בית פורומים בחדרי חרדים

יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2016 12:00 לינק ישיר 

אשר גולד חושף בפומבי את אופן ההתנהלות של ההיררכיה החרדית.
זה האופן בו מתנהלים דברים בציבור החרדי.
החכמים יבינו ויפנימו בעוד הטיפשים והנוגעים בדבר יעדיפו להתעלם, להכחיש העיקר שהביזנס ימשיך לתפקד.

"הרבה מאוד שנים הפוליטיקאים והעסקונה החרדית בנו פירמידה של שליטה בציבור. בראש הפירמידה עומדים הם עצמם, הם השליטים הכל יכולים של הציבור שלנו, ומתחתם יש קומה שבה נמצאים הרבנים. לצערנו אנחנו ראינו את זה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות באופן בוטה, כיצד העסקנים משפיעים באופן משמעותי על מה הרבנים אומרים ובאמצעות הרבנים הם מכריחים את הציבור לפעול איך שהם רוצים שיפעל. 

"הקומה שמתחת לרבנים שמורה למנהלי מוסדות, ובאמצעות מנהלי המוסדות הם כופים על הציבור שיפעל כפי שהם רוצים. שים לב מה קורה עם אברך שמחליט להצביע למפלגה אחרת, ישר זורקים אותו מהכולל. מנהלי המוסדות הם השוטרים של העסקנים. בקומה התחתונה נמצאים כולנו. לכן מבחינת העסקונה מנהלי המוסדות תמיד בחשיבות לפני כולנו. אם יש אינטרס של מנהלי המוסדות, תמיד זה יגבר על האינטרס הציבורי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 12:08 לינק ישיר 

נפשיהודי כתבה:
יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?

כך הם עושים בקופות הצדקה שמפרנסות את משפחות המקימים

שקר וכזב. עלילה שפלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 12:10 לינק ישיר 

ראשיתחכמה כתב:
נפשיהודי כתבה:
יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?

כך הם עושים בקופות הצדקה שמפרנסות את משפחות המקימים

שקר וכזב. עלילה שפלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

הם עובדים בחינם שם ?
הרי גם מנהלי הסמינרים טוענים שאין אצלהם אפליה או מכסות.
יש היום מישהו שמאמין להם ?
למה אין שקיפות ? דוח"ות כספיים שהציבור ידע לאן הולך כספו .
כל עוד הנתונים מוסתרים זכות הציבור לטעון לשחיתות.
לא מושחת ? תחשוף !

תוקן על ידי נפשיהודי ב- 21/02/2016 12:14:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 12:11 לינק ישיר 

נפשיהודי כתב:
בסדר. כולם הבינו שנפגעת.
אז באיזה קופה אתה עובד, עט_חד?
כמה אתה מקבל בחודש ?
גם אישתך/ביתך/גיסתך עובדת שם ?
האם יש לך קשרי משפחה למנכ"ל הקופה או מי ממנהליה ?
היכן אתה נופש בחודשי הקיץ, בארץ או בחו"ל ובאיזה סדר גודל של מחיר ?
יש לי עוד שאלות, להמשיך ?

תוקן על ידי נפשיהודי ב- 03/12/2015 14:00:05

אני לא עובד באף קופה, אף אחד משפחתי לא עובד באף קופה וב"ה גם לא נזקק (עד כמה שידוע לי) לקופות האלו.
אין לי בעיה עם זה שמנהלי הקופות מתפרנסים מזה, כמו שאין לי בעיה אם הרב פירר היה לוקח לעצמו משכורת של 50,000 ש"ח בחודש.
מה שמעניין זה דבר אחד - האם ע"י הקופות האלו הנזקקים מקבלים יותר כסף ממה שהיו מקבלים ללא הקופות או שלא.
אני חושב שכל אחד מודע לזה שהקופות גרמו למודעות גבוהה בהרבה ממה שהיה קודם של נתינת צדקה (אם הדרכים האלה כשרות או לא זה נושא לדיון אחר) ובפועל להרבה יותר כסף לנזקקים.
זה שמי שדואג לכל זה גוזר לעצמו משכורת שמנה, זה ממש לא מפריע לי, אם זה מה שמדרבן אותו להגדיל יותר את המפעל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 13:02 לינק ישיר 

