מושלם שיש לך בדיוק מספיק כסף בבנק, בדיוק מספיק חופש מהעבודה, בדיוק מספיק חופש מהלימודים, זה לא עובד ככה.
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2015 21:04 לינק ישיר 

ליטאי613 כתבה:

כסף בא כסף הולך, זה לא סיבה לא להתחתן. לא צריך לקפוץ  מעל הפופיק ולקחת משכנתא על דירת 4 חדרים בהר נוף, אבל זה לא אמור מלעכב אותך להתחתן, כי אף פעם לא יהיה מצב מושלם שיש לך בדיוק מספיק כסף בבנק, בדיוק מספיק חופש מהעבודה, בדיוק מספיק חופש מהלימודים, זה לא עובד ככה.
בהצלחה

לא תמיד הכסף הוא הבעיה.
זה אולי טעות אבל יש כאלה שמתחילים לבנות את הקריירה לפני החתונה וכשאתה באמצע לבנות לך קריירה קשה מאוד להתחתן ולהתחיל את החיים. כי כשאתה רווק קל מאוד להתגמש במלא דברים כמו להסתובב בעולם וכל מיני דברים אחרים שלפעמים נדרשים .אז יכול להיות שתוך תקופה קצרה הקריירה תיבנה ואפשר לחזור לתקופת השידוכים ולפעמים זה לוקח זמן ואז צריך לראות איך מתמרנים בין הקריירה לשידוכים והקמת בית .

ומניסיון שלי ההחלטה קשה מאוד וצריך למצוא את האופציה לשלב בין הכל .
מה שאין לבחור ישיבה או בת סמינר שהם קודם מתחתנים ואז בונים קריירה וממילא מתאימים את הקריירה למצב הנישואים והמשפחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2015 21:47 לינק ישיר 

לומד_עובד כתב:
ליטאי613 כתבה:

בהצלחה

לא תמיד הכסף הוא הבעיה.
זה אולי טעות אבל יש כאלה שמתחילים לבנות את הקריירה לפני החתונה וכשאתה באמצע לבנות לך קריירה קשה מאוד להתחתן ולהתחיל את החיים. כי כשאתה רווק קל מאוד להתגמש במלא דברים כמו להסתובב בעולם וכל מיני דברים אחרים שלפעמים נדרשים .אז יכול להיות שתוך תקופה קצרה הקריירה תיבנה ואפשר לחזור לתקופת השידוכים ולפעמים זה לוקח זמן ואז צריך לראות איך מתמרנים בין הקריירה לשידוכים והקמת בית .

ומניסיון שלי ההחלטה קשה מאוד וצריך למצוא את האופציה לשלב בין הכל .
מה שאין לבחור ישיבה או בת סמינר שהם קודם מתחתנים ואז בונים קריירה וממילא מתאימים את הקריירה למצב הנישואים והמשפחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אז כמו שבחור ישיבה או בת סמינר שפוצחים בקריירה אחרי החתונה
מצליחים לתמרן בין הבית ללימודים.
למה שרווק בשדוכים לא יתאים את עצמו  מראש לשילוב בין קריירה ולימודים לבניית בית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 00:24 לינק ישיר 

