|
|
| נשלח ב-1/12/2015 17:13 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | נו כבר ווקשע תתחתני! \ מתגרשת?בחפיף אחותי ..
סליחה מראש על החפירה.. לעצלנים ביננו יש סיכום בסוף. זמן קריאה:2-3 דקות.
לחיצה על הרקורד,מחברת לסיכום,ועט פרקר חדש..נשענתי על עציץ מזדמן שעמד פינת הסופגנייה צומת המשקאות החמים
וחיכיתי למרצה שתפתח את פיה ואתחיל סופסוף במטרה שאליה הוזמנתי. סקרתי בעיניי את הסביבה.. לערך עשרים בנות דור האייפון (16-18) ישבו להן וסקרו אחת את הפראנץ' של השניה או שעסקו בלקיחת סלפי לוהט.
הצעת עבודה מרתקת נחה עלי ביום שלישי שעבר. שיחת טלפון מאישה "מעריצה" של הכתיבה המוזרה שלי מעוניינת שאצטרף לסמינר/מרתון המפגשים שהן עורכות ואסכם לגיליון את הנאמר כך שהמצטרפות יוכלו לשמור את אוצרות גרונם של המרצות לחיים ולא לשכח את שנאמר.. האמת? לא הבנתי מדוע ולמה בשנת 2015 עדיין עוסקים בגיליונות ועמודים. אבל הסכום היה נחמד למישהי שלשלם לה על כתיבה זה כגון שישלמו לאדם רגיל לצחצח את שיניו.
סיכום ראשון! פגישה מס' 1: רשמתי כותרת ראשית.. והינה נכנסה לה הגברת המדוברת כולן פרצו בשירת "ימים על ימי מלך תויסיף" (סחטיין על הבחירה יש להן כבוד לבנות.. אני הייתי מהמרת על דודו אהרון או מקסימום דרך השלום..) ניסיתי להסתיר את החיוך ולשחק בתפקיד המבוגר האחראי. כולן התיישבו ואחת תפסה את ההזדמנות שאפאחד לא שולח מבט לכיוון מגש הסופגניות ולקחה לה סופגנייה שתיים..
"בן 18 לחופה!!"-נשמעה קריאה מכיוון "הרבנית" התרגשתי והתחלתי לרשום.. עד ש.. היא התחילה לפטפט.. ולפטפט.. עד שאני לא הייתי שם..החום עלה לי לראש.. ( אני מרוקאית מצד השכנים)
"העיקר שלנו שבאנו לעולם בנות.. זה שנקים בית בישראל! זו המטרה שלנו בחיים! להביא את הילדים ולהיות נשים לתפארת"עד כאן בערך מסכימה איתך.. תמשיכי.
"ולכן בנות..כשזו המטרה שלנו כדאי לנו לדבוק בה.. כי מה לנו לחפש בעיות? לא סתם אמרו חכמים 18 לחופה! וכי דעו לכן בנות שכח האישה יורד עם השנים. ואין מה לעשות גבר שיכול לקחת אישה יבחר ראשית את הצעירה בשנים! שתוכל להוליד לו בנים .. אין מה לחדש שם בחוץ בנות יקרות.. דעו שחיים צעירים כזוג זה דבר מדהים!!!" "כן כן!! אתן לא צריכות לחכות!! אתן יכולות לקבל מתנה ולהינשא מוקדם!! אחרכך רק יהיה קשה יותר ויותר! הרכבת ממשיכה ולא מחכה לאף אחת.. הרמזור מתחלף לו.. מה? אתן לא רוצות להתחתן?? אתן יודעות איזה יופי יש בדבר?" "החובה קיימת! אז מדוע לחכות??להתפנק? לומדים לחיות את זה אחר כך עם השנים! מתרגלים לזה!"
ארבעים בנות קסומות ישבו שם והביטו בה.. מה שעובר להן בראש אני יכולה להגיד על פה.. בשמלה צרפתית לבנה ישובות על כיסא הסלון של מיקי בוגנים מעלות לאינסטה את התמונה המושלמת ומקבלות מאות לייקים ואז נכנס החתן בראד פיט סלאש עוז זהבי בקומבניזם של איציק דדיה. ונועל לה לרגלה נעל מזכוכית והיא מזהירה אותו שהיא צריכה לחזורהביתה לפני 12:00am.
באותה שניה הייתי עצבנית מאיחד ומבויישת מאידח.. מזל לא אמרתי להם את גילי המופלג.. אין ספק שהייתי מכוסה עכשיו בריבה של כל הסופגניות. ומצד שני.. מה זה ? בן 18 לחופה? את יודעת בכלל על מה זה נאמר? העיקר זה להתחתן? סליחה?? איזה עיקר זה???? זה שאין היום לאנשים כלים להתמודד עם ילדים שגדלים מהר ומתחילים לראות עולם.. לא אומר שצריך לשלוח אותם לאבדון לחתן אותם ולהגיד "אני את שלי עשיתי"!!!! ילד כזה שצריך לתפוס אותו בידיים עד שהשם ישלח לו שכל את באה ונותנת לו סקופ "בן 18 לחופה" ??? "חייב להתחתן ?" בנות שהראש שלהן בהיכרות הקצרה שלי איתן והעבר הפלילי שלי לא מדמיינות על לקום בשש בבוקר למרוח סנדוויץ עם גבינהולהכין ארוחה לבעל שיחזור מהלימוד או מהעבודה. הן עכשיו באיי הקאריביים על איזה אופנוע וקוקוס.. אם עכשיו היה מדובר בבחורות שנשארו במסגרת הבית ולא "ניסו" לראות עולם.. ניחא! אבל לא.. עצם הסמינר הזה נתן לי להבין את המצב שהן נמצאות בו.. ילדות קטנות שהראש שלהן עדיין בסרט טורקי אבל הפחד מאמא ואבא לא נותן להן לעשות את רצונם ה"טוב"
תני להן טיפים.. תסבירי מה זה בעצם חתונה לחיים.. אבל להגיד להן לכו תתחתנו? זה ממש לא הפיתרון להוציא מהן את העולם המצויר שהן חיות בו.. רגע.. עוד קצת.. פבולה פבולה..
אבל בא ונגיד את צודקת סבבה? עד.. ששוב מישהי משולחן הכבוד פתחה את פיה.. וגרמה לי לרצות לעזוב את המקום..
