| נשלח ב-12/12/2015 23:53 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
עוד מעט אתה הולך לישון. בחלום הלילה תפגוש את המלכה הלבנה - מוחשית מאד. כשתחזור מחלום הלילה, תביא אותה איתך. |
|
 http://www.ashops.co.il/Shops/shop_743/products/291/picture_929.jpg קח
תוקן על ידי ינוח ב- 12/12/2015 23:58:18
תוקן על ידי ינוח ב- 13/12/2015 00:02:18
לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2015 00:01 |
|
| |
אם כך נראים החלומות שלך....
אבל בכל זאת, אפשר לנסות נשיקה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2015 00:20 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | אבל בכל זאת, אפשר לנסות נשיקה... |
|
תנסה תחילה לנשק את השמש
|
|
| נשלח ב-13/12/2015 16:55 |
|
| |
ינוח
זה בדיוק מה שאמרתי: לדעתך הנפילה היא גשמית. לדעתך גם הידיעה היא גשמית. אבל אתה אומר שחוק הכבידה הוא חוק רוחני. ואיך אתה יודע שהוא אמיתי? בגלל "המציאות" - קרי: ידיעת הנפילה. אבל הידיעה גשמית, וגם הנפילה גשמית, כלומר, המציאות הנ"ל היא "גשמית". והרי גם חוק הכבידה נודע הרי רק ע"י ריבוי ידיעות ונפילות, כלומר ע"י גשמיות. אז מאיפה צצה הרוחניות?
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 13/12/2015 16:56:32
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 01:02 |
|
| |
אליקים7241,
אמרת הכול נכון. האדם קולט על ידי החושים את המידע מסביבתו ומגופו. הוא רואה את הצורות בסביבתו ורואה את הדימוים במוחו. כול זה תהליכים גשמיים. אבל האדם יכול להבין מהדימוים המתחלפים במוחו כי ישנה חוקיות, "אם ככה, אז יהיה תמיד ככה". והשאלה, האם החוקיות קיימת? הרי קיימת, אם כי אי אפשר לנסח אותה כאמת המוחלטת, תמיד זה יהיה משהו רק דומה למציאות. הניסוח הוא כמובן גשמי, אבל מה עם החוקיות אשר קיימת במציאות בלי תלות בניסיונות ניסוחה? הרי היא בלתי גשמית, כי אי אפשר "לחוש" אותה, אלא רק להבין.
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 10:40 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
אבל מה עם החוקיות אשר קיימת במציאות בלי תלות בניסיונות ניסוחה?
|
|
אתה חושב שיש conception בלי conceiver ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 17:47 |
|
| |
ינוח
אבל לשיטתך הלוא גם החוקיות איננה כי אם "ציור מוחי גשמי", אחרי שאתה ראית כמה פעמים משהו והצטייר במוחך ציור מוחי גשמי של חוקיות כלשהיא, ואחר כך הצטייר במוחך ציור מוחי גשמי של חוקיות אחרת, וכך שוב ושוב, עד שנצטייר במוחך ציור מוחי גשמי שישנו דבר בעולם שהוא "חוקיות" והוא חל על הרבה מקרים, שהרי הציורים המוחיים הגשמיים שהוכיחו חוקיות כלשהיא, באו בהרבה מאוד צורות וגרסאות. ולאחר שחבריך סיפרו לך שגם אצלם זה אותו דבר, נצטייר במוחך ציור מוחי גשמי של חוקיות שנגלית לעיני כמה אנשים, וכך לאט לאט התקבצו הרבה ציורים מוחיים גשמיים לכדי ציור מוחי גשמי כ"כ מקיף עד כדי שהוא מסוגל לטעון שישנם בעולם חוקים כ"כ מקיפים ושלימודם מחייב כ"כ הרבה העמקה בציורים מוחיים גשמיים, עד שנמאס לך לקרוא לזה ציורים מוחיים גשמיים, והחלטת לתת לזה שם בפני עצמו: "רוחניות". אבל זה בסך הכל צירוף של הרבה מאוד ציורים מוחיים גשמיים. זה ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 17:48 |
|
| |
וכמו שכתב שלישישי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 21:57 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  |
אבל לשיטתך הלוא גם החוקיות איננה כי אם "ציור מוחי גשמי", |
|
לא. חוקיות הייתה קיימת גם לפני הופעת האדם על פני כדור הארץ, כאשר הכי חכמים היו דינוזאורים אשר לא עסקו בניסוחים. ניוטון ניסח את חוק הכבידה, אבל תפוחים נפלו על פי חוקיות גם יום לפני הניסוח. כלומר, חוקיות היא בלתי תלויה בציורים המוחים וקיימת בלעדם.
