|
|
| נשלח ב-1/1/2016 11:44 |
|
| |
שלישישי
אני מאמין שכל הדברים קיימים כפי שאנו תופסים אותם. אני כופר בדעה שהכל "ציור מוחי גשמי". גם אילו נניח שהכל ציור מוחי גשמי - אין לזה שום נפק"מ. ואם מישהו חושב שיש לזה נפק"מ (ובהנחה שאין לו הוכחה לזה) - הייתי מניח שיש לו "ציור מוחי גשמי" די מוטעה לגבי ההתנהלות הנכונה בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2016 12:03 |
|
| |
אליקים, כנראה שלא הבנת אותי. ההתחלה היא בכך שיש להבין שכדי שנוכל "לתפוס מציאות" אנו זקוקים לאמצעי כלשהו. האמצעי היחיד שמאפשר "לתפוס את המציאות" היא "המודעות". בלי "מודעות" אין מציאות. כשאתה רואה שיש חוק שאומר שאם מחממים עופרת מוצקה היא הופכת לנוזלית, צריך להבין שחוק כזה אין לו קיום בלי שיהיה מי שמודע לכך שאם מחממים עופרת מוצקה היא הופכת לנוזלית. אם מישהו מכיר "חוק" שאין מי שמודע אליו, אשמח מאד לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2016 22:35 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | א-ב. האם נקודה גיאומטרית אינה רוחנית? |
|
מה שיש לו מיקום (גם אם הוא שואף לאפס), נקודת ציון, הוא גשמי כי נתפס בחושים (גבול נתפס בחושים).
***ג. אתה מוזמן לפתוח את האשכול.*** תודה. אם נגיע לסיכום בדבר בסיסי, אולי יהיה במה "להודות".
|
|
| נשלח ב-4/1/2016 18:06 |
|
| |
ינוח לנקודה גיאומטרית אין מיקום. המיקום של הנקודה הגיאומטרית - משמעותו האמיתי היא בדיוק כמו ה"מיקום" המשתנה של התפוח הנופל שעל פיו אתה קובע את החוק. וכבר כתבתי על כך קודם.
" ***ג. אתה מוזמן לפתוח את האשכול.*** תודה. אם נגיע לסיכום בדבר בסיסי, אולי יהיה במה "להודות". " אינני יודע מי ביקש ממי להודות במה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2016 18:07 |
|
| |
טוב להודות לה'
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2016 23:59 |
|
| |
אליקים7241,
לכל נקודה יש קואורדינאטות בכל רגע.
***המיקום של הנקודה הגיאומטרית - משמעותו האמיתי היא בדיוק כמו ה"מיקום" המשתנה של התפוח הנופל שעל פיו אתה קובע את החוק. וכבר כתבתי על כך קודם.***
וה"מיקום" הזה המשתנה נתפס בחושים, גם לאייזק ניוטון גם לך.
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 11:56 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
וה"מיקום" הזה המשתנה נתפס בחושים, גם לאייזק ניוטון גם לך. _________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
כשאתה חולם שהנמר רודף אחריך או שמלכת אנגליה מדברת איתך, באיזה חושים אתה "תופס" את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 16:14 |
|
| |
ינוח
לגבי הקואורדינטות כבר הסברתי לעיל, ואינני מתכוון לחזור על כך שוב.
לגבי "וה"מיקום" הזה המשתנה נתפס בחושים, גם לאייזק ניוטון גם לך." - זה בדיוק מה שאמרתי. מאחר והמיקום נתפס בחושים, גם החוק נתפס בחושים. כי אין משמעות לחוק מעבר לכך שאתה/אייזיק ניוטון/מי שלא יהיה - ראה תפוחים נופלים. כך שהחוק מבוסס, לפי שיטת הצמ"ג (ציורים מוחיים גשמיים), רקעל הנתפס בחושים, כלומר על דברים גשמיים לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 16:24 |
|
| |
"לנקודה ממד 0 - היא חסרת אורך, רוחב ועומק." קישור בקישור תוכל למצוא גם בעיות שעולות בשל עובדה זו מסתבר שבכל זאת אני מבין קצת בגיאומטריה. .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 22:27 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | מאחר והמיקום נתפס בחושים, גם החוק נתפס בחושים. כי אין משמעות לחוק מעבר לכך שאתה/אייזיק ניוטון/מי שלא יהיה - ראה תפוחים נופלים. כך שהחוק מבוסס, לפי שיטת הצמ"ג (ציורים מוחיים גשמיים), רקעל הנתפס בחושים, כלומר על דברים גשמיים לחלוטין. |
|
לא נתפס החוק בחושים, לא קר ולא חם הוא, לא בהיר ולא כהה, ולא רך. חוקיות נתפסת על ידי מחשבה, חושים רק מספקים חומר למחשבה.
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:01 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
כשאתה חולם שהנמר רודף אחריך או שמלכת אנגליה מדברת איתך, באיזה חושים אתה "תופס" את זה? |
|
באותם חושים בערך כמו בהסתכלות על נמר בציור הנייר או שמיעת המלכה ברדיו. במקרה אחד זה ציור נייר, ובמקרה שני זה ציור מוחי. גם מלחין יכול להלחין רק בשמיעה פנימית בהרגשה כמו שומע בחוץ. בטהובן הלחין "לאליזה" כאשר היה חירש.
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 12:07 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
גם מלחין יכול להלחין רק בשמיעה פנימית בהרגשה כמו שומע בחוץ.
|
|
אז אתה מקבל שאנחנו יכולים לשמוע בלי אוזניים ולראות בלי עיניים ? לצורך הדיון נקרא לזה בשם כולל "דמיון".
אם הנמר נראה ומרגיש לנו אמיתי ...
איך אתה יכול להבחין בין "דמיון" ל"מציאות"?
או ש"המציאות" ו"הדמיון" גשמיים באותה מידה. או שה"מציאות" ו"הדמיון" דמיוניים באותה מידה. (ויש עוד שתי אפשרויות)
לכן, עד שלא תציע דרך ברורה להבחין בין "מציאות" ל"דמיון", הדיון על גשמי/רוחני יהיה חסר בסיס. בקיצור, אתה צריך להראות שהמוח שלנו הוא אכן גשמי ולא דמיוני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 12:31 |
|
| |
כל תאר שאדם נותן לאלוקיטם הוא נכון.. ה' נתן את הכח לאדם לקרא בשמות ובתארים
בראשית פרק ב
יָּבֵא אֶל הָאָדָם לִרְאוֹת מַה יִּקְרָא לוֹ וְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָא לוֹ הָאָדָם נֶפֶשׁ חַיָּה הוּא שְׁמוֹ:
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2016 10:35 |
|
| |
ינוח
אם כן, לא החוק הוא הרוחני אלא המחשבה. גם כאשר אני יושב ומדמיין את קיוומ של שולחן, מבלי לחוש אותו באחד מהחושים - לדבריך גם זה רוחני (ואני מסכים). החוק הוא פשוט דבר שקשה להסבירו ללא עירוב המחשבה. אבל האמת היא שגם החוק עצמו עשוי להיחשב כנתפס בחושים - אתה מבין את החוק רק ע"י חזרת אותה חוויה גשמית כמה פעמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2016 11:13 |
|
| |
ירוחם ע' קסוטו על אתר, ונראה שדבריו נכונים, שדבר זה רק בנפש חיה. לדברים אחרים אלוקים עצמו קרא בשם.
|
|
|
|
|