"דעו לכן בנות.. שתמיד בחיי נישואין אתן יכולות לקחת את "אופציית הגירושין" "אינכם צריכות לפחד מהמילה הזו.. זה דבר שקורה בימינו.. אם לא הולך לא נורא.. שום דבר לא בכוח.. הינה אני בנות.. נשואה בפעם השלישית ומאושרת! גברים אינם יכולים להחליט לאישה מה טוב לה! גירושין אינו דבר שצריך לפחד ממנו ותמיד צריך לקחת אותו בחשבון!! אישה לא חייבת לסבול שניה!! ולא להוריד בערכה ובחלומותיה!" "אין עניין לעשות מזה עניין!"
זהו ! מהשניה הזו כבר לא נשענתי בניחותא.. כל ההיפראקטיביות שלי נשפכה החוצה והעט המסכן היה הקרבן..
אופציית גירושין? מה זה בלאק פריידי? שני בחצי מחיר?מי את בכלל? מי המטומטם שהביא אותך להרצות בפני בנות מסכנות?
א ו פ צ י י ת ג י ר ו ש י ן ????? מה זו המילה הזו??????? איזה אופציה? אם יש לי אופציה כזו למה בכלל להתחתן??? בשביל מה??? לא מספיק אנשים מתגרשים היום על שטות.. את עוד נותנת להם להרגיש שזה דבר של מה בכך?? לא גברתי!!! זו הזוועה הכי גדולה שיכול ילד לעבור !! (את יודעת מה זה ילד? הדבר הקטן הזה שמסתובב לך בין הרגליים..) או ביננו?? גבר יכול לעבור!!! אבל לא נראה שאכפת לך מהצד השני.. ועזבי חרדי חילוני דרוזי או קווקזי!! כמובן שלאף גבר אין רשות להרים יד או שיש מצבים שהם מסוכנים אז חלילה לא אומרת לסבול או לחיות בעצבות.. ולא! אני לא נכנסת לאף אחד לחיים או מתחילה לשפוט אנשים!
אבל הדור שלנו הוא דור חולה! לא יכול בלי אופטלגין גם אם אין לך כלום.. היום לדור אין כלים להתמודד.. ושאתה בא ואומר "יש אופציה להתגרש אחותי..על הבאבלה!"' אז אנשים יוותרו על חיי הנשואים על דברים של מה בכך!וכן!! אני חיה ונושמת סיפורים 24/7 !!!! אנשים לא מתמודדים אחרי מריבה קטנה.. ישר רצים לפייסבוק הוא עשה לי ככה וככה ואמוג'י בוכה.. ואנשים יפי נפש מראים לה תמונות של אנשים שמחים עם מקל של סלפי. והיא לבד במיטבח מקלפת תפוחי אדמה.. מדמיינת על אותו קוקוס על האופנוע.. ובשם מי את מדברת שגירושין זה דבר של מה בכך? כמובן את מתפרנסת משלושת המסכנים שצעדו איתך לחופה אבל מה איתו? את מודעת מה הוא עובר ??? בקושי כסף לסיגריות השארת לו!! ובטח שהוא אשם!! אלא מי? האישה הקטנה והמסכנה שלא עשתה שום דבר רע בחייה? ברור שהגבר היכה/זילזל/שבר אותה.. אם יגיד הגבר האישה היא זו שהתעללה בי.. ישלחו אותו לבדיקה פסיכיאטרית!! ואיזו אישה תסתכל עליו בכלל?? אמנם זקנה אני מבנות שבט האייפון.. אבל עדיין בעשרים ושתיים שנות חיי.. הצלחתי ללמוד מטעויות של אחרים..
בקיצור.. עכשיו ארבעה ימים אחרי.. עדיין לא מצליחה לחבר שום דבר.. לא יכולה!!! לא הולך לי..;( נראה לי לראשונה פרשתי..
ואולי רגע... אולי הבעיה היא אצלי בכלל? והיא צודקת ?? בדעותיה החדשניות? אולי זה עניין של מה בכך?? להתגרש כי יש יותר טוב בחוץ.. ואולי כדאי להתחתן?? כי העיקר להתחתן!! מה זה חשוב עם מי..
תצילו אותי אנשים.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 10:32 |
|
| |
| ניוטרל כתבה: |  |
| רציף כתבה: |  |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| רגוע222 כתב: |  | מה שתמר אמרה, אסור לתת לאישה הזו להופיע בפני בנות, בטח לא בנות בגיל הזה שמושפעות מכל אמירה של דמות ולעיתים יהיה מאוחר לשנות אצלם את הגישה בגיל מאוחר יותר. צודק..רק תן דעתך לנושא...אצל מי הטעות בחשיבה כי למרות הכל יש לה "תובנות חיים" תרתי משמע..ובהקשר לגדזילה..אתה מכיר את הזאנר של העבודה הזו..לא כל יום נותנים לך לסקר רק מלכות יופי:)))לפעמים יש עניינים פחות הצד האהוב שלך..אבל בשביל להתקדם חייב להתחיל איפהשהוא..על המזל שלי..נפלתי על שרק..
אוקי, לגופו של עניין: נישואין צעירים לא נכונים מכמה סיבות וזה לא המקום לפרטן. אך קודם לכן צריך להפריד, לא דומה בחור צעיר שמתחתן ובחורה צעירה שמתחתנת. בחור צעיר שמתחתן, פחות מומלץ, מאחר והוא צריך להיכנס בבת אחת מחיי הוללות ללא שום מחוייבות (גם בהיבט הכלכלי) לניהול חיי נישואין עם אינסוף מחויבויות ולכן תמיד זה לא מומלץ אלא אם הבחור בוגר ברמה חריגה. בדרך כלל אלו שממליצים להם להתחתן, הם 'פרפרים' ככה שזה שבכל מקרה עדיף להימנע.
לגבי בחורה זה תלוי. עקרונית אין בעיה, כי הבחורה לא צריכה להיות בוגרת בשביל חיי נישואין, אלא היא צריכה להיות בעיקר כפופה לבעל שהוא זה שינהל את הבית. ולפני שהפמיניסטיות קמות עליי, אסביר: יש בעולם 2 סוגי בחורות, יש דעתניות שתמיד יהיו אופוזיציה לכל מי שינהל עמן ויכוח. ויש ממושמעות, יותר כנועות ויותר עדינות, כמו רוב הבנות. אדגיש, *זה לא דבר שלילי* ככה רוב הבנות, בטח בציבור החרדי.
לענייננו, אם הבחורה צעירה ודעתנית, היא תתערב בניהול הבית, וחוות דעתה הצעירה עלולה להיות לרועץ לבני הזוג. אם הבחורה לא דעתנית, הרי שאם נשדך לה בחור בוגר וחכם, יהיה כאן שידוך נפלא למרות שהיא רק בת 18, בגלל שמי שינהל את הבית זה הבעל.