טום888 כתב:
ליטאי613 כתבה:
כסף בא כסף הולך, זה לא סיבה לא להתחתן. לא צריך לקפוץ  מעל הפופיק ולקחת משכנתא על דירת 4 חדרים בהר נוף, אבל זה לא אמור מלעכב אותך להתחתן, כי אף פעם לא יהיה מצב מושלם שיש לך בדיוק מספיק כסף בבנק, בדיוק מספיק חופש מהעבודה, בדיוק מספיק חופש מהלימודים, זה לא עובד ככה.בהצלחה
לא תמיד הכסף הוא הבעיה. זה אולי טעות אבל יש כאלה שמתחילים לבנות את הקריירה לפני החתונה וכשאתה באמצע לבנות לך קריירה קשה מאוד להתחתן ולהתחיל את החיים. כי כשאתה רווק קל מאוד להתגמש במלא דברים כמו להסתובב בעולם וכל מיני דברים אחרים שלפעמים נדרשים .אז יכול להיות שתוך תקופה קצרה הקריירה תיבנה ואפשר לחזור לתקופת השידוכים ולפעמים זה לוקח זמן ואז צריך לראות איך מתמרנים בין הקריירה לשידוכים והקמת בית .ומניסיון שלי ההחלטה קשה מאוד וצריך למצוא את האופציה לשלב בין הכל .מה שאין לבחור ישיבה או בת סמינר שהם קודם מתחתנים ואז בונים קריירה וממילא מתאימים את הקריירה למצב הנישואים והמשפחה נשלח מהאנדרואיד שלי

אז כמו שבחור ישיבה או בת סמינר שפוצחים בקריירה אחרי החתונה מצליחים לתמרן בין הבית ללימודים.למה שרווק בשדוכים לא יתאים את עצמו  מראש לשילוב בין קריירה ולימודים לבניית בית?

ממה שלפחות אני מכיר. התקופה בין האירוסין לחתונה היא הכי קשה. זו תקופה של ניתוק מוחלט מכל העיסוקים והתרכזות מוחלטת בבניית הקשר. לכן אם יש קריירה, ויש. לא שזה שווה להרוס אותה בחודשיים. אולי שווה לחכות, אבל... וכו וכו. זה בעצם הקונפליקט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 01:02 לינק ישיר 

רגוע222 כתב:
ליטאי613 כתבה:
כסף בא כסף הולך, זה לא סיבה לא להתחתן. לא צריך לקפוץ  מעל הפופיק ולקחת משכנתא על דירת 4 חדרים בהר נוף, אבל זה לא אמור מלעכב אותך להתחתן, כי אף פעם לא יהיה מצב מושלם שיש לך בדיוק מספיק כסף בבנק, בדיוק מספיק חופש מהעבודה, בדיוק מספיק חופש מהלימודים, זה לא עובד ככה.בהצלחה
לא תמיד הכסף הוא הבעיה. זה אולי טעות אבל יש כאלה שמתחילים לבנות את הקריירה לפני החתונה וכשאתה באמצע לבנות לך קריירה קשה מאוד להתחתן ולהתחיל את החיים. כי כשאתה רווק קל מאוד להתגמש במלא דברים כמו להסתובב בעולם וכל מיני דברים אחרים שלפעמים נדרשים .אז יכול להיות שתוך תקופה קצרה הקריירה תיבנה ואפשר לחזור לתקופת השידוכים ולפעמים זה לוקח זמן ואז צריך לראות איך מתמרנים בין הקריירה לשידוכים והקמת בית .ומניסיון שלי ההחלטה קשה מאוד וצריך למצוא את האופציה לשלב בין הכל .מה שאין לבחור ישיבה או בת סמינר שהם קודם מתחתנים ואז בונים קריירה וממילא מתאימים את הקריירה למצב הנישואים והמשפחה נשלח מהאנדרואיד שלי

אז כמו שבחור ישיבה או בת סמינר שפוצחים בקריירה אחרי החתונה מצליחים לתמרן בין הבית ללימודים.למה שרווק בשדוכים לא יתאים את עצמו  מראש לשילוב בין קריירה ולימודים לבניית בית?