מכיוון שברור שאף עסקן או מנהל סמינר \קופה לא יעזוב מרצונו את עמדת ההשפעה שלו
אז מה שיקרא זה שיותר ויותר אנשים ירימו את הראש וילכו ללמוד באקדמיה ויתפרנסו ויגדלו ילדים
אבל בד בבד תהיה יותר ויותר הקצנה בצד השני עד שהיו פה 2 ציבורים שונים בשכונות שונות ומוסדות חינוך שונים

ואני לא מדבר על שבבניקים עם כיפה אלא על חרדים יר"ש שבס"ה רוצים להתפרנס או שלא הסתדרו בכולל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 13:15 לינק ישיר 

מואי כתב:
למה כואב?

לפי איך שאתם מתארים הם הצילו את עצמם ואת זרעם מחיי טימטום. חיים שאין עמם עולם הזה וספק אם יש עמם חיי עולם הבא.

אולי כואב הלב שהם לא הפכו לחרדים מזן אחר, ובשביל ההצלה הפסיקו לשמור תורה ומצוות. בשביל זה צריך לחנך שגם יהודים שנוהגים אחרת הם בסדר ואז הם יבחרו.

רוב מוחלט של האנשים המתוארים כאן, רוצים מאד מאד לראות את ילדיהם ילדים חרדים מקוריים, עם פיאות וחן יהודי, ובלי אייפון מסונן או לא. זה המודד האמיתי האם מדובר בדעות או ביצר הרע נטו. ולכן אביב חרדי לא יהיה לעולם. תהיה נשירה וזה טבעי מאד בציבור שגדל כ''כ, ובעולם מלא בטומאה וצרים משתוללים. דרך אגב הנשירה במחוזות בהם אין שליטה לעסקנים וכו' גדולה בהרבה, תפסיקו לטמטם את השכל עם התאוריות המטופשות הללו.
לא שאין מה לתקן בציבוריות שלנו, אך עדיין יש לכל המגזרים מה ללמוד אצלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 13:18 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
אז מה שיקרא זה שיותר ויותר אנשים ירימו את הראש וילכו ללמוד באקדמיה ויתפרנסו ויגדלו ילדים
אבל בד בבד תהיה יותר ויותר הקצנה בצד השני עד שהיו פה 2 ציבורים שונים בשכונות שונות ומוסדות חינוך שונים

ואני לא מדבר על שבבניקים עם כיפה אלא על חרדים יר"ש שבס"ה רוצים להתפרנס או שלא הסתדרו בכולל

זה לא יקרה. זה כבר קורה ויותר מכמה שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 13:29 לינק ישיר 

פלדלפי כתבה:

הסיום הוא אשליה,
כלומר בפועל היוצאים ברובם נוטים לקו השבבניקים מאשר לקו היראי שמיים שעובדים,
וזו הבעיה שהרחוב סוחף,
ראה את הדוגמה שהבאת,
על בחור שהתחתן על דעת להיות בן תורה,
ולאחר מכן שהוא יצא לעבוד,
הוא שכח איך נראה צורת ספר,
ובדורנו צריך להיות מאוד חזקים לא לעבור את השינוי הזה,
והמציאות מראה לצערנו שהרוב (הגדול) לא מספיק חזקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 14:49 לינק ישיר 

yeshivish כתבה:

נפשיהודי כתב:
בסדר. כולם הבינו שנפגעת.
אז באיזה קופה אתה עובד, עט_חד?
כמה אתה מקבל בחודש ?
גם אישתך/ביתך/גיסתך עובדת שם ?
האם יש לך קשרי משפחה למנכ"ל הקופה או מי ממנהליה ?
היכן אתה נופש בחודשי הקיץ, בארץ או בחו"ל ובאיזה סדר גודל של מחיר ?
יש לי עוד שאלות, להמשיך ?