לגבי האמירות של המורה, אין חולק שצריך להרחיק אותה מהבנות. הנזק שהיא גורמת הוא בל יתואר. בשנים אלו נבנית אישיותן של הבנות ודברים שנחרטים להם בשנים הללו, לא במהרה נמחקים. אגב, זה נכון לגבי בנות, לא לגבי בנים. גברים בונים את אישיותם בעצמם. ברור שיש השפעה של מוסד לימודים וכדו, אבל זה מגיע בשלב הרבה יותר מוקדם. בגיל ה'טיפש עשרה' אין עם מי לדבר אצל גברים, המרדנות טבועה בדמם גם אם הם לכאורה צדיקים ולא בעיתיים, אבל זה נושא לפוסט אחר.. |
| היו שם 20 בנות לערך.. כל אחת חוץ ממני בעלת 2 עיניים.. רציתי לחשוב חוץ לקופסא ובמקום 20 זוגות עיניים רשמתי 40 עיניים נוצצות..:) אל תכניס לי לפה מילים שלא אמרתי ;)ובהקשר למה שאמרת.. אתה צודק אבל עדיין.. היום כמו שיש קורס נהיגה ככה צריך קורס להקמת בית בישראל.. לבדוק אם יש לה את הקישורים להחזיק את הדבר הזה..ולא! בימיינו אמנם אנחנו משוכללים ומתקדמים וכזה... אבל כל מה שקשור בהקמת בית זוגיות וגידול ילדים... אנחנו בדיליי... ובטח היום עם כל מה שמראים לנו בדוסינט..;))))קשה לי לראות בחורה בשנות העשרה שרק קנו לה אייפון וישר אומרים לה חתונה... |
|
סליחה, יש שיעורים כאלה ואחרים, וגם ספרים והרצאות בכל מיני פלטפורמות שהמון המון בנות ובנים מתוודעים אליהם,
ויש אצל החרדים הדרכה פרטנית מעולה לפני הנישואין
|
|
פחחחחחחחח....
|
|
אז שוב, כמו בהרבה דברים, אם אתה אחראי ורציני אתה דואג לעצמך ולילדים שלך. והרוב הגדול מקבל הדרכה והדרכה טובה עד מעולה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 10:48 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | tamar8 כתבה: |  | אין לי תשובה ממש מוחלטת עבורך, מכיון, שאם הגיל, באים הוויתורים, שלפעמים הם כואבים מאד, אז, האם אני רוצה להתחתן בכל מחיר?
אני רוצה להתחתן נקודה. כל מחיר זה דבר מאד אינדודואלי, אצל אחת זה גם במחיר של להינשא לקרח, שמן, ננס, עם גיבנת , ולא חכם ואצל השניה זה לא! (וכמובן שזה בהגזמה, יש דברים מהותיים יותר, ממראה...) אני יכולה לשפוט? ממש לא! מכיון שאצל כל אדם בריא בנפשו, יש את הרצון בשיתוף לאהוב ולהיות נאהב. אצל אחת הרצון גובר על עקרונות מסוימים ואצל האחרת, התנאים לא יתקימו, בלי העקרונות. אני מניחה שבגיל מסוים אנשים עושים ויעשו פשרות למען האידאל הזה. עד כמה להרחיק לכת...? כל עוד ההגיון סובל את העניין, להינשא רק די להינשא, ואז אח"כ להתגרש? לצאת מבור כדי לקפוץ לבור עמוק יותר? אין הגיון עקום, מטופש וחסר תכלית מזה.. המילה מופרך מסמיקה לעומת זה... |
|
מי מתחתנת כדי להתגרש, מי ? את מחפשת הוכחות שמשהו דפוק במגזר החרדי, והנה מצאת ! כמה ציטוטים לא מדויקים ששאנלוש כתבה ! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
היי רציף,
מכייון שהבנה זה לא צד חזק שלי, משהוא מולד ודי גנטי לצערי, אשמח מאד מאד לשמוע איזה הוכחות אני מחפשת, ומה לא עלינו מצאתי, מכיון שאני כזו מטומטמת, וגם אין לי כח לצטט אותך שוב, ההודעה הבאה שלך, מכלילה את שאנל יחד איתי, מה היא עשתה לך, שאתה מכליל אותה איתי. אההה ומאיזה אמת אנחנו מנסות לסטות?
אגב, וממש ממש לא קשור, לא זכור לי שאני או שאנל, כתבנו שלא מומלץ לשאול רבנים, והכללנו אותם יחד עם קוראים בקפה או בקלפים..., ועוד כל מיני פנינים, שאתה יכול לצטט את עצמך בעצמך מהאשכול הסמוך... אז או שתענה לגופם של דברים, או שתכתוב תגובות אחרות בחרוזים..אבל בלי לחפש את עומק הכוונת הנסתרות שעומדות מאחורי הדברים..