ממה שלפחות אני מכיר. התקופה בין האירוסין לחתונה היא הכי קשה. זו תקופה של ניתוק מוחלט מכל העיסוקים והתרכזות מוחלטת בבניית הקשר. לכן אם יש קריירה, ויש. לא שזה שווה להרוס אותה בחודשיים. אולי שווה לחכות, אבל... וכו וכו. זה בעצם הקונפליקט

אם הבעייה העיקרית  היא אם התקופה של בין האירוסין לחתונה,
אז אני חושב שזו לא כזו פרובלמה,מרן הרב שך תמיד הדריך בחורים שכמה שיותר לקצר את הזמן שבין לבין,
בניית הקשר היא בעיקר בשנה הראשונה,לפני כן כל קשר שהוא יותר מדי קרוב רק מזיק..
אז אם תלך בקו הזה..נראה לי שחודש וחצי בין לבין עמוס בסדורים(שאפשר תמיד להעזר בסובב) זה משו שאפשר לעבוראותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 02:46 לינק ישיר 

מה נראה לך שיקרה כשתגמור את הלימודים 
אתה תתחיל לעבוד בעבודה תובענית לא פחות 
אולי יהיה לך קצת יותר מלאברך כולל אבל זמן לאשתך ולעצמך לא ישאר
ובקשר לעומס בלימודים אני באמת לא מבין אותך
אני למדתי חמש ימים מלאים בשבוע ועדיין נשאר לי זמן 
בסופו של דבר פרנסה זה משמים ולא תשיג שום דבר יותר ממה שמגיע לך גם אם תלמד 24 שעות ביממה

תוקן על ידי אליפלת ב- 03/12/2015 02:47:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 14:46 לינק ישיר 

טום888 כתבה:

רגוע222 כתב:
היי חברים, אני מנצל את הבמה האנונימית בכדי לשתף קצת.. די ברור לי שבכל פלטפורמה אחרת לא הייתי עושה את זה.

מסלול חיי היה נורמטיבי פלוס. כלומר, למדתי במוסדות טובים, הבאתי תמיד ציונים סבירים לבית, ובכללי, הרוויתי את הורי נחת מלוא חופניים.

אם כי, תמיד הייתי ליברל בדעותיי. בישיבה קטנה לא ראיתי כל בעיה לשוחח בטלפון בחופשיות עם גיסתי (כן, כן. בציבור החרדי האדוק זה לא מובן מאליו. במיוחד בגיל הזה, בו מתחילים קצת להבין וכל מגע עם אישה, אפילו בדיבור בעלמא, הופך למביך). וכן עם בנות הדודות וכו. בישיבה גדולה זה החריף אבל תמיד הייתי (עד עכשיו) בהשקפות חרדיות לעילא ולעילא. 

בהמשך הישיבה גדולה ישבתי וחשבתי עם עצמי מה לעשות בחיים. היה לי די ברור כבר לפני 4 שנים, שהמצב האידיאלי של ללמוד בכולל לא יימשך הרבה זמן. (פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך. ולחיות על חשבון המדינה ובצמצום, אין בזה שום מודל כלכלי. תמיכה מהמדינה יורדת עם השנים, וכן האפשרות לחיות ממשכורת אחת של האישה)

עם ההבנה הזו, חיפשתי עבודה, אבל לא סתם עבודה, אלא עבודה שאני יודע שאתפתח ממנה ואוכל לפרנס בעתיד את משפחתי. עם חוסר השכלה בסיסי, ברור שלא מצאתי כלום אבל אחרי כמה שנים מצאתי עבודה מכובדת. חשוב לציין שבכל השנים הללו, לא סטיתי מדרך הישר אפילו במילימטר. לא בנות, לא קולנוע. לא פייסבוק, ולא ישיבה בברים. שום דבר שכיום מבחינת חרדים מודרנים נחשב לשיגרה.

אחרי 4 שנים בישיבה גדולה קיבלתי הצעה מעולה של עבודה, ופשוט עזבתי. כולם היו בהלם, ההורים המשפחה, החברים, הרבנים, כווווווולם. ניסו לשכנע אותי, הבטיחו לי כסף אבל אטמתי את האזניים ופשוט לא זזתי מעמדתי. ידעתי שאם לא אעשה את זה, אעבוד כקופאי בשביל להביא פרנסה לבית. החשש של כולם היה שאפול, היום, תקופה ארוכה שעברה הוכיחה להם שלא נפלתי, אולי להפך.