תוקן על ידי נפשיהודי ב- 03/12/2015 14:00:05

אני לא עובד באף קופה, אף אחד משפחתי לא עובד באף קופה וב"ה גם לא נזקק (עד כמה שידוע לי) לקופות האלו.
אין לי בעיה עם זה שמנהלי הקופות מתפרנסים מזה, כמו שאין לי בעיה אם הרב פירר היה לוקח לעצמו משכורת של 50,000 ש"ח בחודש.
מה שמעניין זה דבר אחד - האם ע"י הקופות האלו הנזקקים מקבלים יותר כסף ממה שהיו מקבלים ללא הקופות או שלא.
אני חושב שכל אחד מודע לזה שהקופות גרמו למודעות גבוהה בהרבה ממה שהיה קודם של נתינת צדקה (אם הדרכים האלה כשרות או לא זה נושא לדיון אחר) ובפועל להרבה יותר כסף לנזקקים.
זה שמי שדואג לכל זה גוזר לעצמו משכורת שמנה, זה ממש לא מפריע לי, אם זה מה שמדרבן אותו להגדיל יותר את המפעל הזה.

מה לעשות
שדוד לייב היה גבאי צדקה גדול
וביחס למה שהוא אסף
הוא לקח לעצמו פירורים!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 15:05 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
פלדלפי כתבה:

הסיום הוא אשליה,
וזו הבעיה שהרחוב סוחף,
ראה את הדוגמה שהבאת,

נשלח מהאנדרואיד שלי

מסתבר שאתה ממש לא מכיר את הציבור....
אני שירתתי במסגרת שח"ר ולומד במכללה חרדים ויש סביבי חרדים רבים שבס"ה רוצים להתפרנס ....
המכללות מפוצצות בגברים\ נשים מכל העדות והמגזרים  רבים מהם מגעים עם כובע וחליפה ומגוון הכובעים והחליפות הוא גדול מאוד - חלקם עדיין אברכים וחלקם כבר עובדים אך קובעים עיתים לתורה  ולרבים מהם פלפון כשר  והמכנה המשותף לכולם שהתורה יקרה להם והדבר שהכי רוצים זה שהבן שלהם יהיה גדול בתורה

נכון שרבים מהם רוצים שהילד ילמד גם אנגלית וגם מתמטיקה אבל לא כדי שיצא פרופסור אלא כדי שאם לא יסתדר בכולל יהיה לו בסיס טוב ולא יצטרך להקיז דם כמו אבא שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 15:32 לינק ישיר 

פלדלפי כתבה:

יצחקהספרן כתב:
פלדלפי כתבה:

הסיום הוא אשליה,
וזו הבעיה שהרחוב סוחף,
ראה את הדוגמה שהבאת,

נשלח מהאנדרואיד שלי

מסתבר שאתה ממש לא מכיר את הציבור....
אני שירתתי במסגרת שח"ר ולומד במכללה חרדים ויש סביבי חרדים רבים שבס"ה רוצים להתפרנס ....
המכללות מפוצצות בגברים\ נשים מכל העדות והמגזרים  רבים מהם מגעים עם כובע וחליפה ומגוון הכובעים והחליפות הוא גדול מאוד - חלקם עדיין אברכים וחלקם כבר עובדים אך קובעים עיתים לתורה  ולרבים מהם פלפון כשר  והמכנה המשותף לכולם שהתורה יקרה להם והדבר שהכי רוצים זה שהבן שלהם יהיה גדול בתורה

נכון שרבים מהם רוצים שהילד ילמד גם אנגלית וגם מתמטיקה אבל לא כדי שיצא פרופסור אלא כדי שאם לא יסתדר בכולל יהיה לו בסיס טוב ולא יצטרך להקיז דם כמו אבא שלו

אני מכיר גם מכיר,
ואתן לך דוגמה מהחיים,
אני מכיר מישהו שהיה עתידו להיות מגדולי הפוסקים (ולא אוסיף פרטים כדי לא לעשות האוטינג) ולאחר שיצא לעבוד ויצא ללימודים במכללה חרדית, על אף שהוא עם כל הלבוש ואם פלאפון כשר,
השקפותיו השתנו והוא מעריץ עשרת מונים את המרצים מאשר רבנים ופוסקים גדולים, ונשמעים מפיו ביטויים (לטעמי) על גבול האפיקורסות,
וזאת החל מלימודיו במכללה המתקראת חרדית,
וזה עצוב לראות איך הוא שינה את טעמו,
וגם השפיע את דעותיו הכוזבות על אשתו,
ואני מכיר עוד כאלו,
אבל הוא שהיה בשפיץ וירד לדיותא שפלה,
ממחיש להיכן אפשר להגיע ביציאה ללימודים ואפילו במכללות חרדיות,
כך שאיני מדבר מהרהורי ליבי אלא מהכרותי בדוגמאות חיות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 15:38 לינק ישיר 

