|
|
| נשלח ב-26/11/2015 17:22 |
|
| |
| חעלמאי כתב: |  |
הערך בויקיפדיה
|
|
לא ראיתי שם "בלתי גשמי", יש "רוחני". "רוחני" עדיין לא אומר בהכרח "בלתי גשמי", כי מחשבה נחשבת גם "רוחני" אבל היא כן דבר גשמי (תהליך דומה לזה שקורה במחשב).
אם "אור" הוא כינוי אשר חסר כל דמיון עם האור הפיזיקלי, אז הכינוי הזה הוא בעצם חסר טעם ולא מתאר כלום (אם לחזור אל נושא האשכול).
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 19:44 |
|
| |
| ינוח כתבה: |  |
הערך בויקיפדיה
|
|
לא ראיתי שם "בלתי גשמי", יש "רוחני". "רוחני" עדיין לא אומר בהכרח "בלתי גשמי", כי מחשבה נחשבת גם "רוחני" אבל היא כן דבר גשמי (תהליך דומה לזה שקורה במחשב).
אם "אור" הוא כינוי אשר חסר כל דמיון עם האור הפיזיקלי, אז הכינוי הזה הוא בעצם חסר טעם ולא מתאר כלום (אם לחזור אל נושא האשכול).
_________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
ינוח. הן היד שמיוחסת לאלוהים נחשבת על ידינו, ידי הכופרים בהגשמה כדבר שאין בינו לבין המושג הפיזי "יד" דבר וחצי דבר. אלא מאי? לקרב אל דעת העם מושגים פילוסופיים מופשטים אמרנו. אור הוא דבר שנתפס בתודעה כדבר שאינו תופס מקום או נפח, דבר שאינו תלוי בגופים אחרים ודבר שהתפשטותו היא אינסופית. אם להבין שמדובר כאן באלגוריה (מה שאני טוען מתחילת הדיון הזה) ולא בהגדרה פילוסופית אין מקום להקשות שמדובר בקרינה, או להיכנס לדיון בדבר גשמיות רוחנית. "רוחניות" בקונטקסט של "אור עליון" מיוחסת אך ורק לאלוהות, ולכן מיותר לנסות להגרר אל הסוגיה הנושנה - היש רוחני גשמי או גשמי רוחני. כאן אין צד גשמיות. באלוהים עסקינן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 19:57 |
|
| |
באלוהים עסקינן
|
|
אין לך מושג בזה. אתה מוזמן להוכיח שאני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 19:58 |
|
| |
| שלישישי כתבה: |  |
באלוהים עסקינן
|
|
אין לך מושג בזה. אתה מוזמן להוכיח שאני טועה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 20:03 |
|
| |
חעלמאי, תהיה רציני. מה אתה באמת יודע על אלהים?.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2015 21:24 |
|
| |
המשך הויכוח חוקר ומקובל חוקר: אם כבר דיברנו, רואה אני אצלכם המקובלים זילות כלפי ה' יתברך, אתם מכנים נמצאים נבראים בחלק משמות ה', האם אני צודק? מקובל: אכן אתה צודק, אבל זה רק לסבר את האוזן, שנבין איך ה' שהוא נטול רוחניות, מתגלה בעולם הגשמי, ולפיכך אנו מכנים את האור המתגלה בעולם בחלק משמות ה'. חוקר: תמיה אני עליך, וכי מניין לך שה' מתגלה בעולם, ה' הוא בורא העולם, כמו שנאמר בראשית ברא אלהים את השמים ואת הארץ. מקובל: אכן מה שאמרת אפילו תינוקות של בית רבן יודעים, אולם לא ביארת איך בדיוק מתרחש הקשר בין ה' לעולם, ורק בעזרת אותם מתווכים, מתמעטת עוצמתו של ה' ומתגלה. חוקר: אתה שוב אינך מבחין בדברים פשוטים. ה' אינו נמצא באותה איכות של מציאות כמו העולם או שאר נבראיו הגשמיים או הרוחניים, לפיכך הקפידה התורה לכנות את ה' כבורא העולם. ובנוגע להתגלות, ה' מתגלה רק לנבאיו, וגם להם רק בחלום או במחזה נבואי, אבל התגלות עצמות ה' כפשוטו, זו דעה שלא נזכרה בכל התנ"ך. ואדרבה אמרה תורה כי לא יראני האדם וחי, ומנוח אביו של שמשון אמר, מות נמות כי אלהים ראינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 00:15 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  |
ומכאן - לשאלת ינוח |
|
דיברת על הפשטה. היא מבוססת על הגדרת חוקיות מסוימת במציאות. וזה לדעתי אופן יחיד לתאר בלתי גשמי, כחוקיות העולם, צורת העולם, סדר העולם, מנהג העולם. כל שאר רק מבלבל ומטעה.