|
|
בגדול התשובה היא ככה : שאנל, מצטטת דברים לא מדויקים על איזה מורה שאמרה משהו, עובדה שהיא אמרה דבר והיפוכו, באשכול הפותח היא מצטטת את המורה שהיא הסבירה את העניין של : למה להתחתן מוקדם/בזמן, ובהמשך שאנלוש כותבת שהמורה לא הסבירה. ובכלל, לא ברור כלל מה המורה התכוונה . ואז תמר קופצת על המציאה לרכל על המגזר החרדי בדברים שאין להם שחר, אף אחד לא מציעה לך להתחתן על מנת להתגרש ! מה שקרה, שהאשכול הזה הפך לשיחת קישקוש. אני לא מאשים אותך, אני מחבב את כולם כאן, אני מציב לך מראה . אגב, אין שום בעיה לבקר את הנוהג של ; שאלת רב . אדרבה, חשוב להדגיש שהנוהג הזה יש בו פגמים . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 11:01 |
|
| |
| רגוע222 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
| רגוע222 כתב: |  | | מה שתמר אמרה, אסור לתת לאישה הזו להופיע בפני בנות, בטח לא בנות בגיל הזה שמושפעות מכל אמירה של דמות ולעיתים יהיה מאוחר לשנות אצלם את הגישה בגיל מאוחר יותר. צודק..רק תן דעתך לנושא...אצל מי הטעות בחשיבה כי למרות הכל יש לה "תובנות חיים" תרתי משמע..ובהקשר לגדזילה..אתה מכיר את הזאנר של העבודה הזו..לא כל יום נותנים לך לסקר רק מלכות יופי:)))לפעמים יש עניינים פחות הצד האהוב שלך..אבל בשביל להתקדם חייב להתחיל איפהשהוא..על המזל שלי..נפלתי על שרק..אוקי, לגופו של עניין: נישואין צעירים לא נכונים מכמה סיבות וזה לא המקום לפרטן. אך קודם לכן צריך להפריד, לא דומה בחור צעיר שמתחתן ובחורה צעירה שמתחתנת. בחור צעיר שמתחתן, פחות מומלץ, מאחר והוא צריך להיכנס בבת אחת מחיי הוללות ללא שום מחוייבות (גם בהיבט הכלכלי) לניהול חיי נישואין עם אינסוף מחויבויות ולכן תמיד זה לא מומלץ אלא אם הבחור בוגר ברמה חריגה. בדרך כלל אלו שממליצים להם להתחתן, הם 'פרפרים' ככה שזה שבכל מקרה עדיף להימנע. לגבי בחורה זה תלוי. עקרונית אין בעיה, כי הבחורה לא צריכה להיות בוגרת בשביל חיי נישואין, אלא היא צריכה להיות בעיקר כפופה לבעל שהוא זה שינהל את הבית. ולפני שהפמיניסטיות קמות עליי, אסביר: יש בעולם 2 סוגי בחורות, יש דעתניות שתמיד יהיו אופוזיציה לכל מי שינהל עמן ויכוח. ויש ממושמעות, יותר כנועות ויותר עדינות, כמו רוב הבנות. אדגיש, *זה לא דבר שלילי* ככה רוב הבנות, בטח בציבור החרדי. לענייננו, אם הבחורה צעירה ודעתנית, היא תתערב בניהול הבית, וחוות דעתה הצעירה עלולה להיות לרועץ לבני הזוג. אם הבחורה לא דעתנית, הרי שאם נשדך לה בחור בוגר וחכם, יהיה כאן שידוך נפלא למרות שהיא רק בת 18, בגלל שמי שינהל את הבית זה הבעל. לגבי האמירות של המורה, אין חולק שצריך להרחיק אותה מהבנות. הנזק שהיא גורמת הוא בל יתואר. בשנים אלו נבנית אישיותן של הבנות ודברים שנחרטים להם בשנים הללו, לא במהרה נמחקים. אגב, זה נכון לגבי בנות, לא לגבי בנים. גברים בונים את אישיותם בעצמם. ברור שיש השפעה של מוסד לימודים וכדו, אבל זה מגיע בשלב הרבה יותר מוקדם. בגיל ה'טיפש עשרה' אין עם מי לדבר אצל גברים, המרדנות טבועה בדמם גם אם הם לכאורה צדיקים ולא בעיתיים, אבל זה נושא לפוסט אחר.. |
| היו שם 20 בנות לערך.. כל אחת חוץ ממני בעלת 2 עיניים.. רציתי לחשוב חוץ לקופסא ובמקום 20 זוגות עיניים רשמתי 40 עיניים נוצצות..:) אל תכניס לי לפה מילים שלא אמרתי ;)ובהקשר למה שאמרת.. אתה צודק אבל עדיין.. היום כמו שיש קורס נהיגה ככה צריך קורס להקמת בית בישראל.. לבדוק אם יש לה את הקישורים להחזיק את הדבר הזה..ולא! בימיינו אמנם אנחנו משוכללים ומתקדמים וכזה... אבל כל מה שקשור בהקמת בית זוגיות וגידול ילדים... אנחנו בדיליי... ובטח היום עם כל מה שמראים לנו בדוסינט..;))))קשה לי לראות בחורה בשנות העשרה שרק קנו לה אייפון וישר אומרים לה חתונה... |
|
סליחה, יש שיעורים כאלה ואחרים, וגם ספרים והרצאות בכל מיני פלטפורמות שהמון המון בנות ובנים מתוודעים אליהם, ויש אצל החרדים הדרכה פרטנית מעולה לפני הנישואין נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם הבנתי אותך נכון, אז אתה טוען שיש שיעורים להתנהלות כלכלית. אכן, יש. אבל יש לך מושג כמה אחוזים מהציבור משתתפים בהם? אחוזים בודדים!!! כמו שכל חתן וכלה הולכים להדרכה זוגית לפני החתונה ובלי זה אין להם כלים לחיי אישות, כך גם זה צריך להיות בכלכלה. אממה, לא עושים את זה. בטח לא בישיבות הליטאיות ההארדקור שכל מה שמריח כלכלה ואפשרות פרנסה בעתיד, מוחרם לאלתר.
|
|
התנהלות כלכלית זה נושא חדש שמתפתח יפה לאחרונה. יש נושא אחר, שאצל הציבור הליטאי ההקרבה על התורה היא ביתר שאת, ובוודאי שחובה על האיש לפרנס בסופו של דבר. ועדיין, זה לא בהכרח שהם חיים במצוקה, יש דרכים רבות להתפרנס, וודאי שדואגים לרכישת מקצוע אם בקודש, ואם בחול. מה עושים בכוילל נראה לך ? יש גם פנאי לתכנן עניינים, להרשם לקורסים, לעשות עסקים מעולים.. והכי חשוב, אנחנו צועדים לאור הדרכת רבותינו, שאלמלא הם, יתכן מאוד שלא היה נשאר כאן כמעט יהודים יראי שמיים, ואתה מדבר על הערך של חיים נוחים ומפנקים, זה גם חשוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 11:30 |
|
| |
הפוסט מרגש וכואב כאחת...
עברתי על התגובות באופן כללי ואשתדל להקיף את הנקודות בתמצות.
(הדברים תקפים לכל המינים, בין מבחינת המרצים/ות ובין מבחינת השומעים/ות, והניסוח הוא רק בגלל שהפוסט מדבר על מקרה של נשים בשני צדי המתרס)
לגבי הנישואין בגיל 18:
דבר ראשון זה הלכה מפורשת במשנה שאין עליה חולק, אז מי אנחנו שנביע דעתנו.
שנית, המשנה כותבת את זה לשני המינים למרות השימוש בלשון זכר, כך לכאורה מפשטות הבנת דברי המפרשים.
שלישית, למרות הדעות השונות באשכול, אני חולק, ואנמק: הדבר בהחלט נכון גם לזמנינו אנו, ומקבל משנה תוקף לדעתי כשמדובר בבנות ובנים מהסוג שציינת (יש לי הכירות עמוקה בתחום), כמובן כשיש בשלות ובגרות למהלך ולו כדי למסד אותם למסגרת מחייבת באין דרך אחרת מחד, ומאידך, סיפוק היצרים המשתוללים - שהרבה פעמים הם אחד הגורמים הדומיננטים בגיל זה לפריקת מחוייבות משפחתית ודתית כאחד - בצורה מותרת ובונה.