תובלקין כתב:

רוב מוחלט של האנשים המתוארים כאן, רוצים מאד מאד לראות את ילדיהם ילדים חרדים מקוריים, עם פיאות וחן יהודי, ובלי אייפון מסונן או לא. זה המודד האמיתי האם מדובר בדעות או ביצר הרע נטו. ולכן אביב חרדי לא יהיה לעולם. תהיה נשירה וזה טבעי מאד בציבור שגדל כ''כ, ובעולם מלא בטומאה וצרים משתוללים. דרך אגב הנשירה במחוזות בהם אין שליטה לעסקנים וכו' גדולה בהרבה, תפסיקו לטמטם את השכל עם התאוריות המטופשות הללו.
לא שאין מה לתקן בציבוריות שלנו, אך עדיין יש לכל המגזרים מה ללמוד אצלינו.

ראשית: "האביב הערבי" לא עשה טוב והאנרכיה הביאה רק טרור. כך שמונח כזה בחברה טוטליטרית הוא מאד מסוכן, וצפיה לזה היא מאד בעיתיית.

כעת לאשליות העולות מהתגובה.

כידוע העגלה החרדית היא עגלה "מלאה" שהולכת ומתמלאת כל הזמן.

המשמעות היא כפולה, מי שבפנים "נחנק" מחד וכח הסחיבה של העגלה לא מחזיק מעמד והיא נאלצת להשתמש בכוחה של העגלה שלטענתם ריקה (אך כמובן שלא לפי בעל העגלה השניה) לצורך גריריתה.

ברגע ששני תהליכים יבשילו, אותם שעל העגלה יחנקו ותקום תנועה לקפוץ החוצה מהעגלה בשביל לנשום אויר מחד ומאידך בעלי העגלה השניה יחליט שהוא לא מעוניין/לא יכול לגרור את העגלה השניה, תבוא תנועת נגדית של הקטנת "נפח" ב"עגלה המלאה". זה בהחלט מלא תהא "נשירה טבעית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 15:58 לינק ישיר 

מעניין מה חונק את עשרות אחוזי הנשירה אצל הדלי''ם למיניהם. גם הם נחנקים מחוסר אויר?
העסקנים יושבים להם בצבא על הורידים עד שהם מחליטים להשליך את התפילין שהם מניחים לפעמים לכמה דקות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 16:16 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

אני לא מוכן לתרום 100 ש"ח שמתוכם רק 40 הולכים לנזקקים, תחת ההצדקה שללא התעמולה של הקופה הייתי תורם 30.
לכן מאז ומעולם קשה לי להבין מיהם הגבירים שתורמים לשנוררים המקצועיים למיניהם, כשהם יודעים שרק חלק מכספם מגיע בפועל אל היעד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 16:44 לינק ישיר 

לא יהיה שום אביב חרדי כי אין בזה צורך. העולם החרדי, בניגוד למצרים וסוריה, הוא לא דיקטטורה שנשלטת ע"י משטר אלים ורצחני, הוא חברה שלהיות חלק ממנה זאת בחירה שלא נכפית בכוח על אף אחד. נכון שהחינוך החרדי מתוכנן לעודד את בוגריו להישאר בתוך הציבור החרדי ולצמצם את היכולת שלהם לעזוב אותו, אבל בשורה התחתונה אנחנו יודעים שרבים עשים זאת בכל זאת, כך שאי אפשר לטעון שמי שלא רוצה להישאר לא יכול לעזוב.

אנחנו רואים שאצל החסידים קמות כל הזמן חצרות חדשות ומספר האדמו"רים גדל במהירות, וגם אצל הליטאים בדיוק השנים האחרונות קם פלג גדול וחדש, לכל חרדי יש יכול לבחור לא רק אם להיות חרדי אלא גם איזה סוג של חרדי להיות. לכן, מכיוון שאין אלימות ואין דיקטטורה אז גם לא יהיה לעולם שום "אביב חרדי".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.