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 00:50 |
|
| |
| חעלמאי כתב: |  | אור הוא דבר שנתפס בתודעה כדבר שאינו תופס מקום או נפח,
|
|
אור הוא נתפס קודם כל כמה שרואים. ומה שרואים הוא גשמי בהגדרה. אור יכול לסמל טוב, הברקה בשכל (רוחניות), אבל לא להיות הגדרה לבלתי גשמי.
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 11:00 |
|
| |
דרום
א. האם אתה רואה כאן קישור את ראש הממשלה? האם זהו באמת ראש הממשלה?
ב. האם זה נשמע לך הגיוני לקרוא בשמות לאינסוף, שהוא גבוה מכל מה שאתה מסוגל להבין? כשאתה קורא לו בשמות אתה יוצר תחושה כאילו יש לך השגה בו, מה שמוביל לשאלותיו של שלישישי. אני קורא בשמות רק למה שיש לי או לאחרים תפיסה כלשהיא בו, ומה שאין לי תפיסה בו - המקסימום שאני מוכן זה לציין באמצעות שמו שאין לי תפיסה בו - ולכן אקרא לו "אינסוף".
ינוח
לא הבנתי את דבריך. אשמח אם תסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 11:30 |
|
| |
תודה!!! לא ציפיתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 12:55 |
|
| |
אליקים
יפה כתבת
אז כשאתה מתפלל ברוך אתה ה', אתה מתכוון למתווכים? כשאתה אומר שמע קולנו ה' אלהינו, אתה מתכוון למתווכים, שהם אלהיך?
ועוד כתבת שיש לך הבנה במתווכים, ואין לך הבנה בה', המכונה אצלך אין סוף. באר לנו מה אתה יודע על המתווכים, מה הם, מה היא הגדרתם, תן לנו דוגמא לדבר הקיים במתווכים שאתה מבין אותו, ואינו קיים בה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2015 13:37 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | לא הבנתי את דבריך. אשמח אם תסביר. |
|
אשמח להסביר, מה לא מובן בדבריי? (האם מובן שדיברת על הפשטה, כאשר דיברת על הנקודה הגאומטרית?)
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 19:30 |
|
| |
| שלישישי כתבה: |  | חעלמאי, תהיה רציני. מה אתה באמת יודע על אלהים?. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 19:52 |
|
| |
| ינוח כתבה: |  |
| חעלמאי כתב: |  | אור הוא דבר שנתפס בתודעה כדבר שאינו תופס מקום או נפח,
|
|
אור הוא נתפס קודם כל כמה שרואים. ומה שרואים הוא גשמי בהגדרה. אור יכול לסמל טוב, הברקה בשכל (רוחניות), אבל לא להיות הגדרה לבלתי גשמי.
_________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
המילה "אור" לא באה להגדיר את האלוהות. היא נועדה לקרב אל הדעת שיש דבר שהוא אינסופי ובכל מקום. יש לך דרך מוצלחת יותר לבטא מילולית את המסר הזה עבור המאמין הפשוט? אנו רוצים שכל אדם ישיג בשכלו, כפי מידת האפשר את האלוהות. כאשר הגדרת שהאינסופיות של אלוהים דומה לאינסופיותו של האור אין הפירוש שאלוהים הוא אור או שהוא כולל משהו ממהותו של האור, אלא שהדבר שנתפס בשכל כאינסופי יכול לתת שיקוף של עצמת הבורא. אין כאן ניסיון חתירה תחת ההסכמה כי אין לייחס תארים גשמיים לבורא אלא הכוונה לאדם לפעול או לחשוב בצורה מסוימת שתגרום לו להבנת האבסולוטיות של ה' על פי מושגיו שלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|