לולא חתונה פריקת העול רק מתפתחת, והמציאות מוכיחה שבד"כ הנישואין בגיל מוקדם והמחוייבות המשפחתית מצילה המון.
זה בלי להתייחס לזה שככל שהם יתבגרו הם ייהפכו לבררנים יותר גם בגלל המושגים שהם יקבלו שלא בדרך התורה, בין אם על מראה חיצוני, ובין אם על צורת הזוגיות הכללית והאינטימית כאחד, וד"ל ואכמ"ל, שדברים אלו בד"כ קשה מאד לתקן, והם אלו שבהרבה מאד מקרים גורמים לגירושין בשלבים מאוחרים.
לגבי המרצה הראשונה:
בהחלט היה יאה ומועיל אילו הייתה נותנת עצות והדרכה יותר ממוקדת, לחיים בכלל ולחיי הנישואין בפרט. אם כי אני משער שהיא רצתה להשאר ממוקדת למען מיקוד הבנות בחתירה לנישואין כמטרה בחיים וכאמצעי למצבם...
לגבי המרצה השניה:
יש בדבריה דברי הגיון מצד אחד, הבעיה היא שהדברים נאמרים בריש גלי. ואסביר.
זה נכון שברמה האישית והפרטנית ניתן לומר למישהי שאל לה לחשוש ממהלך של נישואין בגלל הרגשה מוטעית של חוסר בשיקול דעת בנידון, או לחילופין חוסר החלטה לאן רוצים לקחת את החיים בגלל בלבול זמני בעמדה שבה היא ניצבת מבחינה דתית / משפחתית / יצרית / חברתית, כי מקסימום היא תוכל להתגרש. אבל זה רק בגלל שאנו כמבוגרים יודעים שהשידוך שמציעים לה הוא הטוב ביותר בשביל מצבה ואופיה ומתוך אמונה שזה בכלל לא יגיע לזה, כך שזה רק בשביל להרגיע את מצפונה וחששותיה. וגם זה רק אולי אולי אולי.... בגלל הדברים דלהלן בשורות הבאות...
אבל לומר את זה בריש גלי?
זו בושה וחרפה, נאיביות וחוסר מחשבה ושליטה, ובמקרה הספציפי הזה, זה לא שימוש ברקע והנסיון האישי כהוכחה לדעה פסיכולוגית, אלא נסיון להצדקת הדרך שלה.
אני לא נכנס לרקע האישי שלה ומדוע זה קרה ואיך היא הובלה למצב כזה של נישואין בפעם השלישית...
הנקודה הבעייתית היא להתייחס מראש לגירושין כאופציה רשמית ולגיטימית.
גירושין זו אכן אופציה, אבל אופציה של 'אין ברירה' לאחר שנמצאים בסיטואציה כואבת, וגם אז רק לאחר ששוקלים את המחירים הכבדים של אופציה כזו בצורה נבונה ושקולה, אבל להכנס למשהו במודע כי יש כזה מושג גירושין זה עוול לעשות את זה, כל שכן להטיף לזה.
האשה הזו היא קלת דעת, וחוצפה שהובאה בכלל לנאום, ובמיוחד לבנות מהסוג הזה, כי הרי מי יותר מהן יכולה להגיע לזה הרבה יותר מהר מאשר זוגות אחרים, אז מראש לדרבן לזה שזה אופציה??? גועל.
עצם הגירושין כיום:
זה אכן נפוץ מאד כמו שכתבה כבר תמר למעלה.
ועצוב שזה נעשה על ימין ועל שמאל, ולרוב בשביל שטויות.
על קצה המזלג כדוגמא... ניגש אלי יהודי מכובד וביקש ממני עזרה לביתו הנשואה.
לטענתו הזיווג לא עלה יפה (לא אפרט את הנקודות) ושאלתו בנפשו איך ניתן לסייע בהשפעה על הזוג וגם ברמה הטכנית ליצירת גט מהיר.
כן... קראתם נכון... גם בהשפעה על הזוג... מסתבר, שגם הבחורה וגם הבחור לא מעוניינים להתגרש. למרות שצצו אי אלו בעיות, הבחורה טוענת שהיא מסוגלת להתמודד עם זה מחד, ומאידך היא "מעריכה אותו ואוהבת אותו" (ציטוט) והיא מאמינה שבתקופה קצרה הדברים יסתדרו.
על הבחור אין מה לדבר שאינו מעוניין להתגרש.
אני, לא עלה על דעתי לסייע להרס של בית על לא דבר למרות שאותו יהודי הוא ידיד טוב שלי, והתחמקתי ממנו תוך נסיון לשנות את דעתו - נסיון שלא צלח.
הזוג כמובן התגרשו לצערי, על לא דבר!!!
סיפורים על גיטין מיותרים כאלו ואחרים יש למאות, ובאמתחתי מספר מקרים כאלו שאני מכיר היטב.
הסיבה לקלות הדעת בנושא היא לא אחת, חלקם שינויי מגמה חברתית החודרות מחוץ למחנה, האחרת שינויי מגמה מבחינה חוקתית (לא כאן המקום להרחיב), וכמובן ירידת הדורות גם בחשק והרצון להתמודדות. ואפילו לא התחלתי להסביר בנושא.
שורה תחתונה, אם מאמינים בכנות שמה' אשה לאיש, יודעים שהקב"ה מנהיג את העולם, ואם זוג התחתנו, למרות הקשיים אמורים להתמודד, וגירושין, למרות שהיא אופציה שכתובה בתורה, היא האופציה אחרונה בשרשרת.
לדבר על זה בריש גלי כלגיטימי זה פסול, לא בגלל הדחקה חרדית כביכול וטאטוא מתחת לשטיח, אלא בגלל המושג "הלכה ואין מורין כן", לא כל דבר שהוא נכון לפעמים - יש לדבר עליו וכמאמר חז"ל: "אמר רבי חנן בר רבא הכל יודעין כלה למה נכנסה לחופה אלא כל המנבל פיו אפילו חותמין עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה הופכין עליו לרעה" (שבת ל"א ע"א), למרות שזה נכון...
כך גם, לא בנושא גירושין שהעידוד אליו או הבעת תמיכה מתחילה במהלך כזה עוד קודם לנישואין הוא פסול!!!
אישית, הייתי מוותר על העבודה.
לא אתמוך גם לא בעקיפין בחממה המסיתה להתנהלות פסולה בגישה לחיי נישואין.