אלא שאחרי זמן הבנתי שגם מהעבודה המכובדת לא יהיה לי כסף, אז התחלתי לימודים. כאן הבעיה, אני עובד, לומד, ואין לי דקה אפילו לפגישות עם בחורה. אבל זו הבעיה הקטנה. אני רוצה להתחתן, אבל גם הלימודים לא מאפשרים את זה, וגם המשכורת שלי כיום לא תאפשר לי לפרנס את עצמי ואשתי בעתיד. 

בקיצור, מה מציעים בכדי לפתור את הפלונטר?

כמו שכמה כבר אמרו תמצא זמן..
אם הזמן שתמצא לא יספק אותך...
אז תצטרך לשקול..עבודה או שידוכים..

הרמב"ם חולק עליך
: לעולם יבנה אדם בית, יטע כרם, ואחר כך ישא אישה,

קשה להבין, וכי עד גיל 18 אפשר לבנות בית
וליטע כרם, אלא שכל אחד ולפי מה שהוא,

אין דרך אחת בעבודת השם,

ועלינו לקבל הדרכה מרבותינו ש"בכל דור".

עוד נקודה, הנה אנחנו רואים את רגוע
שהיה חכם בעיניו, וראו נא להיכן הגיע,

אם הוא היה שומע לחכמים,
אז או שהוא היה נשאר בישיבה ולומד קורס בישיבה או בכוילל, או שיהיה מוצא לו עיסוק שמתאים לו ,,, או שהיה מתחתן
ואז היה יוצא ללימודים גבוהים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 14:59 לינק ישיר 

אני חוזר למה שכתבתי,
אתה צודק,
לך זה קשה,

לא קורצנו מחומר אחיד,

אני ממליץ לך ללכת לאימון,

(אם אתה חרדי שומר מצוות
אז להתחתן זה הדרך.. וד"ל)

יש עוד נקודה,
שאולי יעזור לך,

כשאתה יוצא לפגישות
ובונה לך בית,
אז בחירת לבך תעמוד לצדך,

אתה לא נשאר תלוי באוויר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2015 15:02 לינק ישיר 

רציף כתבה:

אני חוזר למה שכתבתי,
אתה צודק,
לך זה קשה,

לא קורצנו מחומר אחיד,

אני ממליץ לך ללכת לאימון,

(אם אתה חרדי שומר מצוות
אז להתחתן זה הדרך.. וד"ל)

יש עוד נקודה,
שאולי יעזור לך,

כשאתה יוצא לפגישות
ובונה לך בית,
אז בחירת לבך תעמוד לצדך,

אתה לא נשאר תלוי באוויר

*קשה ובלתי אפשרי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2015 12:09 לינק ישיר 

התחלת את הכותרת במילים "אני רוצה" 
אם אתה רוצה אתה מסוגל להכל! תאמין לי!!!
אם באמת באמת אתה רוצה להקים בית וגם רוצה שיהיה לך כסף , יהיה לך את שתיהם. כי בכל זמן אפשר להכניס זמן!
אמנם שנים ראשונות יהיה קצת כובד בזמן גם לימודים וגם עבודה(אתה למשל יכול לקחת בחורה עובדת שמביאה משכורת יפה או בחורה שההורים תומכים כלכלית בשנים הראשונות)
ותראה שזה שווה את זה. זה שווה!!
אין כמו להיות נשוי ומאושר!!
המוטו הראשון שצריך להיות לך בראש "אם אני רוצה, אני יכול" והכל.

תוקן על ידי שטויעס ב- 04/12/2015 12:09:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2015 12:26 לינק ישיר 

רציף כתב:
טום888 כתבה:

רגוע222 כתב:
היי חברים, אני מנצל את הבמה האנונימית בכדי לשתף קצת.. די ברור לי שבכל פלטפורמה אחרת לא הייתי עושה את זה.