זאת התשובה גם לשלישישי
תוקן על ידי ינוח ב- 15/12/2015 22:05:56
לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 09:58 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
לא. חוקיות הייתה קיימת גם לפני הופעת האדם על פני כדור הארץ, כאשר הכי חכמים היו דינוזאורים אשר לא עסקו בניסוחים. ניוטון ניסח את חוק הכבידה, אבל תפוחים נפלו על פי חוקיות גם יום לפני הניסוח.
כלומר, חוקיות היא בלתי תלויה בציורים המוחים וקיימת בלעדם.
|
|
שום חוק איננו קיים ללא conceiver .
תפוחים נפלו בגלל שהיה conceiver .
אתה מוזמן להוכיח שתפוחים נפלו, נופלים או יפלו בלי שיהיה conceiver באיזה שהוא מקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 21:03 |
|
| |
ינוח
אני מחרה מחזיק אחרי שלישישי, ואסביר בדרכי: אתה לא יודע מה קרה בזמן שהיו דינוזאורים. אלא שהצמ"ג (ציור מוחי גשמי) שנוצר במוחך לגבי חוקיות* - גורם* לך* לחשוב* שחוקיות* איננה* תלויה* במי* שרואה* אותה*, מכיוון שכאמור - יש* לך* הוכחות* שנוצרו ע"י הרבה צמ"גים, שמוכיחות, כלומרות יוצרות צמ"ג הטוען* שחוקיות* איננה* תלויה* בכך* שתראה* אותה*. אבל אתה לא יכול לבדוק אם זה נכון*, מלבד ע"י השוואה* לכל מיני צמ"גים אחרים* - שלך* ושל* צומגים* אחרים*.
*כל המילים המסומנות בכוכבית* - הכוכבית* מסמנת* שכשאתה בא לפרש* לעצמך את המילה*, עליך לזכור* שפירוש* המילה* איננו מציאות* רוחנית* אלא* רק* צמ"ג* (ציור* מוחי* גשמי*)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 21:35 |
|
| |
אליקים7241,
האם לדעתך תפוחים נופלים על פי חוקיות?
(לדעת משהו נכון באופן מוחלט אי אפשר).
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 21:43 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
תפוחים נפלו בגלל שהיה conceiver .
|
|
איך אתה מתאר לך את הconceiver?
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 21:47 |
|
| |
ינוח
אני מאמין באלוקים מסיבות אינטואיטיביות. אני גם מאמין בחוקיות מסיבות אינטואיטיביות. אני מאמין בכל דבר רוחני מסיבות אינטואיטיביות. כל שאני אומר הוא, שהאינטואיציות האלו אינם מעוגנות בהוכחה מהותית. [למעשה, אני מאמין שזה ההבדל בין התורה לחכמת יוון, אבל זה כבר נושא בפני עצמו.] אם אתה מתחיל בשאלה "אולי זה רק ציור מוחי גשמי", תוכל להחיל את השאלה הזאת על כל דבר שאביא לך, מכיוון שאינך יכול לחוש דבר שנמצא מחוצה לך ללא התחושה שיש לך "אני" שחש (הרי ה"אני" תמיד קודם ל"תחושה"), וכמו שכתב שלישישי בצורה כנראה ברורה יותר. הדרך היחידה להפסיק את שרשרת השאלות של ציור מוחי גשמי, הוא ע"י האמונה=אינטואיציה.
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 16/12/2015 21:48:34
|
|
|
|
|