בהערכה על הפוסט, הדעה, וכו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 16:06 |
|
| |
נועם-ושלום, קבל איקון קד קידה! שאפו ענק! אם כי יש לי עדיין כמה סמני שאלה. אבל אין לי כח להרחיב, כי אני מקטרגת, מרכלת, וקופצת, ומקשקשת על כל הציבור החרדי... לא רוצה להכשיל חלילה אנשים תמימים, צדיקים, ויראי שמיים... יהיה עוד כמה דברים שאני לא מבינה....
אבל תגובתך, כל מילה פנינה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 16:34 |
|
| |
תודה תמר. מעריך. גם לי היה המון מה להרחיב בכל אחד מהסעיפים ותת הסעיפים שכתבתי, אבל עדיין זה לא 'פגישה', ולא שיחה זוגית מעשירה גם אם ישנם חילוקי דעות... :P השתדלתי לתמצת ככל האפשר ועדיין שהמסר יישאר ברור. טנקס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 18:45 |
|
| |
נועם
נועם נועם...איפה היית תגיד עד עכשיו?!
היית חוסך הרבה צרות..;)))
ועכשיו לעניין.. האמת? לא השארת הרבה מקום לשאלות ובהחלט פגעת נכונה בנושא..
אך לי לא הפריע הדיעה שלה.. אבל כמו שלתינוק לא מביאים סטייק (טוב נו חוץ מה גרוזינים..;)) ככה לא התאים הנושא ודרך ההגשה שלו לסוג וגיל הבנות.. וזה מה שיזעזע אותי.. כי יש דברים שסוג של אנשים זה יחזק אותם וסוג אחר יחליש אותם!!! לכן לטעמי לא התאים הנושא וצורת ההגשה שלו לסוג הבנות.. בגיל כזה וסוג הבנות צריך לבוא איליהן בעקיפין..(נו אני מומחית בזה..) ! ובהקשר לגירושין... שבהחלט היום זה עניין של פיצוחים וכמה אתה צודק בהקשר לקטע של ׳להזכיר להם שבעצם הם כן יכולים אחד עם השני..׳ (אני אישית מכירה בחורה שהתגרשה אבל
קנאית עדיין לבעלה בצורה מטורפת.. היא לא יכולה לשמוע שהוא יוצא עם מישהי..וכשאני אומרת יאללה תחזרו!
היא לא מוכנה לשמוע אפילו.. (לפעמים קשה להגיד ..טעיתי!!) אבל הדבר הזה שנקרא ״מגיע לי יותר טוב״
לא נותן להם לבדוק את ׳אולי בכל זאת?׳ רק שהטיפשה הזו אמרה ׳אני נשואה שלוש פעמים׳ כאילו לפחות זכתה שלוש פעמים במדליית זהב באולימפידה.. שאני זוכרת עוד היותי קטנה שסיפרו בבצפר שמורה אחת התגרשה..
הלכתי בשקט לחדר מורות להסתכל עליה ולחפש את הפנס בעיין..:)(סיפור אמיתי ) לכן צר לי שמדברים על נושא
כזו בכזו קלילות.. ולא! אל תגיד לי זה דבר קליל.. כי זה לא!! אמנם קורה ויכול לקראת לכל אחד ויש מקרים שחייב!
אך לעולם לא אסתכל על זה כעניין של מה בכך... או בתור אופציה..(מה זה הסכם ממון?)
ובהקשר לעבודה .. לא נעים לי לספר.. אבל העיפו אותי משם.. בנזיפה שסמכו עלי ולא עמדתי במטלה..
(לא הגשתי את הסיכום הראשון לעורכת בזמן כי לא היה לי אותו באמת .. ולא ! זה לא עניין של עצלנות..)
קצת פדיחות והרגשת פארש.. אבל מקווה שיהיה בסדר..למרות שמרגישה מעט אשמה.. לא אוהבת לא לעמוד במילה שלי.. אבל גם הם לא עמדו במילה שלהם שאמרו שזה ברמה גבוהה..(השאלה שלי מאיפה התחילו לספור את הרמה..זתומרת מאיזה מינוס..;))כבר בחלומות שלי אני באה איליהם והופכת להם שולחנות וצועקת ״איים קוויט!!״
ואז השם רצה לעשות בדיחה למלאכים .. והיא התקשרה לבשר לי שאני בחורה בלי מילה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 18:46 |
|
| |
נועם _ושלום גוף תגובתי נכתבה בציניות, שלא הייתה מיועדת אליך. הייתי רוצה להרחיב, אבל כנראה שהקונסטלציה פה לא מאפשרת זאת..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 19:06 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | נועם _ושלום
גוף תגובתי נכתבה בציניות, שלא הייתה מיועדת אליך.
הייתי רוצה להרחיב,
אבל כנראה שהקונסטלציה פה לא מאפשרת זאת..:) |
|
עכשיו זה בהחלט מובן יותר...:) :P
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 19:26 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | נועם נועם...איפה היית תגיד עד עכשיו?! היית חוסך הרבה צרות..;))) ועכשיו לעניין.. האמת? לא השארת הרבה מקום לשאלות ובהחלט פגעת נכונה בנושא.. אך לי לא הפריע הדיעה שלה.. אבל כמו שלתינוק לא מביאים סטייק (טוב נו חוץ מה גרוזינים..;)) ככה לא התאים הנושא ודרך ההגשה שלו לסוג וגיל הבנות.. וזה מה שיזעזע אותי.. כי יש דברים שסוג של אנשים זה יחזק אותם וסוג אחר יחליש אותם!!! לכן לטעמי לא התאים הנושא וצורת ההגשה שלו לסוג הבנות.. בגיל כזה וסוג הבנות צריך לבוא איליהן בעקיפין..(נו אני מומחית בזה..) ! ובהקשר לגירושין... שבהחלט היום זה עניין של פיצוחים וכמה אתה צודק בהקשר לקטע של ׳להזכיר להם שבעצם הם כן יכולים אחד עם השני..׳ (אני אישית מכירה בחורה שהתגרשה אבל קנאית עדיין לבעלה בצורה מטורפת.. היא לא יכולה לשמוע שהוא יוצא עם מישהי..וכשאני אומרת יאללה תחזרו! היא לא מוכנה לשמוע אפילו.. (לפעמים קשה להגיד ..טעיתי!!) אבל הדבר הזה שנקרא ״מגיע לי יותר טוב״ לא נותן להם לבדוק את ׳אולי בכל זאת?׳ רק שהטיפשה הזו אמרה ׳אני נשואה שלוש פעמים׳ כאילו לפחות זכתה שלוש פעמים במדליית זהב באולימפידה.. שאני זוכרת עוד היותי קטנה שסיפרו בבצפר שמורה אחת התגרשה.. הלכתי בשקט לחדר מורות להסתכל עליה ולחפש את הפנס בעיין..:)(סיפור אמיתי ) לכן צר לי שמדברים על נושא כזו בכזו קלילות.. ולא! אל תגיד לי זה דבר קליל.. כי זה לא!! אמנם קורה ויכול לקראת לכל אחד ויש מקרים שחייב! אך לעולם לא אסתכל על זה כעניין של מה בכך... או בתור אופציה..(מה זה הסכם ממון?) ובהקשר לעבודה .. לא נעים לי לספר.. אבל העיפו אותי משם.. בנזיפה שסמכו עלי ולא עמדתי במטלה.. (לא הגשתי את הסיכום הראשון לעורכת בזמן כי לא היה לי אותו באמת .. ולא ! זה לא עניין של עצלנות..) קצת פדיחות והרגשת פארש.. אבל מקווה שיהיה בסדר..למרות שמרגישה מעט אשמה.. לא אוהבת לא לעמוד במילה שלי.. אבל גם הם לא עמדו במילה שלהם שאמרו שזה ברמה גבוהה..(השאלה שלי מאיפה התחילו לספור את הרמה..זתומרת מאיזה מינוס..;))כבר בחלומות שלי אני באה איליהם והופכת להם שולחנות וצועקת ״איים קוויט!!״ ואז השם רצה לעשות בדיחה למלאכים .. והיא התקשרה לבשר לי שאני בחורה בלי מילה |
|
מי שבאמת מחפש אותי, יודע איך לתפוס אותי...