מסלול חיי היה נורמטיבי פלוס. כלומר, למדתי במוסדות טובים, הבאתי תמיד ציונים סבירים לבית, ובכללי, הרוויתי את הורי נחת מלוא חופניים.

אם כי, תמיד הייתי ליברל בדעותיי. בישיבה קטנה לא ראיתי כל בעיה לשוחח בטלפון בחופשיות עם גיסתי (כן, כן. בציבור החרדי האדוק זה לא מובן מאליו. במיוחד בגיל הזה, בו מתחילים קצת להבין וכל מגע עם אישה, אפילו בדיבור בעלמא, הופך למביך). וכן עם בנות הדודות וכו. בישיבה גדולה זה החריף אבל תמיד הייתי (עד עכשיו) בהשקפות חרדיות לעילא ולעילא. 

בהמשך הישיבה גדולה ישבתי וחשבתי עם עצמי מה לעשות בחיים. היה לי די ברור כבר לפני 4 שנים, שהמצב האידיאלי של ללמוד בכולל לא יימשך הרבה זמן. (פשוט מאוד. זה כמו פירמידה. ברגע שאין מודל כלכלי, זה פשוט לא ילך. ולחיות על חשבון המדינה ובצמצום, אין בזה שום מודל כלכלי. תמיכה מהמדינה יורדת עם השנים, וכן האפשרות לחיות ממשכורת אחת של האישה)

עם ההבנה הזו, חיפשתי עבודה, אבל לא סתם עבודה, אלא עבודה שאני יודע שאתפתח ממנה ואוכל לפרנס בעתיד את משפחתי. עם חוסר השכלה בסיסי, ברור שלא מצאתי כלום אבל אחרי כמה שנים מצאתי עבודה מכובדת. חשוב לציין שבכל השנים הללו, לא סטיתי מדרך הישר אפילו במילימטר. לא בנות, לא קולנוע. לא פייסבוק, ולא ישיבה בברים. שום דבר שכיום מבחינת חרדים מודרנים נחשב לשיגרה.

אחרי 4 שנים בישיבה גדולה קיבלתי הצעה מעולה של עבודה, ופשוט עזבתי. כולם היו בהלם, ההורים המשפחה, החברים, הרבנים, כווווווולם. ניסו לשכנע אותי, הבטיחו לי כסף אבל אטמתי את האזניים ופשוט לא זזתי מעמדתי. ידעתי שאם לא אעשה את זה, אעבוד כקופאי בשביל להביא פרנסה לבית. החשש של כולם היה שאפול, היום, תקופה ארוכה שעברה הוכיחה להם שלא נפלתי, אולי להפך.

אלא שאחרי זמן הבנתי שגם מהעבודה המכובדת לא יהיה לי כסף, אז התחלתי לימודים. כאן הבעיה, אני עובד, לומד, ואין לי דקה אפילו לפגישות עם בחורה. אבל זו הבעיה הקטנה. אני רוצה להתחתן, אבל גם הלימודים לא מאפשרים את זה, וגם המשכורת שלי כיום לא תאפשר לי לפרנס את עצמי ואשתי בעתיד. 

הרמב"ם חולק עליך

אין דרך אחת בעבודת השם,

אם הוא היה שומע לחכמים,
אז או שהוא היה נשאר בישיבה ולומד קורס בישיבה או בכוילל, או שיהיה מוצא לו עיסוק שמתאים לו ,,, או שהיה מתחתן