את הפוינט שלך הבנתי והשתדלתי להקיף את דעתי לגבי כל המכלול שהעלית. בין בייחס למרצה ובין בייחס לנושא הגירושין.
לא אהבתי את הכללת הגרוזינים מבחינת העדה, כי יש בהם ממש מקסימים, הגם שאני מכיר גם כאלו שהם ממש גרועים.. (אייקון של סותם את הפה)
סיפורים על גירושין יש לי מפה ועד מוסקבה... על משחקי אגו שהובילו לגירושין, התערבות של אנשים בחיי הנישואין, כבוד המשפחה (של ההורים), פנטזיות של נושרים/ות שלא התממשו, ועוד ועוד...
השורה התחתונה היא שברוב מוחץ של המקרים זה היה מיותר, ואני לוקח את זה על כתפיי (וכבר לקחתי בעבר...).
הסכם ממון? שני צדדים למטבע. הדבר פחות קיים בציבור החרדי, וחילוקי הדעות עליו קיימות גם בציבור החילוני.
בזמנו יצא לי לגשר בין שני בני זוג ממשפחות אמידות מאד בציבור החילוני בעניין, כשלפני החתונה הורי הבעל פחדו מסחיטה מצד האשה, והאשה טענה לחוסר אמון בעשיית הסכם שכזה.
לא היה הסכם בסוף.
אני שמח שאין לך את העבודה הזו.
חכם עדיף מנביא (תרתי משמע, מי שיבין את ה'תרתי', יבין מדוע זו לא התנשאות...)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 02/12/2015 19:27:05
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 20:29 |
|
| |
| ניוטרל כתבה: |  |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| רגוע222 כתב: |  | מה שתמר אמרה, אסור לתת לאישה הזו להופיע בפני בנות, בטח לא בנות בגיל הזה שמושפעות מכל אמירה של דמות ולעיתים יהיה מאוחר לשנות אצלם את הגישה בגיל מאוחר יותר. צודק..רק תן דעתך לנושא...אצל מי הטעות בחשיבה כי למרות הכל יש לה "תובנות חיים" תרתי משמע..ובהקשר לגדזילה..אתה מכיר את הזאנר של העבודה הזו..לא כל יום נותנים לך לסקר רק מלכות יופי:)))לפעמים יש עניינים פחות הצד האהוב שלך..אבל בשביל להתקדם חייב להתחיל איפהשהוא..על המזל שלי..נפלתי על שרק..
אוקי, לגופו של עניין: נישואין צעירים לא נכונים מכמה סיבות וזה לא המקום לפרטן. אך קודם לכן צריך להפריד, לא דומה בחור צעיר שמתחתן ובחורה צעירה שמתחתנת. בחור צעיר שמתחתן, פחות מומלץ, מאחר והוא צריך להיכנס בבת אחת מחיי הוללות ללא שום מחוייבות (גם בהיבט הכלכלי) לניהול חיי נישואין עם אינסוף מחויבויות ולכן תמיד זה לא מומלץ אלא אם הבחור בוגר ברמה חריגה. בדרך כלל אלו שממליצים להם להתחתן, הם 'פרפרים' ככה שזה שבכל מקרה עדיף להימנע.
לגבי בחורה זה תלוי. עקרונית אין בעיה, כי הבחורה לא צריכה להיות בוגרת בשביל חיי נישואין, אלא היא צריכה להיות בעיקר כפופה לבעל שהוא זה שינהל את הבית. ולפני שהפמיניסטיות קמות עליי, אסביר: יש בעולם 2 סוגי בחורות, יש דעתניות שתמיד יהיו אופוזיציה לכל מי שינהל עמן ויכוח. ויש ממושמעות, יותר כנועות ויותר עדינות, כמו רוב הבנות. אדגיש, *זה לא דבר שלילי* ככה רוב הבנות, בטח בציבור החרדי.
לענייננו, אם הבחורה צעירה ודעתנית, היא תתערב בניהול הבית, וחוות דעתה הצעירה עלולה להיות לרועץ לבני הזוג. אם הבחורה לא דעתנית, הרי שאם נשדך לה בחור בוגר וחכם, יהיה כאן שידוך נפלא למרות שהיא רק בת 18, בגלל שמי שינהל את הבית זה הבעל.
לגבי האמירות של המורה, אין חולק שצריך להרחיק אותה מהבנות. הנזק שהיא גורמת הוא בל יתואר. בשנים אלו נבנית אישיותן של הבנות ודברים שנחרטים להם בשנים הללו, לא במהרה נמחקים. אגב, זה נכון לגבי בנות, לא לגבי בנים. גברים בונים את אישיותם בעצמם. ברור שיש השפעה של מוסד לימודים וכדו, אבל זה מגיע בשלב הרבה יותר מוקדם. בגיל ה'טיפש עשרה' אין עם מי לדבר אצל גברים, המרדנות טבועה בדמם גם אם הם לכאורה צדיקים ולא בעיתיים, אבל זה נושא לפוסט אחר.. |
|
סליחה, יש שיעורים כאלה ואחרים, וגם ספרים והרצאות בכל מיני פלטפורמות שהמון המון בנות ובנים מתוודעים אליהם,
ויש אצל החרדים הדרכה פרטנית מעולה לפני הנישואין
|
|
פחחחחחחחח....
|
|
אז שוב, כמו בהרבה דברים, אם אתה אחראי ורציני אתה דואג לעצמך ולילדים שלך.
והרוב הגדול מקבל הדרכה והדרכה טובה עד מעולה
|
|
בטח הדרכה כל כך טובה שאחוזי הגירושין בציבור החרדי הולכים וגדלים! ועוד איזה מדריכים/ות!?! בסגנון של הרעבנית שהתגרשה כמה פעמים!?! אוי ואבוי להדרכה שכזו! ושאנל הפראיירית שתקה לה חלף להקהות את שיניה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2015 09:24 |
|
| |
ראשית כל בהקשר לגרוזינים.. אז מה? ואם אמרתי משהו (שלא נאמר בקטע רע..) זהו זה שולל
את כל העדה הגרוזינית? לא הבנתי את העניין הזה פשוט..הורג אותי האנשים שמזיז להם שאומרים
משהו רע על העדה שלהם.. יש תמנים לארג׳ים ויש גרוזינים קמצנים.. יש מרוקאית קרה ויש פולניה חמה..
(תתפלא) ! היום התבלבלו היוצרות ברוך השם.. ואם כבר ירדתי על גרוזינים.. אז פגעתי במומי.. יש לנו הרבה במשפחה..(זה נשמע כמו מתכון פצצה של דאעש פולני וגרוזיני אבל החוק המרפי עובד פה אחלה..).
שנית בהקשר להסכם ממון.. בא נגיד שלולא בשנות התשעים היה פופולארי ולגיטימי עניין הסכם הממון..
אז יש מצב שלא הייתי באה לעולם הזה אני נגד נגד נגד הדבר הזה ולעולם לא ארצה לחיות בצורה כזו..
זה לא עניין הכסף.. לא צריכה כסף של אף אחד.. ראשית אם אתה אדם מאמין האמן שאלוקים מפרנס
וגם לוקח.. ובקטע הזוגי.. מה לי לחיות עם אדם שלא מאמין בי 100%?? איזה חיים זה? ולא..
לעולם לא היה חסר לי כסף ולא צריכה כסף של אף אדם ברוך השם. אבל החינוך שלי הראה לי ככה
ולולא אבא היה מבקש הסכם ממון מאמא.. הוא היה מקבל 2.5₪ כי זה מה שהיה לה כשעלתה לארץ.
ואמא שלי שווה יותר מכל המיוחסות שהציעו לאבא בזמנו. וד״ל עד כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2015 10:32 |
|
| |
אולי לא התכוונת לקטע רע אבל זה הרגיש כך... בכל מקרה אם לא אז אדרבה... רק ראיתי צורך להאיר על הדברים :)
אישית אני נגד המגדריות שיש אצלנו בנוסף למגזריות, וזה חבל. כי הגם שיש סטיגמות רבות, גם בהקשר למוצא, הן לא תמיד נכונות. מנסיון חברתי עשיר.
באמת מתפלא על השילוב (עד כמה שהוא נכון) ועל התוצאה  ואכמ"ל בעדות. (הזכרתי את זה לאחרונה)
לגבי הסכם ממון לא באתי לדון אישית בייחס למישהו ואני לא יודע אם זה המקום לפרט ולהרחיב כל אחד על מצבו (אם זה אכן נכון...), אבל לגופו של עניין אכן כתבתי את מה שאמרת והרחבת בייחס לאמון בין בני הזוג וכבר כתבתי שלגבי כל אחד מהנושאים שלגביהם התייחסתי, תמצתתי מאד מאד, ואכן זה צד אחד של המטבע.
אמנם, כשיש סיבה לחשוש שמדובר בקשר ממוקד מטרה מבחינה כספית (במקרה שציינתי למעלה בהחלט ניתן היה להבין את האבא כי היו מס' סימנים מחשידים לעניין, אם כי אני סברתי שיש לי סימנים הפוכים ולכן ביקשתי מהורי החתן {שמבוגרים ממני בכמה עשרות שנים} שיוותרו תוך שאני מציין את נימוקיי, ואני שמח שהצלחתי בכך..), ניתן להבין את הצד השני של המטבע.
כמובן שמי שחי עם אמונה, יודע שמה שמיועד לו יקרה, בין מבחינה זוגית, ובין מבחינה כספית, ובין מבחינת הנסיונות בחיים... הנושא הוא רק ההשתדלות.
אמנם בספרים מובא שההשתדלות היא החלק שבו יש לאדם 'חסר' באמונה, וככל שיש לאדם יותר אמונה כך ביכולתו להפחית מעשיית ההשתדלות, אך הנושא הזה כבר ראוי לאשכול בנפרד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2015 17:03 |
|
| |
בכולופן לכאן ולכאן הגישה היתה מעט מעצבנת.. אבל לא חשוב עבר.
כל מה שאמרת בהודעה השניה.. מה אגיד לך.. משתקליד..יא סקאז׳ו амен !
חזרה להודעה שלפני מה נראה לך לא חיפשתי ? פשוט אני מתקשרת כל היום והמזכיר
ולדימיר עונה לי ואומר און זאני און זאני.. אמרתי הוא עסוק כלכך להשכין שלום בעולם..
מי אני הנביאה הדלה תפריע לחכם מבוכריה.. אבל עדיף מאוחר מלעולם לא..
שנית.. חעעעע שמחה שאתה שמח שהלכה העבודה.. אממה ? הכסף הזה אמור היה ללכת
לדמי חנוכה לאחים..מה אני עושה עכשיו? פשוט הכנסות דמי החנוכה שלי הולכים כל ההכנסות קודש..
(ק-ניות ו-מציאת ד-ילים ש-ופינג) אבל ציפור לחשה לי שיש לך איזה קשרים עם חברה ממש עמידים.. שהשכנת להם שלום.. יש מצב אתה מבקש תמלוגים ? עושה לי איזה מגבית וזה? שלישית בהקשר לגרוזינים.. בהחלט יש כמה זוגות במשפחתינו וזה זיווג של שוקו ולחמניה.. רביעית.. זזתי להכין אורז..(מרוב שהשבוע עובר מהר זה כאילו אני חיה מהרתחת מים לאורז להרתחת מים לאורז..;))
|
|
|
|
|