נשלח מהאנדרואיד שלי

ידוע שרק הרוגאוצובר שהיה פוסק ישר מהתלמוד..
לאחרונה כמה וכמה ניקים כאן חושבים שאם הם עשו שיעורי גוגל ולמדו לצטט משנה או רמבם
אז לא רק הרוגצובער יכול..
מתי צריך להתחתן? מה הבעייה עיין באשכול ווקשה אחותי וכו מה שכתבו שם האחרונים
האם צריך לעבוד לפני החתונה? עיין באשכול רוצה להתחתן ומה שפסקו שם וכו..
וודאי מסיקים מסקנות מה מי ומנבאים על העתיד של כל ניק וניק..
זה לא עובד ככה
די לציטוטים..
זה לא לעניין..במקרה למדתי את הרמבם הזה עם כל נושאי כליו והאחרונים שמבארים את דבריו.
ועדיין לא אכתוב ואצטט מויקפידיה שורה או שתיים
כי חוץ מלהראות לכולם תראו את מיסטר גוגל..
אין   מאחורי המילים שמץ קורטוב של טענה..

תוקן על ידי טום888 ב- 04/12/2015 12:27:51

תוקן על ידי טום888 ב- 04/12/2015 12:29:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2015 21:04 לינק ישיר 

טום888 כתבה:

רציף כתב:
טום888 כתבה:

רגוע222 כתב:

הרמב"ם חולק עליך

אין דרך אחת בעבודת השם,

אם הוא היה שומע לחכמים,

נשלח מהאנדרואיד שלי

לאחרונה כמה וכמה ניקים כאן חושבים שאם הם עשו שיעורי גוגל ולמדו לצטט משנה או רמבם
זה לא עובד ככה
די לציטוטים..
זה לא לעניין..במקרה למדתי את הרמבם הזה עם כל נושאי כליו והאחרונים שמבארים את דבריו.

אוקי, אבל בזמנים עברו מה עשו ?

בנו בית ונטעו כרם לפני הנישואין ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2015 22:09 לינק ישיר 

רציף כתב:
טום888 כתבה:

רציף כתב:
טום888 כתבה:

רגוע222 כתב:

הרמב"ם חולק עליך

אין דרך אחת בעבודת השם,

אם הוא היה שומע לחכמים,

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה לא עובד ככה
די לציטוטים..

אוקי, אבל בזמנים עברו מה עשו ?

בנו בית ונטעו כרם לפני הנישואין ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

שהבאת את הרמב"ם וודאי התכוונת לעיקרון  ולא לדוגמא שבדבריו.
והעיקרון שלו בא לומר שלנישואין צריכים להכנס עם גב כלכלי.
כי חוסר בגב כזה עלול להצמיח בעיות רבות בסדר הנורמלי והתקין של חיי הזוג.
כיום בחורים מתחתנים ונהיים אברכים
עם אשה שעובדת ולפעמים גם זה לא.
והם נכנסים עם גב כלכלי שנקרא הורים עד שמתבססים.
לא שמעתי עדיין על בחור שבגלל זה התגרש..
זאת אומרת שאנשים לא מוכרחים לעבוד לפני  כדי להתחתן
אם התורה היא חייהם ומוכנים הם לפת במלח...אז יש להם את האופציה והרמב"ם לא יחלוק על האופציה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2015 10:24 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
התחלת את הכותרת במילים "אני רוצה" אם אתה רוצה אתה מסוגל להכל! תאמין לי!!!אם באמת באמת אתה רוצה להקים בית וגם רוצה שיהיה לך כסף , יהיה לך את שתיהם. כי בכל זמן אפשר להכניס זמן!אמנם שנים ראשונות יהיה קצת כובד בזמן גם לימודים וגם עבודה(אתה למשל יכול לקחת בחורה עובדת שמביאה משכורת יפה או בחורה שההורים תומכים כלכלית בשנים הראשונות)ותראה שזה שווה את זה. זה שווה!!אין כמו להיות נשוי ומאושר!!המוטו הראשון שצריך להיות לך בראש "אם אני רוצה, אני יכול" והכל.

תוקן על ידי שטויעס ב- 04/12/2015 12:09:49

נראה לך זה כיף לחיות על חשבון השווער? בדיעבד עוד יש על מה לדבר.. אבל מלכתחילה? ממש לא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רוצה להתחתן - אבל לא יכול טכנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.